The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 08:39
A Wy wychodzicie z zalozenia ze jak go sprzedamy to ktos przyjdzie w jego miejsce....

Powodzenia...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.07.2010, 08:42
Jak dla mnie info o odejściu Małeckiego to ściema Faktu
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.07.2010, 08:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaż Małeckiego, szczególnie w obecnej formie - nie jest złym pomysłem. Patryk z Rafałem Boguskim byli najsłabszymi zawodnikami w pierwszym meczu z Szawlami. do tego nie można mieć pewności, czy wybryk z meczu z Hannoverem się nie powtórzy.
Problem w tym, że zawodników ofensywnych mamy zdecydowanie za mało. Więc oznacza to konieczność kupienia kolejnego skrzydłowego/napastnika.
Ale wiemy, że oni obaj mogą przydać się Wisle co niejednokrotnie udowadniali. Co do zastępców - wszyscy, którzy pojawiali się w orbicie zainteresowań Wisły i dawali nadzieję (cv), że mogą coś zagrać - na skutek działania sił nieczystych szybko rozpływali się w niebycie - Agustien, Milinkovic, Chavez, Rios(?). Wiem wiem - o Milinkovicu i Chavezie nikt nie mówił oficjalnie - można odwracać kota ogonem...
Zamiast tych co odeszli mamy same znaki zapytania, może najmniejszym ryzykiem jest bramkarz bo Pawełek ustawił dość nisko poprzeczkę wymagań. Zarząd i tak zrobi co zechce, ale opamiętajcie się-nie przyklaskujcie dalszemu osłabianiu Wisły! Mamy już tylko Brożków, Sobola, Małego, Boguskiego o których wiemy, że mają jakiś potencjał i coś potrafią. Plus Żuraw i Diaz którzy też się przydadzą-to zaledwie w sumie 7 grajków z czego dwóch w wieku 34 lat. Ruszanie któregoś z tych graczy i zastąpienie kolejną niewiadomą znacznie zwiększa ryzyko sportowej plajty. Ta sportowa plajta nie jest wcale tak daleko jak wielu z Was się wydaje, a może wręcz przeciwnie...
Więc od dziś do 31 sierpnia - zero odejść z Wisły, czekamy na nowych, sensownych graczy!
Ostatnio edytowane przez arti : 22.07.2010 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2010, 09:03
Sprzedaż Małeckiego miałaby sens gdyby przynajmniej 80% kasy z jego transferu zostało by przeznaczone na zastępce(np. młody zdolny napastnik lub skrzydłowy wygrzebany w Brazylii przez Clebera).To jednak fikcja dla zarządu Wisły , oby Mały udowodnił na boisku, że zasługuje na kolejną szansę.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.07.2010, 09:08
Tak sprzedajmy Małego Brożków Diaza posprowadzajmy w zamian zagraniczne niewiadome lub polskich emerytów. Polityka na lata... ;/

Dajcie spokój jaki Mały jest każdy wie i nie ma co go od razu wywalać zwłaszcza że jest on jedynym młodym graczem wprowadzonym do I drużyny który coś gra.
Mąka to wieczny talent, Burliga zapchajdziura ale w ostateczności.

Mały powinnien zostać bo w tym okienku za dużo ubytków już było.
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.07.2010, 09:08
Zobaczymy czy dziś usłyszymy o jakimś transferze, wkońcu do 24 możemy zgłasząc zawodników do 3 rundy, a podobno obrońca w tym czasie jakis miał być...
pozostaję tylko wierzyć i czekać
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.07.2010, 09:13
Niech cos zacznie grac, bo ostatnio tylko krzyczał na Cikosa i za takie rzeczy to wryja powinien dostac i to od samego kapitana. Przeciez gosciu huja robi akcje partaczy nawet sam na sam nie moze trafic. Tak wlasnie sie zastanawiałem nad nimi: nim i dwoma Brożkami. Niby tacy wierni ,zajebiści ale na boisku tylko krzycza i *******a kolejne akcje, akurat w tym meczu Brozkowie sie wybronili. Ale jak tak dalej pojdzie tzeba robic poorzadek z takimi gwiazdeczkami.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 22.07.2010 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2010, 09:14
Nie możemy się ciągle pozbywać naszych PIŁKARZY ! To że raz zagrał słabo w meczu z Szawlami o niczym nie śwadczy ! Wszyscy zagrali przciętnie ! A wy chcecie Małego pogrążyć !
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2010, 09:16
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Co do Rios na dzień dzisiejszy szanse na jego pozyskanie oceniam na 5% - mógłbym napisać że do nas na pewno nie przyjdzie ale trzeba żyć nadzieją. Nie ma szansy również na to, że przyjdzie przed 3 rundą jakikolwiek inny zawodnik - w ciągu 3 dni posypały się negocjacje z 4 zawodnikami, którzy wybrali oferty z innych klubów. Na przyszłość działacze nie macie zastępstwa dla podstawowych graczy to ich nie sprzedawajcie jak w wypadku Głowackiego i Marcelo - Bunozę można traktować jako zastępstwo za Jopa - zwłaszcza po sparingach z jego udziałem, w których nie wypadał dobrze...
Źródło!?!?!?!?!?!
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 22.07.2010, 09:18
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Niech cos zacznie grac, bo ostatnio tylko krzyczał na Cikosa i za takie rzeczy to wryja powinien dostac i to od samego kapitana. Przeciez gosciu huja robi akcje partaczy nawet sam na sam nie moze trafic. Tak wlasnie sie zastanawiałem nad nimi: nim i dwoma Brożkami. Niby tacy wierni ,zajebiści ale na boisku tylko krzycza i *******a kolejne akcje, akurat w tym meczu Brozkowie sie wybronili.

Człowieku , na boisku są emocje każdy coś tam krzyczy . Widocznie Mały chciał rozegrać jakiś schemat z trenigów a Cikosz go nie rozszyfrował ! Chyba nie mógł mu wtedy powiedzieć spokojnie poklepać po plecach przy wyniku 0-0 i powiedzieć spokojnie później się uda ! Na boisku jest doping i wszystkiego tesh dobrze nie słychać .

"Ale jak tak dalej pojdzie tzeba robic poorzadek z takimi gwiazdeczkami." Porządek to trzeba z Tobą razcej zrobić .
Ostatnio edytowane przez Zieniu1906 : 22.07.2010 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.07.2010, 09:22
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie możemy się ciągle pozbywać naszych PIŁKARZY ! To że raz zagrał słabo w meczu z Szawlami o niczym nie śwadczy ! Wszyscy zagrali przciętnie ! A wy chcecie Małego pogrążyć !
Patryk Małecki sam chce się pogrążyć coraz rzadziej korzystając z mózgownicy. Nie wiem może on naprawdę chciał wymusić jakiś transfer bo to co wyprawiał na boisku FK Szawle było według mnie skandaliczne mając na uwadze to co wywinął wcześniej.

Szkoda byłoby tracić Małego, mam nadzieję że ktoś przemówi mu do rozsądku i skoncentruję się na grze. Przypomnę że na polskim rynku jest naprawdę nie wiele zawodników o takich umiejętnościach jak Małecki. Zagranicą zresztą też bardzo cięzko jest namówić dobrego zawodnika do gry w Krakowie. Zważywszy na to że my szukamy tylko zawodników darmowych albo za jakieś grosze.

Cytat:
Co do Rios na dzień dzisiejszy szanse na jego pozyskanie oceniam na 5% - mógłbym napisać że do nas na pewno nie przyjdzie ale trzeba żyć nadzieją. Nie ma szansy również na to, że przyjdzie przed 3 rundą jakikolwiek inny zawodnik - w ciągu 3 dni posypały się negocjacje z 4 zawodnikami, którzy wybrali oferty z innych klubów. Na przyszłość działacze nie macie zastępstwa dla podstawowych graczy to ich nie sprzedawajcie jak w wypadku Głowackiego i Marcelo - Bunozę można traktować jako zastępstwo za Jopa - zwłaszcza po sparingach z jego udziałem, w których nie wypadał dobrze...
Również proszę o źródło Twoich rewelacji. Skoro posypały się negocjacje z 4 zawodnikami to znaczy że ich nazwiska nie są już tajemnicą, chyba nie będzie problemu jeśli je zdradzisz ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.07.2010 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2010, 09:23
Co do małego to fakt i wszystko jasne,a co do transferów może czekają czy Wisła przejdzie FC Szawale ale tak serio jak już wygramy i zagramy z Azerami trzeba ściągnąć obrońce, bo ciemno to widzę tak jak wczoraj się Amika męczyła nie chce aby Wisła przegrała...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
leksus
Junior Member

Od: 07.2010

zordon napisał(a):Wyświetl post
cisza wskazuje, że czekamy na rezultat dzisiejszego meczu żeby klepnąć transfery
Jestem niemal pewien, że tak właśnie jest. Wiadomo, że to raczej formalność, ale Levadia też miała być formalnością i wiemy jak wyszło. Gdyby można było obstawiać u buków transfery, to postawiłbym, że jutro zakontraktujemy nowych zawodników.

BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Niech cos zacznie grac, bo ostatnio tylko krzyczał na Cikosa i za takie rzeczy to wryja powinien dostac i to od samego kapitana. Przeciez gosciu huja robi akcje partaczy nawet sam na sam nie moze trafic. Tak wlasnie sie zastanawiałem nad nimi: nim i dwoma Brożkami. Niby tacy wierni ,zajebiści ale na boisku tylko krzycza i *******a kolejne akcje, akurat w tym meczu Brozkowie sie wybronili. Ale jak tak dalej pojdzie tzeba robic poorzadek z takimi gwiazdeczkami.
Dokładnie, mam dość tego gwiazdorzenia, które na dodatek źle wpływa na psychikę niektórych zawodników - taki Kirm po kilku pierwszych meczach z Pawłem po prostu zgasł, bo co chwilę słyszał bluzgi na boisku. Nie chcę żeby tak było z Cikosem, bo zagrał ciekawie, na pewno lepiej niż Małecki.

@sprzedaż Małeckiego - mam mieszane uczucia, z jednej strony bardzo lubiłem jego zaangażowanie, ale po odmowie gry stracił ogromnie w moich oczach. Nie obchodzą mnie powody, gra w Wiśle to wielki przywilej i nie powinno być tolerancji dla fochów piłkarzy. Niewiele gorszych rzeczy może zrobić zawodnik naszego klubu.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Taaa...Jak ja kocham te "Fakt". Piszą jakieś bzdury a wy w to wszystko wierzycie.Jakby napisali ze CR9 w Wiśle to tez byście uwierzyli ? Dziennikarze faktu szukają dziury w całym. Małecki przeprosil i z tego co mi wiadomo to chce grać dalej w Wiśle.Wiec nie potrzebnie zasmiecac forum 10 stronami waszych wypowiedzi na temat sprzedazy Małego.
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 22.07.2010, 09:27
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Taaa...Jak ja kocham te "Fakt". Piszą jakieś bzdury a wy w to wszystko wierzycie.Jakby napisali ze CR9 w Wiśle to tez byście uwierzyli ? Dziennikarze faktu szukają dziury w całym. Małecki przeprosil i z tego co mi wiadomo to chce grać dalej w Wiśle.Wiec nie potrzebnie zasmiecac forum 10 stronami waszych wypowiedzi na temat sprzedazy Małego.

Tak tylko że po tym incydencie jakoś nagle okazało się że większość Małego nienawidziła od lat .
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 22.07.2010, 09:30
W mojej ocenie odejscie Maleckiego jest nieuniknione. Pytanie tylko kiedy. Czy lepiej to zrobic teraz czy moze za rok?

Otoz jezeli to prawda ze interesowalo sie nim Lazio to oznaczaloby ze rzeczywiscie ktos go z zachodu oglada. Skoro tak to moze za rok gry na przyzwoitym poziomie uzyskanoby za niego wiecej niz 1,5 mln. Jak dla mnie to sa slabe pieniadze za 22 letniego zawodnika, ktory umowmy sie talent ma. Oczywiscie talent nie idzie z inteligencja i bunczucznoscia. Zauwazylem juz pare razy ze Maly rzeczywiscie ta atmosfere psuje bo jest cwaniakiem. Szkoda ze odszedl Pepe bo kiedy byl w Wisle to jakos i Maly mniej burzyl. Teraz z mojej perspektywy wydaje sie jakby byl osamotniony i do wszystkich podchodzi z pretensjami.

Niemniej uwazam ze powinnigo zostawic i ograc na prawej pomocy potem sprzedac za 2-3 banki bo uwazam ze to cena ktora z pewnoscia osiagnie.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
www.medrcy_i_mesjasze.com
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-transferowym/

Sprawa Chaveza podobno nadal aktualna , a z Riosem nastapilo zblizenie stanowisk...
Odpowiedz cytując
leksus
Junior Member

Stary 22.07.2010, 09:35
"Zbliżanie stanowisk" z Riosem bawi mnie najbardziej, bo już kilka dni temu były one "bliskie finalizacji", "o krok" itd. Tak jak pisałem wyżej - dla mnie są dogadani z Wilkiem (gdyby wybrał inny klub już byłoby wiadomo) i Riosem, a podpiszą ich jutro.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 22.07.2010, 09:36
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Również proszę o źródło Twoich rewelacji. Skoro posypały się negocjacje z 4 zawodnikami to znaczy że ich nazwiska nie są już tajemnicą, chyba nie będzie problemu jeśli je zdradzisz ?
Ale co w tym trudnego?

Wilk
Chavez
Rios
Tiboni

Sa 4 nazywska, wszystkie z prasy. Jak chcesz to mozesz sobie do tej analogii dopisac jeszcze Augustiena i i i tego no... Milinkovicia
Odpowiedz cytując
kuken
Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2010, 09:37
"więcej w Przeglądzie Sportowym"... i wszystko jasne. Tego szmatławca przestałem czytać już jakiś czas temu i wam polecam wiadomości z tego źródła traktować jak rodem z "Faktu".
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.07.2010, 09:44
Forza napisał(a):Wyświetl post
Ale co w tym trudnego?

Wilk
Chavez
Rios
Tiboni

Sa 4 nazywska, wszystkie z prasy. Jak chcesz to mozesz sobie do tej analogii dopisac jeszcze Augustiena i i i tego no... Milinkovicia
z tego co wiem to wszystkie 4 nazwiska które wyżej wymieniłeś są nadal aktualne. Pytałem kolegi bo coś wcześniej wspominał o jakiś graczach z ameryki południowej.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.07.2010, 09:45
no panowie zobaczymy jak to będzie... ale jak agent Chaveza mówi, że wszystko dogadane to chyba jest jakaś szansa co ?
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.07.2010, 09:53
Wcale sie nie zdziwie jesli Malecki wyleci z klubu Caly czas przypomina mi się Uche, który rownież przepraszał itp... a decyzja zapadła pewnie na samej górze...
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 22.07.2010, 09:53
zostało "tylko" podpisanie kontraktu Chaveza

http://wislasoccer.com/news_item_11443.htm

Agent Chaveza: Osman zagra w Wiśle

Anderson Hernandez, hiszpański menedżer Osmana Chaveza, przyznaje że zawodnik porozumiał się z Wisłą w sprawie kontraktu i zostanie zawodnikiem Białej Gwiazdy.
- Wszystko zostało już ustalone. Teraz pozostaje tylko podpisać kontrakt - mówi Hernandez na łamach honduraskiego dziennika "La Prensa". Chavez ma trafić do Wisły na roczne wypożyczenie z opcją transferu definitywnego. Menedżer przyznaje, że jego klient niechętnie wypowiada się o transferze do Polski ze względu na zdarzenia z przeszłości. Okazuje się bowiem, że Hondurarin już kilka razy był bliski zmiany barw klubowych, ale w ostatniej chwili negocjacje były zrywane. - Jak podpiszę umowę, to wtedy będziemy mogli o tym porozmawiać - mówi zawodnik.

- Wiem, że Wisła szukała na pozycję stopera bardzo silnego fizycznie zawodnika. Takim jest właśnie Osman - mówi Hernandez dodając, że liczy iż Chavez zrobi w Polsce większą karierę niż jego rodak, Carlo Costly.

Sam zawodnik, mimo że nie komentuje sprawy transferu, to przyznaje że w sobotę leci do Polski. - On jest bardzo cichy i spokojny. Wyrusza wkrótce do Polski i miejmy nadzieję, że dotrze tam bez przeszkód. Wszystko zostało już przygotowane do podpisania stosownej umowy - mówi agent zawodnika.
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 22.07.2010 o godz. 10:00.
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2010, 09:54
Co za bezsensowane myslenie - "transfery poprzejsciu Szawle" kompletne brednie.

Mimo tego, ze osobiscie srednio oceniam zdolnosci menadzerskie, oraz posiadane kompetencje przez nasz zarzad, to nie smiem nawet podejrzewac ich o taki brak profesjonalizmu i rozeznania w kadrze wlasnej druzyny. Bo jesli ktos twierdzi, ze odpadniencie czy wyeliminowanie Szawle jakkolwiek zmienia fakt, ze natychmiast potrzeba nam minimum 1 stopera (w mojej ocenie nawet dwoje) to gratuluje poczucia humoru!
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2010, 09:57
Forza napisał(a):Wyświetl post
W mojej ocenie odejscie Maleckiego jest nieuniknione. Pytanie tylko kiedy. Czy lepiej to zrobic teraz czy moze za rok?
Moim zdaniem teraz i byłoby pierwsze pewne i realne wzmocnienie w tym okienku transferowym. (Być może ktoś nowych wypali i też się okaże wzmocnieniem ale na ten moment niczego o nich nie wiadomo).
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.07.2010, 10:03
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku , na boisku są emocje każdy coś tam krzyczy . Widocznie Mały chciał rozegrać jakiś schemat z trenigów a Cikosz go nie rozszyfrował ! Chyba nie mógł mu wtedy powiedzieć spokojnie poklepać po plecach przy wyniku 0-0 i powiedzieć spokojnie później się uda ! Na boisku jest doping i wszystkiego tesh dobrze nie słychać .

"Ale jak tak dalej pojdzie tzeba robic poorzadek z takimi gwiazdeczkami." Porządek to trzeba z Tobą razcej zrobić .
Nie, tu o co innego chodzi. Małecki zachowuje się jak gwiazdorek na podwórku, gdzie to przeciętniaki i drze na nich ryja, bo nie może pokazać swoich wielkich umiejętności tylko przez ich nieudolność.
Kontakt, komunikacja, wymiana uwag na boisku - jak najbardziej. Ale nie takie pajacowanie.
Zmierzam do tego, co robił z Kirmem, zaraz jak przyszedł do Wisły. Podał mu ze dwa razy, Kirm spartolił akcję, a ten się... obraził i mu już nie podawał. "Nie podaję Ci, bo jesteś taki słaby, że i tak zepsujesz akcję". No matoł.
I tak najlepsze jest klęcie jak szewc naprzemienne z robieniem znaku krzyża. Ale to już jest jego prywatna sprawa.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2010, 10:03
moze troche ostro, ale tak uwazam: jak dla mnie to bardzo dobrze, ze Malecki odchodzi. To co zrobil jest w mojej opini nie wybaczalne. Pokazal, ze nie jest profesjonalista, i nie potrafi sie odpowiednio zachowac.

Tak samo jak poziom sportowy, wazna jest atmosfera, a Malecki zasial niezly ferment. Gdyby byl niekwestionowana gwiazda zespolu, to mozna by zalowac. Ale on taka gwiazda puki co na pewno nie jest. Dlatego ja go zalowal nie bede, gdyby to sie okazalo prawda, i mial odejsc.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 22.07.2010, 10:06
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
moze troche ostro, ale tak uwazam: jak dla mnie to bardzo dobrze, ze Malecki odchodzi. To co zrobil jest w mojej opini nie wybaczalne. Pokazal, ze nie jest profesjonalista, i nie potrafi sie odpowiednio zachowac.

Tak samo jak poziom sportowy, wazna jest atmosfera, a Malecki zasial niezly ferment. Gdyby byl niekwestionowana gwiazda zespolu, to mozna by zalowac. Ale on taka gwiazda puki co na pewno nie jest. Dlatego ja go zalowal nie bede, gdyby to sie okazalo prawda, i mial odejsc.

a gdzie pisze ze odchodzi? Narazie to tylko Fakt napisal , a ty piszesz jakby Wisla oficjalnie potwierdzila sprzedaż Małego Według mnie Malecki moglby odejsc , ale tylko w przypadku pozyskania Riosa i Milinkovicia lub innego rownie dobrego skrzydlowego... wtedy strata Patryka nie była by tak odczuwalna ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów