|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
Natomiast na ten moment to najpierw załatwmy sobie obrońcę bo czasu coraz mniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Informację podali od bardzo niewiarygodnego i nie na "czasie" źródła TSW.com.pl.
Zobaczymy jak się sprawy potoczą. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Myślę, że klub próbuje obecnie zmiękczyć menadżera Riosa, który podobno oczekuje sporej prowizji. Stąd ten Włoch na treningach, stąd też ta gierka medialna. Na efekty będziemy musieli trochę poczekać.
![]() ![]() Tęcza w Polsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W dniu dzisiejszym wyszło, że nie można przystępować do gry w Europejskich Pucharach z marszu ;/ Nie można przystępować bez pełnej kadry, bez zawodników grających na konkretnych pozycjach. Sezon temu graliśmy bez napastników, to pokazało że odpadliśmy, Lech w meczu z Interem Baku grał bez napastników i pokazał jak nie powinien grać w Europie a co dopiero w LM, uwydatnia się u nich teraz brak ławki rezerwowych, bo mają zawodników niektórych dobrych( nie tak dobrych jak są w Wiśle ) ale brakuje im zmienników. Peszko to już nie ten Peszko co wcześniej ... ale do czego zmierzam ? Zmierzam do tego, że nie mamy obrony, ale to nic nie szkodzi, bo w meczu z Litwinami nie będą oni potrzebni, potrzebni będą napastnicy, a tych mamy 2 przyzwoitych (Brożek, Żuraw) to ciągle mało ale wystarczy spokojnie. W meczu z Qarabah czy jak to im nadali będzie trudno ale nie dramatycznie, bo ten Qarabah to nic konkretnego nie gra, są przeciętni ale jak będziemy nieprzygotowani, źle ustawieni taktycznie, nasza technika będzie poniżej poziomu a skuteczność fatalna to może różnie się wydarzyć ;/ Dla mnie przejdziemy te 2 rundy ale bedzie troche nerwowki ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
w piątek trzeba zgłosić skład a wisła ma w obronie Kowalskiego Clebera Bunoze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Taka anegdotka w związku z wypowiedzią trenera Zielińskiego po meczu Lecha oraz zdaniem niektórych że co my, Wielka Wisła, boimy się jakiś Azerów czy Irlandczyków. Trener Zieliński stwierdził, że dzisiejszy mecz udowodnił że nie ma Europy A i Europy B. No tak, tyle że ten mecz nie mógł tego udowodnić bo to był mecz drużyn z Europy B. Tyczy się to obu jedenastek
Nie mówie tu konkretnie o Lechu, ale także o Wiśle. Niestety. Takie czasy nastały, ale fajnie by było gdyby w tym roku, na przykład za sprawą Wisły, znów przypomnieć Europie że istnieje coś takiego ja Polska piłka nożna zawodowa. Ale tu nie o tym. Zmierzając do sedna, jeżeli jutro nie zakontraktuje się jakiegoś naprawdę dobrego obrońcy i nie zdoła się go zgłosić do 3 rundy, to nie mówie że jakiś dramat bo nie ma co dramatyzować, ale na pewno łatwo nie będzie. Mam nadzieje że jutro będzie fajny dzień. Naprawdę, nie ma co dramatyzować, póki co jest fajnie. Tak naprawdę ja byłbym usatysfakcjonowany gdyby przyszedł do nas jeszcze obrońca jeden do gry, jeden na ławkę i Rios. Byłoby lux. Z tym Wilkiem to bym się nie napalał. Jak przyjdzie za te 600 tys zł i na kontrakcie nie więcej niż 100-150 tys to można by brać, ale żadnego windowania kontraktu bo on jest gwiazdka z Kielc, nie nie. Sobol jest w gazie póki co, on zapewnia stały wysoki poziom, do zimy 'wystarczy' na pewno, a myśle że 'pochula' jeszcze duuużej Jeszcze jest zimowe okienko, wtedy powinniśmy się wzmocnić znów obrońcą ( w związku z odejściem Clebera ), wtedy ewentualnie defensywnym pomocnikiem i w zależności od 'wypalenia' obecnych transferów, tym co ' nie wypali ' kolokwialnie rzecz ujmując. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Levadia i wczorajszy kabaret Lecha z Interem to najlepszy przyklad na to ze bez wzmocnien przed europejskimi pucharami daleko sie nie zajedzie. Minimalizm i polsrodki sa od razu odstrzeliwane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Bardzo chciałbym, by plotki o zainteresowaniu Małeckim (niestety - źródłem tylko Fakt) okazały się prawdziwe. A jak już kwota transferu była by zbliżona do tej podanej w "niusie" to nic tylko dobić targu, zapakować i wysłać Małeckiego do Turcji kurierem (priorytetem). Bez niego pewnie sporej liczbie naszych obcokrajowców będzie się grało lepiej, atmosfera w szatni się poprawi a kibice nie będą zmuszeni znosić jego prostackich zachowań. W zamian Rios i gra gitara.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Lech przystępując do gry w pucharach popełnił błędy Wisły z zeszłego sezonu nieskompletowana kadra, osłabienia etc... ale czy u nas jest inaczej otóż nie jest jeszcze gorzej pod tym względem pozorowane ruchy transferowe, brak obrońców, sprzedaż najlepszych zawodników (na marginesie na 100% odejdzie w tym okienku Diaz dodatkowo). W piłce liczy się jakość, poziom sportowy gwarantowany przez zawodników prezentujących wysoki poziom. W tym kontekście Wisła straciła tą jakoś przez sprzedaż Głowackiego i Marcelo. Wielu kibiców myślało że z przyjściem Basałaja klub nie będzie powielał błędów z przeszłości niestety ale widzimy po dokonaniach kierowanego przez tego Pana zarządu, że tak naprawdę nic się nie zmienia, przypudrowano jedynie kilka kwestii ale i one zaczynają wychodzić z czasem spod maski profesjonalizmu. Zawodnicy, którzy do nas przyszli na dzień dzisiejszy nie są wzmocnieniem, co najwyżej mogą stanowić uzupełnienia składu ale z konieczności będą grać bo nie ma zwyczajnie kim grać. Kupiliśmy na dzień 22 lipca jedynie dwóch piłkarzy (bramkarz,środkowy obrońca) - Na co stać było Głowackiego czy Marcelo wszyscy świetnie wiedzieliśmy natomiast teraz to jest jedna wielka nie wiadomo. Przepraszam wszystkich ale jeżeli celami nadrzędnymi stawianymi przed zespołem jest gra w europejskich pucharach nie tylko w eliminacjach ale w rozgrywkach grupowych zespół należy wzmacniać a nie osłabiać...
Pisałem wcześniej że dopóki kluby występujące w pucharach do czasu rozpoczęcia w nich gry nie będą wstanie skompletować kadry i jej wzmocnić dopóty Levadia będzie zdarzała się co roku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1a90f
Czemu mam wrazenie ze ostatnia afera z Maleckim w tle mogla dotyczyc wymuszenia sprzedania go przez Wisle ? ![]() Droga wolne, Malecki odejdz i wstydu oszczedz .. ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
sprzedamy go za dobrą sumkę, tam też napsuje krwi innym piłkarzom, po czym wyślą go nam z powrotem za darmo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niech to będzie prawda, prooooszę.
Już się nie mogę doczekać oświadczenia wiadomej treści na wiadomej stronie :]. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
wiedziałem że zaraz będzie pretekst do sprzedania Małeckiego, najlepiej wychodzi naszym sprzedawanie....tylko szkoda że jak zwykle pieniądze znikną, zamiast być zainwestowane w nowych zawodników...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mały zostaje! To tylko ploty... Nie mają o czym pisać to farmazony piszą
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cieszcie się cieszcie. Tak samo będziecie się wkrótce cieszyli z miejsca w środku tabeli. Basałaj już raz wyj.bał z klubu za pyskówki Ola Moskalewicza, ale wtedy była paka, więc to uszło na sucho (wyniki). Dziś już nie ma kim grać, a jak jeszcze jeden z niewielu którzy potrafią coś zostanie sprzedany to... nasz poziom na pewno pójdzie w górę. Zwłaszcza że widzimy jak nam idzie łatanie dziur po tych graczach... dotąd nieodkrytymi perłami za czapkę gruszek...
Ostatnio edytowane przez arti : 22.07.2010 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jak tak kocha Wisle i chcialby jej dobra to powinien odejsc |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moim zdaniem ,jeśli jest oferta dla Małego należy z niej skorzystać .
Obawiam się jednak ,ze oferty z Turcji to on raczej nie przyjmie ,bo co on by tam robił ? Tam jest nudno i ciągle trzeba trenować... ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
a w jakim sensie on wartosciowy? No ile on nam meczow wygral w poprzednim sezonie? (...) Sprzedawac go i podpisac wreszcie tego Riosa, a mozewrocic dorozmow z tym Milinkovicem, czy jak mu tam.
(...) Powód: fragmenty nie na temat - wycięte
Ostatnio edytowane przez flamengista : 22.07.2010 o godz. 08:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sprzedaż Małeckiego tak, ale tylko pod warunkiem, że w jego miejsce w ciągu najbliższych dni przyjdzie wartościowy następca.
Nie lubie Patryczka i z najwieksza przyjemnoscia przeczytalbym na oficjalnej, ze najblisze kilka lat spedzi w jakiejs zapadlej azjatyckiej wiosce. Niestety obawiam się, ze jeżeli teraz go stracimy, to nie uzupelnimy powstalej po nim luki. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sprzedaż Małeckiego, szczególnie w obecnej formie - nie jest złym pomysłem. Patryk z Rafałem Boguskim byli najsłabszymi zawodnikami w pierwszym meczu z Szawlami. do tego nie można mieć pewności, czy wybryk z meczu z Hannoverem się nie powtórzy.
Problem w tym, że zawodników ofensywnych mamy zdecydowanie za mało. Więc oznacza to konieczność kupienia kolejnego skrzydłowego/napastnika. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Sprzedaż Małeckiego za 1,5mln euro nie byłaby zła. Chodzi mi tu przede wszystkim o atmosferę na boisku. Skończyłoby się machanie łapami itp. Jestem za, ale pod warunkiem, że sprowadzimy kogoś na jego miejsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ups... http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Kr...wiadomosc.html
Dzisiaj w mediach wysyp roznych informacji. W naszych 'swojskich' mediach zero informacji na temat Bunozy, Tiboniego, Chaveza, Wilka... NIEPOKOJACE! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprzedać w cholerę Małeckiego, tylko koniecznie sprowadzić w jego miejsce innego skrzydłowego...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kirm akurat może się odbudować po mistrzostwach. Jak dla mnie jest świetnym zawodnikiem tylko się zablokował w poprzednim sezonie. Każdy widział że miał przebłyski geniuszu
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Absolutnie nie wolno sprzedawac Maleckiego!
![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|