The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mea
Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 22:21
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
^^
Najpierw pojechał po cenie stadionu, że za taką kasę można było wybudować kompletny świetny stadion, później po wypowiedziach ZIKITu, o tym, że "z klatkami schodowymi nie ma problemu" ostro odpowiedział, iż problem jest, wydano 510mln a trzeba dołożyć kolejnych 60mln, później o niepoważnym podejściu miasta do budowy.
Z grubej rury pojechał, wydźwięk był bardzo negatywny.
Troszkę go przygotować i wysłać do interwencji Polsatu, a narobiłby szumu na cały kraj
A na jakim kanale była ta wypowiedz? możne jest możliwość obejrzenia tej wypowiedzi w internecie?

dzięki za info.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2010, 22:29
Mea napisał(a):Wyświetl post
A na jakim kanale była ta wypowiedz? możne jest możliwość obejrzenia tej wypowiedzi w internecie?

dzięki za info.
Na polsacie to było dzisiaj przed meczem Wisły z Szawle.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 22.07.2010, 22:33
Ja byłem na meczu wiec nie widziałem - możne ktoś to zrzucił na youtube?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.07.2010, 22:52
W tym temacie dwa pytanka, myślę że ważne, nie bezpośrednio o stadionie, mianowicie:

1) Do kogo należy stacja LPG znajdująca się pomiędzy dawnym boiskiem kortowym a boiskiem treningowym? Czy są jakieś szanse lub nawet pomysły aby ten biznes z tego miejsca usunąć?

2) Pomiędzy Chodowiedzkiego a boiskiem treningowym jest zdaje się jakaś baza firmy przewozowej czy transportowej. I również jak wyżej, czy jest pomysł lub idea by ten teren wykupić?

Dlaczego pytam. Przy R22 miejsca mało, ciasno jest więc każdy kawałek gruntu jest na wagę złota.

Pozdrawiam

P.S. I jeszcze prosba o wklejenie planu wlasnosciowego przy Reymonta, tzn jaka dzialka nalezy do TS, SA etc.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 23.07.2010 o godz. 06:02.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.07.2010, 06:40
Dobry tekst ze stadionem w roli głównej , w końcu ktoś pojechał z tematem tak że aż miło
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...w_stodole.html

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 23.07.2010, 06:59
Można pojechać lepiej, ale dobrze, że coraz częściej pisze się i mówi o obiekcie w mediach. Mam nadzieję, że przed meczem III rundy eliminacji LE, na Polsacie znowu poruszą problem stadionu.

Co do Obtułowicza i oszczędzania na naszym stadionie - jest jeden dobry punkt tego. Nie będzie chorego systemu identyfikacji kibiców jak na Cracovii. Skanowanie biometryczne twarzy, potrzeba robienia specjalnych zdjęć - normalnie próba założenia kibicom łańcucha na szyję, a jednocześnie "ułatwienie" wejścia na stadion kibicom, zwłaszcza tym spoza Krakowa. W newsie o tym u nich napisane jest również "umożliwi płatność w kioskach gastronomicznych", czyli zapewne u nich to miasto funduje wyposażenie kiosków wraz z systemami do płatności... A u nas "wyposażenie kiosków i system bezgotówkowych płatności leży w kwestii operatora"...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2010, 08:19
Oświetlenie nam montują...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
leksus
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 23.07.2010, 09:52
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
Dobry tekst ze stadionem w roli głównej , w końcu ktoś pojechał z tematem tak że aż miło
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...w_stodole.html
Owszem, chociaż szkoda, że dopiero teraz, bo przecież temat ciągnie się od lat i było o nim bardzo cicho w mediach.

Ojej, Sting nie zaśpiewa dla nas...Jakoś kompletnie nie łapię po co takie ozdobniki i czemu się ludzie podniecają kto zainauguruje stadion. Dla mnie najważniejsze że będzie - więcej emocji będę czuł na ligowym meczu chociażby z Polonią Bytom niż na nic nie znaczącym sparingu z Arsenalem, czy podczas popisu Stinga.
Odpowiedz cytując
djsako
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 23.07.2010, 09:54
co do powyższych linków do artykułów michelangelo10 i kohprzem'68 można śmiało mówić że sukcesem będzie gdy Wisła zagra w końcu na tym stadionie a co do koncertów to zbiorę podpisy by tam nie organizowali! STADION ŁADNY ALE CZEMU TAK DŁUGO TO TRWA BY WISŁA TAM ZAGRAŁA! trzeba było zostawić maszty oświetleniowe starą trybunę AB i tą rozwaloną C zrobić według starego projektu i nie było by tej tułaczki po obcych stadionach już ponad rok!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2010, 09:59
djsako napisał(a):Wyświetl post
co do powyższych linków do artykułów michelangelo10 i kohprzem'68 można śmiało mówić że sukcesem będzie gdy Wisła zagra w końcu na tym stadionie a co do koncertów to zbiorę podpisy by tam nie organizowali! STADION ŁADNY ALE CZEMU TAK DŁUGO TO TRWA BY WISŁA TAM ZAGRAŁA! trzeba było zostawić maszty oświetleniowe starą trybunę AB i tą rozwaloną C zrobić według starego projektu i nie było by tej tułaczki po obcych stadionach już ponad rok!

the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2010, 09:59
teraz to mnie zgniotłeś do ziemi jasne po jakiego grzyba w ogóle stadion budujemy..lepiej był grać na nasypie heh normalnie zmiażdżyłeś mi wątrobę tym tekstem
*NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.07.2010, 10:13
Ej ludzie, na poważnie to piszecie Artykuły świetne! Nareszcie się zaczęło się pisać o stadionie. O terminach, ciągle nowych, o fuszerkach. Przecież autor pisząc o Stingu miał na mysli to, że Poznań ma jakis plan na zainteresowanie ludzi tą budową. Na to iż nie siedzą z zalożonymi rękoma i tylko przekładaja datę otwarcia stadionu. A wy ku**a piszecie że wam Sting do szczęścia nie potrzebny......ja pierd**e...czytajcie te teksty ze zrozumieniem!! A nie że "ja tam Stinga miec nie muszę"....Tak to własnie miasto może poczuć, po co nam Sting. My tego Stinga musimy mieć i musimy WYMAGAĆ! (Sting-oczywiście nie rozumiany jako piosenkarz, bo akurat za nim nie przepadam, ale STING jako wydarzenie, jako krok milowy w otwarciu z wielka feta stadionu)-to dla tych co nie potrafią czytać ze zrozumieniem a cos takiego jak zapis między wierszami nie istnieje. Pozdro dla kumatych
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2010, 10:17
Tutaj trzeba jakąś Komisje zrobić! Bo to są jaja ... Wszyscy po prostu czerpią zyski z promocji miasta, bo otwierają się nowe możliwości, nowe stadiony, piękne stadiony. W naszym mieście jest inaczej, inwestycje za pół miliarda są marginalizowane, miasto nie potrafi dobrze wykorzystać wizerunku stadionów, chyba że się ich wstydzi ? Mam nadzieję, że jeżeli ten stadion będzie już skończony to po prostu nie zapomnimy ! ZIKIT i tyle w temacie ;]
Mówimy o jakiejś gwiazdce na rozpoczęcie, a jak dla mnie to nie powinno być mowy o 1 gwieździe tylko kilku, bo to jest przedsięwzięcie za pół miliarda! Jeżeli z gwiazdą nie wypali to zorganizować chociaż Eska Hity na Czasie na stadionie i git Taki David Guetta na stadionie Wisły <marzenie>, albo David Guetta z Maddonną, bo tworzą kawałek <marzyciel>, niestety nic ciekawego nie będzie ;/
Odpowiedz cytując
leksus
Junior Member

Stary 23.07.2010, 10:24
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ej ludzie, na poważnie to piszecie Artykuły świetne! Nareszcie się zaczęło się pisać o stadionie. O terminach, ciągle nowych, o fuszerkach. Przecież autor pisząc o Stingu miał na mysli to, że Poznań ma jakis plan na zainteresowanie ludzi tą budową. Na to iż nie siedzą z zalożonymi rękoma i tylko przekładaja datę otwarcia stadionu. A wy ku**a piszecie że wam Sting do szczęścia nie potrzebny......ja pierd**e...czytajcie te teksty ze zrozumieniem!! A nie że "ja tam Stinga miec nie muszę"....Tak to własnie miasto może poczuć, po co nam Sting. My tego Stinga musimy mieć i musimy WYMAGAĆ! (Sting-oczywiście nie rozumiany jako piosenkarz, bo akurat za nim nie przepadam, ale STING jako wydarzenie, jako krok milowy w otwarciu z wielka feta stadionu)-to dla tych co nie potrafią czytać ze zrozumieniem a cos takiego jak zapis między wierszami nie istnieje. Pozdro dla kumatych
Czemu mamy wymagać Stinga? Wpłynie to jakoś na frekwencje? Zachęci dzieciaki, żeby zamiast na Cracovię chodzili na Wisłę? Da nam jakiś zysk finansowy? No proszę Cię, wymagać od miasta to powinniśmy odrobiny powagi przy realizacji stadionu, a nie występu gwiazdki, której 90% chodzących na mecze ma gdzieś. Za to Majchrowski będzie miał argument, że jest sprawnym organizatorem i fajne zdjęcia do mediów.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2010, 10:25
Z tymi koncertami, o ile jakies w ogóle beda , to jest jedna lipa, zjedzie gawiedz z calej Polski i obkleja nam nasze koloseum wplekami, takie cipki z Cracovii to pewnie cale swoje zapasy wykupia przy tejże okazji!

Powinien powstac za sprawa SKWK jakis nieoficjalny regulamin stadionu, zeby chociaz nasza mlodziez wychowac co wolno a czego nie na nowym stadionie(lanie,naklejanie vlepek,bazgranie tagów pisakami czy sprejami itp.)
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 23.07.2010, 10:44
leksus napisał(a):Wyświetl post
Czemu mamy wymagać Stinga? Wpłynie to jakoś na frekwencje? Zachęci dzieciaki, żeby zamiast na Cracovię chodzili na Wisłę? Da nam jakiś zysk finansowy? No proszę Cię, wymagać od miasta to powinniśmy odrobiny powagi przy realizacji stadionu, a nie występu gwiazdki, której 90% chodzących na mecze ma gdzieś. Za to Majchrowski będzie miał argument, że jest sprawnym organizatorem i fajne zdjęcia do mediów.
Wiesz co znaczy promocja? Wiesz co się za tym słowem kryje? Na pewno nie oddanie stadionu w terminie. Musi byc jakaś wartośc dodana. Ludzie musza widziec, że ten stadion został po coś wybudowany. Stadion tylko na mecze Wisły byłby nieporozumieniem. Stadion musi żyć. A miasto ma w moim odczuciu obowiązek otwarcia go z nalezyta pompą. Dla Ciebie wystarczy żeby go tylko otworzyli. Ok, jesteś mało wymagającym człowiekiem. Ja od takiego miasta jal Kraków oczekuje jednak więcej.
Odpowiedz cytując
leksus
Junior Member

Stary 23.07.2010, 10:59
Ok, ja oczekuję od miasta, żeby nie okłamywało mnie i reszty mieszkańców o terminach realizacji budowy, dla ciebie ważne jest żeby jakaś gwiazda pohasała po naszej murawie. Co z tego, że za kilka miesięcy nikt nie będzie pamiętał o tym koncercie, za to widok pustych miejsc na telebimy będzie pewnie straszyć przez kilka lat. Ważne że się wypromujemy i nawet w Suwałkach będą o nas słyszeć! I to ja jestem mało wymagający...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.07.2010, 11:33
Na Cracovii podali już ceny biletów/karnetów na nowym stadionie. Nie mają nawet tak drogo, u nas powinno być podobnie.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=7126&x=0
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 23.07.2010, 11:37
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Na Cracovii podali już ceny biletów/karnetów na nowym stadionie. Nie mają nawet tak drogo, u nas powinno być podobnie.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=7126&x=0
Karnet za 80zł U nas przewiduję spokojnie 4-5 razy droższe karnety.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2010, 11:39
Lepszy jest karnet za 55zł a bilet za 10 hehe.
Co do naszych cen to bym nie był aż takim pesymistą, myślę że najtańsze będą koło 100zł
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.07.2010, 11:46
no to doczekaliśmy się, wiadomo było, że w końcu się huczek zacznie.
Stadion widoczny z wielu punktów miasta. Geldu na niego wywalone od cholery i trochę. Terminy obiecywane walą się jeden po drugim. Zamiast gry na nim i rozpoczęcia spłaty zapożyczonych na niego pieniędzy toczy się na nim budowa. Nie wiadomo, kiedy naprawdę się skończy , za to wiadomo , że ileś tam rzeczy wcale nie będzie zrobione (wykończenie trybuny północnej, zbiornik retencyjny, IT, estetyka wykończenia powierzchni betonowych , punkty gastronomiczne, by wspomnieć te najważniejsze). Na te rzeczy podobno nawet umowy nie ma ani tym bardziej pieniędzy , gdzieś mi się o uszy obiła kwota 50 melonów.
A równie dobrze może być to 20 jak i 100 mln, bo tego nikt pewnie rzetelnie nie policzył, bo liczenie pieniędzy przez władze miejskie co najmniej dziwnie wygląda.

No to się teraz kto tylko może to zaczyna rzucać , bo okazja dziennikarzom i politykom sama w ręce weszła.
Niegospodarność , defraudacja, niefrasobliwość w dysponowaniu publicznych pieniędzy, niejasne powiązania - takich ładnych słówek to się teraz nasłuchamy i naczytamy, bo ta sprawa będzie coraz bardziej śmierdzieć.

Rada miejska będzie teraz świętych udawać, a tam jeden jedyny Olszówka naprawdę chciał ten syf wyczyścić , reszta głupich udawała. Ale wybory idą, trzeba dać się wybrać.
Kto wie, czy to się jakimś zarządem komisarycznym nie skończy, bo nikt nie zostawi do zgnicia czy zawalenia obiektu za około pół miliarda za publiczne pieniądze, wiadomo, że to musi być w sensowny sposób skończone i to nasza jedyna pociecha.

Klub zrobił najmądrzej , że się trzymał od tego z daleka. Tego by tylko teraz brakowało, jak już się NIK za to weźmie, by zaczęto wyciągać jak na zawołanie jakieś niejasne powiązania i rozliczenia pieniędzy miejskich i prywatnych firmy Telefonika czyli BC. Ale by warszawka radochę miała by publicznie wyciągać , potępiać i karać potężny układ korupcyjny w Krakowie. Udupili by nas jak ŁKS.
Szkoda tylko, że dotyka to naszą Wisełkę, ale już jest bliżej niż dalej.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.07.2010, 12:04
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Tam karnety na najlepsze miejsca wychodza po 22 zlote..masakra..Z drugiej strony jak Filipiak bedzie mial komplet to ceny beda szly pewnie po 5zl w gore co runde !!
Chodzi Ci o pościel, czy o sztućce ? Oni marzą o 10 tys.
Odpowiedz cytując
-chris-
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 23.07.2010, 12:16
czy może ktoś potwierdzić / zaprzeczyć, że asfalt na Reymana jest pokryty czerwoną farbą? wczoraj jak przejeżdżałem (szybko) autem wydawało mi się że tak jest...
Odpowiedz cytując
hal
Junior Member

Od: 09.2004

Stary 23.07.2010, 12:24
-chris- napisał(a):Wyświetl post
czy może ktoś potwierdzić / zaprzeczyć, że asfalt na Reymana jest pokryty czerwoną farbą? wczoraj jak przejeżdżałem (szybko) autem wydawało mi się że tak jest...
Ścieżka rowerowa jest czerwona,co do tego czy jest to farba czy czerwony asfalt to trzeba by zobaczyć samemu.
http://www.********/gallery/others/570/DSC03841.jpg
http://www.********/gallery/others/570/DSC03882.jpg
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 23.07.2010, 13:02
Cytat:
gdzieś mi się o uszy obiła kwota 50 melonów.
Bez przesady, 20mln koszt tego nie przekroczy.
Zaplecze północnej - rzecz absolutnie niezbędna, inaczej serce stadionu będzie w stanie śmierci klinicznej. Koszt? Pewnie nie więcej jak 10-12mln.
Kioski gastronomiczne? Jest ich 20, ale wyposażenie nie powinno przekroczyć 1mln PLN, pewnie taniej wyjdzie.
Telebimy? Na SN koszt 4 telebimów 9x6m (do tego z mechanizmem opuszczania) to niecałe 3mln PLN, u nas w 1,5mln by się kwota zmieściła.
Zbiornik retencyjny? Diabli wiedzą ile to może kosztować, jednak chyba nie więcej jak kilka mln, zależeć też będzie od jego wielkości.
Do tego IT dla trybun północnej i południowej - północna nie ma nic, trzeba zamontować monitoring, nagłośnienie, na południowej nagłośnienie jest do wymiany, a monitoring zawarto bodajże już w tych 75mln, które przegłosowała rada. To nie są raczej olbrzymie koszta, zwłaszcza, ze cały system jest już zawarty, a tutaj wystarczy zakupić kamery, słupki, kable, głośniki i podłączyć.
Co do pieniędzy - ZIKIT będzie musiał znowu zwrócić się do radnych o przyznanie pieniędzy, inaczej nie ukończy budowy.
Odpowiedz cytując
Kost
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 23.07.2010, 13:03
cześć. jestem tu w miarę świeży, ale już spieszę z odpowiedzią dot czerwonego asfaltu. Akurat byłem na Reymana w momencie wylewania. Asfalt był już przed wylaniem czerwony. to nie farba także spoko. pozdrawiam wszystkich WIŚLACKICH BRACI!
Odpowiedz cytując
leksus
Junior Member

Stary 23.07.2010, 13:03
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Karnet za 80zł U nas przewiduję spokojnie 4-5 razy droższe karnety.
Ja spodziewam się 2-3 razy droższych. Chociaż w Wiślackim Świecie ciągle twardo twierdzą, że karnetów nie będzie w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.07.2010, 13:10
leksus napisał(a):Wyświetl post
Ja spodziewam się 2-3 razy droższych. Chociaż w Wiślackim Świecie ciągle twardo twierdzą, że karnetów nie będzie w tej rundzie.
A jak maja byc jak nie wiedza na ktory mecz stadion bedzie? Jak maja zaplanowac ceny karnetow na ile meczow?
Odpowiedz cytując
leksus
Junior Member

Stary 23.07.2010, 13:16
Nie dziwię się, że nie podali cen, tylko, że mówią, że karnetów nie będzie w ogóle.
Runda jest długa, nawet jeśli kilka pierwszych spotkań miałoby być na Hutniku, a inne na okrojonym R22, to i tak chciałbym żeby wprowadzili karnety na jej część (najlepiej od pierwszego meczu na R22, nawet niech sprzedają na jedną trybunę). Raz, że powinno być taniej, a dwa, że wygodniej, bo nie trzeba stać w kolejce po bilet za każdym razem.
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 23.07.2010, 13:35
jak wygląda stan murawy, wymienili wszystkie żółte fragmenty trawy z kamerki widać murawę, która nieźle prezentuje się
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów