|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
za wp.pl:
wp.pl napisał(a):
P.S. Chcialbym zobaczyc tych wszystkich ludzi ktorzy w Rosji FAKTYCZNIE sa zadowoleni z tego ze Putin wciaz u wladzy jest. Naprawde chcialbym to zobaczyc. ale coz, niedlugo sami bedziemy mogli sie o tym przekonac jak to bedzie wygladac gdy wszystkie telewizje w Polsce beda pro-rzadowe. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie uwazacie tak poprostu ,ze takie wypociny na temat zamachu , i obwiniania Tuska (czy ktokolwiek inny bylby premierem) o zamach ,sa szkodliwe dla samej Polski , co z tego wynika ,że Premier zamordowal Prezydenta ? Brawo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Boże... Widzisz i nie grzmisz....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co z tego wynika ze Premier zamordowal Prezydenta mojego kraju... A ja myslalem ze znajde jeszcze u ludzi choc odrobinke patriotyzmu, ale coz widac globalizacja postepuje... Zreszta widac nie znajde zrozumienia wsrod reszty forumowiczow. Od tej pory nie bede w tym temacie juz nigdy pisal. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patriotyzm Asie to dbanie o dobro wlasnego kraju, a nie sasiada ze wschodu.Jesli ty mnie pytasz czy w interesie Polski jest dyskusja o zamachu, to ja sie ciebie zapytam, czy w twoim interesie jest podpisywanie 30 letniej umowy na sprowadzanie z Rosji gazu,ktorego cala Europa moglaby przez nastepne 30 lat czerpac z naszych wlasnych zasobow. Czy ktos ze zwolennikow PO jest mi w stanie odpowiedziec na pytanie, dlaczego do Polski nie trafily nigdy oryginalne czarne skrzynki? Przeciez moglo to uciac wszelkie spekulacje nt. zamachu?
Ostatnio edytowane przez carpenter : 21.07.2010 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wytłumaczysz... Gorzej jak beton w PZPN. Na szczęście nadchodzi urlop, choć od polityki zrobię chyba dłuższy niż dwutygodniowy.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 21.07.2010 o godz. 15:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Daruj sobie jakieś teksty o "Polsce jako całość" . Kaczyński jest człowiekiem chorym na władzę .Szkoda , że kampania wyborcza nie potrwała dłużej bo po tym jak wychwalał Gierka niewiele brakowało żeby pochwalił Jaruzelskiego za stan wojenny . Polskie społeczeństwo ma niestety to do siebie , że zawsze musi mieć swój obiekt nienawiści. PiS świetnie wpasowało się w lukę na scenie politycznej - wystarczyło tylko wykrzyczeć hasła o nienawiści do byłych członków PZPRu i niechęć do Niemiec, Rosji itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Ale wtedy pretensje do siebie.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda na to że nie tylko ja ich nie dostrzegam
). Czy tonie dziwne? Lepiej oczerniać innych niż chwalić się dokonaniami? Tak, ale tylko wtedy gdy dokonań nima.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W przeciwieństwie do jego politycznych konkurentów, działających społecznie, ku chwale Ojczyzny
![]() Choćby Tusk, który dzień zaczyna od przeglądu sondaży i już można spokojnie zakładać, że nie poczyni żadnego niepopularnego kroku, by utrzymać władzę (którą oczywiście gardzi, ale wie, że jest jedynym wybawieniem Polski od "Ciemnogrodu" i powrotu "strasznego klimatu", jaki panował w IV RP) Ludzie, kim trzeba być, by wierzyć, że istnieją politycy "niechorzy na władzę"? ![]() Swoją drogą, błagam rodziców Ciastka i Drozda, by odcięli ich od komputerów. Dla dobra nas wszystkich... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krytykować trzeba ale merytorycznie, a nie Kaczyński jest mały, zawszony, mlaska i wszyscy się z niego śmieją. Bo taka krytyka to czarna propaganda. Która bardzo pasuje takim jak Ty, mającym "inne poglądy polityczne". To pochwal sie jakie są te twoje inne poglądy? Czy może odpowiedź nie brzmi "takie jak Tuska" ) bo Tusk jest młody, ładny, gra w piłkę i Merkel go lubi? I co znaczy "daruj sobie teksty o Polsce jako całość"? To ważny jest tylko interes Mira Rycha i Zbycha ? A reszta niech sie wali? Tacy leszcze mają rozporządzać pieniędzmi Polaków? Podatki i daniny jakoś płacą wszyscy? Nie ważne czy znają Grzecha. Media muszą być obiektywne nie ważne czy prywatne czy publiczne, zwłaszcza kiedy mienią się opiniotwórczymi. Jeżeli potrafią tylko lżyć Kaczyńskiego i wychwalać Tuska to ja mam prawo nazywać je propagandowymi i publicznie nawoływać do ich bojkotu. I traktowania ich jak Trybuny Ludu w wiadomych czasach. Czyli RZECZYWISTOŚĆ JEST DOKŁADNIE ODWROTNA NIŻ JEST NAPISANE W GAZECIE WYBORCZEJ LUB PODANE W TVN. To oczywista oczywistość. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem że nie ma się czym chwalić. Choć Komorowski chwalił się że będzie strzelał do kaczek, a Palikot chciał patroszyć Kaczyńskiego. Wtedy Ci nie przeszkadzało jak to zostanie odebrane? Lepsza gorzka prawda niż najsłodsze kłamstwo. Mama Ci tego do głowy nie wbiła?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To w jaki sposób Jarek dbał o dobro Polski jako hmm całości ?. ? Polityka polega na konflikcie interesów i gadanie o "dogadzaniu"ogółowi jest czystym populizmem. Powtarzam po raz kolejny i - nie jestem absolutnie zwolennikiem PO .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
jeśli nie potrafisz wymienić ani jednego "+" rządów PO, to obiektywna dyskusja z góry skazana jest na niepowodzenie
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 21.07.2010 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Tylko błagam, proszę mi tu nie wypisywać że to dzięki działaniom rządu jesteśmy jakąś "zieloną wyspą" na mapie czerwonego regresu gospodarczego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kaczyński zgłosił do dofinansowania z unii wszystkie projekty umocnień przeciwpowodziowych przygotowanie zajęło 1,5 roku. PO z Tuskiem wywaliło to do kosza bo źle przygotowane. OK tylko czy przygotowali coś w zamian? Nie bo na wałach nikt nie zarobi to po co sie duperelami zajmować. To jest różnica miedzy rządzeniem a okradaniem. Za PO nie powstało NIC na czym nie zarabia jakiś Rycho. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
W skrócie: Jest to człowiek, który szybciej robi niż myśli kierując się wyłącznie samemu sobie znanymi przeszłankami. Najgorsze jest to, że sam zamysł był dobry zarówno w sprawie pełnej lustracji, jak i rozwiązania WSI, ale wykonanie tak ważnych dla naszego kraju zadań było delikatnie mówiąc fatalne. Sposób w jaki przeprowadził "Nocną zmianę", tak był on jej głównym aktorem, raz na zawsze zamknął szansę na lustrację, która dotknie nie tylko establishment perelowski, ale również kler, sprzedawczyków z zakładach pracy i lokalnych działaczy. Rewolucja, którą chciał przeprowadzić opierając się na wypocinach Milczanowskiego, wcześniej szpicla Wałęsy doprowadziła do tego, że lustracja stała się niewygodna zarówno dla lewicy jak i dla prawicy. Ludzie, którzy niszczyli akta w 89r. , Michnik grzebiący w ich szczątkach rok później, jak i cała reszta "ekspertów", którzy zostali dopuszczeni do tego "koryta" miała argumenty dzięki, którym lustracji została raz na zawsze zablokowana. Co do WSI to nie dość, że w jednym momencie rozwalono całą służby wywiadowczą i kontrwywiadowczą naszego kraju gdy Polska prowadziła dwie regularne wojny, to w ich miejsce wprowadzono harcerzy i policjantów, którzy mieli tyle wspólnego z taką służbą co ja z lotami na księżyc, a co najważniejsze te sławne raporty stały się na lata orężem walki politycznej. Nie muszę wspominać dekonspiracji naszych agentów, co było już szczytem szczytów profesjonalnego działania. Dla mnie ta persona jest przykładem polityka, który swoją miłością do kraju, w co nie wątpie i nie wątpią środowiska Naszego Dziennika i Gazety Polskiej, potrafi udusić, a nawet zabić nie jeden szczytny pomysł na poprawę życia Polaków. Oby mniej takich ludzi w polityce.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.07.2010 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Daruj sobie brednie o bezpłatnych autostradach , toaletach itp . Za wszystko płacimy MY czyli podatnicy . PS. Dlaczego usilnie starasz się wmówić mi , że głosuje na PO ? Cóż łatwiej byłoby mnie wówczas zbyć hasłem - tyś za "peło" to się nie odzywaj .
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 21.07.2010 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem, to jakaś Twoja tajemnica na kogo głosujesz. Natomiast jakim cudem w Niemczech autostrady są bezpłatne? No jak to jest możliwe że drogi nie są dziurawe a po powodzi w 97' mają 85% NOWYCH wałów na Odrze. Normalnie jakaś utopia, a tak nie daleko. Na stacji benzynowej płacisz za kibel, dostajesz bilecik i za ten bilecik możesz sobie coś kupić w barze. Skup się, płacąc raz możesz się i wysrać i coś zjeść. Gdzie się podział konflikt interesów? Kto wybudował TBSy we Wrocławiu tam gdzie w 97'było trzy metry wody. Niejaki Zdrojewski obecnie minister w rządzie, który zarzuca ludziom ze budują sie na terenach zalewowych. Masz racje ze za wszystko płacimy My podatnicy ). Niestety pod rządami Tuska płacimy za coś czego nie ma. A kasy wciąż brakuje.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Qbas jesli tak cie mierzi "klimat" to powiedz mi jakimusi byc klimat zeby samobojstwo (mocno podejrzane) popelnil dyrektor kancelarii premiera.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przyśpieszenie (i to konkretne) budowy autostrad i dróg ekspresowych Orliki, Schetynówki, "Radosna Szkoła" rozdzielenie funkcji ministra sprawiedliwości od prokuratora generalnego jedno z najlepszych w Europie wykorzystywanie środków z UE jedno okienko (przy zakładaniu mojej firmy wszystkie sprawy załatwiłem na jednym pietrze przy ulicy Wielickiej), zniesienie niektórych opłat urzędowych - za wpis do ewidencji nie płaci się już w ogole Partnerstwo Wschodnie, Buzek, Lewandowski - pozytywy w polityce zagranicznej działania podczas kryzysu (odmienna polityka od innych państw, nie przeczę, że działania PiS w poprzedniej kadencji się do tego nie przyczyniły) zwiększenie środków na służbę zdrowia
jak nie wiesz, to chętnie ci takie dane przedstawię.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 21.07.2010 o godz. 22:46.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ieznosci_.html
Dobry początek Macierewicza - dla tych co nie wchodzą na tą zakazaną stronę ,krótkie streszczenie.Otóż szef zespołu który ma wytropić zbrodniarzy którzy zabili Lecha Kaczyńskiego(czyli Tuska,Klicha i Putina), zaczął od oskarżenia Kopacz że w sejmie mówiła że nasi specjaliści uczestniczyli w sekcji zwłok a tak na prawdę nie uczestniczyli.Podał cytaty z wystąpienia, całość nazwał szokującymi rozbieżnościami...wszystko pięknie tyle że Kopacz w tym wystąpieniu mówiła o identyfikacji zwłok a nie sekcjach.Tak więc oby tak dalej początek ma niezły.Drozd to jakaś nowa gwiazda tematu i radzę nie wchodzić w dyskusje bo szans żadnych nie masz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Bo przegrali II wojnę światową ?
![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
, ale dlaczego tak szybko skreślasz kolegę? W dyskusji nie chodzi o to żeby kogoś przekonać, wystarczy przedstawić merytoryczne argumenty, z podkreśleniem merytoryczne. Bez tego to nie dyskusja tylko pyskówka, połajanka aż do mordobicia. Więc reasumując w dyskusji każdy ma szanse pod jednym warunkiem, trzeba mieć argumenty.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
1q2 - błagam, szanujmy się. Nie wklejajmy linków do artykułów z takich mediów jak GW. Przecież to poziom Radia Maryja...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
możesz się do nich odnieść |
|
|