|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A no właśnie ciekawe jakby wypad Sobol jako obrońca...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mnie od jakiegoś czasu Sobol zupełnie nie przekonuje, to jest cień tego piłkarza co kiedyś - niestety. Mam nadzieję, że Wilk dostanie swoje szanse, aby się zaprezentować, bo wcale bym się nie zdziwił jakby był o wiele lepszy od Sobola. Jakby nie było czas pokaże. Życze im obydwu jak najlepiej
![]() A ktoś tu właśnie rzucił, że Sobol mógłby grać na środku obrony, moim zdaniem mogłoby to być bardzo dobre rozwiązanie. Nie oszukujmy się Radkowi nie można odmówić waleczności i bardzo dobrego ustawiania się, ale bardzo stracił na dynamice jak i energiczności. Jeszcze czasem widać przebłyski dawnego Sobola, ale to już nie te lata, aby tak zapierdalać po boisku w każdym meczu. A na stoperze, to można grać nawet po 40, co udowodnił Paolo Maldini.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.07.2010 o godz. 14:51.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
a on nie grywał już kiedyś na obronie? jeszcze przed przyjściem do Wisły...? tak jakoś mi się wydaje...
![]()
niekumaty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Dokładnie. Szanuję bardzo Sobola, ale obiektywnie patrząc nie gra już tak jak kiedyś - dużo fauli, mniej czystych odbiorów piłek. Tylko zaangażowanie w grę wciąż tak samo wysokie
. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
najlepsza opcja Chavez + ktorys z tych testowanych jak sie sprawdzi naturlich
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ta, może na bramkę postawcie Sobola? Tam może grać nawet do 45 lat. Jest waleczny, powalczyłby o te piłki.
Czasem się zachowujcie jak dzieci. To Kasperczak ustawia drużynę, to on nadaje taktykę i plan na kolejny mecz. Jednak Sobola nigdy nie zobaczycie na stoperze, tego jestem pewien. Żeby nie uciekać od tematu. Skład mamy teraz najsilniejszy w lidze, więc tu nie ma co się martwić. Może jestem zbyt pewny siebie ale tak sądzę i czuję. Ale jeden stoper i jakiś lewy obrońca, nie pogardziłby ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
nie Jarosz, tylko Basałaj nawet w POLSAT FUTBOL
![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O czym Wy w ogóle rozmawiacie?Sobol jest najlepszym defensywnym pomocnikiem ligi a to że ma 34 lata gówno znaczy.Ma serce do walki charyzmę i umiejętności więc pograć spokojnie może jeszcze 2 lata.
Jedynym kłopotem mogą być kontuzje. Jeśli wy macie jakieś wątpliwości odnośnie Sobolewskiego ze względu na wiek, to życzę powodzenia ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Przez Sobolewskiego wreszcie odpadliśmy będąc najbliżej LM w spotkaniu z Grekami - po tym występie jeszcze parokrotnie odbijała mu palma na boisku... Docelowo i tak w zimie jakiś zagraniczny defensywny pomocnik przyjdzie, który będzie potrafi grać z głową a nie na wariata jak Sobol - (Sobolewski ma 34 lata ale o taktyce, asekuracji nie ma zielonego pojęcia).... zresztą za tydzień się o tym przekonacie w starciu z dużo wymagającym zespołem... |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
Kolego Seba ja dokładnie wiem jak wygląda wypozyczenie... Nie wierzysz to przeczytaj kilka stron wczesniej... :] To o Majewskim było tylko wytknięciem Ci byka bo nie dopisałeś tego i wychodziło tak że piłkarz może przejść z klubu 1 do 2 za taką samą pensje jak miał, lub idąc na wypożyczenie nie może sie zgodzić na jej obniżenie lub podwyższenie co jest kompletną bzdurą... Napisałem więc o tym by zwrócić na to Twoją uwagę. Możesz pisać jeszcze prościej zamieniając piłkarzy na bohaterów kreskówek, ale nic Ci to nie da bo kilka stron wczesniej to wszystko juz było napisane... Kto nie zrozumiał wtedy nie zrozumie tez za rok... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Rety ludzie ja tez cieszę się z Wilka ale nie sadzajcie Sobola na ławce! Wilk pogra u nas za sezon, teraz to chłopak ma się uczyć od najlepszych w lidze i co jakiś czas pograć ogony albo z leszczami w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sobolewski zawalil nam spotkanie z Panathinaikosem? Ja tam pamietam jego bombe ktora przywrocila nadzieje w mozliwosc przejscia Grekow.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Miejsce w składzie trzeba sobie wywalczyc. Sobolewski to filar druzyny i jej kapitam wiec nie ma mowy by siedział na ławce. Wilk moze sie przy nim sporo nauczyc a na pewno troche w tym sezonie pogra. LE, PP, Ekstraklasa - Sobolewski ma swoj wiek. Chociaz wczoraj zagrał całe spotkanie i spisywal sie dobrze to nie oznacza, ze ciagle tak bedzie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mam pewne pytanie i moze ktos zna na nie odpowiedz. Czy aktualna sprawa Tshibamby, ktory dostal pozwolenie na prace w Polsce w 3 dni nie jest identyczna jak ta, ktora miala by miejsce w przypadku Chaveza? Tez moglibysmy to zalatwic tak jak oni w klika dni czy musimy czekac kilka tygodni jak podaja media?
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zapytajcie się co "Sobol" sądzi o grze w obronie
http://www.***************/news/show...nie__sobolowi_ Oczywiście żartuje. Jego miejsce jest na środku pomocy . |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Krytyki Sobolewskiego nawet nie komentuję. Wygryzienie Sobolewskiego z pierwszego składu w tej rundzie nie jest możliwe. Napisałem tak, bo nie sądzę nawet w przypadku słabszych momentów by kapitana Wisły Kraków sadzać na ławce rezerwowych. Z drugiej strony jednak nie wyobrażam sobie zakontraktować zawodnika 24 letniego, który będzie grywał w lidze 5 - 10 min., bo to mija się z celem. Chyba, że uznamy, iż 24 latek jest perspektywicznym, młodym talentem i ma czas na ogrywanie się - bo to przecież tylko Ekstraklasa.
Dlatego też napisałem, że jestem ciekaw jak to rozwiąże Kasperczak. Mam nadzieję, że będę miał szansę oglądać również Wilka w meczach Wisły Kraków. O Sobolewskim nawet nie wspominam, bo to klasa sama w sobie. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wszyscy patrza w Sobolewskiego jak w obraz , ale prawda jest taka ,ze ma on juz 34 lata i jak dla gra nieco slabiej niz gral wczesniej , nie wiem kto bedzie gral Sobolewski czy Wilk , niech gra w danym momencie lepszy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Myślę że na opcji Wilk skorzysta zarówny młody jak i stary zawodnik
Bo Sobol będzie miał w końcu możliwość odpoczynku gdy jest zajechany, a Wilk będzie miał się od kogo uczyć Szczególnie że Sobol pogra jeszcze pewnie z 1,5 roku |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja myślę że Wilk jest trochę przytłoczony tym wszystkim.
To już nie Kielce gdzie po przegranym meczu nic złego się nie działo. W Kielcach była mniejsza presja, normalna gra , klub nie był legendą. A w Wiśle. Wszędzie puchary z Mistrzostwami Polski, niesamowita presja wyniku, zainteresowanie mediów. Tu już nie ma miejsca na jakieś amatorskie granie, to jest Wisła, najlepszy klub ostatnich 12 lat. Widać to na zdjęciach że Wilk jest wystraszony czy podoła. 24 lata , wielkie oczekiwania. Widać inteligenty chłopak który bardzo dobrze rozumie gdzie się znalazł. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mnie cieszy transfer Wilka. To jest niezły chłopak, przy Sobolu powinien dojrzeć do gry w Wiśle. Będzie z niego pożytek.
Nawiasem mówiąc - pięknie wygląda prezentacja zawodnika na tle nowej trybuny, na ładnej murawce... Liczę jeszcze na Chaveza....reszta w zimie ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cikos bedzie git, w ofensywie o niebo lepszy od alvareza
|
|
|