|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
P.S - Dalej nie dostalem odpowiedzi na pytanie, dlaczego 24-letnie(podobno swietny wedle niektorych, mimo ze go nie widzieli na oczy) wyjezdza do Kuwejtu, a nie do jakiejs powaznej ligi(pieniadze bylyby porownywalne)? Dlaczego tez ten pilkarz przyjezdza na testy(jeszcze raz to podkreslam) do klubu z Polski? Pytania dla malo domyslnych .P.S - Widze tez, ze niektorzy myla ligi Arabii Saudyjskiej i Kataru z Kuwejtem P.S 3 - Beda niezle jaja, jak zostanie odeslany przez Kasperczaka...ciekawe, co wtedy powiedza niektorzy, tutejsi "eskperci"
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 24.07.2010 o godz. 12:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ten news z Chavezem jest stary jak świat, tylko że jest zwyczajnie odgrzany.Najlepsze jest to, że chodziło o wtorek w tym tygodniu a nie przyszły.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Powtarzam - Rok Elsner to będzie ogromne wzmocnienie naszej defensywy. EDIT Ja go pamiętam przede wszystkim z meczu słoweńskiej młodzieżówki z Anglią, wprawdzie przegranego przez Słoweńców 2-1, ale Elsner w tym meczu sprawiał naprawdę doskonałe wrażenie, seryjnie wygrywał pojedynki z takimi piłkarzami jak Derbshire, Milner, Johnson czy Noble.
Ostatnio edytowane przez fialo : 24.07.2010 o godz. 12:58.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Jak dojdzie Chavez i Elsner to wreszcie mamy kadrę na grę na kilku frontach. Jovanić, Pawełek Cikos, Singlar, Bunoza, Cleber, Chavez, Elsner, Kowalski, Diaz, Brożek Małecki, Łobodziński, Garguła, Sobolewski, Wilk, Jirsak, Kirm, Paljić Brożek, Żurawski, Boguski, Rios Na papierze bardzo dobrze to wygląda. Oby przełożyło się na wyniki na boisku. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zastanawia mnie pewna sprawa. Mianowicie gdy my dokonaliśmy 2, lub 3 transferów, a Legia bodaj 5 to wszyscy mówili, że zanim Legia się zgra to będzie już rudna zimowa i nie mają szans w walce o tytuł. Natomiast gdy my wymieniamy całą linię obrony + bramkarza, nowy Garguła, nowy Wilk, nowy Pajlić, nowy Rios, nowy Żuraw to wszystko jest okej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Odwalcie sie od Juniora, bo on przynajmniej jako jeden z nielicznych zawodnikow ZAWSZE gra z pelnym zaangazowaniem. A, ze sie go rzuca po calym boisku, to nie jest latwo mu sie przyzwyczaic. Oby zostal na dluzej na lewej obronie, w koncu tam gra w kadrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz to dowaliłeś do pieca, bo ja pamiętam przynajmniej dwie dobre akcje Diaza w ofensywie i strzeloną bramkę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ja jak nie mam pojęcia o jakimś piłkarzu, to po prostu się na jego temat nie wypowiadam, ale ty wydaje się, że pozjadałeś wszystkie rozumy i jesteś w stanie wyrokować o jego przydatności do zespołu na podstawie jego wieku oraz drużyny, w której ostatnio występował. (tak a propos skąd wiesz, że się tam nie sprawdził?). Poza tym, nie da się sprowadzać samych zawodników do pierwszej jedenastki, muszą być również tacy, którzy jedynie tą rywalizację w jakiś sposób podniosą. Póki co pierwsza jedenastka to Bunoza, Cleber oraz Chaves, ale niektorzy by chcieli 4 równorzędnych obrońców, tylko ciekawe kto by wtedy siedział na ławce, albo na trybunach? Edit: Dwie akcje na 180minut gry. Po prostu WOW. A bramka w której było więcej przypadku niż umiejętności również dostkonale wpływa na ocenę jego postawy.
Ostatnio edytowane przez Reser : 24.07.2010 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Z całym szacunkiem, ale to jedyny zawodnik ktorego nie jestem pewny, tzn. nigdy nie wiem jak sie zachowa, czy czysto wybije piłke czy tez moze wjedzie w kostke przeciwnikowi dwiema nogami, a następnie bedzie symulował ze tez mu sie coś stało. Dziwny styl gry ma ten Nasz kosmita. Chociaz w ostatnim meczu w jednej akcji, popędził niczym niezły samochód na 1/4 mili. Jestem zdania, ze mniej zagrożenia stwarza na lewej obronie, bo w razie czego ma Pietie który i tak głeboko wraca. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A poza tym, oni budują drużynę zupełnie od nowa, bo ta stara (bez Muchy) to był zespół na środek ligi. My startujemy z wyższego pułapu. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wy tu gadu gadu o Elsnerze, a ja się pytam gdzie jest Milinkovic?
![]() A tak poważnie - z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że Elsner jest o wiele lepszy od Kowalskiego (ten zawodnik w ogóle nie powinien być brany pod uwagę przy ustalaniu składu). Jeśli rzeczywiście przyjdzie jeszcze Chavez to ja zaryzykował bym i zaproponował kontrakt Słoweńcowi. Wtedy zapewne podstawową parę stoperów tworzyli by Chavez i Bunoza a w odwodzie mielibyśmy jeszcze Clebera i Elsnera. Bardzo solidnie by to wyglądało (choć mimo wszystko i tak tylko na papierze - nadal nie wiemy czego spodziewać się po Bunozie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
więc taki totalny no name to nie jest ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Uwazam, ze w tym okienku opusci nas Diaz, w klubie jest podobno ciekawa oferta dla niego z zachodu, dlatego tez pewnie na sile w trybie pilnym sciagano Wilka, gdyz Junior bardzo czesto gral jako defensywny pomocnik, był alternatywa dla Sobola. W kazdej chwili moze rowniez nadejsc oferta dla ktoregos z braci Brozkow. Mowilo sie rowniez o ofercie dla Maleckiego z Turcji. Reasumujac kadre oceniajmy gdy zakonczy sie okienko. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda że z Tiboniego tak szybko zrezygnowali w końcu bramkę zdobył. Nie wiem czego od niego wymagali przecierz było wiadome ze to typowy egzekutor. Uważam że byłby solidną alternatywą dla Brożka. Co do Słoweńca to istnieje szansa że Kirm mocniej by się poczuł w drużynie z innym rodakiem.
Generalnie póki co to bramka na plus środek pomocy lepszy niż w tamtym sezonie, skrzydła te same plus Paljic który doda trochę rywalizacji, atak dużo lepszy od tamtego sezonu, boki obrony takie same (Cikos gorszy od Alvareza nie jest, a z czasem może jeszcze będzie lepszy) tylko ten środek obrony martwi bo zerowe zgranie, a odejścia znaczące. Szkoda że Głowę sprzedaliśmy bo mielibyśmy mocny skład, przydałby sie ktoś ograny w europie z doświadczeniem. Elsner to póki co noname choć założe się lepszy od Kowalskiego, a Chavez może mieć problemy z aklimatyzacją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Po utracie Glowackiego i Marcelo(i wzieciu za nich okraglej sumki), kazdy rozsadny spodziewa sie pilkarza o podobnej klasie sportowej. Jesli 24-latek, ktory jezdzi na testy po Europie taki poziom prezentuje, to ok
, ale ja mam co do tego spore watpliwosci.P.S - Rozsadne wypowiedzi sa jak widze malo popularne . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
wiecie coś co jest z chawezem ?:]
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Kur...ale pier.... za przeproszeniem wszystkich !!
Klub wkońcu zrobił transfery a wy dalej swoje ... Przyjdzie Chavez ogra się i będzie dobrze , wiem wiem ale tak to odpadniemy w 4 rundzie Przecież Cupiał sobie to już wliczył . Cel jest taki zdobywamy Mistrza , zimą się wzmacniamy na LM i za rok wlaczymy o Champions League |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że Basałaj zrobi również porządek z Mesą.
Dać wolną rękę wszystkim zawodnikom z Mesy powyżej 20 lat, a w składzie niech grają sami 17-19 latkowie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
bearex ale to dopiero za 10 lat jak Basałaj utworzy prosfesionalną szkółkę młodzieży...
Bo teraz prawda jest taka że tylko tacy nieliczni Nalepa się nadają do ME w wieku 17 lat , reszta to dopiero za dwa lata i to tez co najwyżej 5-6... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Najlepsi sa forumowicze ktorzy oceniaja zawodnikow na podstawie relacji textowej. Ze Tiboni to egzekutor? A skad to wiecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wy tu mówicie o tym Elsnerze jako o środkowym obrońcy, a według zakazanej strony to defensywny pomocnik. Oczywiście ta strona nie jest idealna, ale jeśli idzie o pozycją to raczej w takiej sprawie się nie mylą. No nic mam nadzieje, że jednak się myli bo wczoraj wystąpił na pozycji środkowego obrońcy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
) to w młodzieżówce grał na środku obrony. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 24.07.2010 o godz. 13:53.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|