The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2010, 13:52
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Kur...ale pier.... za przeproszeniem wszystkich !!
Klub wkońcu zrobił transfery a wy dalej swoje ...
Przyjdzie Chavez ogra się i będzie dobrze , wiem wiem ale tak to odpadniemy w 4 rundzie
Przecież Cupiał sobie to już wliczył . Cel jest taki zdobywamy Mistrza , zimą się wzmacniamy na LM i za rok wlaczymy o Champions League
Skąd wiesz że odpadniemy w IV rundzie Ja wierzę że sprawimy wiele niespodzianek w tym roku w LE. Marzy mi się taki sezon jak wtedy z Schalke, Parmą, Lazio...byłoby ciekawie. Poza tym taki sukces dałby motywację całemu klubowi do sięgania wyżej. Każde puchary trzeba traktować poważnie jako szansę na zaistnienie klubu na arenie międzynarodowej i jego rozwój....!!!!!
Odpowiedz cytując
mroozan
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 24.07.2010, 14:03
o Szewczyku w naszym klubie słyszałem już jakiś czas temu, chłopak na prawdę wyróżnia się spośród rówieśników - Z tego co wiem, on do Wisły chciał iść już jakiś czas temu, ale był przestrzegany przed tym, że sie zmarnuje, za przykład dawano mu, że żaden z młodych nie może się przebić do pierwszego składu, ale skoro jest na testach to widze, że się zdecydował i dobrze - jeśli będzie odpowiednio prowadzony do będzie z niego pociecha
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.07.2010, 14:07
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz że odpadniemy w IV rundzie Ja wierzę że sprawimy wiele niespodzianek w tym roku w LE. Marzy mi się taki sezon jak wtedy z Schalke, Parmą, Lazio...byłoby ciekawie. Poza tym taki sukces dałby motywację całemu klubowi do sięgania wyżej. Każde puchary trzeba traktować poważnie jako szansę na zaistnienie klubu na arenie międzynarodowej i jego rozwój....!!!!!
Zacznijmy od pokonania Azerow, a później będziemy mysleć o 4 rundzie, co do Twoich "marzen" o Schalke, Parmie itd. - jeszcze bardzo daleka droga.

W tamtym sezonie mieliśmy skład, nieporównywalny do tego co posiadamy dzisiaj.
Żuraw z tamtych lat, z całym szacunkiem dla niego - to juz nie to samo co dziś.
Kosa? Uche? Mimo, że mamy na dzień dzisiejszy młyn na bokach pomocy, to żaden z naszych obecnych skrzydłowych nie dorasta im do pięt.
Nie wspomne o Szymku, ktory był najlepszym playmerkerem w Wisełce od lat, i szybko juz takiego mieć nie będziemy.
Do tego Kuźba w życiowej formie.

Widzę, że nasza tkz. "ofensywa transferowa", która i mnie cieszy...przysłoniła niektórym realia polskiej piłki i obiektywne spojrzenie na nasze obecne możliwości.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 24.07.2010 o godz. 14:36.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.07.2010, 15:25
Tiboni gość strzela gola w sparingu, i na drugi dzień zostaje odesłany. Czy my jesteśmy juz tak mocni w ofensywie czy on po prostu jest taki cienki?. Facet ograny w ligach włoskich,może nalezało jeszcze dać mu szanse albo mamy na oku kogoś lepszego?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.07.2010, 15:28
Był kiedyś taki zawodnik na testach - Bratislav Punosevac, strzelil bramke i tez go odeslali.
A odwrocmy kota ogonem, Diaz strzelił na testach samobója a gra teraz u nas w 1 składzie.

Nie tylko bramki decydują o przyjęciu do klubu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.07.2010, 15:30
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Tiboni gość strzela gola w sparingu, i na drugi dzień zostaje odesłany. Czy my jesteśmy juz tak mocni w ofensywie czy on po prostu jest taki cienki?. Facet ograny w ligach włoskich,może nalezało jeszcze dać mu szanse albo mamy na oku kogoś lepszego?
Zarzad wie najlepiej, dlaczego Tiboni został odesłany i nalezy im wierzyc, ze dobrze postapili. Etamane strzelił wiecej goli a tez pojechał do domu gdy ja byłem przekonany, ze jak strzela to zostanie bo takich napastnikow nam trzeba.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.07.2010, 15:31
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
On poprostu jest slaby i tyle...
A co do naszej ofensywy to wyglada calkiem dobrze...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.07.2010, 15:38
specjalnie to nigdy za bardzo do tego wątku nie zaglądam - personalne dywagacje i spekulacje nigdy mnie za bardzo nie interesowały, przyjmuję skład na początek , że taki ma być i z tym sobie trener ma dać rady.

Ale mam od ostatnich paru tygodni podejrzenie, które w miarę napływu nowych nabytków przeradza się w pewność: co jakiś czas zamieniają nam właściciela.
Wrócił ten prawdziwy BC, który pod koniec XX wieku wyciągnął nas z bagna bylejakości i którego po 3-4 latach źli ludzie gdzieś schowali. Szczęście , że go niedokładnie zamknęli i słabo pilnowali bo im dał rady uciec i pogonić sobowtóra z Myślenic. Teraz wie, że musi bardziej uważać, by za 2-3 historia się nie powtórzyła.

Jak swego czasu tamta Wisła przeszła Schalke to kibice Borussi nie wiedzieli, gdzie mają nas całować z radości.
Te czasy wrócą, tylko tymi wdzięcznymi będą ci z Barcelony

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.07.2010, 15:40
Wg mnie ten Tiboni to pojawił się tylko po to by zrobić szum i szybciej doszło do porozumienia z Riosem.
A potem głupio było powiedzieć że już nie musi przyjeżdżać
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2010, 16:12
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Chciało by się komuś obliczyć ile w tym okienku wydaliśmy kasy na nowych?
Ktoś gdzieś napisał że około 1,3 mln ojro.
Ale ja tam nie wiem.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2010, 16:27
Myślę że na chwilę obecną to nie ma potrzeby kombinować ataku lepiej zostawić ewentualne uzupełnienie na zimę póki co jak na nasze standardy w tej formacji zrobiło się bogato... Jest runda na obserwacje może (jacyś) scouci znajdą kogoś naprawdę solidnego którego można by kupić w zimie. Póki co to przydało by się wzmocnić linię obrony 2 piłkarzami i to dla mnie było by idealne okienko które pozwala na optymizm i patrzenie w przyszłości na budowę nowej lepszej WISŁY. Przez rundę zobaczymy który z nabytków się nadaje który nie w zimie przewietrzyć szatnie z tych co nie wypalili zastanowić się nad wyjadaczami typu Łobo, Mały, Boguski czy rokują nadzieje na przyszłość jak nie to niestety uważam że to będzie okres pożegnań. Ale odpowiedzi przyjdą po całej rundzie na tą chwilą co najmniej 1 stoper absolutnie konieczny. I skupić się na budowie struktur klubowych, oraz porządnie wziąć za tych buraków z UM zakańczając sprawę naszego stadiony.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.07.2010, 16:46
Na Azerów mamy w w środku obrony Kowalskiego, Clebera i Bunozę - oby to wystarczyło...
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Stary 24.07.2010, 16:52
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Na Azerów mamy w w środku obrony Kowalskiego, Clebera i Bunozę - oby to wystarczyło...
Może zakontraktują tego Elsnera i dołączą 24h przed meczem? A może mają kogoś innego na oku, a jakby z nim nie wypaliło, to biorą Elsnera?
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2010, 17:00
Dziwi mnie rezygnacja z Tiboniego, skoro jest tak słaby, że nie warto mu sie przyjrzeć przez tydzień to po co zapraszali go na testy i to po kilkukrotnym obejrzeniu gościa w meczach...? Paranoja...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 24.07.2010, 17:05
No ale co w tym dziwnego negocjują z Riosem ten ma jakieś małe ale jeszcze a Wisła już nie chce bardziej się uginać to zapraszają innego napastnika o którym już wspominała Rios ma dodatkową motywację żeby brać to co na stole, a poza tym w tym meczu mógł zagrać wyjątkowo kiepsko. Może tylko sprawdzali jego zwinność i koordynacje. Ale najpewniej zagrywka czysto negocjacyjna...
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2010, 17:08
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Dziwi mnie rezygnacja z Tiboniego, skoro jest tak słaby, że nie warto mu sie przyjrzeć przez tydzień to po co zapraszali go na testy i to po kilkukrotnym obejrzeniu gościa w meczach...? Paranoja...
Wg. mnie cala ta akcja z Tibonim byla tylko po to aby wywrzec presje na Riosie i jego agencie. W momencie kiedy Rios zostal podpisany troche glupio bylo odwolywac Tiboniego. Przyjechal, zagral strzelil i odjechal

Mam pytanie: czy prawda jest ze ewentualne kupno Riosa bedzie nas kosztowac 1.25 mln. euro (minus oczywiscie koszt wypozyczenia). Bo jesli taki zawodnik kosztuje 1.25 mln. to proponuje opylic Maleckiego za 1.5 mln (tyle oferuja Turcy - drozszy niz Rios <szok> ) i szybko sprowadzic z Argentyny prawego pomocnika ktory bedzie umial minac rywala i celnie podac / strzelic. Albo Rios jest niedowartosciowany albo Malecki przewartosciowany...........
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.07.2010, 17:08
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
No ale co w tym dziwnego negocjują z Riosem ten ma jakieś małe ale jeszcze a Wisła już nie chce bardziej się uginać to zapraszają innego napastnika o którym już wspominała Rios ma dodatkową motywację żeby brać to co na stole, a poza tym w tym meczu mógł zagrać wyjątkowo kiepsko. Może tylko sprawdzali jego zwinność i koordynacje. Ale najpewniej zagrywka czysto negocjacyjna...
Przeciez Rios juz jest oficjalnie w Wisle to o jakich negocjacjach z nim Ty piszesz

Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.07.2010, 17:09
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie związane to jest z negocjacjami z zawodnikiem z nazwiskiem - a z doniesień wiemy że chodzi o napastnika ale ten transfer będzie możliwy dopiero po przejściu Azerów podobnie jak i sprowadzenie lewego obrońcy...

co do Riosa to kwota odstępnego waha się w przedziale między 1 mln euro a 1,25 mln euro.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2010, 17:32
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Przeciez Rios juz jest oficjalnie w Wisle to o jakich negocjacjach z nim Ty piszesz

Wisła jeszcze nie wypożyczyła Andresa Riosa. Rozmowy między napastnikiem River Plate i jego menedżerem a krakowskim klubem trwały do godzin wieczornych. Konkurentem Argentyńczyka pozostaje Christian Tiboni. - informacja z 21.07.2010

Koledze chodzilo o to, ze Rios jeszcze nie podpisał kontraktu z Wisla (21 lipca) wiec klub na ten wypadek chcial sie zabezpieczyc, dlatego Tiboni przyjechał na testy. A ze argentynczyk wkoncu jednak podpisał kontrakt a Wisla nie chciała po chamsku odprawic Wlocha to zdecydowali, ze ten jednak przyjedzie na testy. Przyjechał, zaprezentował sie, strzelił gola i wyjechal. Mozliwe, ze gdyby jednak Rios nie podpisal kontraktu to zostałby Tiboni (tak mysle)

Teraz rozumiesz o co mu chodzilo
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 24.07.2010 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
Salt The Fries
Member

Stary 24.07.2010, 17:53
RAF napisał(a):Wyświetl post
Wg. mnie cala ta akcja z Tibonim byla tylko po to aby wywrzec presje na Riosie i jego agencie. W momencie kiedy Rios zostal podpisany troche glupio bylo odwolywac Tiboniego. Przyjechal, zagral strzelil i odjechal

Mam pytanie: czy prawda jest ze ewentualne kupno Riosa bedzie nas kosztowac 1.25 mln. euro (minus oczywiscie koszt wypozyczenia). Bo jesli taki zawodnik kosztuje 1.25 mln. to proponuje opylic Maleckiego za 1.5 mln (tyle oferuja Turcy - drozszy niz Rios <szok> ) i szybko sprowadzic z Argentyny prawego pomocnika ktory bedzie umial minac rywala i celnie podac / strzelic. Albo Rios jest niedowartosciowany albo Malecki przewartosciowany...........
Który turecki klub daje 1.5 m € za Małeckiego? BTW, jak na tamtejsze warunki, to nie jest wcale zawrotna kwota, niezależnie czy to jest nawet spadkowicz. EDIT: Trabzonspor i Ankaragucu, bogate kluby, nie żałowałyby pieniędzy, a i Małeckiemu trudno by odmówić także.
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.07.2010, 17:55
Ten testowany napastnik strzelił 3 bramki dla Młodej Ekstraklasy ale nie załapał się na obóz (nie ma go na liście zawodników wymienionej na stronie oficjalnej). Troszeczkę ciekawe...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2010, 17:56
Salt The Fries napisał(a):Wyświetl post
Który turecki klub daje 1.5 m € za Małeckiego? BTW, jak na tamtejsze warunki, to nie jest wcale zawrotna kwota, niezależnie czy to jest nawet spadkowicz. EDIT: Trabzonspor i Ankaragucu, bogate kluby, nie żałowałyby pieniędzy, a i Małeckiemu trudno by odmówić także.
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...yr_147212.html
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 24.07.2010, 17:59
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ten testowany napastnik strzelił 3 bramki dla Młodej Ekstraklasy ale nie załapał się na obóz (nie ma go na liście zawodników wymienionej na stronie oficjalnej). Troszeczkę ciekawe...
Tam są chyba wymienieni sami zawodnicy Wisły, a on jest normalnie z nimi.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 24.07.2010, 18:15
Ale co wy tak sprzedajecie tego Małeckiego wierzycie w każdy głupi artykuł, zwłaszcza teraz co wszyscy chcą czymś zabłysną a sprzedac Małeckiego to chce co druga. Małecki mam nadzieje,ze zostanie i wezmie sie w garśc i pokaze ze jest mocny nie tylko w gębie...
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
Królik-10
Senior Member

Stary 24.07.2010, 21:45
Ja myśle,że Elksner czy jak mu to tam zostaje na razie bo nie wiadomo co wyjdzie podczas rozmowy z Chavezem!

Jak transfer Honduranina nie dojdzie do skutku to pewnie podpiszą ze Słoweńcem...
TYLKO WISŁA KRAKÓW NASZ TS !!
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.07.2010, 21:48
Mi się wydaje że nowi nie zarabiaja jakiś wielkich kwot.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Stary 24.07.2010, 21:48
Ja sądzę że i tak potrzebujemy w tej chwili 2 obrońców więc jeśli Elsner jest dobry to powinniśmy go brać, chyba że mamy kogoś lepszego na oku.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.07.2010, 22:01
Jeśli z Chavezem wszystko pojdzie dobrze i zostanie wypożyczony to nie jest powiedziane ,ze Elsner nie zostanie z nami.Wracajac jeszcze do transferu z nazwiskiem to pamietajmy ,że okienko jeszcze nie jest zamkniete i caly czas poszukujemy takiego zawodnika.Jesli nie znajdziemy teraz to przyjdzie w zimie.Kto chce niech wierzy Jaroszowi ,że tak nie powiedział ale jego wiarygodnosc została zweryfikowana juz pare razy.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.07.2010, 22:13
sofristo napisał(a):Wyświetl post
Wiesz może jakiego formatu będzie to nazwisko? Typowa lekko już przygasająca gwiazda typu Kluivert czy raczej piłkarz z jakimś tam stażem w najsilniejszych europejskich ligach który gra teraz w średniej lidze
Moim zdaniem jak mamy sciagnac stara "gwiazde" ktora bedzie Gwiazdorzyć to wole 2 mlodych zawodnikow typu Rios .Nazwisko tej gwiazdy nie jest jeszcze znane.
Odpowiedz cytując
Królik-10
Senior Member

Stary 24.07.2010, 22:13
sofristo napisał(a):Wyświetl post
Wiesz może jakiego formatu będzie to nazwisko? Typowa lekko już przygasająca gwiazda typu Kluivert czy raczej piłkarz z jakimś tam stażem w najsilniejszych europejskich ligach który gra teraz w średniej lidze

Nie wątpię w informacje Zbymaka ale myślę ze tego napewno nie będzie wiedział w tym momencie!!!Mozna tylko domniewać ze to jednak nie bedzie upadajaca gwiazda na chwile bo przypominam ze Clebi podobno w zimie konczy kariere i nie beda przyjmować grajkaw podeszłym wieku zeby znow po sezonie szukać kogos innego!!
TYLKO WISŁA KRAKÓW NASZ TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów