|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
"Wielkie nazwisko" miało być napastnikiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja własnie nie chce aby Małecki odchodzil. Ma trudny charakter owszem ale umiejetnosci ma spore. W porzednim sezonie fajnie grał, zaliczał troche asyst - moze marnowal sytuacje ale ktory pilkarz tak nie robi? Sprawa transferow na pozycje napastnika sprawiła, ze krazy taka informacja o niby odejsciu Maleckiego. Ja jakos nie wierze, ze go sprzedadza.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Może gość chciał zarabiać dużo więcej niż reszta zespołu? Po co nam kwasy w zespole i kominy płacowe. Nie mówię ze to zły piłkarz, tylko czasami nie warto iść na zbyt duże ustępstwa bo z perspektywy drużyny jako całości może dojść do 'pęknięć". ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
bo zbyt szybko wszystko dostał,za Skorży 1 skład z miejsca,nowy kontrakt to opadł na laurach ale teraz będzie większa konkurencja w zespole to dla niego będzie tylko na +.Trudny charakter ale Wisłę ma w sercu więc nie ma co go skreślać bo walczy naprawdę solidnie
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Generalnie to zauważyłem w Wiśle taką tendencję że jak zawodnik walczy o nowy kontrakt to gra świetnie. Tak jak Mały na początku tamtego sezonu: 5 goli i 5 asyst w 10 meczach. A potem nagle osiada na laurach. To jest bardzo niepokojące. Dlatego może i dobrze że nie ma Milinkovica, bo mogłoby być u nas tak samo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nikt nie wie o co poszło w Koszycach, może to nasi wyrywają właśnie Milinkovicia, żeby przyszedł za darmo, wtedy kontrakt dostałby jaki by chciał!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Transfery bardzo in plus, załatano dziury, wyrównano kadrę, już rok temu w kadrze tylko bardziej zgranej, ale wcale na papierze nie mocniejszej, Wisła pechowo przegrała walkę o mistrzostwo z masą problemów zdrowotnych. W tym roku przy bierności Lecha o mistrzostwo znów bić będzie się Legia z Wisłą, szykuje się bardzo ciekawa liga. |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Była plansza nt. transferów i nie było na niej Wilka. Było potwierdzenie bodajże Riosa, ale o Wilku nic. Rozmawiali ogólnie o polskich piłkarzach, że nie ma skąd ściągać bo ceny są z kosmosu, ale Basałaj nic nie powiedział że jednak ściągnęliśmy polskiego zawodnika (Wilka) bo zarzucał Kołtoń że sprowadzamy samych zagranicznych piłkarzy. Borek mówił że brakuje środkowego obrońcy i coraz mniej prawdopodobne jest sprowadzenie Chaveza, ale Basałaj nie odniósł się do Chaveza tylko stwierdził ogólnie że faktycznie potrzebny jest stoper.
Ostatnio edytowane przez reperandt : 22.07.2010 o godz. 18:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Z najbardziej interesujących rzeczy -dołączy do nas stoper na 3 rundę el. LE. Wisła ma zamiar wykorzystać nowe zasady UEFA, które umożliwiają dołączenie dodatkowego zawodnika do kadry na mecz, 24h przed spotkaniem. Tym piłkarzem będzie jakiś nowy środkowy obrońca, który pojawi się najpóźniej w środę |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Smuda: na razie te transfery Wisły są na tą rudnę, prawdziwa ofensywa transferowa ma być w grudniu. Cupiał marzy o LM i ja wiem, że on to osiągnie
Polsat Futbol ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeszcze Kołtoń wspomniał że Basałaj spieszy się do inwestorów więc może jakiś strategiczny się szykuje.
Ostatnio edytowane przez RLY : 22.07.2010 o godz. 19:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czyli wychodzi na to, że obecnie staramy się wypożyczać zawodników, a w zimie tych słabszych pożegnamy jednocześnie kupując nowych, wyselekcjonowanych zawodników za większą kasę...
Pomysł lepszy niż inwestowanie wysokich kwot na zawodników, którzy nie byli zbyt rzetelnie obserwowani. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obserwując koniec poprzedniego sezonu w wykonaniu Wilka i Sobola, oraz dwa pierwsze mecze tego sezonu to myślę ze nasz nowy zakup(miejmy nadzieję) wskoczy odrazu do pierwszego składu. Wiem ze tym stwierdzeniem uraże wielu wyznawców "Sobolinizmu", ale wg mnie Radek od dwóch sezonów zjeżdza po równi pochyłej i aktualnie nie prezentuje jakiejś szczególnie dobrej formy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Namaie Mendy ostatnio był graczem francuskiego Lorient. Ale po tym sezonie opuścił klub i szukał nowej drużyny. Nieoczekiwanie odnalazł się w Krakowie.
Mendy wkrótce podpisze kontrakt z wicemistrzem Polski. W czwartek obserwował z trybun mecz Białej Gwiazdy w Lidze Europy. Namaie Mendy to 21-letni środkowy obrońca. W Wiśle miałby zastąpić lukę po odejściu Marcelo, Arkadiusza Głowackiego i Mariusza Jopa. Dysponuje bardzo dobrymi warunkami fizycznymi - pod tym względem przypomina kolejne letnie wzmocnienie - Osmana Chaveza z Hondurasu. Posiada dwa paszporty: francuski i senegalski. Urodzony we francuskim Saint-Nazaire Mendy nie rozegrał jeszcze żadnego meczu w pierwszej drużynie Lorient, stąd odejście po sezonie. Teraz sprawdzi go Wisła - piłkarz pojawił się na meczu II rundy eliminacji Ligi Europy z FK Siauliai i obserwował spotkanie z trybun. Wkrótce rozpocznie treningi z zespołem Henryka Kasperczaka. futbolnews edit: borek mowi ze jutro beda testowani wloch francuz i sloweniec (stoperzy) i Tuboni.
Ostatnio edytowane przez ardianek : 22.07.2010 o godz. 21:04.
![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
nie bylo mowy o zadnych wielkim nazwisko.. GK przeinaczylo slowa Jarosza... wystarczy sobie obejrzec konferencje z Jaroszem..
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten Mendy nie zagral w tamtym sezonie ligi francuskiej ani MINUTY..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Eeeee, ale przed kolejną rundą LE dojdzie ktoś?
To wygląda na zasłonę, jak w przypadku Plajica czy Riosa. Szum, tłumy a Wisła robi swoje po cichu. W końcu cicha woda brzegi rwie... ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
teraz Borek mowi ze jutro do 12 bedzie Wilk
co tutaj sie dzieje, jak nigdy![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
To o niczym nie świadczy. Prawdopodobnie i tak jest lepiej przygotowany od wszystkich naszych stoperów technicznie, taktycznie, motorycznie, siłowo i "może" szybkościowo. Będzie z czego wybierać. A testy to tylko testy.
![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
przeciez Borek powiedzial ze testy maja Ci trzej przyjechac, to pewnie ktos z trojki zostanie zakontraktowny plus ten Chavez
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
"snajper Wisły Kraków Roman Kołtoń..."
Co do jutra... I całego okienka... 2 miesiące temu wspominałem, że to będzie pamiętne okienko transferowe... W tamtej Wiśle Kraków coś sie wypaliło i pomysł budowania nowej to miedzy innymi sprawka Basałaja, Smudy i Kapki... Jak widać skrupulatnie realizowana... Dobre to czy złe? Nie mnie oceniać, zobaczymy po sezonie... Póki co jak dla mnie piłkarze sciągnięci naprawde obiecujący... ![]()
Ostatnio edytowane przez maci0s : 22.07.2010 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Karlos dzięki :]
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 22.07.2010 o godz. 21:32.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|