The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 18:04
Z tym wypieprzaniem Małeckiego to wam odwaliło coś !!! Co on wam zrobił takiego ?!!! Koleś oddany klubowi jak mało kto ,ambitnie walczy w większości meczów,może ma trudny charakterek ale bez przesady

PS: Transfery na mega+ Pozbycie się JOPA,DAWIDOWSKIEGO,JUSZCZYKA i jest dobrze

Diaza sprzedałbym z pocałowaniem ręki za 1mln euro bo jego podawanie piłki do przeciwnika jest irytujące,w ogóle dziwny gracz ,widziałem jego grę w reprezentacji przeciwko Francji i grał naprawdę ok w Wiśle większość meczy fatalnie ale czasami potrafi także przyzwoicie
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 22.07.2010 o godz. 18:12.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2010, 18:05
skad macie wiadomosc ze Milikovic jest bez klubu? Z zakazanej stronki? Jesli tak to raczej to nieprawda, bo przeciez kilka tygodni temu juz tam bylo ze wedug nich (transfermakrt) konczy mu sie w czerwcu kontrakt z Koszycami, wiec idac idac tym tropem (nieprawdziwym tak naprawde) jest teraz bez klubu. Poza tym, na logike. Myslicie ze Koszyce wiedzac ze Wisla chce dac im te pol banki za niego rozwiazalaby z nim w tym czasie kontrakt? Watpie.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2010, 18:06
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam sie, ale wystarczy oglądnąc trening żeby zobaczyć ze na drużynę działa to pozytywnie...Od dawna oglądałem treningi i nie pamiętam kiedy ostatnio wszyscy tak zapier...alali...
Widać, ze każdy gra o miejsce 18stce meczowej!! A tak przed dzisiejszym meczem to powiem Wam tylko, że we wtorek to im tak piłka od nogi do nogi chodziła, że Szawle powinno przed meczem wziąć awiomarin...
Obym się nie mylił

Jest oferta za Diaza, już któraś... O Maleckim nic nie wiem jeszcze
Niech oba pójdą. Za Diaza chcą 1.5mln euro tak samo jak i za Małeckiego. Mnie nigdy Diaz nie przekonał, zaś Małeckiemu potrzebne jest zmiana otoczenia, bo tutaj psuje atmosfere i na dodatek wg. mnie już tutaj się nie rozwinie. Pamiętajmy, że Wisła szykuje dla nas jeszcze przynajmniej jeden transfer po być może Tibonim, Chavezie, Riosie i Wilku, to to "wielkie nazwisko". Gdyby odszedł Diaz to robi nam się wolne miejsce na lewej obronie (Kasperczak nie lubi tam stawiać Brożka), dlatego może tam będzie szaleć nowe "wielkie nazwisko"?
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.07.2010, 18:08
"Wielkie nazwisko" miało być napastnikiem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2010, 18:09
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Z tym wypieprzaniem Małeckiego to wam odwaliło coś !!! Co on wam zrobił takiego ?!!! Koleś oddany klubowi jak mało kto ,ambitnie walczy w większości meczów,może ma trudny charakterek ale bez przesady

PS: Transfery na mega+ Pozbycie się JOPA,DAWIDOWSKIEGO,JUSZCZYKA i jest dobrze
Ja własnie nie chce aby Małecki odchodzil. Ma trudny charakter owszem ale umiejetnosci ma spore. W porzednim sezonie fajnie grał, zaliczał troche asyst - moze marnowal sytuacje ale ktory pilkarz tak nie robi? Sprawa transferow na pozycje napastnika sprawiła, ze krazy taka informacja o niby odejsciu Maleckiego. Ja jakos nie wierze, ze go sprzedadza.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2010, 18:09
ChG napisał(a):Wyświetl post
"Wielkie nazwisko" miało być napastnikiem.
No to trzeba w necie poszperać i znaleźć napastnika, który gra na lewej obronie
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2010, 18:16
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja własnie nie chce aby Małecki odchodzil. Ma trudny charakter owszem ale umiejetnosci ma spore. W porzednim sezonie fajnie grał, zaliczał troche asyst - moze marnowal sytuacje ale ktory pilkarz tak nie robi? Sprawa transferow na pozycje napastnika sprawiła, ze krazy taka informacja o niby odejsciu Maleckiego. Ja jakos nie wierze, ze go sprzedadza.
Małecki grał dobrze do momentu gdy przedłużono z nim kontrakt. Potem mu przeszło.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.07.2010, 18:16
Reiro napisał(a):Wyświetl post
No to trzeba w necie poszperać i znaleźć napastnika, który gra na lewej obronie
moze to chodzi o tego drewnianego koksa Gutierreza z Argentyny, ktory wczesniej gral na napadzie, a w RPA gral jako obronca!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.07.2010, 18:18
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Zacznijmy skandować "Marko Milinkovic do Wisły!" na wszystkich forach, komentarzach postach to może wysłannik Pana Basałaja Bohdan Krzyżanowski spojrzy jak uwielbiamy utalentowanego Serba? Dla mnie Milinkovic to byłoby "wielkie nazwisko".
A skąd wiesz czy wszyscy go chcą w Wiśle za wszelką cenę?

Może gość chciał zarabiać dużo więcej niż reszta zespołu? Po co nam kwasy w zespole i kominy płacowe.
Nie mówię ze to zły piłkarz, tylko czasami nie warto iść na zbyt duże ustępstwa bo z perspektywy drużyny jako całości może dojść do 'pęknięć".
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2010, 18:20
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Małecki grał dobrze do momentu gdy przedłużono z nim kontrakt. Potem mu przeszło.
bo zbyt szybko wszystko dostał,za Skorży 1 skład z miejsca,nowy kontrakt to opadł na laurach ale teraz będzie większa konkurencja w zespole to dla niego będzie tylko na +.Trudny charakter ale Wisłę ma w sercu więc nie ma co go skreślać bo walczy naprawdę solidnie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 22.07.2010, 18:25
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
bo zbyt szybko wszystko dostał,za Skorży 1 skład z miejsca,nowy kontrakt to opadł na laurach ale teraz będzie większa konkurencja w zespole to dla niego będzie tylko na +.Trudny charakter ale Wisłę ma w sercu więc nie ma co go skreślać bo walczy naprawdę solidnie
Generalnie to zauważyłem w Wiśle taką tendencję że jak zawodnik walczy o nowy kontrakt to gra świetnie. Tak jak Mały na początku tamtego sezonu: 5 goli i 5 asyst w 10 meczach. A potem nagle osiada na laurach. To jest bardzo niepokojące. Dlatego może i dobrze że nie ma Milinkovica, bo mogłoby być u nas tak samo.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2010, 18:33
Nikt nie wie o co poszło w Koszycach, może to nasi wyrywają właśnie Milinkovicia, żeby przyszedł za darmo, wtedy kontrakt dostałby jaki by chciał! ale to są pobożne życzenia!!!
Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Od: 01.2006

Stary 22.07.2010, 18:34
Cytat:
Ja chyba mam zwidy.Wchodze na temat transferowy i widze zadowolonych kibiców OO
Spoko. Wejdzie wolfy, powie, że Wilk to zmarnowany talent (kiedyś się świetnie na klasowego rozgrywającego w Polonii Warszawa zapowiadał), Rios to odpadek z Argentyny z marną skutecznością, Chavez to pewnie kolejny facet bez głowy jak Costly, dziś dostaniemy z Szawle i w ogóle z takimi wzmocnieniami się nie utrzymamy, bo jego zdaniem powinien był przyjść Messi z Kaką, za którego kontuzję powinniśmy byli w ogóle zniżkę dostać.

Transfery bardzo in plus, załatano dziury, wyrównano kadrę, już rok temu w kadrze tylko bardziej zgranej, ale wcale na papierze nie mocniejszej, Wisła pechowo przegrała walkę o mistrzostwo z masą problemów zdrowotnych. W tym roku przy bierności Lecha o mistrzostwo znów bić będzie się Legia z Wisłą, szykuje się bardzo ciekawa liga.
Odpowiedz cytując
reperandt
Member

Od: 10.2005

Stary 22.07.2010, 18:37
mercury napisał(a):Wyświetl post
Siema

Właśnie Pan Basałaj był w studiu polsatu ale zdarzyłem włączyć już samą końcówkę jak o Małym rozmawiali. Czy może mi ktoś streścić o czym była cała rozmowa?
Właściwie to nic nowego. Rozmowa ojca z synem, trwała 50 minut i Pan Prezes powiedział, że Małecki sam zaproponował sobie karę. Basałaj powiedział że jak się nie poprawi to wyląduje w innym klubie.

Była plansza nt. transferów i nie było na niej Wilka. Było potwierdzenie bodajże Riosa, ale o Wilku nic. Rozmawiali ogólnie o polskich piłkarzach, że nie ma skąd ściągać bo ceny są z kosmosu, ale Basałaj nic nie powiedział że jednak ściągnęliśmy polskiego zawodnika (Wilka) bo zarzucał Kołtoń że sprowadzamy samych zagranicznych piłkarzy. Borek mówił że brakuje środkowego obrońcy i coraz mniej prawdopodobne jest sprowadzenie Chaveza, ale Basałaj nie odniósł się do Chaveza tylko stwierdził ogólnie że faktycznie potrzebny jest stoper.
Ostatnio edytowane przez reperandt : 22.07.2010 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.07.2010, 18:39
mercury napisał(a):Wyświetl post
Siema

Właśnie Pan Basałaj był w studiu polsatu ale zdarzyłem włączyć już samą końcówkę jak o Małym rozmawiali. Czy może mi ktoś streścić o czym była cała rozmowa?
Bardzo ciekawa była rozmowa.

Z najbardziej interesujących rzeczy -dołączy do nas stoper na 3 rundę el. LE. Wisła ma zamiar wykorzystać nowe zasady UEFA, które umożliwiają dołączenie dodatkowego zawodnika do kadry na mecz, 24h przed spotkaniem. Tym piłkarzem będzie jakiś nowy środkowy obrońca, który pojawi się najpóźniej w środę
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.07.2010, 18:44
Smuda: na razie te transfery Wisły są na tą rudnę, prawdziwa ofensywa transferowa ma być w grudniu. Cupiał marzy o LM i ja wiem, że on to osiągnie
Polsat Futbol
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2010, 18:57
Jeszcze Kołtoń wspomniał że Basałaj spieszy się do inwestorów więc może jakiś strategiczny się szykuje.
Ostatnio edytowane przez RLY : 22.07.2010 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2010, 20:02
Czyli wychodzi na to, że obecnie staramy się wypożyczać zawodników, a w zimie tych słabszych pożegnamy jednocześnie kupując nowych, wyselekcjonowanych zawodników za większą kasę...
Pomysł lepszy niż inwestowanie wysokich kwot na zawodników, którzy nie byli zbyt rzetelnie obserwowani.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 22.07.2010, 20:48
Obserwując koniec poprzedniego sezonu w wykonaniu Wilka i Sobola, oraz dwa pierwsze mecze tego sezonu to myślę ze nasz nowy zakup(miejmy nadzieję) wskoczy odrazu do pierwszego składu. Wiem ze tym stwierdzeniem uraże wielu wyznawców "Sobolinizmu", ale wg mnie Radek od dwóch sezonów zjeżdza po równi pochyłej i aktualnie nie prezentuje jakiejś szczególnie dobrej formy.
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Stary 22.07.2010, 20:57
Namaie Mendy ostatnio był graczem francuskiego Lorient. Ale po tym sezonie opuścił klub i szukał nowej drużyny. Nieoczekiwanie odnalazł się w Krakowie.

Mendy wkrótce podpisze kontrakt z wicemistrzem Polski. W czwartek obserwował z trybun mecz Białej Gwiazdy w Lidze Europy.

Namaie Mendy to 21-letni środkowy obrońca. W Wiśle miałby zastąpić lukę po odejściu Marcelo, Arkadiusza Głowackiego i Mariusza Jopa. Dysponuje bardzo dobrymi warunkami fizycznymi - pod tym względem przypomina kolejne letnie wzmocnienie - Osmana Chaveza z Hondurasu. Posiada dwa paszporty: francuski i senegalski.

Urodzony we francuskim Saint-Nazaire Mendy nie rozegrał jeszcze żadnego meczu w pierwszej drużynie Lorient, stąd odejście po sezonie. Teraz sprawdzi go Wisła - piłkarz pojawił się na meczu II rundy eliminacji Ligi Europy z FK Siauliai i obserwował spotkanie z trybun. Wkrótce rozpocznie treningi z zespołem Henryka Kasperczaka.

futbolnews

edit: borek mowi ze jutro beda testowani wloch francuz i sloweniec (stoperzy) i Tuboni.
Ostatnio edytowane przez ardianek : 22.07.2010 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2010, 21:05
nie bylo mowy o zadnych wielkim nazwisko.. GK przeinaczylo slowa Jarosza... wystarczy sobie obejrzec konferencje z Jaroszem..
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.07.2010, 21:06
ten Mendy nie zagral w tamtym sezonie ligi francuskiej ani MINUTY..
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 22.07.2010, 21:10
http://soccernet.espn.go.com/players...136686&cc=5739
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.07.2010, 21:11
Eeeee, ale przed kolejną rundą LE dojdzie ktoś?

To wygląda na zasłonę, jak w przypadku Plajica czy Riosa. Szum, tłumy a Wisła robi swoje po cichu.

W końcu cicha woda brzegi rwie...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Stary 22.07.2010, 21:11
teraz Borek mowi ze jutro do 12 bedzie Wilk co tutaj sie dzieje, jak nigdy
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.07.2010, 21:12
sportnh napisał(a):Wyświetl post
ten Mendy nie zagral w tamtym sezonie ligi francuskiej ani MINUTY..
To o niczym nie świadczy. Prawdopodobnie i tak jest lepiej przygotowany od wszystkich naszych stoperów technicznie, taktycznie, motorycznie, siłowo i "może" szybkościowo. Będzie z czego wybierać. A testy to tylko testy.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2010, 21:13
przeciez Borek powiedzial ze testy maja Ci trzej przyjechac, to pewnie ktos z trojki zostanie zakontraktowny plus ten Chavez

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 22.07.2010, 21:19
"snajper Wisły Kraków Roman Kołtoń..."

Co do jutra... I całego okienka...
2 miesiące temu wspominałem, że to będzie pamiętne okienko transferowe...
W tamtej Wiśle Kraków coś sie wypaliło i pomysł budowania nowej to miedzy innymi sprawka Basałaja, Smudy i Kapki... Jak widać skrupulatnie realizowana...
Dobre to czy złe? Nie mnie oceniać, zobaczymy po sezonie... Póki co jak dla mnie piłkarze sciągnięci naprawde obiecujący...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 22.07.2010 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.07.2010, 21:23
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-wisle-krakow/
wtf
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.07.2010, 21:24
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
przeciez Borek powiedzial ze testy maja Ci trzej przyjechac, to pewnie ktos z trojki zostanie zakontraktowny plus ten Chavez
Jakich trzech

Karlos dzięki :]
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 22.07.2010 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów