The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 11:32
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Się zapędziłeś kolego, ewentualne przejście Azerów daje nam kolejną rundę, zwaną przez UEFA play-off. Rundę, do której przejścia potrzebujemy cudu. A najlepiej dwóch - jednego w losowaniu, drugiego na boisku.
Od kiedy jakieś play-off ? A po III rundzie nie ma czasem już fazy grupowej?

Do Above:
Wczoraj Borek w transmisji powiedział, że 3 400.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.07.2010, 11:35
Dean napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz tylko pokazuje, że musimy uważać w III rundzie z Azerami ( najprawdopodobniej ).

Musimy wygrać i faza grupowa na Reymonta - to będzie piękne.
jeszcze jedna runda do fazy grupowej...a w niej do ogrania choćby Aston Villa...
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2010, 11:38
Sorry że trochę poza tematem, ale o co biega z krzesełkami na Amice? Jakieś POZnan*? Może u nas zrobimy sobie KRAko*w?
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2010, 11:38
Albo Iraklis Saloniki jak parę lat temu? No to nie wiedziałem...

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2010, 11:59
@Syn Kangura z 1984 opcję szukaj wciśnij albo przewiń stronę do tyłu

Kamson napisał(a):Wyświetl post
Szykować się na najazd połowy Wronek za pare minut
Najazd był...ale o dziwo Wiślaków.

Wczo była żenada, ale progres jest. Mistrz Polski nie odpadł w drugiej rundzie.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.07.2010, 12:05
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Sorry że trochę poza tematem, ale o co biega z krzesełkami na Amice? Jakieś POZnan*?
http://www.youtube.com/watch?v=EhPbJTLUWE4
http://grudqowy.salon24.pl/68920,poz...o-tutaj-chodzi
Chyba przesadzają trochę z tym marketingiem. Żenada.

edit: ale widać działa. Kilka stron o Poznaniu od wczoraj. Też żenada.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 22.07.2010 o godz. 12:08.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.07.2010, 12:15
Trudno nie komentowac takiej kompromitacji...stad ilosc stron. Cala Polska zajmowala sie w zeszlym roku Wisla, dzisiaj kto inny jest na swieczniku. Wychodzi na to, ze nie mozna oceniac wystepow Mistrza Polski w pucharach(taka logika)...
Odpowiedz cytując
misieq
Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2010, 12:31
tkwm napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie kiedy są mecze 4 rundy LE
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...endar2010.html
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.07.2010, 12:33
Ech , wielka szkoda że w temacie LM piszemy o Amice a nie Wisełce.
Z drugiej strony... pamiętam ogólnopolską szyderę po Lewadii , wczoraj znowu było blisko kompromitacji.
Słynni megagalaktikos , ci co z Wronek 5 lat na "majstra" szli byli tak blisko. I to Kotor od 3 lat wyrzucany resztki wątpliwego honoru im uratował. . Mega forma jeśli nie światowa to europejska miała być , acha wiem , Wronki tak jak Wisełka formę szlifują na 3 rundę.
Co do polskiej piłki klubowej ...ciemność widzę , ciemność.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.07.2010, 12:42
I dobrze że pokazali że nic nie potrafią bo nie będą już ich traktować jak zbawców polskiej piłki. Tyle było gadania że gdyby to Lech grał w el. LM to by już tam 2 lata temu grał. A prawda jest taka że tamtejszy PR robi swoje. Do tego MP dane i m przez sędziów w dobrze znanych okolicznościach.
Plusem tego że wczoraj nie odpadli jest to że sobie oglądne jak dostają baty od Slavii
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2010, 12:45
Tak się śmiejemy z tej Amiki , ale gdyby Wisła rok temu przeszła chociażby w takim stylu Levadię , to może by była LM , bo droga była wymarzona , a później się trochę rozkręcaliśmy.
A Sparta ich rozniesie..mam nadzieję
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 22.07.2010, 13:00
Gdyby Francja wyszła z grupy, przeszła 1/8, ćwierćfinał, półfinał i doszła do finału wygrywając mecz to zdobyłaby MŚ.

A balon nie jest na straconej drodze. Mecz meczowi nierówny - dziś wygrasz 1-0 z Barceloną, by 3 dni później zremisować z przysłowiową Odrą Wodzisław. I tak jak wspomniałeś mogą się na domiar złego rozkręcić (ostatni przykład to Hiszpania na MŚ). Do tego pierwszy mecz mają na wyjeździe. Sparta zresztą nie jest niczym nadzwyczajnym. Obym się mylił ale czarno to widzę. Zajebali przechodząc wczoraj dalej. I nerwówka do końca.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2010, 13:13
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Trudno nie komentowac takiej kompromitacji...
Panowie ja na prawdę nie chce być upierdliwy ale Amica AWANSOWAŁA. choćby wszyscy stawali na głowie to tego się nie zmieni. Była bliska kompromitacji ale się nie skompromitowała i pokazała tylko że jest słabiuteńka.

A i nie ma się co dziwić że chwalą Kotorowskiego bo jakby nie był dał im co najmniej 4 mecze. Dla nich psychologicznie to dobry wynik. Sparta się rozpręży że trafiła na leszczy.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 22.07.2010, 13:29
Po namyślę rezygnuję z wyrażenia mojego subiektywnego zdania, i tak cokolwiek napiszę to megalomania i napinka

darotsok73 może masz rację, może nie. Poczekamy dwa tygodnie to ocenimy...
Powód: kasacja
Ostatnio edytowane przez rospun : 22.07.2010 o godz. 13:44.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 22.07.2010, 13:31
Element , już nie przywołuj tej Barcelony bo wszyscy dobrze wiemy że oni o LM grali tylko u siebie , na R22 był to dla nich mecz tylko i wyłącznie treningowo-towarzyski.

"..Naście" lat czekamy na LM , i tak samo naście lat czekamy na kilka boisk treningowych (pozdro dla Jurczyńskiego Jeża ) czy utalentowanego wychowanka-perłę (parę wyjątków co najwyżej średnich). To taki dom bez fundamentów a my bredzimy o wieżowcu. Wisełka wypożycza bezgotówkowo z różnych A-klas i innych okręgówek 20 latków bo w młodej extraklasie nie ma kto na ławce siedzieć.
Za 2 lata albo i wcześniej zwali tu całą europa , zaglądną w każdy kąt , ocenią i opiszą wszystko , a oprócz budowy kilku stadionów sportowo nie dzieje się NIC.
Ale fajnie jest panie reformatorze Lato i reszta. Kaska się wam zgadza , nikt wam się nie wpierd... , bo nie wolno , a zawsze możecie powiedzieć że co złego to nie wy.

Acha Amikowcy i wasza megalomania : zasłońcie litościwie barwy narodowe na koszulkach bo spory wstyd.
Polska na prawdę nie zaczyna i nie kończy sie na was.

Rospun , jaka azerska piłka kogo to obchodzi wierzysz w to co piszesz
Brakło wam jednego karniaka by być na dnie szamba.
Sorry ale idź z laptopem do cienia... Sparta.. zrobi wam z dupy jesień średniowiecza.
Powód: ortografia
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 22.07.2010 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 22.07.2010, 13:48
Celowo nawiązałem do Barcelony żeby był to przykład bardziej hardcorowy. A to że oni traktowali mecz towarzysko na mnie wrażenia nie robi bo mimo wszystko wystawili podstawową jedenastkę najlepszej drużyny na świecie.
Bo przykładów z ligi i Pucharu Polski mógłbym podać z 20 po jednym sezonie.
Ale widzę że nie zrozumiałeś do końca. To że oni torturowali własne ciała wyciskając marny wynik w karnych nie oznacza że Sparta ich zmiecie. Tym tokiem rozumowania po bęckach od Stalowej Woli powinni spaść z ligi, a jednak zdobyli MP. Jasne?
Dlatego nie ma co się podniecać ich kopaniną z wczoraj. Bo za kilka dni mogą być inną drużyną. Dlatego nie ma co się podniecać wynikami Legii w sparingach i tym co prezentuje ich nowy bramkarz. Bo jeszcze te słowa będziecie wypluwać. Niektórzy tutaj właśnie mają taką głupią manię wyrokowania co się będzie działo po jednym meczu. Oceniania kogoś po 20 minutach meczu. Obejrzą jeden czy trzy mecze i już wszystko wiedzą. Na prowadzeniu jednak wszyscy Ci którzy już wylali litry gówna na Kiełba bo chłopina za mocno kopnął piłkę i szybko komentarz "i Kiełb do Wisły? ha, ha, ha!". To jest coś niewyobrażalne. Chłopina zagrał kilkadziesiąt minut i oni już wiedza czy jest przydatny czy nie. Minie rok. Wszystko pójdzie w zapomnienie. Kiełb się okaże strzałem w dychę. I zaraz w polityce transferowej Wisły te same osoby będą wyzywać Basałajów, Kasperczaków, Skorżów i całe SKWK że go nie sprowadziliśmy. I tak kółko.

@
Nie twierdzę że się rozkręcą. Tylko że jest na to szansa.
Szydera jest dobra tylko wtedy kiedy ma się pewność że będzie ona uzasadnienia. Bo jeśli przejdą Spartę to jakie miny będą mieli Ci wszyscy którzy już teraz z nich kpią będąc pewnym że ich nie przejdą? Pozostanie skulić ogon i nic już nie pisać. Też chciałbym się już teraz z nich pośmiać, ale do tego daleka droga.
Sparta to nie Liverpool.
Ostatnio edytowane przez element : 22.07.2010 o godz. 14:12.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 22.07.2010, 14:00
Element , zrozumiałem ale zdania nie zmieniam ,nikt nie odmówi mi prawa do szydery ,zwłaszcza w świetle ich zeszłorocznych komentarzy.
Piszesz że się rozkręcą ? Możliwe , życzę im tego bo Wronki to jednak polskie miasteczko.
Tylko muszą się szybko zacząć rozkręcać
Nie oglądałbym ich wczorajszej batalii gdyby nie to że była taka...długa.

Stwierdzam : Na razie są bardzo "skręceni"

Ps2 wsprawie szydery i wyrokowania: nie wyrokuję tylko TYPUJĘ oglądałem mecz w Baku i 2\3 wczorajszego , pamiętam co Wronkowcy pisali o Lewadii i o Jopie-wtopie

Pewien muzyk śpiewał tak:.... widzę to co widzę i wogóle sie nie wstydzę , niech sie wstydzi ten co robi a nie ten co widzi...
Powód: znowu orto
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 22.07.2010 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2010, 14:07
pamietajcie

mecz meczowi nierówny!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bohun
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2010, 14:12
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
... Dla nich psychologicznie to dobry wynik. Sparta się rozpręży że trafiła na leszczy.
...a nie trafiła na leszczy?
WISŁA PANY!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.07.2010, 14:41
Dokładnie, Sparta może ich zlekceważyć... Wiecie czy dalej grają z Wichniarkiem tylko czy Tshibamba został zgłoszony do kolejnej rundy? Bo bez napastników to nawet jak ich Czesi oleją to nic nie zrobią.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2010, 14:46
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Się zapędziłeś kolego, ewentualne przejście Azerów daje nam kolejną rundę, zwaną przez UEFA play-off. Rundę, do której przejścia potrzebujemy cudu. A najlepiej dwóch - jednego w losowaniu, drugiego na boisku.
Sory ale cud w losowaniu nic nie pomoże.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 22.07.2010, 15:00
bohun napisał(a):Wyświetl post
...a nie trafiła na leszczy?
Trafiła ale jakby wygrali ze 4-0 a mogli rozbić Inter w pierwszych minutach i dobić to Sparta by się sprężyła bardziej. Po losowaniu Sparta na pewno nie była zadowolona ale myślę że teraz lekko się zdekoncentrują i z jakiegoś punktu widzenia ten wynik dla Amici jest dobry.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.07.2010, 15:13
Wysoki poziom prezentuje to forum
Odpowiedz cytując
micmac
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 22.07.2010, 15:32
Ej chłopaki nie wiem czy dobrze myślę, ale z tego co wiem to dzisiaj gra nasza Wisła. Może byście skończyli tą napinkę względem Amiki i zainteresowali się naszą drużyną...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.07.2010, 15:36
micmac napisał(a):Wyświetl post
Ej chłopaki nie wiem czy dobrze myślę, ale z tego co wiem to dzisiaj gra nasza Wisła. Może byście skończyli tą napinkę względem Amiki i zainteresowali się naszą drużyną...
http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=7385&page=35 Skupiamy się cały czas.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.07.2010, 15:47
Amikorz wrócił z dalekiej podróży. Po tym co wczoraj zobaczyłem jestem optymistą.
O dramacie polskiej piłki nie chcę się po raz kolejny wypowiadać i narzekać.
Ale drogi są dwie. Albo zaczynamy na poważnie szkolić w Polsce piłkarzy, albo kupujemy za gruby hajs patrz Szachtar Donieck, Dynamo Kijów i reszta chłopaków ze wschodu. A i to nie gwarantuje wielkich sukcesow na początku. Patrz...Szachtar Donieck
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.07.2010 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.07.2010, 15:50
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Panowie ja na prawdę nie chce być upierdliwy ale Amica AWANSOWAŁA. choćby wszyscy stawali na głowie to tego się nie zmieni. Była bliska kompromitacji ale się nie skompromitowała i pokazała tylko że jest słabiuteńka.
Zaraz, zaraz...jaki byl wynik po 120 minutach meczu? Wczoraj Lech przegral u siebie z druzyna z Azerbejdzanu, jesli to nie jest kompromitacja, to nie wiem, co nia jest . Awansowal, bo wygral konkurs rzutow karnych...w dwumeczu byl remis i rowne boje w obu spotkaniach(z mistrzem Azerbejdzanu, jeszcze raz przypominam).
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2010, 16:20
Cytat:
Lech może mieć ułatwione zadanie

Słowacki piłkarz Sparty Praga Milos Lacny może nie zagrać w pierwszym meczu przeciwko Lechowi Poznań w trzeciej rundzie eliminacji Ligi Mistrzów. 22-letni napastnik doznał kontuzji kostki w środowym spotkaniu z łotewskim Metalurgsem Lipawa.
Lacny opuścił boisko w 40. minucie, a jego miejsce zajął Martin Zeman. Jeszcze przed przerwą strzelił bramkę na 2:0 (pierwszego gola zdobył Marek Matejovsky z rzutu karnego, podyktowanego za faul na Lacnym), ustalając wynik rewanżu. Pierwsze spotkanie czeski zespół wygrał 3:0.
"Nie wiemy jeszcze jak długo będzie pauzował Lacny" - przyznał rzecznik Sparty Ondrej Kasik.

W środowej potyczce z Łotyszami Sparta zagrała w składzie: Blażek - Kladrubsky, Brabec, Repka, Pamić - Jeslinek, Vacek, Kucka (46. Hoheneder), Matejovsky (55. Zofcak), Kadlec - Lacny (40. Zeman).
Zabrakło m.in. atakującego z Wybrzeża Kości Słoniowej Bony'ego Wilfrieda, który na przedmeczowym treningu nabawił się kontuzji mięśnia.
Interia

szlag by to trafil..!!
ZDROWIA ZYCZYMY!!
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.07.2010, 16:23
Postow o wczorajszym meczu aktualnego MP wiecej niz o finale mistrzostw świata... otwieramy FC
DysoN
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.07.2010, 16:24
Lacny to ten co gral w Ruzomberoku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów