The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 16:26
Cytat:
Postow o wczorajszym meczu aktualnego MP wiecej niz o finale mistrzostw świata... otwieramy FC
Chciało Ci się to liczyć? Pogadać zawsze można xD
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2010, 16:41
to troche pozytywow
Cytat:

Błąd UEFA: Lech odpadł z LM!

Lech Poznań po trudnym boju, ale jednak wyeliminował w środę z rozgrywek europejskich Inter Baku, lecz mimo to na podstronach UEFA.com można znaleźć informację graficzną, że poznaniacy niestety odpadli z pucharów w tym sezonie, a dalej grają Azerowie. Na tej samej witrynie, wchodząc w odpowiedni dział można zobaczyć, że do kolejnej rundy eliminacji LM awansował… Mistrz Azerbejdżanu. Informacje w oficjalnym serwisie Europejskiej Federacji Piłki Nożnej, podane na podstronach są z pewnością błędne, a na domiar złego nie są to jedyne „wpadki” UEFA.com. Dwa lata temu przy nazwie klubu KKS Lech Poznań widniał herb… Amiki Wronki. Wówczas został on poprawiony po 24 godzinach.

Poniżej podajemy linki, gdzie znajdują się dwa poważne błędy:
http://www.uefa.com/memberassociatio...ons/index.html
http://www.uefa.com/memberassociatio...ons/index.html
..Lech odpadl, Amika gra dalej!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.07.2010 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.07.2010, 17:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post
pamietajcie

mecz meczowi nierówny!
Dokładnie TAK!

Już widzę niektórzy zapomnieli "lekcję" z MŚ i niby faworyci odpadali z teoretycznie słabszymi. Też nie wiadomo jak wygląda Sparta.

Ale na pewno będę kibicował w tym meczu Sparcie. Co innego Jaga czy Ruch którym mogę kibicować w pucharach. Te kluby nie zagrażają nam tym że zdominują ligę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2010, 17:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale na pewno będę kibicował w tym meczu Sparcie. Co innego Jaga czy Ruch którym mogę kibicować w pucharach. Te kluby nie zagrażają nam tym że zdominują ligę.
Lech raczej też nie. Dostał ogromną kasę za Lewego i jakoś reinwestycji nie widać
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2010, 18:26
Austria coraz bliżej wtopy.
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 22.07.2010, 18:39
lol w 10 strzelili ,szkoda bo Ruch jak awansuje to będzie miał bardzo trudno
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.07.2010, 18:39
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zaraz, zaraz...jaki byl wynik po 120 minutach meczu? Wczoraj Lech przegral u siebie z druzyna z Azerbejdzanu, jesli to nie jest kompromitacja, to nie wiem, co nia jest . Awansowal, bo wygral konkurs rzutow karnych...w dwumeczu byl remis i rowne boje w obu spotkaniach(z mistrzem Azerbejdzanu, jeszcze raz przypominam).
Tylko wytłumaczcie mi jedno - jakie znaczenie ma to, że Inter jest drużyną z tego "słabego" Azerbejdżanu, skoro w składzie miał raptem dwóch rdzennych Azerów + jednego naturalizowanego?
Odpowiedz cytując
Dani
Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2010, 18:44
hehe ta Austria to często do Polski gości , mają szczęście do losowania polskich drużyn

2004/05 - PUEFA - I - FK Austria Wiedeń - Legia Warszawa - 1-0, 3-1
2006/07 - PUEFA - I - Legia Warszawa - FK Austria Wiedeń - 1-1, 0-1
2008/09 - PUEFA - I - FK Austria Wiedeń - Lech Poznań - 2-1, 2-4
2010/11 - LE Ruch Chorzów - Austra Wiedeń ,
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.07.2010, 18:52
Jkaby to powiedzieli chorzowianie Austria wygrała ten mecz ino ino
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.07.2010, 18:52
Grze Gie napisał(a):Wyświetl post
lol w 10 strzelili ,szkoda bo Ruch jak awansuje to będzie miał bardzo trudno
Szczerze mówiąc ja się cieszę, zawsze to lepiej odpaść z tak renomowanym mimo wszystko rywalem, niż z Sirokim. Oglądałem kawałek pierwszego meczu, Bośniacy mają naprawdę dobrą, wybieganą drużynę, grającą niegorzej od Austriaków i Ruchowi byłoby podobnie ciężko z oboma tymi ekipami. A każde osiągnięcie inne od porażki z Austrią będzie odbierane jako mały sukces dla Ruchu.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2010, 18:58
mam takie samo wrażenie jak kolega wyżej Nie dość że kibice mają fajną wyprawę to jednak pogrom od Sirokiego by się za Ruchem długo ciągnął. Jeśli Ruch dalej prezentuje "swoją" formę to bardzo dobrze że trafił na Austrię. Na pewno będą bardziej zmobilizowani.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.07.2010, 19:25
Dani napisał(a):Wyświetl post
hehe ta Austria to często do Polski gości , mają szczęście do losowania polskich drużyn

2004/05 - PUEFA - I - FK Austria Wiedeń - Legia Warszawa - 1-0, 3-1
2006/07 - PUEFA - I - Legia Warszawa - FK Austria Wiedeń - 1-1, 0-1
2008/09 - PUEFA - I - FK Austria Wiedeń - Lech Poznań - 2-1, 2-4
2010/11 - LE Ruch Chorzów - Austra Wiedeń ,
to La Valletta oddała mecz walkowerem?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 22.07.2010, 19:58
Właśnie, jak tam Niebiescy?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2010, 20:00
0:0 narazie moim zdaniem spokojnie dadza rade a Cikos naprawde bardzo dobre wypady do przodu
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.07.2010, 20:24
Mam pytanie : Czy jesli Amica odpadnie ze Spartą albo ewentualnie nastepnym przeciwnikiem - to gra automatycznie w LE ? czy bedzie musiala wywalczyc awans z kimś jeszcze w IV rundzie a jesli tak to bedzie rozstawiona ?
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 22.07.2010, 20:26
Jeśli odpadnie w III rundzie to gra w IV rundzie LE. Jeśli w IV to gra w fazie grupowej LE.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2010, 20:54
90 + 3. - niesamowite! Perdijić cudem broni strzał dos Santosa! Będzie róg
90 + 5. - NIEWIARYGODNE!!! Perdijić broni w sobie tylko wiadomy sposób strzał głową! Kolejny
róg!!!
90 + 6. - koniec meczu

O mały włos a Ruch i jego "gwiazdy" warte miliony euro odpadliby z pucharów.
Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 22.07.2010, 21:02
Ze strony Ruchu liczyłem na skromne 1-0.A wynik bezbramkowy traktuje jako kompromitacje, coś w stylu Lecha z Azerami.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.07.2010, 21:37
Spodziewalem sie skromnej wygranej amatorow z Malty, ale jak widac bramkarz mial dzien konia(jak wczoraj Kotorowski). Wiec jestem zaskoczony in plus .
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 22.07.2010, 21:44
Czy Wisła ma szanse na teoretyczne rozstawienie w 4 rundzie eliminacji
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2010, 21:57
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Czy Wisła ma szanse na teoretyczne rozstawienie w 4 rundzie eliminacji
Jest taka szansa a jak bedzie zobaczymy. Byłoby to najlepsze rozwiazanie. Nie wiem jednak jakie warunki trzeba spełnic i na kogo liczyc podczas 3 rundy eliminacyjnej. Polat potwierdził, ze bedzie szansa na rozstawienie. Na razie jednak 3 runda wiec wstrzymajmy sie.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.07.2010, 22:03
A słyszałem, że prezes Ruchu robił wyrzuty Polsatowi, że ten zdecydował się na transmisje z meczu Wisły, a nie Ruchu, "...a przecież Niebiescy wg. opinii ekspertów grali w zeszłym sezonie atrakcyjniejszą piłkę niż Wisła..."
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.07.2010, 22:26
Pancratius napisał(a):Wyświetl post
Ze strony Ruchu liczyłem na skromne 1-0.A wynik bezbramkowy traktuje jako kompromitacje, coś w stylu Lecha z Azerami.
Te dwa AWANSE to bardziej wstyd, kompromitacją było ODPADNIĘCIE Wisły z Levadią w 2 rundzie el LM.O tych wynikach szybko się zapomni za to zeszłoroczna porażka z Estończykami będzie się ciągnęła jeszcze bardzo dłuuuuugo.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.07.2010, 22:52
DDP napisał(a):Wyświetl post
Te dwa AWANSE to bardziej wstyd, kompromitacją było ODPADNIĘCIE Wisły z Levadią w 2 rundzie el LM.O tych wynikach szybko się zapomni za to zeszłoroczna porażka z Estończykami będzie się ciągnęła jeszcze bardzo dłuuuuugo.
Dokładnie. Jak Lech przejdzie Spartę, a Ruch Austrię, to wszyscy zapomną o gównianych meczach. Czego nam wszystkim życzę.

Chociaż w to nie wierzę....
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2010, 22:53
ONET.PL napisał(a):
Przed meczem trener Ruchu Waldemar Fornalik miał kłopot z bramkarzami. Z powodu kartek nie mógł zagrać Krzysztof Pilarz, a urazu nabawił się Damian Świerblewski. Wobec tego szkoleniowiec postawił na Matko Perdijca.
padłem jak to przeczytałem, przecież Świerblewski to pomocnik... kto zatrudnia takich dziennikarzy?
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:05
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A słyszałem, że prezes Ruchu robił wyrzuty Polsatowi, że ten zdecydował się na transmisje z meczu Wisły, a nie Ruchu, "...a przecież Niebiescy wg. opinii ekspertów grali w zeszłym sezonie atrakcyjniejszą piłkę niż Wisła..."
No to chyba teraz działacze Ruchu nie będą mieli wątpliwości kto gra lepszą piłkę i zasługuje na gre o godz. 20:00.
Dwa mecze powinny być napewno.Zobaczymy czy Polsat dogadał się z Jagiellonią.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:09
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
padłem jak to przeczytałem, przecież Świerblewski to pomocnik... kto zatrudnia takich dziennikarzy?
Walter & company
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 22.07.2010, 23:30
DDP napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Lech przegrywa z Azerami u siebie, a Ruch osiąga rozpaczliwy remis z maltańskimi amatorami to jest to kompromitacja i awans tego nie zmienia. Wbrew czarnej propagandzie polska liga nie jest aż tak słaba by takie wyniki łatwo usprawiedliwiać. A Levadia będzie się ciągnęła do momentu gdy Wisła zajdzie dalej w pucharach niż reszta polskich drużyn. Wtedy "estońska" napinka dzieciarni straci jakikolwiek kontakt z rzeczywistością. To już od naszej drużyny zależy jak szybko to nastąpi.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.07.2010, 23:31
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Jkaby to powiedzieli chorzowianie Austria wygrała ten mecz ino ino
za to Ruch ostatecznie roz*******ił wyspiarzy i pokazał która liga ustawią Azerbejrdżany i Malty po kątach
kumpel sprawdził wynik Ruchu w 89 minucie zażartowaliśmy "no to obrona częstochowy" i okazuje się, że to nie był żart
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 23.07.2010, 00:36
Areo napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Lech przegrywa z Azerami u siebie, a Ruch osiąga rozpaczliwy remis z maltańskimi amatorami to jest to kompromitacja i awans tego nie zmienia. Wbrew czarnej propagandzie polska liga nie jest aż tak słaba by takie wyniki łatwo usprawiedliwiać. A Levadia będzie się ciągnęła do momentu gdy Wisła zajdzie dalej w pucharach niż reszta polskich drużyn. Wtedy "estońska" napinka dzieciarni straci jakikolwiek kontakt z rzeczywistością. To już od naszej drużyny zależy jak szybko to nastąpi.
Jeżeli Ruch (co wydaje się praktycznie niemożliwe daję 10/90) przejdzie Austrię oraz Lech (któremu daje 50/50) przejdzie Spartę nikt po miesiącu nie będzie pamiętał o wymęczonych meczach z Maltą i Azerami. Zrozum nie liczy się styl, liczy się EFEKT. Czy ktoś np. za dwa lata będzie wypominał Interowi, że zagrał z Barceloną w 1/2 LM anty futbol? NIE, ale wszyscy będą pamiętali, że to Inter zdobył ten najcenniejszy klubowy puchar. Ja rozumiem, że ta estońska zmora wisi nad Wisłą i najfajniej było by przyczepić jakiemuś innemu polskiemu klubowi łatkę wielkiej kompromitacji, ale niestety w obecnym sezonie to nie możliwe. Tak jak piszesz, tylko dobra gra Wisły w pucharach może w jakiś sposób zabliźnić ranę po estońskiej wtopie.

PS. Nie rozumiem trochę Twojego zdania "...gdy Wisła zajdzie dalej w pucharach niż reszta polskich drużyn." Domyślam się, że chodzi Tobie o obecny sezon a nie historyczne wyskoki polskich klubów (vide Widzew, Legia w latach 90 itp.)
Ostatnio edytowane przez DDP : 23.07.2010 o godz. 01:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów