The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu?
Uciekać gdzie pieprz rośnie 224 29,20%
Udawać Cudzoziemca 176 22,95%
Wdawac się w przepychanki 153 19,95%
Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić 214 27,90%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2010, 09:54
Nie placi za przejazdy bo 2,5 to drogo, jakby bylo po 1zl to tez by nie placil, bo przeciez to tyle ze nic, wiec MPK tej straty nawet nie zauwazy... A jeszcze ma pretensje ze klimy nie ma, albo zle dziala

Niektorzy naprawde maja cos z glowami.

E: pincset
Tak... klima na zetony bo akurat skasowales bilet ))))))))))))
Ostatnio edytowane przez mic : 21.07.2010 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 21.07.2010, 10:15
Z głową coś nie tak prześmiewco to masz ty. Czytaj całość postów dokładnie a nie wybiórczo, i nie wyrywaj czegoś z kontekstu bo nikt twoich wypocin na poważnie brał nie będzie.
Skąd wiesz, że ludzie w zamian tych 2,5 nie kupują biletu za 1zł ? Jasnowidz ? Ja widzę, że zwłaszcza starsi ludzie tak robią i osoby w średnim wieku.

Akurat tak mi się trafiało, że jak kupowałem bilet i żar lał się po dupie to klimę mogłem sobie włączyć w marzeniach. I co? pretensji mieć nie mogę tak ? Bo mic tak napisał ?

EDIT: wiedziałem, że coś masz z głową. Odpowiedź godna kum-kumacza, więcej daj uśmieszków, będziesz bardziej śmieszny i zarobisz dodatkowe punkty do kumatości. A i poprzybijajcie sobie internetowe piątki razem z Jarem1, Stelmim i DysoNem. Ku chwale wielkiego mica
Ostatnio edytowane przez Jot : 21.07.2010 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.07.2010, 10:20
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
...
Dobrze że masz te 350km do Krakowa K*** ludzie czy wy się od zawsze zachowywaliście jak 40-latkowie z dwójką dzieci? Ktoś jeździ na gape jest złodziejem, ściąganie na lekcjach = brak standardów moralnych. Sory że pytam ale czy ty w ogóle kiedyś miałeś kolegów ? Po czasie spędzanym na tym forum szczerze wątpie, gdyby któryś z moich znajomych opowiadał takie smuty to by został tylko i wyłącznie wysmiany.
Jak czytam niektóre posty to ciesze się że moi kumple to "złodzieje i ludzie bez honoru"
Jak by cię żydki skroiły z barw to pewnie bys na psy dzwonił?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2010, 10:56
Cytat:
Dobrze że masz te 350km do Krakowa K*** ludzie czy wy się od zawsze zachowywaliście jak 40-latkowie z dwójką dzieci? Ktoś jeździ na gape jest złodziejem, ściąganie na lekcjach = brak standardów moralnych. Sory że pytam ale czy ty w ogóle kiedyś miałeś kolegów ? Po czasie spędzanym na tym forum szczerze wątpie, gdyby któryś z moich znajomych opowiadał takie smuty to by został tylko i wyłącznie wysmiany.
Jak czytam niektóre posty to ciesze się że moi kumple to "złodzieje i ludzie bez honoru"
Jak by cię żydki skroiły z barw to pewnie bys na psy dzwonił?
Powiem Ci ze swiety nie jestem, swoje za uszami tez mam tylko chcialem zauwazyc kilka spraw. Nie bede sie wdawal w zbyt szeroka dyskusje po prostu nie lubie takich skrajnych sytuacji o ktorych mowie, ale widze ze tego nie zrozumiales. Mozna nie kupic biletu raz, dziesiec, sciagac w szkole ale jak ktos juz jest takim chujkiem ze mimo ze oszukuje, kradnie i ma pretensje o wszystko do calego swiata a sam uwaza ze zle nie robi to mi sie to nie podoba i o tym mowie. Z tymi kumplami i krojeniem barw mogles sobie darowac.

Wytlumacze troche bardziej lopatologicznie bo moze powyzej zle zostalem odebrany. Zalozmy ze jedziesz na gape i Cie lapia bo nie chciales zaplacic 2 zl czy przejsc pareset metrow. W takim razie co robisz? Placzesz przed kanarami, wybielasz sie, klocisz sie, zalisz sie, szukasz wymowek oby tylko nie zaplacic kary- to dla mnie taka osoba jest wlasnie chujkiem bo zawsze i wszedzie chcialaby zrobic wszystkich i wszytko w chuja a jeszcze na koniec pewnie mowi ze kanar to menda. Sciagasz w szkole, nauczyciel przylapuje CIe na sciaganiu i co robisz? Mowisz ze to nie Twoja sciaga, ze nic nie sciagnales, ze nic na tej sciadze nie miales co bylo na egzaminie. A na koniec jeszcze pewnie na przerwie mowisz ze nauczyciel to skonczony ****. Malo tego nawet sa takie przypadki ze nasciaga, naoszukuje, dostanie troje i sie bedzie klocil ze malo bo chcial czworke, albo bedzie pod nosem skamlal ze napisal (NASCIAGAŁ) na wiecej.
Ludzie troche oglady, wszystko jest dla ludzi, czasem sie zdarzy jechac na gape, czasem sie sciagnie, oszuka ale jak jusz ktos jest takim mega .....m to takich ludzi wybitnie nie lubie (nie pije tutaj do nikogo z forum po prostu pisze ogolnie, napewno kazdy zna takie osoby osobiscie).
Mam nadzieje ze teraz sie rozumiemy
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.07.2010 o godz. 11:02.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2010, 10:56
Kradzież, czy nie kradzież. Mniejsza z tym. Natomiast osoba, która nie kasuje biletów nie ma prawa narzekać na brak klimatyzacji. To że akurat skasowałeś, tym razem, i nie było klimy - nie ma znaczenia. Oni z czegoś muszą za tą klime zapłacić. A jak wcześniej przez 20 lat nie kasowałeś biletów (pomnożone przez ilość osób, które tak robią) to kasy na klimę nie ma. I koniec tematu.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 21.07.2010, 11:34
mic napisał(a):Wyświetl post
Nie placi za przejazdy bo 2,5 to drogo, jakby bylo po 1zl to tez by nie placil, bo przeciez to tyle ze nic, wiec MPK tej straty nawet nie zauwazy... A jeszcze ma pretensje ze klimy nie ma, albo zle dziala

Niektorzy naprawde maja cos z glowami.

E: pincset
Tak... klima na zetony bo akurat skasowales bilet ))))))))))))
hmm, jesli ktos mialby odczuć strate, to predzej miasto, bo to do nich wplywa kasa za bilety, jesli dobrze rozumiem to co pisza w gazetach, to mpk dostaje z gory ustaloną kase za kursy.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Max
Junior Member

Od: 04.2003

Stary 21.07.2010, 11:40
Panowie najlepiej to być pracownikiem MPK, np. kierowcą autobusu, albo motorniczym i po problemie, bilet wolnej jazdy na wszystko i w nosie się ma bilety i KKM
JAZDA JAZDA JAZDA - BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.07.2010, 13:38
Kamil napisał(a):Wyświetl post
hmm, jesli ktos mialby odczuć strate, to predzej miasto, bo to do nich wplywa kasa za bilety, jesli dobrze rozumiem to co pisza w gazetach, to mpk dostaje z gory ustaloną kase za kursy.
Masz rację ;-)
Odpowiedz cytując
Pajdo88
Banita

Od: 09.2008

Stary 21.07.2010, 13:50
Ja z biletami nigdy problemow nie mialem..Nie kupowalem nie kupie i nie bede kupowal Kanary juz mnie w wiekszosci znaja chociaz czesto widac nowe mordy.Na brak klimy nie narzekam i narzekal nie bede ..Podatkow i innych chujow mujow odbijaja z wyplaty tyle ze kazdy pracujacy smiertelnik powinien jezdzic za free Wiekszosc ludzi kupuje i kasuje bilety a klima mimo to nie dziala ,wiec gadanie ze nie skasujesz to nie bedzie-bezsensu...
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 21.07.2010, 13:54
Pajdo88 napisał(a):Wyświetl post
Ja z biletami nigdy problemow nie mialem..Nie kupowalem nie kupie i nie bede kupowal
szacuneczek.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.07.2010, 23:29
Jarek zacznij kupować bilety bo Cię wkońcu złapią w nocnym na wysokości Białego Domku i będziesz płakał!
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 22.07.2010, 08:16
Chłopaki nie płaczą. A Ty lepiej uważaj żeby Cie żydy na osiedlu nie przypaliły
Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.07.2010, 01:06
Nie chce mi sie czytac tych wypocin. Bilety względem zarobków i komfortu jazdy są za drogie. 5 lat bez biletów jezdze i problemów nie miałem. A wy mozecie mi jechac od złodziei nie rusza mnie to. Do jednych kanary podchodzą, do innych nie. Wy pewnie w tej pierwszej grupie
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 24.07.2010, 01:22
90 złotych za miesięczny na wszystkie linie raczej nie jest wygórowaną stawką.

Tyle to niektórych kosztuje miesięcznie sam pakiet OC + AC ;-)
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.07.2010, 02:02
Mi się wydaję że niektórym chodzi o to że ludzie jeżdżą na gapę i jeszcze mają pretensje że w zimie nie ma ogrzewania, a w lecie klima nie działa, albo działa słabo. Według mnie to już jest bezczelność. Za usługę w cywilizowanych krajach się płaci, i nie ma to znaczenia czy jest to usługa wykonywana przez instytucję/firmę publiczną jak w zasadzie mpk, czy przez hydraulika który naprawia przeciekający kran. Nie będę nikogo nazywać złodziejem, bo to i tak nic nie zmieni, każdy robi co chce. Ja tylko się później śmieje jak widzę plątającego się w zeznaniach podczas kontroli biletów gościa który wcześniej siedział sobie wygodnie, wygodnie "na kozaka" myśląc zapewne o tym jaki to on nie jest cwany bo jedzie za darmo, a na jego bilet zrzucają się wszyscy dookoła.

ps. A jak ktoś płacze że za drogo to od czego ma nóżki? Można też na rower wsiąść, szybko się zwróci i na zdrowie jeszcze wyjdzie
Powód: rower
Ostatnio edytowane przez Ofsajd : 24.07.2010 o godz. 02:03.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 24.07.2010, 17:13
PAWEL NEWB napisał(a):Wyświetl post
Do jednych kanary podchodzą, do innych nie. Wy pewnie w tej pierwszej grupie
nie podchodzą - owszem - do bezdomnych
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.07.2010, 17:36
mario315 napisał(a):Wyświetl post
jak chodziłem do technikum to przez 4 lata codziennie jeździłem na gapę i ani jednego mandatu nie zapłaciłem, a kanary czasem byli, raz nawet mandat wypisali, oczywiście jakieś zmyślone dane podałem, a tak to zawsze uciekałem, albo jechałem na kupywacza biletu, czyli wsiadałem do autobusu ostatnimi drzwiami i się przepychałem pomału do kierowcy lub automatu i tak mijał jeden przystanek, a potem wyciągałem portfel i grzebałem w nim przez 3 przystanki i jak był mój to wysiadałem, a jak był kanar to mówiłem panie dopiero co wsiadłem i właśnie kupuję bilet, więc w ostateczności musiałem kupić bilet i go skasować.
zajebiście musiałeś wyglądać grzebiąc przez 3 przystanki w portfelu
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.07.2010, 18:23
Co to za przyjemność jechać za darmo i myśleć o kanarze i co mu powiem kiedy wejdzie lepiej porozglądać się za jakimiś kobitkami Jak ktoś mieszka w Krakowie to kupuje bilet miesięczny i ma spokój przecież to mniej jak 100zł więc nie widzę problemu.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.07.2010, 18:48
harimata napisał(a):Wyświetl post
Co to za przyjemność jechać za darmo i myśleć o kanarze i co mu powiem kiedy wejdzie lepiej porozglądać się za jakimiś kobitkami Jak ktoś mieszka w Krakowie to kupuje bilet miesięczny i ma spokój przecież to mniej jak 100zł więc nie widzę problemu.
to jest zajebista przyjemnosc , w 4 latach technikum moze z 5 razy kupilem miesieczny ,raz mnie dupli w 1 klasie w 15 pod Filharmonia i do tej pory nie zaplacilem ,zobacz ile kasy mi zostalo ,panstwo nas okrada (podatki ,oplaty itp) to oko za oko
.....
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.07.2010, 19:20
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
to jest zajebista przyjemnosc , w 4 latach technikum moze z 5 razy kupilem miesieczny ,raz mnie dupli w 1 klasie w 15 pod Filharmonia i do tej pory nie zaplacilem ,zobacz ile kasy mi zostalo ,panstwo nas okrada (podatki ,oplaty itp) to oko za oko
Taka wymówka to jest dobra jak sie jest w gimnazjum. To tak jakbyś poszedł do sklepu, wyniósł telefon komórkowy i powiedział ze to zajebista przyjemność zaoszczędzic 800 zł.
Może nie do końca to tak jest ale jeśli ktoś nie kupuje notorycznie miesięcznego bo chce zaoszczędzić to tak to własnie wygląda
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Stary 24.07.2010, 19:21
DominoForza napisał(a):Wyświetl post

Ale jak by sprywatyzowali sektor komunikacji miejskiej to też byś nie płacił ? Tu chodzi o mentalność. Za usługi się płaci. To za gaz, paliwo, wodę też nie płacisz ? Co innego wygórowane stawki za te usługi, niski poziom usług i monopol na rynku.
Oko za oko .... nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.
Kod:

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2010, 19:29
rafiABG jest sposób obejścia sie złapią ci to sie odwołuj(odwołanie zażalenie) źle skasowałem bilet miesięczny o 7 rano na dzień dobry dostałem 100 do zapłaty potem napisałem odwołanie(trochu kitu wcisnąlem ) do centrali i przyszło mi pismo za kilka dni że mam jedynie zapłacić 5 zeta czyli kosztu przelewu na ich(centrali) konto a na przyszłośc jeździjcie sprawdzonymi autobusami
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 24.07.2010, 19:43
Ale jak by sprywatyzowali sektor komunikacji miejskiej to też byś nie płacił ? Tu chodzi o mentalność. Za usługi się płaci. To za gaz, paliwo, wodę też nie płacisz ? Co innego wygórowane stawki za te usługi, niski poziom usług i monopol na rynku.
Oko za oko .... nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.
widze ze lubisz sie doic z kasy ,narazie nie sprywatyzowali wiec nie ma oczym gadac ,a jesli by to zrobili to pewine jakosc poszla by diametralnie w gore wiec wtedy moge zaplacic a nie za stanie w 30 stopniowym upale albo zamarzanie w zimnej trojce ( te osoby ktore jezdzily 3 na Biezanow wiedza o co chodzi) ,wiem ze za usugi sie placi ale jesli ja place za cos to tez wymagam
.....
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.07.2010, 19:48
Jak to jest że źle skasowałes bilet miesięczny bo ciekaw jestem.
Wiem natomiast że jesli ktoś zapomni wykupić bilet misięczny a wcześniej płacił regularnie o wystarczy że kupi znowu miesięczny i płaci tylko 5 zł.

A z tego co widzę to wiele osób nauczyło się kombinowania jak popadnie od rodziców co za czasów sowiecko-radzieckich też kombinowali. I o ile wtedy czasy były inne i bez kombinowania to człowiek by nie przeżył to teraz jednak czasy się zmieniły a nawyki pozostały. Pozostałe z przeszłości nawyki można jeszcze jakoś zrozumiec u starszego pokolenia ale teraz dostać można wszystko tylko nalezy zapracować a nie tłumaczyć się ze jak panstwo okrada to ty tez powinieneś okradać państwo bo to jest oszukiwanie samego siebie. W takiej Szwecji ludzie płacą podatki po 60% a jakoś nikt nie pisze ze panstwo okrada.
No niestety ta polska mentalność to tak naprawdę nie jest polska tylko jest to popeerelowska pozostałość po ZSRR tak samo jak schabowy z kapustą czy ściąganie w szkole.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 24.07.2010 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.07.2010, 19:51
Jak dobrze, że sobie zaleję gazu i mam w dupie już te perypetie z MPK
Dawno jak jeżdziłem MPK, brud smród i ubustwo ! to nie powinno być płatne !
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Stary 24.07.2010, 19:51
Skoro usługa mi nie odpowiada to z niej nie korzystam albo składam reklamacje. Nie lubię się ,,doić z kasy,,.
Ale widzę, że myślisz podobnie jak ,,biznesmeni'' po 89` . Jak by każdy rozkradał państwo to tutaj by nawet gówna nie było.
Kod:

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.07.2010, 19:52
Ja nie rozumiem, czemu jak już modernizujemy ten nasz cały tabor, nowe autobusy, klima itp, nie pozbyć się raz na zawsze problemu z kanarami - czyli wprowadzić model, który funkcjonuje choćby w Londynie. Wsiadający do autobusu mogą wchodzić tylko przednimi drzwiami - kartę przykłada się do czytnika, jak się nie ma to kupuje bilet u kierowcy. I koniec problemów, kanary muszą znaleźć inną fuchę.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 24.07.2010, 20:04
Skoro usługa mi nie odpowiada to z niej nie korzystam albo składam reklamacje. Nie lubię się ,,doić z kasy,,.
Ale widzę, że myślisz podobnie jak ,,biznesmeni'' po 89` . Jak by każdy rozkradał państwo to tutaj by nawet gówna nie było.
tyle ze oni ciagna na kazdym kroku ,byles cos zalatwiac w urzedzie ? co okienko to oplata skarbowa ,na co to idzie ? na pensje ? na drogi ? mi sie wydaje ze w zupelnie inne kieszenie
.....
Odpowiedz cytując
WSB
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2010, 20:12
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Ja nie rozumiem, czemu jak już modernizujemy ten nasz cały tabor, nowe autobusy, klima itp, nie pozbyć się raz na zawsze problemu z kanarami - czyli wprowadzić model, który funkcjonuje choćby w Londynie. Wsiadający do autobusu mogą wchodzić tylko przednimi drzwiami - kartę przykłada się do czytnika, jak się nie ma to kupuje bilet u kierowcy. I koniec problemów, kanary muszą znaleźć inną fuchę.

Wyobrazasz sobie wsiadanie jednymi drzwiami przy ilosci osob przewijajacej sie przez autobusy? wyobrazasz sobie ile by autobus stal na przystanku by ci co chca wysiedli i wsiedli? i jeszcze blokowanie wejscia przez osoby bez biletow. a reszty drzwi do wysiadania i tak by sie nie dalo otworzyc bo ktos by nimi wszedl. To co piszesz jest nie mozliwe w Krakowie.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 24.07.2010, 20:22
A czy Ty uważasz, że w Londynie mniej ludzi jeździ autobusami?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów