The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 23:01
Jutro testowany Elsner Rok
Cytat:
OGC Nice
SV Wehen Wiesbaden 17 (0)
Interblock 72 (2)
Al Arabi 23 (1)

Slovenia U16 45 (0)
Slovenia U19 50 (0)
Slovenia Ex U20 5 (3)
Slovenia U21 15 (0)

Cup
Interblock
Winners (1): 2008 Al Arabi
Runner up (1): 2010 Runner up (1): 2010

http://www.youtube.com/watch?v=I3-mkIapQjY
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.07.2010 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.07.2010, 23:02
Smuda gadal ze 'z tego co wie i zna' to Wisla prawdziwe zakupy zrobi dopiero w GRUDNIU i tyle.

Kurva zeby ten sparing jutrzejszy byl OTWARTY... musze ich wszystkich zobaczyc!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2010, 23:03
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Smuda gadal ze 'z tego co wie i zna' to Wisla prawdziwe zakupy zrobi dopiero w GRUDNIU i tyle.

Kurva zeby ten sparing jutrzejszy byl OTWARTY... musze ich wszystkich zobaczyc!
I tak nie ogarniesz!!!!!!
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:04
Niby czego
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.07.2010, 23:07
kibice sukcesu sie ciesza nowymi transferami
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:08
Niby czego
Kto jest kim, z kim, po co, dlaczego, gdzie... tam będzie więcej managerów i działaczy niż "liściów" na drzewie! Prawdziwa Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.07.2010, 23:09
Pytanie i mały OT

Co się w ogóle podziało z tymi wszystkimi testowanymi ? Bo jest taki kocioł że zaczynam nie ogarniać. Po pierwsze co z Holendrem ( bodajże Kemy Augustien, jeśli literówki to proszę mnie poprawić ) ? Podobno on dostał pozytywne opinie od trenera Kasperczaka.

Jak stoi sprawa z aktualnie testowanymi, czyli bodajże Elias i Asflari ( znów, jeśli literówki, proszę mnie poprawić ) ? Bo oni tak trenują, trenują i się słowem nikt nie odzywa. Czyli że co - opłacili im tam na 10 dni hotel to muszą ich trzymać, ta ? Kurde, to ja też bym chciał na testy do Wisły, chociaż na te 10 dni. Tego się jeszcze nie oduczyli, bo jakby zebrać całą kasę wydaną na testy chociażby w tym okienku transferowym to może i by się na ten telebim zebrało

A co do off topu to o której i gdzie jest jutro ten sparing z KSZO ? Można to to obejrzeć ?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.07.2010, 23:10
zordon napisał(a):Wyświetl post
na forum wszyscy są zgodni, na trybunach (sektor 1,4) też, a skwk ... skandowało po meczu "Patryk Małecki"
Żenada.
Pojęcie "mieć znajomości" zyskało dla mnie zupełnie nowy, wiślacki wymiar

Żeby nie było offtopu. Transfer Małeckiego? Powinien ocenić Kasperczak, czy Patryk po zjebce faktycznie poszedł po rozum do głowy czy zagrał żeby uniknąć kary. Jak dalej ma cwaniakować to w "mojej" Wiśle nie ma dla niego miejsca. Zwłaszcza, że nasi działacze poszaleli i trwa transferowy huragan
KU*WA!!!! Zanim coś napiszesz - doinformuj sie! Wiesz co powiedział gniazdowy przed pozdrowieniem Małeckiego? Nie wiesz, więc nie komentuj! Jakie SKWK? 2000 ludzi w młynie to członkowie SKWK? Możesz ich nie lubić ale takie dyrdymały zapisz sobie w pamiętniczku a nie siej fermentu na publicznym forum.

ps. nie jestem członkiem SKWK, ale jak można pisać takie pierdoły? Aż mi ciśnienie skoczyło...

kotlet06 napisał(a):Wyświetl post
Też to zauważyłem. A młyn po meczu skandował "Patryk Małecki". Jeszcze brakowało: "Maciek! Skorża!" To nie jest ten temat, ale nienawiść SKWK do Kasperczaka doszła do granic absurdu.
Następny z cyklu "gówno wiem, ale dowale SKWK"...
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.07.2010 o godz. 23:22.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.07.2010, 23:11

Rios, Elsner, Mendy.

Foto z Facebooka.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:14
Po zobaczeniu zdjęcia powyżej jestem wręcz pewien o powstaniu taktyki małego straszonka dwoma ochroniarzami z piełka rodem. Naprawdę, nie pojedźcie po mnie że rasizm czy coś bo to nie ma nic z tym wspólnego ale ja nie chciałbym zobaczyć wyrazów ich twarzy w jednym momencie obok siebie A tak w ogóle, czy to jest nie przypadkiem Akon ?
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2010, 23:14
z tylu Paljic, a z pepsi idzie Tuboni ciekawe jak sie jutro zaprezentuja i co z tego bedzie
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.07.2010, 23:15
Tiboni, Tiboni.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:17
Tiboniego poznaliscie po ręce? No niezle, tez bym chcial miec taki dar.

Odpowiedz cytując
krzy$
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2010, 23:18
haha ten Mendy....już zaciera ręce..."wrog publiczny nr. 1" sorki ale tak mnie naszlo
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:20
Tez macie wrazenie, ze Paljic to troche taki Gulczas?
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.07.2010, 23:21
Kamson napisał(a):Wyświetl post
KU*WA!!!! Zanim coś napiszesz - doinformuj sie! Wiesz co powiedział gniazdowy przed pozdrowieniem Małeckiego? Nie wiesz, więc nie komentuj! Jakie SKWK? 2000 ludzi w młynie to członkowie SKWK? Możesz ich nie lubić ale takie dyrdymały zapisz sobie w pamiętniczku a nie siej fermentu na publicznym forum.

ps. nie jestem członkiem SKWK, ale jak można pisać takie pierdoły? Aż mi ciśnienie skoczyło...
faktycznie nie słyszałem, co powiedział gniazdowy - słyszałem też komentarze podobne do mojego od ludzi wokół - widać też nie słyszeli. Jak dla mnie było kilka bardziej zasłużonych osób, których nazwisko można było skandować zaraz po zakończeniu meczu. Małeckiemu nie trzeba otuchy tylko dobrego psychologa, który go wyleczy z gwiazdorzenia. Taka moja opinia.
Na szczęście przy liczbie transferów w tej rundzie - i rodzącej się w ten sposób rywalizacji o miejsce w składzie - już niedługo zobaczymy czy Patryk faktycznie ma charakter. Bez względu na rezultat będzie to korzyść dla drużyny
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:21
Strzelalem ze Tiboni, rownie dobrze mogl to byc Wilk na przyklad w kazdym razie jakis nowy zawodnik, bo szedl do nich. No chyba ze Bunoza, zreszta, co to ma za znaczenie dzis, jutro sie okaze kto zagra w sparingu. Zeby nie bylo off, wedlug mnie z pustych statystyk lepiej wyglada Elsner, chociaz ten Mendy ma znowu posture zabijaki, od ktorego inni sie beda odbijac.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:22
ardianek napisał(a):Wyświetl post
Strzelalem ze Tiboni, rownie dobrze mogl to byc Wilk na przyklad w kazdym razie jakis nowy zawodnik, bo szedl do nich. No chyba ze Bunoza, zreszta, co to ma za znaczenie dzis, jutro sie okaze kto zagra w sparingu. Zeby nie bylo off, wedlug mnie z pustych statystyk lepiej wyglada Elsner, chociaz ten Mendy ma znowu posture zabijaki, od ktorego inni sie beda odbijac.
spoko, to byl tylko taki zart oczywiscie

no zgadza sie, z suchych statystyk Sloweniec wyglada super, zobaczymy!
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:23
Wiecie no, dużo rzeczy w życiu widziałem ale takiego wypału transferowego za taką kasę jak Cikos to dawno nie! Ten chłopak musiał być DŁUGO obserwowany! I chyba tylko dlatego puścili Alvareza! Naprawdę jestem niesamowicie zaskoczony, kiedy przychodził to myślałem że to jakiś ogór a tutaj O.o Ciąg na bramkę! I to JAKI! Najlepszy transfer z grających dziś zawodników (reszta nie grała w końcu jeszcze xD), ale np. jak Żurawski dużo wniósł to Cikos wniósł o wiele więcej, wniósł konstruktywną współpracę na skrzydałach z Boguskim i dobre dośrodkowania. Coś czego brakowało chociażby Alvarezowi, a kosztuje pewnie ze 3/4 razy mniej od niego! Poza tym to młody chłopak! +++ dla Wisły za ten transfer, może być najlepszy zawodnik ligi na tej pozycji na dobre parę lat xD
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2010, 23:28
Tłok jak w 14stce na rondzie mogilskim w środku roku akademickiego. Po raz pierwszy od dłuższego czasu mam wrażenie, że Wisła jest coraz zdrowsza. Wilk to moim zdaniem zagranie marketingowe obliczone na przyciągnięcie pań na stadion

Ciekawy jestem jak na nasze ruchy zareaguje Lech i czy Rutkowski po sprzedaży Lewandowskiego zmieni jednak zdanie co do siły Leszków na tle reszty stawki Ekstraklasy(Legia też kogoś tam wartościowego sprowadziła).
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.07.2010, 23:29
Temu Czarnemu(nie obrazliwie) zle z oczu patrzy. Jak bo nas przyjdzie to napastnicy beda miec ciezka przeprawe z Nim, raz ich chlop zmierzy wzrokiem i sie posraja ze strachu.
,
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:29
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Wiecie no, dużo rzeczy w życiu widziałem ale takiego wypału transferowego za taką kasę jak Cikos to dawno nie! Ten chłopak musiał być DŁUGO obserwowany! I chyba tylko dlatego puścili Alvareza! Naprawdę jestem niesamowicie zaskoczony, kiedy przychodził to myślałem że to jakiś ogór a tutaj O.o Ciąg na bramkę! I to JAKI! Najlepszy transfer z grających dziś zawodników (reszta nie grała w końcu jeszcze xD), ale np. jak Żurawski dużo wniósł to Cikos wniósł o wiele więcej, wniósł konstruktywną współpracę na skrzydałach z Boguskim i dobre dośrodkowania. Coś czego brakowało chociażby Alvarezowi, a kosztuje pewnie ze 3/4 razy mniej od niego! Poza tym to młody chłopak! +++ dla Wisły za ten transfer, może być najlepszy zawodnik ligi na tej pozycji na dobre parę lat xD
Proponuje oceniac go dopiero wtedy, gdy dostanie szanse pokazania na co go stac w defensywie z wymagajacym rywalem.
Fajnie, ze ma "ciag na bramke" ale jak sama nazwa brzmi jest obrońca, wiec...przedewszystkim musi umiec grac w defensywie, a po rywalizacji z Szwale, z calym szacunkiem dla nich tego ocenic nie mozna.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.07.2010, 23:30
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Masz rację, ale wiesz jak to jest, jak czegoś do końca nie masz to nie jest twoje. Z zawodnikiem może być różnie, klub może kręcić, manager może kręcić, zawodnik może kręcić a tak wszyscy mają gówno do gadania.
Rozumiem, o co Ci chodzi. Z tym, że ja po okresie marazmu kadrowego, polegającego w znacznym stopniu na zatrudnianiu piłkarzy na chybił-trafił, naprawdę jestem w stanie docenić fakt, że nasz klub nie jest na rynku tak pasywny, jak przez kilka ostatnich okienek transferowych.

I śmiem sądzić, iż wypożyczanie piłkarzy jest w naszym przypadku o tyle lepsze, że nie grozi nam dzięki temu jakkolwiek rozumiane przeinwestowanie. Sam klub, z którego wypożyczamy danego zawodnika, w przypadku wpisania w umowie kwoty pierwokupu piłkarza, po wyłożeniu przez Wisłę na stół wspomnianych pieniędzy nie ma już kompletnie nic do powiedzenia. I podobnie działa to przecież w drugą stronę. Jeśli klub dochodzi do wniosku, że zawodnik jest na tyle dobry, iż warto związać się z nim na dłuższy okres czasu - a sam piłkarz wyraża zgodę na proponowane warunki finansowe i odpowiada mu gra w zespole - to po dokonaniu przelewu na konto jego byłej drużyny, zasila on nasze szeregi na dłużej. Taka aktywność jest zdecydowanie bardziej bezpieczna, bo jeśli piłkarz się nie sprawdzi, to Wisła nie musi przez kolejne lata męczyć się z nim i opłacać bezsensownie jego kontraktu.

Nie jesteśmy niestety potentatem finansowym, któremu nie sprawia żadnych problemów zapłacenie za zawodnika kilkuset tysięcy euro (a do tego dochodzi przecież wspomniany kilkuletni kontrakt) - mam tu przede wszystkim na myśli grajka, który z biegiem czasu okazuje się piłkarzem bezużytecznym, przesiadującym wiecznie na ławce, albo też w ogóle nie łapiącym się do meczowej osiemnastki. Dlatego też nie tylko rozumiem nasz nowy sposób pozyskiwania wzmocnień, ale i summa summarum bardzo mi się on podoba. Pozostaje mi jedynie wierzyć, że wszyscy zawodnicy, którzy w naszym klubie pojawili się w ostatnich tygodniach, bądź też dopiero się pojawią - okażą się cennymi nabytkami i w niedługim czasie z pozycji trybun będziemy głośno i dumnie skandować ich nazwiska. Czego tak sobie, jak i Wam serdecznie życzę.

P!
Ostatnio edytowane przez enzo : 22.07.2010 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:31
liczę na Paljicia i Chaveza że mogą być poważnie liczącymi się graczami w lidze
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2010, 23:31
Jestem w ciężkim szoku, po tych wszystkich ruchach transferowych, czy to czasem nie jest jakaś bajka ? Jak tak to nie chcę się budzić. Przecież Elsner to jest najlepszy młody piłkarz w całej Słowenii, może obok tego gościa z Interu (Kihrina czy jakos tak).. Chavez, obrońca Hondurasu, który na MŚ stracił 3 gole ledwie, Rios z River, ludzie co to się dzieje, ktoś zaczął w tym klubie działać, cudownie!! Niech ta bajka trwa!! I ten mecz dzisiaj jeszcze, świetny doping! Kocham Wisełkę!!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:34
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...-sypie/2159479 czy w Legi ze Skorżą pracuje ten Trapacośtam? Bo teraz u nich się zaczyna!
Ten Elsner to obrońca czy pomocnik?
Bo skro obrońca to wolał bym jego niż Mendy z prostego powodu, dwóch wielkich taranów nie będzie szło z ich zwrotnością, co spowoduje, że szybcy piłkarze, obdarzeni dobrym dryblingiem będą ich wkręcać w ziemię. A tak jeden postrach rywali, drugi zwrotny szybki, skoczny. Co sądzicie?
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.07.2010, 23:35
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jestem w ciężkim szoku, po tych wszystkich ruchach transferowych, czy to czasem nie jest jakaś bajka ? Jak tak to nie chcę się budzić. Przecież Elsner to jest najlepszy młody piłkarz w całej Słowenii, może obok tego gościa z Interu (Kihrina czy jakos tak).. Chavez, obrońca Hondurasu, który na MŚ stracił 3 gole ledwie, Rios z River, ludzie co to się dzieje, ktoś zaczął w tym klubie działać, cudownie!! Niech ta bajka trwa!! I ten mecz dzisiaj jeszcze, świetny doping! Kocham Wisełkę!!
skoro najlepszy to dlaczego poszedł do Arabów a nie do ligi niemieckiej bądz holenderskiej?
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:35
Tez macie wrazenie, ze Paljic to troche taki Gulczas?
nie .............
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:36
woocashx napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem jak na nasze ruchy zareaguje Lech i czy Rutkowski po sprzedaży Lewandowskiego zmieni jednak zdanie co do siły Leszków na tle reszty stawki Ekstraklasy(Legia też kogoś tam wartościowego sprowadziła).
Nie, moim zdaniem Lech i Legia obudzą się tak po 5-8 kolejkach. Wtedy Skorża powie, że nie wie co się dzieje i bierze na siebie całą odpowiedzialność no i doda że jest bezsilny bo jak on był w Wiśle to nie wolno było takich transferów robić superowych, a Zieliński będzie dalej naskakiwał na dziennikarzy, że co on ma, zabić wszystkich piłkarzy ? Dobrze wypolerowana łysina Jopa zapewniła majstra pompowanego od X lat w Poznaniu i tyle. Teraz też będzie pompowanie, tyle że jako kibic Wisły mam nadzieje że ten balon pęknie i to z wielkim hukiem, tak wielkim jak pierwszy raz pójdzie w świat z hukiem JJJ BG na nowym stadionie!

Takie pytanie do Was - czy jeśli wszystkie 'testowane' opcje na stopera czyli Mendy i Elsner wypalą i z podpisaniem nie będzie większego problemu, nie uważacie zakontraktowania obu Panów na wypożyczenie rok + pierwokup w związku z odejściem Clebiego w grudniu? Cleber, Chavez, Bunoza, Kowalski to wygląda ok. Chavez, Bunoza, Kowalski, Mendy, Elsner to już jest tłok, ale w grudniu już Chavez, Bunoza, Kowalski, Mendy, Elsner i to tez wygląda sensownie. Szczególnie, że z całym szacunkiem dla Kowalskiego ale przy obecnych działaniach Wisły jest on zapewne potrzebny teraz, później pewnie zostanie zaproponowane mu wypożyczenie lub wolna ręka do odejścia zapewne pod koniec sierpnia. Tak coś czuje.

Wybaczcie mi hurra optymizm, ale poprostu staram się myśleć przyszłościowo.
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 22.07.2010, 23:37
http://www.youtube.com/watch?v=yrCGGqNUYRs - bramka Tiboniego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów