The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 16:15
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Kolejne niezłe transfery ,byle nie kupować Drewna Sadloka i będzie dobrze.
Patrząc na skład jest już naprawdę mocny(poza obroną) ,szczególnie 1 skład,teraz byle Henio dostosował najlepszą taktykę wracamy na R22 i może zobaczymy Wisłę na jaką czekamy parę lat Wisłę efektowną i efektywną
Nie zapominaj, że nadal potrzebujemy dobrej klasy środkowego obrońcy. Bunoza, Cleber i Kowalski to za mało.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2010, 16:17
MCX napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominaj, że nadal potrzebujemy dobrej klasy środkowego obrońcy. Bunoza, Cleber i Kowalski to za mało.
Szybka odpowiedź: http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23541
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2010, 16:17
Dobrze się stało ,że pozyskaliśmy tego Riosa. Ważnym jest aby kadra była szeroka. Póki co to jestem nawet z tych transferów zadowolony. Coś się dzieje. Widać jakiś zamysł. Nie musi to być od razu droga do wielkich sukcesów ale widać ,że w klubie ,uwzględniając mizerię finansową , wypracowano jakiś sensowny sposób na dalszą wegetację w tej śmiesznej lidze. Z tym wypożyczeniami to jest dobre pociągnięcie. Wisła powinna czesać rezerwy klubów z Zachodu i sprowadzać takich piłkarzy. Zawsze to jest sytuacja pozwalająca zwiększyć konkurencję w drużynie. Krótka ławka zawsze była problemem w lidze. Gorzej jak taki zawodnik się sprawdzi a potem nie ma jak go wykupić bo się ma węża w kieszeni.

W tej chwili wypożyczyliśmy Czikosza, Riosa, mamy zamiar Chaveza. Kupiliśmy Jovanića i Bunozę. Zatrudniliśmy Palijcia ,który moim zdaniem będzie wzmocnieniem. Rozbawiło mnie jak Dragan stwierdził ,że w Wiśle treningi to są luźne w porównaniu z tymi w Niemczech.
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 22.07.2010, 16:18
Bez wątpienia jest to najlepsze okienko transferowe ostatnich lat. Brawo Boguś, Brawo Basałaj !! Jedyny minus to odejście Głowy. Jeśli przyjdzie jeszcze Chavez i Wilk będę w szoku !!
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.07.2010, 16:18
jak myslicie jesli wplynie konkretna oferta za Małeckiego to go sprzedamy?
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 22.07.2010, 16:22
taak, chyba Zbymak pisali ze jak bedzie oferta to nie bedzie sentymentow
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.07.2010, 16:26
Dobrze, że przychodzi Wilk, bo Sobol ma już swoje lata i staje się bezużyteczny. Jak dla mnie to Wilk mógłby od razu grać w 1 skłądzie, ale zrobili z Sobola kapitana więc pewnie będzie nie do ruszenia w tym sezonie.
W każdym razie cieszy również podpisanie Riosa. Brakowało nam piłkarzy z dryblingiem, a Paljić i Rios to właśnie tacy piłkarze, co potrafią grać 1 na 1
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 22.07.2010, 16:27
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Osobiście bym go nie sprzedawał poniżej 2 mln euro, ale tyle nikt nie da. Lepiej żeby został choć wydaję mi się że u Henia jest skreślony nawet jak bedzie w lepszej formie niż Łobo.
Wołałbym sprzedać Diaza, a do obrony przesunąć Brożka a na skrzydle rywalizacja Kirma z Paljiciem.
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.07.2010, 16:27
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Oby... Jak dla mnie Małecki mógłby zostać opchnięty po promocyjnej cenie już za jakieś €500.000, a jeżeli ktoś da więcej to będę pozytywnie zaskoczony. Ponoć Trabzonspor chce wyłożyć za niego półtora miliona, więc jeśli faktycznie nasz zarząd tyle wynegocjuje, pozostanie mi jedynie przyklasnąć, bo to znakomita oferta i czysty biznes. Ten zawodnik nie jest na pewno wart takich pieniędzy.

Nie sądzę też, by sportowo Wisła wiele straciła pozbywając się Małeckiego, który notabene nie wygląda na zawodnika, który mógłby jeszcze wnieść jakikolwiek powiew świeżości do tej drużyny. A psucia atmosfery i siania fermentu przez tego grajka, mam już osobiście serdecznie dosyć.

P!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.07.2010, 16:32
Wrocmy 30 stron tego tematu wstecz...i poczytajmy sobie kilka postow...czlowiek zmiennym jest

I jeszcze odpwoiedz do pewnego kolegi co pisal ze Wilk nie ma prawa zastapic Sobola...
To ja sie pytam kim byl Radek w wieku 24 lat
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.07.2010, 16:34
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że przychodzi Wilk, bo Sobol ma już swoje lata i staje się bezużyteczny. Jak dla mnie to Wilk mógłby od razu grać w 1 skłądzie, ale zrobili z Sobola kapitana więc pewnie będzie nie do ruszenia w tym sezonie.
W każdym razie cieszy również podpisanie Riosa. Brakowało nam piłkarzy z dryblingiem, a Paljić i Rios to właśnie tacy piłkarze, co potrafią grać 1 na 1
Sobol aż taki stary nie jest, oczywiście przegląd pola i technikę ma gorszą niż Wilki, ale za to lepiej gra w destrukcji. Pod względem fizycznym to nie do końca wiadomo, mimo iż nie najmłodszej daty to myślę, że daje radę. Będzie walka o miejsce w składzie, ale myślę że na pewno Wilk będzie dobrym zastępcą i w końcu następcą Sobola, ale oczywiście to wszystko wyjdzie w praniu.

Przy okazji jak tak patrze na fryzurę Wilka to przypomina mi on .... Justina Bibera czy jak on tam ma
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.07.2010, 16:35
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Wrocmy 30 stron tego tematu wstecz...i poczytajmy sobie kilka postow...czlowiek zmiennym jest

I jeszcze odpwoiedz do pewnego kolegi co pisal ze Wilk nie ma prawa zastapic Sobola...
Na pewno nie przypominał Justina Bibera:/ Poza tym on ma 24 lata i to jest najlepszy wiek dla piłkarza! Myślisz ze w takim wieku można jeszcze zrobić znaczne postępy? Sobol zawsze grał tak jak gra teraz. Po prostu był w innym klubie i nikt nie zwracał uwagi na to co robi na boisku. Czy Radek zmienił coś w swojej grze odkąd przyszedł do Wisły? Niby w którym aspekcie się poprawił?
Wracając do jego fryzury.. z mojego doświadczenia wynika ze tacy faceci maja w sobie więcej z kobiety niż mężczyzny. Radek jest jak raczej jak taki boiskowy dziki odyniec, a Wilk jak kucyk Pony...
Ostatnio edytowane przez max TS : 22.07.2010 o godz. 16:45.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2010, 16:35
63.5 Kg, oj zmiennych to tu jest na pęczki, nie mniej takich, co jeszcze zanim zobaczyli Riosa w meczu Wisły, obwieścili go nową gwiazdą światowej piłki...
Ostatnio edytowane przez m_staszek : 22.07.2010 o godz. 16:46.
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.07.2010, 16:41
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Grał chyba w IV ligowych rezerwach Wisły Płock po konflikcie z działaczami
Żeby nie było off to również jestem za sprowadzeniem Wilka, odnoszę wrażenie że dla Radka poprzedni sezon to był początek równi pochyłej zmierzającej do końca kariery
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Stary 22.07.2010, 16:41
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Jak napisałem ze Wisła robi przelew... To chyba powinno Wam zasugerować, że jednak wybrał Wisłę, co?
Jaki byłby sens przesyłania kasy gdyby Wilk się na nas nie zdecydował
maci0s ma rację. I jak nie dzisiaj to jutro spodziewajcie się oficjalnej informacji o pozyskani Wilka.
Następnym pewnym transferem jest Chavez. Wszystko ustalone, dogadane...czekamy tylko na przylot "El Tierno" i podpisanie umowy(nastąpi to chyba w sobotę)http://www.laprensa.hn/Deportes/Edic...e-va-a-Polonia
Co do włoskiego napastnika Tiboni...to według znajomości mojego języka włoskiego to jutro zagra w sparingu z KSZO
p.s I wraz ze swoim menadżerem, Tiboni obejrzy dzisiejszy mecz
Ostatnio edytowane przez dodo19891989 : 22.07.2010 o godz. 16:45.

Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 22.07.2010, 16:42
max TS napisał(a):Wyświetl post
Na pewno w nie przypominał Sobol zawsze grał tak jak gra teraz. Po prostu był w innym klubie i nikt nie zwracał uwagi na to co robi na boisku.
no własnie miał cały czas stabilna forme a, rzadko sie zdaza aby gracz przez tyle długich lat grał cały czas na swoim wyskoim poziomie, chwała mu za to.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2010, 16:47
http://www.korona-kielce.pl/index.php?art=2128&xmenu=2
Wilk w Wiśle Kraków.

Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2010, 16:48
max TS napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie przypominał Justina Bibera:/ Poza tym on ma 24 lata i to jest najlepszy wiek dla piłkarza! Myślisz ze w takim wieku można jeszcze zrobić znaczne postępy? Sobol zawsze grał tak jak gra teraz. Po prostu był w innym klubie i nikt nie zwracał uwagi na to co robi na boisku. Czy Radek zmienił coś w swojej grze odkąd przyszedł do Wisły? Niby w którym aspekcie się poprawił?
Wracając do jego fryzury.. z mojego doświadczenia wynika ze tacy faceci maja w sobie więcej z kobiety niż mężczyzny. Radek jest jak raczej jak taki boiskowy dziki odyniec, a Wilk jak kucyk Pony...
wiec moze Ty nie zauwazales jak gral Wilk dotychczas a gra lepiej od Sobola?
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2010, 16:49
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Wilk w Wiśle Kraków.
świetna wiadomośc, Sobol ma już swoje lata i trzeba szukac dla niego następcy.Mam nadzieje że transfer Wilka nie będzie oznaczał że Diaz odchodzi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.07.2010 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2010, 16:50
Nie róbcie z Sobolewskiego boga Zdrowa konkurencja też mu się przyda.

W wielkiej formie to był rok-dwa lata temu. Teraz też trzyma poziom, ale to już nie ta klasa, a z racji wieku będzie co raz to gorzej, metryki nie oszukamy. Owszem - daje radę w destrukcji, ale w ofensywie gra bardzo słabo z racji swojej techniki norweskiego drwala- przyglądnijcie mu się pod tym kątem w dzisiejszym meczu.

Wilk byłby na razie "wzmocnieniem ławki". W perspektywie kilkunastu miesięcy myślę, że może śmiało wygryźć Radka z pierwszej jedenastki. Mówię to jako osoba, która widziała parę meczów Korony z jego udziałem.
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.07.2010, 16:52
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
wiec moze Ty nie zauwazales jak gral Wilk dotychczas a gra lepiej od Sobola?
Wystarczy na niego popatrzec zeby stwierdzic ze gra slabiej od niego.:] Zreszta sami zobaczymy czy wygryzie Radka ze skladu.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.07.2010, 16:54
Sobol nadal biega jak dzik za piłką, ale jakby tych odbiorów coraz mniej, a fauli coraz więcej. Może to jednak wina słabej gry pressingiem całej drużyny i dużych odległości między formacjami?
Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Stary 22.07.2010, 16:54
maci0s wspominałeś że dziś w klubie jakiś zawodnik przechodził testy medyczne?
To chyba "układanka" zaczyna się składać...bo jeśli wierzyć włoskim mediom, to dziś Tiboni w towarzystwie Gabiele Zamagna (swojego menedżera) zawitał w Polsce

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 22.07.2010, 16:56
Czyli pieniądze przeszły... Księgowanie przelewów po 17;]

Tiboni Tiboni... Jutro będzie grał
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.07.2010, 16:56
Jeszcze Wilk nie podpisał a tutaj takie pitolenie. Podała oficjalna strona, że jest u nas? Nie. To po co takie gadki, lepiej się wstrzymać.
Jeszcze mówicie o nim niektórzy tak jakby to był co najmniej jakiś Tsubasa czy inny czarodziej rodem ze starej kreskówki, a to tylko Wilk.

Nie mówię, że do nas nie przyjdzie - jakby co. Możliwe, że już niedługo i na oficjalnej napiszą - ale już tak miało być z wieloma zawodnikami.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2010, 16:58
Podala oficjalna strona Korony
i to wystarczy.. swoja droga nasza oficjalna cos spoznia sie z tego typu informacjami.. 3/4 Polski wie ze dany grajek u nas zagra a oni czekaja z niusem, ale co tam, pozniej czy wczesniej zamieszcza, wazne ze jest u nas
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Heh... wygląda na to że zawodnicy których chciałoby większość Polskich klubów będą u nas przesiadywać na ławie... Ciekawe się ta rywalizacja zapowiada. Szczególnie na skrzydłach i w ataku/
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

A nasza oficjalna nie podała.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.07.2010, 17:00
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze Wilk nie podpisał a tutaj takie pitolenie. Podała oficjalna strona, że jest u nas? Nie. To po co takie gadki, lepiej się wstrzymać.
Jeszcze mówicie o nim niektórzy tak jakby to był co najmniej jakiś Tsubasa czy inny czarodziej rodem ze starej kreskówki, a to tylko Wilk.

Nie mówię, że do nas nie przyjdzie - jakby co. Możliwe, że już niedługo i na oficjalnej napiszą - ale już tak miało być z wieloma zawodnikami.
Dokładnie, nie ma się co podniecać Wilkiem. Na dzień dzisiejszy to nie jest zawodnik to pierwszego składu. Będzie dopiero pracował na grę w takim klubie jak Wisła. Życzę mu szczerze powodzenia!!!

Przydałby się jeszcze środkowy obrońca i jakiś ofensywny pomocnik, byłoby super. Co do tego Tiboniego to nie wiem akurat czy to dobry pomysł. Kolejne wypożyczenie...może już lepiej poczekać na tego gościa z nazwiskiem, a jeśli nie to i tak pozyskalismy dwóch napastników. Mam nadzieję że Rios się sprawdzi i zostanie dłuzej niż rok....
Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Stary 22.07.2010, 17:01
Oficjalny komunikat to masz tutaj co do Tiboni http://www.atalanta.it/atalanta/news...h=read&id=1839

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów