The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu?
Uciekać gdzie pieprz rośnie 224 29,20%
Udawać Cudzoziemca 176 22,95%
Wdawac się w przepychanki 153 19,95%
Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić 214 27,90%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2010, 19:43
Jak nie? Jazda bez biletu to kradzież i koniec.

Stąd dla tych co jadą 1-2 przystanki w rejonie dzielnicy to moj pomysl z kartami jest dobry. Praktykowany np w Australii
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.07.2010, 19:46
Wyjechał ci od złodziej tylko dlatego ze jadąc bez biletu kradniesz, kwestia klimy, nie w każdych autobusach jest, a jak jest też trzeba zwrócić uwagę że autobus to nie auto, drzwi otwiera na każdym przystanku więc nie da sie zajebiście schłodzić, bo co chiwle wpada do środka ciepłe powietrze i tak w kółko. A jeśli mpk nie pasuje bo gorąco itp to TAXI
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.07.2010, 20:11
Nie napinajcie się tak!!

Ja miałem niedawno taką akcję, że jechałem autobusem i wsiadają kanary. Nagle mnie oświeciło, że nie mam biletu przy sobie, bo w domu zostawiłem, w dodatku kończył się dzień później (szczęście). Podchodzi kanar i o bilet prosi, więc spokojnie mu mówię, że mam miesięczny ale w domu, więc jak chce może zadzwonić na centralę i sprawdzić. Dokumentu też żadnego nie miałem na potwierdzenie tożsamości, ale zaraz......miałem odbitkę z banku bo byłem wpłacić kumplowi za szal kasę i to mu pokazałem. Spytał się ile płacę za bilet miesięczny, powiedziałem mu i święto, puścił mnie
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 20.07.2010 o godz. 20:17.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.07.2010, 20:12
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Jak nie? Jazda bez biletu to kradzież i koniec.

Stąd dla tych co jadą 1-2 przystanki w rejonie dzielnicy to moj pomysl z kartami jest dobry. Praktykowany np w Australii
Ogarnij że się człowieku, gier i muzyki z neta tez pewnie nie ściągasz ? Porównywanie kradzieży w sklepie do jazdy bez biletu jest chyba troche nie na miejscu, zreszta kodeks karny nie przewiduje za to sankcji.

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.07.2010, 20:25
Wszystko fajnie, tylko potem uczciwa reszta płaci więcej za bilety bo cwaniaczki sobie jadą za darmo. Ale zgadzam się, że powinni wprowadzić coś na dystans jeden, dwa przystanki. Bo tu jest na pewno najwięcej "kradzieży".

Cytat:
Ogarnij że się człowieku, gier i muzyki z neta tez pewnie nie ściągasz ? Porównywanie kradzieży w sklepie do jazdy bez biletu jest chyba troche nie na miejscu, zreszta kodeks karny nie przewiduje za to sankcji.
Pobieranie z netu to jednak co innego, bo tam materialnie nic nie ubywa właścicielowi. A jak wsiądziesz do autobusu to przykładowo zwiększasz spalanie i właściciel traci benzynę. Więc bardziej jest to porównywalne do kradzieży w sklepie niż do pobrania z netu.
Ostatnio edytowane przez Awe : 20.07.2010 o godz. 20:28.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.07.2010, 20:42
Jot napisał(a):Wyświetl post
no kuźwa, nie będę płacił 2,5 zeta za 2 przystanki, ani 1,80 za bilet 15 minutowy bo mi się nie opłaca.
W Krakowie przy każdej ulicy znajdują się chodniki, więc nie widzę problemu, abyś zmienił formę przemieszczania się po Krakowie.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2010, 20:50
Cytat:
Czytaj uważnie mentorze czyichś zachowań co napisałem na końcu swojego poprzedniego postu i nie wyjeżdżaj mi tu od złodziei. Trzy ..... w bok zanim coś napiszesz o mnie.
A że nie potrafisz czytać słowa pisanego, bo w gimnazjum nie nauczyli to już nie mój problem.
Przeczytalem i z tego co widze to pisles ze kradniesz wiec nie wiem na co sie obuzasz. A to ze sobie wmawiasz ze jak ukradniesz 2,5 to ujdzie to juz Twoje wybielanie sie. Czy to ze ktos ma 1 grzech a ktos 10 to znaczy ze ten pierwszy wcale nie grzeszy? Kolego ukradniesz kilka zlotych wiec tez jestes zlodziejem- mniejszym ale jestes. I bez napinki to pisze, poprostu nazywajmy rzeczy po imieniu a nie owijajmy w bawelne i na dodatek jeszcze zalisz sie na kanarow. Nosz k... nie postepujesz fair i masz waty za to ze Cie z tego tytulu spotykaja nie przyjemnosci... troche oglady. Pozdro, badz uczciwszy to bedziesz mial mniej problemow
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Od: 06.2006

Stary 20.07.2010, 20:54
najlepiej dać w łapę jak coś, każdy kanar wezmnie bo maja kasę na rękę

albo krótka rozmowa:

Kanar: Bilet
Ty: Trąbka
Kanar: Jaka trąbka
Ty: Jaki bilet
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.07.2010, 21:17
Ja uważam, że postrzeganie ludzi nie kasujących biletu jest błędem. Fakt, nie mają prawa narzekąc na kanarów w sytuacji, gdy biletu brak, aczkolwiek gdzie inni dostrzegają fakt jak często MPK nie stosuje się do wszystkich potrzeb, które są w stanie ZREALIZOWAĆ dla swoich pasażerów.
Odpowiedz cytując
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.07.2010, 21:26
Awe napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, tylko potem uczciwa reszta płaci więcej za bilety bo cwaniaczki sobie jadą za darmo. Ale zgadzam się, że powinni wprowadzić coś na dystans jeden, dwa przystanki. Bo tu jest na pewno najwięcej "kradzieży".

Pobieranie z netu to jednak co innego, bo tam materialnie nic nie ubywa właścicielowi. A jak wsiądziesz do autobusu to przykładowo zwiększasz spalanie i właściciel traci benzynę. Więc bardziej jest to porównywalne do kradzieży w sklepie niż do pobrania z netu.
Słyszałeś o czymś takim jak prawo autorskie, własność intelektualna etc etc. Utwory muzyczne, książki i wiele innych to wszystko ma swoją wartość i nawet nie zdajesz sobie sprawy jak dużą. Sciągając nielegalnie z neta nie kupujesz więc okradasz po koleji mase ludzi/firm/instytucji/budzet panstwa i pewnie kogoś jeszcze. Ale nie o tym temat.

Już to chyba kiedyś w temacie pisałem ale powtórzę. Nie wpadliście na to że gdyby wszyscy jeździli na biletach to po miesiącu, dwóch byśmy tych ch... kanarów zagłodzili i by z głodu pomarli ?

Mam na roku kanara i nawet zdarzało się ze ludzi od nas z roku czasem sprawdzał ale podobno jest w porządku (swoją drogą jak chce żyć to nie ma wyjścia) i jak podchodzi do kogoś znajomego to z wyłączonym czytnikiem . ja go w mpk jeszcze nie spotkałem.

Owszem zdarzało mi się jeździć "na gapę" ale teraz od lat już kupuję bilety głównie okresowe i na nich jeżdżę. Jak to wyliczyłem to mnie jedno wejście do autobusu/tramwaju średnio nie kosztuje więcej niż 80-90 gr bo dużo jeżdzę więc jak to skonfrontuję z jakimkolwiek innym środkiem transportu to wychodzi śmiesznie mało. Poza tym z komunikacji miejskiej w miarę jestem zadowolony więc poniekąd traktuję tę opłatę jako wyraz zadowolenia z usług.

Samych kanarów natomiast dosyć często rozpoznaję. Nosz kurde jak pokolenie naszych dziadków Żyda rozpozna tak ja kanara

Puentując. Jak komuś drogo to niech poszuka tańszego środka lokomocji i bardzo proszę niech mi da znać bo się chętnie przesiądę.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 20.07.2010, 21:36
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Przeczytalem i z tego co widze to pisles ze kradniesz wiec nie wiem na co sie obuzasz. A to ze sobie wmawiasz ze jak ukradniesz 2,5 to ujdzie to juz Twoje wybielanie sie. Czy to ze ktos ma 1 grzech a ktos 10 to znaczy ze ten pierwszy wcale nie grzeszy? Kolego ukradniesz kilka zlotych wiec tez jestes zlodziejem- mniejszym ale jestes. I bez napinki to pisze, poprostu nazywajmy rzeczy po imieniu a nie owijajmy w bawelne i na dodatek jeszcze zalisz sie na kanarow. Nosz k... nie postepujesz fair i masz waty za to ze Cie z tego tytulu spotykaja nie przyjemnosci... troche oglady. Pozdro, badz uczciwszy to bedziesz mial mniej problemow
Widzisz, ja nie miałem żadnych nieprzyjemności z tego, że biletu nie miałem. Nie rzucam się do kanarów, jestem dla nich kulturalny, nie wyzywam ich, mandatu nie zarobiłem. Skoki adrenaliny były czasami, nie zabiło mnie to, wręcz przeciwnie.
Swoją opinię oparłem na doświadczeniach, gdy sam jechałem z biletem a widziałem jak z innymi postępowali. Ale najlepsze jest to, że ja tych ludzi złodziejami nie nazwę, choć oni nie mieli biletu a ja tak. I co, wcale nie płaczę z tego powodu.
Posłów w sejmie złodziejami nie nazwiesz ? Choć okradają twój kraj jak tylko potrafią, nawet mają na to przyzwolenie, bo ludzie na nich głosują. Ale to ja jestem większym złodziejem, bo nie kupuję biletu za 2,50.
JEGOPARCHATOŚĆMajchrowski okrada twoją Wisłę wraz z ziomami z UM, ale pewnie jego złodziejem nie nazwiesz, bo to ja przecież nie kupuję biletu za 2,50.
W końcu dojdziemy do tego, że ty też jesteś w pewnym sensie złodziejem, podobnie jak kolejny mentor, prześmiewca i kumacz Stelmi, tylko wytykacie palcami bo pewnie czasami żal wam tyłek ściska, że ktoś przytnie czasem kasę na bilecie, a wy nie.
Ale co tam, nazywajcie dalej tych co nie kasują biletów złodziejami, a na każdym kroku jest na was przycinana kasa przez kogoś innego, ktoś was rucha a wy nawet nie wiecie.

EDIT: Telus napisał bardzo dobry post.
Ostatnio edytowane przez Jot : 20.07.2010 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.07.2010, 21:56
Nie nazywajmy szamba perfumerią - kto nie kasuje biletów jest złodziejem i tyle w temacie. Cóż tu roztrząsać?
Odpowiedz cytując
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.07.2010, 22:19
Widzisz, ja nie miałem żadnych nieprzyjemności z tego, że biletu nie miałem. Nie rzucam się do kanarów, jestem dla nich kulturalny, nie wyzywam ich, mandatu nie zarobiłem. Skoki adrenaliny były czasami, nie zabiło mnie to, wręcz przeciwnie.
Swoją opinię oparłem na doświadczeniach, gdy sam jechałem z biletem a widziałem jak z innymi postępowali. Ale najlepsze jest to, że ja tych ludzi złodziejami nie nazwę, choć oni nie mieli biletu a ja tak. I co, wcale nie płaczę z tego powodu.
Posłów w sejmie złodziejami nie nazwiesz ? Choć okradają twój kraj jak tylko potrafią, nawet mają na to przyzwolenie, bo ludzie na nich głosują. Ale to ja jestem większym złodziejem, bo nie kupuję biletu za 2,50.
JEGOPARCHATOŚĆMajchrowski okrada twoją Wisłę wraz z ziomami z UM, ale pewnie jego złodziejem nie nazwiesz, bo to ja przecież nie kupuję biletu za 2,50.
W końcu dojdziemy do tego, że ty też jesteś w pewnym sensie złodziejem, podobnie jak kolejny mentor, prześmiewca i kumacz Stelmi, tylko wytykacie palcami bo pewnie czasami żal wam tyłek ściska, że ktoś przytnie czasem kasę na bilecie, a wy nie.
Ale co tam, nazywajcie dalej tych co nie kasują biletów złodziejami, a na każdym kroku jest na was przycinana kasa przez kogoś innego, ktoś was rucha a wy nawet nie wiecie.

A ja Ty proponujesz nazwać to co robisz ?
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.07.2010, 22:29

tzn? jakieś przykłady?
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 20.07.2010, 22:30
Nie nazywam tego w żaden sposób, forum jest, pisać możecie sobie co chcecie.
Koniec tematu z mojej strony.

EDIT: Siwy, a stadion ? Jak coś reszta priv, bo tu sami poprawni piszą.
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Jot : 20.07.2010 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
Bocian79
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 20.07.2010, 22:46
Jest jeszcze jeden sposób jak jeździć za darmo: Trzeba zostać zasłużonym honorowym dawcą krwi. Przez kilka lat oddajesz bodajże 18 litrów i jeździsz za free. Przy okazji pomagasz innym.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 20.07.2010, 23:07
Nie nazywam tego w żaden sposób, forum jest, pisać możecie sobie co chcecie.
Koniec tematu z mojej strony.

EDIT: Siwy, a stadion ? Jak coś reszta priv, bo tu sami poprawni piszą.
stadion jak stadion, nie ukrywam, że inwestycja jest poprowadzona źle, ale trudno zarzucać Jackowi, że okrada nasz klub. W końcu nasz stadion kosztuje około pół miliarda złotych...

to najdroższa inwestycja w ciągu ostatnich lat w Krakowie
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.07.2010, 23:09
Bocian79 napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze jeden sposób jak jeździć za darmo: Trzeba zostać zasłużonym honorowym dawcą krwi. Przez kilka lat oddajesz bodajże 18 litrów i jeździsz za free. Przy okazji pomagasz innym.
Powiedz to osobom mającym dwadzieścia lat? A mogą? - Nie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2010, 23:09
Bocian79 napisał(a):Wyświetl post
Taa tylko w jakim czasie oddasz te 18 litrów?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2010, 23:20
Kierowcom MPK jeszcze się powinno oberwać za niewłączanie klimatyzacji jak się żar po dupie leje, dawno nie spotkałem autobusu jeżdżącego po Hucie, który by miał włączoną klimatyzację w upał.
.
Każdy 152 ma klimę. Szkoda tylko, że starej babie nie wytłumaczysz co to klima i okno otwiera bo jej duszno. Co do podjeżdzania 2 przystanki no bez jaj - przejść się można.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mario315
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.07.2010, 23:26
jak chodziłem do technikum to przez 4 lata codziennie jeździłem na gapę i ani jednego mandatu nie zapłaciłem, a kanary czasem byli, raz nawet mandat wypisali, oczywiście jakieś zmyślone dane podałem, a tak to zawsze uciekałem, albo jechałem na kupywacza biletu, czyli wsiadałem do autobusu ostatnimi drzwiami i się przepychałem pomału do kierowcy lub automatu i tak mijał jeden przystanek, a potem wyciągałem portfel i grzebałem w nim przez 3 przystanki i jak był mój to wysiadałem, a jak był kanar to mówiłem panie dopiero co wsiadłem i właśnie kupuję bilet, więc w ostateczności musiałem kupić bilet i go skasować.
Ostatnio edytowane przez mario315 : 20.07.2010 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.07.2010, 23:57
mario315 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Jest się czym chwalić. Brawo. +15 pkt do ligi Hoools'ów.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.07.2010, 00:59
Ilu z Was:
-ściąga muzykę/filmy z neta
-kupuje alkohol/papierosy bez banderoli
-zdarzyło Wam się kupić alkohol np. na plaży/basenie
-gra w bukmacherkę przez neta po 1 stycznia
-zatrudniało/pracowało na czarno

Jeżeli, którekolwiek stwierdzenie opisuję Ciebie, to zastanów się czy w przeliczalnych wartościach w PLN jesteś większym złodziejem czy mniejszym od Jot'a?
Na przyszłość zanim kogoś oskarżysz spójrz na siebie. Ten temat miał traktować po prostu o kanarach w autobusach i miał być dla tych, którzy jeżdżą bez biletu lub czasami jeżdżą bez biletu. Ja tego nie popieram, ale to jest ich sprawa. Myślę że bez biletów w tym momencie jeździ mniej niż 5% wszystkich podróżujących. A to w interesie MPK powinno być żeby osobom jeżdżącym bez biletów się to nie opłacało. I jeżeli naprawdę nie macie większych problemów to wyłączcie komputer i się tym cieszcie, a nie ciśnieniujcie chłopaka. Chyba, że każdy z Was jest etyczno-moralnym wzorem do naśladowania. I zawsze w życiu postępuje w zgodzie ze wszystkimi normami i prawami.

Rozumiem jeszcze mieszkańców aglomeracji krakowskiej zatroskanych o to jakimi autobusami i co ile będą podróżować, ale na litość boską najwięcej w tym temacie napina się niejaki jaroo1, który mieszka 350 km od Krakowa... Ten to już najbardziej traci na tym że gość nie zapłaci 2,50zł..., ale fajnie zawsze dopisać 3 posty na forum napinając się do kogoś nie?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2010, 06:35
Kurt - ale ja np nie kwestionuję, że ściąganie mp3 z internetu to złodziejstwo.

Gadka tu jest cały czas o wybielaniu samego siebie przez Jota - trochę śmiesznym... Po co podawać inne przykłady skoro rozmawiamy konkretnie o jednej formie oszustwa?
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 21.07.2010, 07:41
Jakim wybielaniu o czym ty piszesz ? Gdzie ja tutaj próbuję się wybielić. W****ia mnie tylko to, że jest na świecie wiele ludzi, którzy permanentnie okradają innych ludzi na grube pieniądze, ale to ja jestem nazwany złodziejem. Nie czuję się jak złodziej, ale autorytety moralne tego forum z felipe na czele piszą inaczej.
Napisałem, że kupuję czasami bilet, czasami jeżdżę bez, nazywaj to jak chcesz, koło dupy mi to lata.
Ostatnio edytowane przez Jot : 21.07.2010 o godz. 07:45.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Stary 21.07.2010, 08:08
Napisałem, że kupuję czasami bilet, czasami jeżdżę bez, nazywaj to jak chcesz, koło dupy mi to lata.
Ok, skoro ci lata to nie powinienes sie tak zapiekle awanturowac skoro nazywa Cie sie, calkiem slusznie, zlodziejem.
DysoN
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 21.07.2010, 08:13
Dobrze mistrzu niech i tak będzie, proszę o pokutę i rozgrzeszenie, składam pokłony i biję się w pierś.
A jeśli podchodzisz choć pod jeden punkt, który Kurt wymienił w swoim poście to też jesteś złodziejem.

Ja termin złodziej odbieram trochę inaczej, no ale znawcy wiedzą lepiej.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2010, 08:59
Tak obserwując dyskusję to śmiem wątpić, że jest to forum kibicowskie. Bardziej mi tu zalatuje kółkiem różańcowym albo forum sympatyków fizyki kwantowej...

Więcej luzu, temat wybitnie "na luziku" a tutaj spina na całego... Burzy jednego z drugiem że przykładowy Jot jeździ bez bilet? To nie wchodźcie w ten temat i dajcie ludziom powymieniać poglądy na temat unikania kanarów

Btw, Kurt świetnie podsumował.
the end
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.07.2010, 09:32
Co za ludzie na tym forum

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2010, 09:41
Cytat:
Rozumiem jeszcze mieszkańców aglomeracji krakowskiej zatroskanych o to jakimi autobusami i co ile będą podróżować, ale na litość boską najwięcej w tym temacie napina się niejaki jaroo1, który mieszka 350 km od Krakowa... Ten to już najbardziej traci na tym że gość nie zapłaci 2,50zł..., ale fajnie zawsze dopisać 3 posty na forum napinając się do kogoś nie?
Spoko kombinujcie sobie jak nie placic za bilety. przeciez ja nie bronie tylko chcialem zauwazyc ze jest to zlodziejstwo i mnie denerwuje jak ktos tak postepuje i jeszcze ma sapy ze kanary to ****y. Tak samo to cale pokolenie JP, wszystkich policjantow wrzuca do jednego worka, wyzywa od ch.. a nie potrafia pojac ze oni wykonuja swoja prace, pilnuja porzadku a jak przyjdzie co do czego jak Ci cos ukradna czy zabija kogos to pojdziesz na policje. Poruszylem temat policji wiec moze zaraz zawrzec hehe oczywiscie kibicom policja kojarzy sie z prowokacjami i tez ich tak postrzegam ale takie JP na 100% zawsze mnie smieszy. Moge zaspiewac tym policjantom na stadionie "zawsze i wszedzie..." ale napewno nie bede taki kozak ze jak w 10 osob zobacze policjanta samotnego to mu kose wjebie. A widze ze swiat zmierza w taka strone. To samo z kanarami. Jak ktos nie placi za bilety albo widzi ze ktos nie zaplacil to nie miejcie pretensji do kanarow ze wykonuja swoja prace, a ze sie zdarzaja frajerzy ktorzy sie nie potrafia odnosic z szacunkiem do czlowieka to tak zawsze bylo jest i bedzie. Frajerami nie sa tylko policjant, kanar i ochroniarz, rowniez takich samych chamow mozna spotkac wszedzie indziej. A tutaj widze chcecie kreowac wizje kanara chama a Ci co nie kupuja biletow to sa spoko ludzie ktorych ci kanarzy moga w dupe pocalowac

Aha i jeszcze taka sprawa. Zawsze mnie w szkole w****ialo jak kolesie oszukiwali, scigali ile wlezie (ok nie maja standardow moralnych to niech oszukuja na kazdym sprawdzianie) a jak ich zlapali to sie wypierali, ze co oni jeszcze nie sciagneli, ze nic tam na sciadze nie mieli. Ludzie w zywe oczy klamac, oszukiwac dla lepszej oceny czy dla kilkudziesieciu zł (mowie o mandacie). Trzeba miec jakis honor i szacunek dla samego siebie. I tutaj widze taka sama sytuacje, chwalenie sie ze go zlapali ale nigdy mandatu nie zaplacil bo co najwyzej sie nawyklocal, nawykrecal i mu uszlo. troche honoru trzeba miec, rozumiem nie placicie 2 zł, Wasza sprawa, mowicie ze za drogo, ze sie nie oplaca. Ok, moge to zrozumiec ale jak Was zlapia to tez mandatu nie chcecie zaplacic, tez sie bedziecie blaznic oby tylko kase zaoszczedzic- no to to juz jest przesada. Albo sie jezdzi na gape i wlicza w koszta ryzyka ze zlapia i trzeba zaplacic albo sie jest mega oszustem bez honoru i sie nie placi za bilet, nie placi sie mandatu a na koniec wyzywa wszystkich kanarow i wyznaje zasade JP na 100% hehe takie to dziecinne i niehonorowe ze szok. Mam 20 lat ale czsami jak patrze na rowiesnikow to mysle ze psychicznie dojrzalem do 40 a oni zatrzymali sie na poziomie dorastajacego 13 latka.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.07.2010 o godz. 10:01.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów