|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
poczekajmy na oficjalne info
a co do wilka to on chyba niczym takim w koronie sie nie wyroznial |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
śmiszny jestes...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
ze jest w Krakowie, jutro zagra sparing.. i po nim prawdopodobnie zdecyduja..
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Na to wychodzi ze z nim dalej prowadzone są rozmowy od strony wisly
![]()
UNIA Tarnów- Odradzamy się jak feniks z popiołu
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Az się nie moge doczekać meczu...
"-Wisła Kraków jest w niewyobrażalnej ofensywie, tylko dziś dołączyło do nich dwóch nowych graczy, razem mają już 7 a to nie koniec! Czyżby prezes Cupiał rozwiązał worek z kasą? Co o tym sądzisz Roman? - Wygląda na to, ze tak Mati... Podoba mi się zwłaszcza wypożyczony za 250 tys euro z River Plate Andre Rios! Zawodnik charakterystyką przypominający mi Sergio Aguero! - Roman, a co sądzisz o pozyskaniu Macieja Żurawskiego? - Tak Mati szczególnie ten zawodnik powinien uporządkować szyki w ofensywie Wisły Kraków..." Oj będzie Mati, Roman... Roman Mati... ;] Ale akurat Borek zawsze do komentowania się przygotowuje... ![]()
Ostatnio edytowane przez maci0s : 22.07.2010 o godz. 17:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jak pisał kolega Awe - czy wy chociaż cokolwiek wiecie o naszej lidze? O Riosie wielu chce dyskutować czy byłby wzmocnieniem czy nie, a pewnie niewielu widziało Wilka jak gra.... wstyd! I to są znawcy piłki? (bez urazy) (Wg mnie jest już lepszy niż Vuković w Koronie) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=yBTCQbpRctA
czy to jest ten nasz Andres Rios ![]() ale jesli ten, to co to za nazwy druzyn w filmiku sie przewijaja? np mecz Racing-Belgramo, Chacaryta-Belgramo? czyzby Belgramo to jakas mlodziezowa druzyna River Plate? bo w innym klubie to on nie gral z tego co widze |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
maci0s wiesz czy rzeczywiście wpłynęły jakieś oferty za Małeckiego ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja już chyba mam halucynacje z tymi transferami
http://www.90minut.pl/news/129/news1...h-w-Wisle.html ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Powód: nie musi: http://www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=23543
Ostatnio edytowane przez flamengista : 22.07.2010 o godz. 17:36.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A i jeszcze taka mała ciekawostka...Chavez był w kręgu zainteresowań Newcastle United
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
no z pewnoscia Rios przewyzsza naszych technicznie i to spoooro. Zobaczymy jak sobei taktycznie poradzi, tzn jak sie w druzyne wkomponuje
![]() Powód: może przenieś to do wątku "nasi piłkarze"?
Ostatnio edytowane przez flamengista : 22.07.2010 o godz. 17:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To pisalo
teraz u mnie strona dziala chociaz długo sie ładujeCezary Wilk odchodzi z Korony Kielce. Kolejnym klubem w karierze zawodnika będzie Wisła Kraków!!! Wilk jest wychowankiem Polonii Warszawa. Do Korony trafił w 2005 roku. W żółto-czerwonych barwach rozegrał 89 spotkań, w których zdobył 6 goli. Serdecznie dziękujemy Czarkowi za grę dla kieleckiego zespołu i życzymy powodzenia w nowym klubie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wilk, Rios są. Chavez wydaje sie b. blisko. Fajnie byloby jeszcze pozyskac jakiegos OFENSYWNEGO srodkowego pomocnika?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ciekawe dlaczego na oficjalnej stronie Wisły nie ma informacji o Wilku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Trochę wolnego od komputera, wejście na wiślacką stronkę i od razu niedowierzanie. Wymarzona ofensywa transferowa
Jeszcze Małecki out i będzie miodzio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
ofensywnym/cofinietym napastnikiem jest właśnie Rios. Fajnie byłoby pozyskać goleadora. Bo zastanówmy się, z czym od kilku rund mamy najwiekszep roblemy ? Ze skutecznością oczywiście. Szczególnie to było widoczne w meczach, gdzie potrzebowaliśmy bramek, by odwrócić losy meczu. Ofensywa była bezsilna w meczach z Odrą, Cracovią, Arką, Bełchatowem.
Potrzeba gościa co z zimną krwią wepchnie te 15 bramek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak potwierdza Wilka w sobote podpiszą Chaveza to mogą jeszcze sprowadzic jakiegos utalentowanego lewego pomocnika z dobrym dryblingiem, przegladem pola i podaniami...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Hm....wszystko jest fajnie, ale nie wydaje się Wam to za piękne. Coś się zaraz spieprzy, bo nigdy nie może być tak dobrze....
Martwi mnie ta gadka z odejsciem Małego. Liczę że zostanie. Wiem ze zachowanie jego jest fatalne, ale to dobry, młody zawodnik. W przyszłości będzie można wziąć za niego wiekszy hajs niz teraz. Poza tym idealnie pasuje do szybkiej kombinacyjnej gry, jaką zapewne za Kasperczaka będzie grać Wisła....Szkoda go, dobry zawodnik, a Wiśle takich trzeba, przeciez zaraz nie kupimy gościa o podobnych umiejętnościach. Chyba nie po to się wzmacniamy teraz, żeby ostateczne osłabić skład, tym bardziej że wcale nie mamy szerokiej kadry... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla mnie to jednak bardziej defensywny niz ofensywny srodkowy pomocnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Radze ochlonac Panowie...
Spokojnie jak narazie mamy skompletowana ofensywe, jednakze chcialbym pokazac, ze poza spekulacjami i zekomymi "doniesieniami agenta" (a z zycia wiem, ze im wierzyc mozna najmniej) dalej jesli chodzi o obrone jestesmy w kaczej pupie. Trzeba skrytykowac dzialaczy, ze dopuscili do takiej sytulacji, iz na 3 runde LE, dalej bedziemy bez obrony, ktora daje jakakolwiek gwarancje na przyzwoity poziom gry. A jak pokazal wczorajszy mecz, co ja mowilem duzo wczesniej jesli trafimy na Azerow bedzie cholernie ciezko, tym bardziej, ze rewanz gramy u nich. Nie wspane juz o fakcie, ze tamtejszy klimat moze szybko odebrac naszym gwiazdeczka wole walki. Idac dalej aby ostudzic poziom orgazmu na tym forum. Pajlic? tansze rozwiazanie Milinkovica, poza filmikami z youtuba nie daje zadnej gwarancji ze okaze sie wzmocnieniem...miejmy jednak nadzieje, ze potwierdzi swoje huczne zapowidzi i pokaze na co go stac. Zuraw w pierwszym meczu poza jedna akcja tez nic ciekawego nie pokazal, jego forma do dalej zagadka, ja licze, ze dzis sie obudz, jednakze zadnej gwarancji nie ma, ze jeszcze kiedys zobaczymy na murawie starego dobrego Zurawia. Rios, wydaje sie ciekawym zakupem. Wilk? Solidny ligowiec, jak dla mnie, zadna gwiazda, do poziomy Sobola dziela go lata swietlne. Pozatym jeszcze nie jest naszym zawodnikiem. Reasumujac. Braki w defensywie nie zostaly zalatane, a nawet jesli dojdzie Chavez nie rozwiazuje o problemu na 3 runde LE a czasu bylo naprawde sporo, zebyporadzic sobie z tym problemem, pomoc na papierze wyglada mocno, o ile Gargula wroci do swojej formy, a Pajlic rzecyzwiscie "pokaze na co go stac". Po przyjsci Riosa atak wyglada naprawde fajnie, tyle ze Argentynczyk zostal sporowadzony znow na ostatnia chwile, i tu znowu to samo o ile Rios spelni nasze oczekiwania a Maciek pokaze, ze nie wypalil sie do konca na zachodzie. Poczekamy zobaczymy, moze okazac sie, ze trafilismy z wszystkim w 10, albo za 3 tygodnie wszyscy beda jechac na tym forum po zarzadzie, nooo... o ile dzis nie stanie sie jakas katastrofa, w co nawet ja nie wierze. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak zostanie zakontraktowany to na pewno zamieszcza informacje o jego pozyskaniu. Korona potwierdzila jego transfer do nas wiec na dniach pewnie sie to stanie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No, no... Nie wiem jak z pierwszym składem, ale ławkę z pewnością będziemy mieli najsilniejszą i najdłuższą.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jestem tylko ciekaw po co nam ten Tiboni? czyżby ktoś z ataku miał odejść np Brożek? sprowadzając tego Włocha zrobił się straszny tłok w ataku :o
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Sobola jeszcze nie skreślajcie bo to wciąż jeden z najlepszych naszych graczy i może ciągle grać na dobrym poziomie. Nie zmienia to faktu, że musimy myśleć o odmłodzeniu składu i Wilk jest tutaj strzałem w 10-tkę zwłaszcza po tak okazyjnej cenie.
Wilk jest skuteczny w odbiorze i ma przyzwoity przegląd pola. W dodatku nie pęka przed silnymi rywalami bo pamiętam go i z meczu z nami i z Legią gdzie grał naprawdę dobrze. Nie jest to taki defensywny pomocnik, który by nie miał zupełnie pojęcia o włączeniu się w akcje ofensywne. Z moich obserwacji powiedziałbym, że Sobol jest na tę chwilę lepszy w defensywie, ale Wilk nie jest tak bezradny w konstruowaniu akcji ofensywnych jak nasz kapitan i jeśli się dobrze rozwinie pod okiem Heńka to może być świetnym następcą Sobola.
![]() ![]() ![]() Tęcza w Polsce
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|