|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Zawsze sie zastanawiałem jak sie liczy takie kursy ale ponieważ się nie bawię w obstawianie to jakoś nie sprawdziłem. W sumie bardzo ciekawe |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No to mi wytłumacz jak to wyliczyłeś? Jakiego wzoru użyłeś? Bo jak na razie to się napinasz i twierdzisz że masz racje nie mając żadnych argumentów.
To slowo geniusz pokazuje że chyba zabolało to co napisałem Dodam że u mnie wychodzi wszystko tak jak powinno 1 - 0.9/1.7 = 52.9% X - 0.9/3.4 = 26.4% 2 - 0.9/4.35 = 20.7% Sumując prawdopodobieństwa wychodzi 100%.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.07.2010 o godz. 00:05.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1 - 1/(1,7-1)/(1/(1,7-1)+1/(3,4-1)+1/(4,35-1)) = 67% X - 1/(3,4-1)/(1/(1,7-1)+1/(3,4-1)+1/(4,35-1)) = 19% 2 - 1/(4,35-1)/(1/(1,7-1)+1/(3,4-1)+1/(4,35-1)) = 14% Cytat:
![]() Ale w sumie chyba trafiłem w sedno. Jesteś po prostu szukającym samodowartościowania megalomańskim pseudo-matematykiem, który ma trudności z wychwyceniem ironii. Bingo? ;-)
Ostatnio edytowane przez prober : 27.07.2010 o godz. 00:16.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Użycie w tym przypadku ironii pokazuje właśnie że Ciebie to zabolało. Ale widać ty tego nie zrozumiałeś i myślisz że nie załapałem tak prostej formy żartu.
Zerowej marży? A bukmacher to instytucja charytatywna że mam liczyć do zerowej marży? Ponadto jak licze do zerowej do mi wychodzi 59%. Czekam dalej na jakieś konkretne wyliczenia. Cytując klasykę polskiej piłki: "Czyżby się komus dupka paliła?" EDIT: Można jakieś słowo wyjaśnienie czemu tak? Bo to bardzo ciekawe co napisałeś i może na sens tylko nie bardzo wiem o co ci chodzi. Nie mówiąc już że liczenie dla zerowej marży jest bez sensu bo to jakby kupować w sklepach w cenach hurtowych. EDIT2: Twoje wyliczenia są o dupe rozbić bo wynika z nich że bukmacher sobie sam strzela w stopę gdyż jak zagrasz kurs 1.7 sto razy i trafisz go (wg twojego prawdopodobieństwa) 67 razy to 1.7*67=113.90 czyli jesteś 13.90 do przodu. Dla mnie to wystarczający dowód że nie masz racji. Powód: Pojawienie się obliczeń
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.07.2010 o godz. 00:23.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.07.2010 o godz. 00:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1/(1,7-1)/(1/(1,7-1)+1/(3,4-1)+1/(4,35-1)) = 1,429/(1,429+0,417+0,299) = 0,67 1/(3,4-1)/(1/(1,7-1)+1/(3,4-1)+1/(4,35-1)) = 0,417/(1,429+0,417+0,299) = 0,19 1/(4,35-1)/(1/(1,7-1)+1/(3,4-1)+1/(4,35-1)) = 0,299/(1,429+0,417+0,299) = 0,14 Cytat:
Dalszą dyskusję proponuję kontynować przez PW, bo już i tak jest zbyt długi OT. |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Prober, nie gorączkuj się, tylko przyjmij kytykę z pokorą. Może ktoś Cię wprowadził w błąd.
Kurs K=1,7 Prawdopodobieństwo P=67%=0,67 P*K=1,139>1 - mielibyśmy do czynienia z value betem Dla podanego przez mr_kwolfa prawdopodobieństwa 52,9% wsółczynnik P*K=0,8993<1 Dodajmy, że dla pozostałych dwóch opcji mr_kwolf osiąga współczynnik P*K w okolicach 0,9, a Ty w okolicach 0,6. To jest wbrew zasadom bukmacherki.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 27.07.2010 o godz. 01:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Uran235 napisał(a):
![]()
![]() |
||
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czemu klub Lech Poznan nie dolozy polsatowi brakujacych 35 tys. euro zeby jednak mecz transmitowac? Przeciez to reklama i dla klubu i dla miasta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurfa jak czytam co Wy piszecie to ciśniecie po tej Amice jakbyście jakieś kompleksy mieli... Ludzie spokojnie, przejdą to przejdą nie to nie...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jednego z najwazniejszych meczow polskiej druzyny w sezonie od lat nie transmituje tvp. A potem zdziwienie ze abobament malo kto placi...
Prober jesli kurs 1,7 to 75% z ktorych potem zjechales na 67% to powiedz ile procent to kursy: 1,9; 1,5; 1,3; i 1,1. Nawet upraszczajac na maksa wyliczenia, usuwajac marze buka i stosujac banalna logike ze kurs 2 to 50%, a 1 to 100% szansa 75% wychodzi przy kursie 1,5. A dodajac marze wychodzi przy zdecydowanie nizszym kursie. I do cholery gadajcie zo soba normalnie jak ludzie.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 27.07.2010 o godz. 08:29.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Na weszlo był kiedys taki fajny tekst. Czas sie obudzić i przestać gadać, że to polski sport numer jeden. Owszem światowe spedy w stylu Mundialu lub Euro kogoś interesują. Ale ligowa kopana jest w podziemiu. Interesuje tylko fanatyków-wariatów. A piłkarze w większości są totalnie anonimowi. Wojtek Szala nie jedzi metrem, bo mysli ze by go zaatakował tłum ludzi. A pewnie poznałaby go jedna na sto-tysiąc osób. Milion razy bardziej znany jest jakiś tancerz z show TVNu itp.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Haha to jest absolutna prawda. Jeszcze badana była oglądalność meczy Ekstraklasy. Podobno 60k ludzi średnio na to patrzy.
A teraz przyznać się, gdybyście nie kibicowali klubowi X, czy interesowałaby was ta liga ? tak ogólnie ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.07.2010 o godz. 09:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prober, odnośnie tego Excela to faktycznie ja zrobiłem błąd dlatego chwile potem wyedytowałem swojego posta do którego częsci tylko się odniosłeś a nie odpowiedziałeś mi na inne ważniejsze kwestie. Dlatego zadam jeszcze raz pytanie. Wg Ciebie bukmacher wystawiając takie kursy sam strzela sobie w stopę? Chociaż czytając twojego ostatniego posta i widząc u Ciebie już brak argumentów (wyskoczenie z tekstem "i tak ich ogrywam") może lepiej skończmy ten offtop. A odnośnie tej Korei to proszę bardzo: Marża buka około 5.5% 1 - 0.945/1,1 = 85.9% X - 0.945/9.0 = 10.5% 2 - 0.945/26.0 = 3.6% I nie wiem za bardzo co było trudnego w tym przypadku. Czym on się różnił od meczu Sparta-Lech.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.07.2010 o godz. 09:15.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jednak pokażą mecz Kolejorza w el. LM na Polsacie Sport.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Ja tam obejrze na pepikach. W końcu trzymam ich strone i fajnie sie będzie cieszyć razem z nimi
Ostatnio edytowane przez julo : 27.07.2010 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Po prostu przy 1,6 szanse Sparty wyniosły niecałe 75%. A do 67% "zjechałem", bo mr_kwolf podsunął kurs 1,7 w Totomiksie, gdzie kurs na wygraną Sparty był wyższy.
To zależy od kursów na dwa pozostałe rozstrzygnięcia. I to właśnie różni proponowaną przeze mnie metodę od tej z uwzględnieniem marży. Podałem wcześniej sposób jak to liczyć. mr_kwolf napisał(a):
mr_kwolf napisał(a):
mr_kwolf napisał(a):
Oceń sam.Nikogo o odmiennym zdaniu nie zamierzam usilnie prostować. Dla mnie End Of Topic (dalej ew. już tylko PW, to nie jest temat o zakładach bukmacherskich). |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
prober, sam jednak zacząłeś ten temat i nie masz racji bo w żadnen sposób nie wychodzi 75% na Spartę, a zaledwie trochę ponad 50% na wygraną gospodarza w tym meczu. Poza tym przypominam, że są to wyłącznie szacunki i każdy może stosować własną metodologię odmienną od tego co stosuje buk. Kurs na Spartę waha się obecnie między 1.55 a 1.70 co daje średnią 1.63 przy czym notujemy w tej chwili tendencję spadkową tego kursu. Tak czy siak Sparta ma dla bukmacherów większe szanse na wygraną niż na remis i porażkę razem wzięte. Podobnie ma się to dla większości użytkowników tego forum, choć ja mimo wszystko upatruję niespodziankę i gdybym jeszcze grał w buki to x2 murowany
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
1.70 to 70% szans ?
A jak jest współczynnik 3.00 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() I u nich jest bardziej odpowiedni komentarz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Mój post na temat dzisiejszego meczu Amiki będzie krótki.
Sparta Praga !! ![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
radzę nie przejmować się zbytnio Lechem tylko patrzeć na czwartkowy mecz z Karabachem bo jak tam powinie nam się noga to w Baku będzie mordęga o życie i uniknięcie kompromitacji
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Im mniejszy kurs tam większe prawdopodobieństwo wygranej, kurs 1.01 to zdarzenie praktycznie na 100% pewne (za postawioną złotówkę wygrasz 1.01 zł), im wyższy kurs tym mniejsze prawdopodobieństwo wygranej (przy kursie 3.00 za postawioną złotówkę wygrasz 3 zł)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez orzeu : 27.07.2010 o godz. 11:51.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
Oczywiscie nasza pilke ligowa ogladaja tylko fanatycy ale czy siatkowke oglada wiecej osob (a przeciez jaki poziom mamy w noge a jaki w siatke), czy pilke reczna oglada wiecej osob? Ja tutaj bym bardziej obstawal za tym ze pilka nozna to sport numer jeden z takich wzgledow jak: z tego co pamietam to najwieksza ogladalnosc maja mecze polskiej kadry na MS/ME, dopiero za nimi sa mecze siatkarzy czy pilkarzy recznych na tych samych imprezach. A przeciez z gory wiadomo ze Polscy pilkaze nozni na MS i ME sie zblaznia a siatkarze i szczypiornisci nie, a i tak najwiecje osob oglada piłke nozna ![]() Jesli chodzi o wystepy klubowe to nie wiem dokladnie ile osob oglada piłke nozna, siatkowa i reczna ale mysle ze proporcje sa raczej wyrownane. Ale na to sie sklada wiele czynnikow, np wiekszosc meczow jest kodowanych czyli trafia do dojsc waskiego grona odbiorcow. Jesli chodzi o rozpoznawalnosc zawodnikow. Szali wiele osob nie rozpozna ale czy jakiegos bobka ktory gra w siatkowke i reczna a nie jest reprezentantem kraju rozpozna kazdy Polak? Raczej nie, wiadomo reprezentantow kraju w siatkowke rozpozna wiekszosc osob ale mysle ze tak samo wiekszosc rozpoznalaby 20 naszych najlepszych kadrowiczow w pilce noznej. Mysle ze zawsze sportem numer jeden byla pilka nozna, zawsze gralo sie w pilke nozna bedac dzieciakiem a nie w inne sportwy. Oczywiscie pilka nozna to najbardziej dostepny sport, wystarczy pilka, kawalek pola i nawet 4 tyczki gdzie do siatkowki potrzeba troche wiecej sprzetu, i do recznej tak samo. Wiadomo nastaly czasy w ktorych wazniejsze od sportu jest show w tvnie czy M jak Miłosc w tvp no ale na to nic nie poradzi. Napewno ogolnie sport nie jest tak popularny jak moze i powinien byc ale obstaje przy tym ze mimo wszystko to pilka nozna jest sportem numer jeden w tym kraju- biorac pod uwage sporty bo tak to jak piszesz/my. Najpierw show, pozniej seriale a pozniej sport... Sorki za off top ale mysle ze to taka ciekawa kwestia. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Rosną nam pokolenia totalnie nie interesujace sie sportem. I znowu weszło: "Jestesmy za bogaci by traktowac sport jako trampoline do lepszego zycia, jestesmy za biedni, zeby traktowac sport jako fajne hobby - nie ma czasu, praca, szkola, korepetycje, konferencje'. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
No tak, u nas tylko pogon za sukcesem. Fajnie sobie "pokibicowac" Polakowi w F1, Polsce ktora jest wysoko w rankingach w tenisie itd ale tak czy siak zawsze najwieksze tlumy, najwieksze zainteresowanie jest pilka nozna
A ze takie czasy nastaly ze dla mody skacze sie na nartach, gra w tenisa itd to nic na to nie poradzimy. Jaki by ten poziom zainteresowania sportem numer jeden nie byl to i tak tym sportem jest pilka nozna. Najwiecej ludzi chodzi na mecze pilki noznej. A gdyby pilkarze osiagali takie sukcesy jak siatkarze i szczypiornisci to wiesz ze wteyd by byl szal i naprawde bysmy uswiadczyli ze to jest sport numer 1 i dlugo, dlugo nic.![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|