The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2010, 15:03
za wp.pl:
wp.pl napisał(a):
Rozmyślania internautów podążają również w kierunku relacji łączących Władimira Putina i Lecha Kaczyńskiego. Niektórzy użytkownicy twierdzą, że to Putin jest odpowiedzialny za katastrofę. Na uzasadnienie tej tezy jeden z forumowiczów podaje fakt, że 3 dni przed tragedią Donald Tusk z Władimirem Putinem zorganizowali konferencję, podczas której rosyjski premier zapewnił, że Polska ma zagwarantowane dostawy gazu do 2037 roku. „W tym okresie media doniosły o gigantycznych złożach gazu łupkowego w Polsce, które rząd chciał sprzedać amerykanom za bezcen. Lech Kaczyński groził premierowi postawieniem go przed Trybunałem Stanu, gdyby podpisał umowę tak bardzo godzącą w interesy naszego państwa” – pisze "Mik" na stronie smolensk-2010.pl.
Co z tego wynika ano to ze wygraly jak zwykle interesy ludzi ktorzy nigdy nie powinni miec prawa wstap0ic na ziemie polska. Juz wyjasniam o co chodzi. Nie od dzis wiadomo ze wiekszosc zakladow paliwowych, gazowych, generalnie wydobywczych w Rosji nalezy do rzadu ichniejszego. A co nalezy do rzadu, nalezy do tych ktorzy sa u wladzy. Kaczor nie chcial dac zarobic Putinowi, i calemu PO wiec go "cinkli" jakby to Gustlik z "Czterech Pancernych i Psa" powiedzial. Ustawa o sprzedazy zloz gazu zostala zawetowana przez Kaczynskiego. Do tego nie mogl dopuscic ani Putin ani Tusk, wiec porozumieli sie i go sprzatneli. Po katastrofie P.O Prezydenta Komorowski podpisal ustawe ktora sprzedala zloze Amerykanom. Wszyscy zadowoleni, Putin, bo zarobil, Tusk bo zarobil, Komorowski bo zarobil a w dodatku dostanie urzad prezydenta. Normalnie zyc nie umierac.

P.S. Chcialbym zobaczyc tych wszystkich ludzi ktorzy w Rosji FAKTYCZNIE sa zadowoleni z tego ze Putin wciaz u wladzy jest. Naprawde chcialbym to zobaczyc. ale coz, niedlugo sami bedziemy mogli sie o tym przekonac jak to bedzie wygladac gdy wszystkie telewizje w Polsce beda pro-rzadowe.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.07.2010, 15:09
Nie uwazacie tak poprostu ,ze takie wypociny na temat zamachu , i obwiniania Tuska (czy ktokolwiek inny bylby premierem) o zamach ,sa szkodliwe dla samej Polski , co z tego wynika ,że Premier zamordowal Prezydenta ? Brawo
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.07.2010, 15:14
Boże... Widzisz i nie grzmisz....
Listek
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2010, 15:16
Jery napisał(a):Wyświetl post
Listek tym tekstem idealnie potwierdziłeś to co napisał Drozd Zero argumentów, tylko teksty typu "Kaczyński tworzy sektę", "to chorzy, maili ludzie" itp itd, zero merytorycznego odniesienia do meritum. Ja czekam i czekam na te sukcesy rządu PO, ale coś ich nie widać. Podpowiedz mi Siwy .
Argumentacji probowalem. Nic to nie dalo. Poprostu juz nie dyskutuje z pisowcami.
koyoot
Senior Member

Stary 21.07.2010, 15:18
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie uwazacie tak poprostu ,ze takie wypociny na temat zamachu , i obwiniania Tuska (czy ktokolwiek inny bylby premierem) o zamach ,sa szkodliwe dla samej Polski , co z tego wynika ,że Premier zamordowal Prezydenta ? Brawo
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Boże... Widzisz i nie grzmisz....
No wlasnie tekst St@cha najlepiej nadaje sie do komentarza pod twoim postem As82...

Co z tego wynika ze Premier zamordowal Prezydenta mojego kraju...

A ja myslalem ze znajde jeszcze u ludzi choc odrobinke patriotyzmu, ale coz widac globalizacja postepuje...

Zreszta widac nie znajde zrozumienia wsrod reszty forumowiczow. Od tej pory nie bede w tym temacie juz nigdy pisal.
St@chu
Senior Member

Stary 21.07.2010, 15:21
koyoot napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie tekst St@cha najlepiej nadaje sie do komentarza pod twoim postem As82...

A ja myslalem ze znajde jeszcze u ludzi choc odrobinke patriotyzmu, ale coz widac globalizacja postepuje...

Zreszta widac nie znajde zrozumienia wsrod reszty forumowiczow. Od tej pory nie bede w tym temacie juz nigdy pisal.
Boże... Widzisz i nie grzmisz...
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.07.2010, 15:23
koyoot napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem ,że patriotyzm polega na tym ,że wierzymy ,że to był zamach , najlepiej Tuska
carpenter
Senior Member

Stary 21.07.2010, 15:40
Patriotyzm Asie to dbanie o dobro wlasnego kraju, a nie sasiada ze wschodu.Jesli ty mnie pytasz czy w interesie Polski jest dyskusja o zamachu, to ja sie ciebie zapytam, czy w twoim interesie jest podpisywanie 30 letniej umowy na sprowadzanie z Rosji gazu,ktorego cala Europa moglaby przez nastepne 30 lat czerpac z naszych wlasnych zasobow. Czy ktos ze zwolennikow PO jest mi w stanie odpowiedziec na pytanie, dlaczego do Polski nie trafily nigdy oryginalne czarne skrzynki? Przeciez moglo to uciac wszelkie spekulacje nt. zamachu?
Ostatnio edytowane przez carpenter : 21.07.2010 o godz. 15:46.
St@chu
Senior Member

Stary 21.07.2010, 15:41
Rozumiem ,że patriotyzm polega na tym ,że wierzymy ,że to był zamach , najlepiej Tuska
Mało tego... Trzeba powtarzać że Bartoszewski to żyd albo żydofil. No i nie zapominaj, że ONI stoją tam, gdzie stało ZOMO, a jak się chce usunięcia krzyża to wiadomo kim się jest. Nie zapominaj też o litaniach, w których będziesz wymieniał media godne potępienia i te nieliczne, patriotyczne, jak RM, ND, czy G.Polska. Prawdziwie polskie media i prawdziwie patriotyczne. Nie tam jakiś Twój łże-patriotyzm.

Nie wytłumaczysz...

Gorzej jak beton w PZPN.

Na szczęście nadchodzi urlop, choć od polityki zrobię chyba dłuższy niż dwutygodniowy.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 21.07.2010 o godz. 15:44.
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.07.2010, 15:54
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak!! Z prostej przyczyny, ci którzy są przeciw NIE MAJĄ ARGUMENTÓW. A te które maja ciężko jest wykorzystać nie zdradzając kto jest kto. Bądź nie wychodząc na kretyna. Dlaczego nie wypisałeś minusów rządów PiS i Kaczyńskiego? Bo musiałbyś napisać że śmiali się z nas za granicą albo że Kaczyński to kurdupel. A śmiali się bo korespondent zagranicznej gazety jest również dziennikarzem Wyborczej )) Obiektywnym i bezstronnym ) Który bardziej interesuje się żeby dokopać Kaczyńskiemu niż tym że to ma wpływ na obraz całego kraju za granicą. To dowód że przeciwnicy Kaczyńskiego w dupie mają Polskę jako całość. Byle im było dobrze. Dlatego nie przekonuj mnie czyj elektorat jest ograniczony jeżeli głosujesz na kogoś kto ma cię głęboko od początku do końca ). I jeszcze jesteś z tego dumny. No przepraszam PO załatwiło że pederaści poczuli się dowartościowani . To bez wątpienia sukces i dowód na postępowość partii.
Wiesz kolego na czym polega polityka ? Moim wystarczającym powodem niegłosowania na PiS jest różnica w poglądach politycznych . Najlepszy jest fragment o obiektywności Wyborcza jest gazetą państwową ,że ma być bezstronna w politycznych sporach? TVN , GW , Rzeczpospolita , Nasz Dziennik itp. to są media należące do osób prywatnych i mogą tam zarówno jeździć po Jarusiu jak wychwalać go pod niebiosa .O ile mi wiadomo nie wyszła ostatnio ustawa zakazująca krytyki Duce ?
Daruj sobie jakieś teksty o "Polsce jako całość" . Kaczyński jest człowiekiem chorym na władzę .Szkoda , że kampania wyborcza nie potrwała dłużej bo po tym jak wychwalał Gierka niewiele brakowało żeby pochwalił Jaruzelskiego za stan wojenny . Polskie społeczeństwo ma niestety to do siebie , że zawsze musi mieć swój obiekt nienawiści. PiS świetnie wpasowało się w lukę na scenie politycznej - wystarczyło tylko wykrzyczeć hasła o nienawiści do byłych członków PZPRu i niechęć do Niemiec, Rosji itp.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.07.2010, 16:05
Listek napisał(a):Wyświetl post
Codziennie budze sie, patrze w lustro i ciesze sie niezmiernie ze nie wspoldziele pogladow politycznych z takimi ludzmi jak TY
Co nie znaczy, że wyjdzie Ci to na zdrowie . Ale wtedy pretensje do siebie.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 21.07.2010, 16:08
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
A ty z kolei nie dostrzegasz żadnego(!) plusu rządów PO?
Wygląda na to że nie tylko ja ich nie dostrzegam ). Czy tonie dziwne? Lepiej oczerniać innych niż chwalić się dokonaniami? Tak, ale tylko wtedy gdy dokonań nima.
Hej Nasz TS !!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2010, 16:12
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński jest człowiekiem chorym na władzę .
W przeciwieństwie do jego politycznych konkurentów, działających społecznie, ku chwale Ojczyzny
Choćby Tusk, który dzień zaczyna od przeglądu sondaży i już można spokojnie zakładać, że nie poczyni żadnego niepopularnego kroku, by utrzymać władzę (którą oczywiście gardzi, ale wie, że jest jedynym wybawieniem Polski od "Ciemnogrodu" i powrotu "strasznego klimatu", jaki panował w IV RP)

Ludzie, kim trzeba być, by wierzyć, że istnieją politycy "niechorzy na władzę"?

Swoją drogą, błagam rodziców Ciastka i Drozda, by odcięli ich od komputerów. Dla dobra nas wszystkich...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Drozd
Senior Member

Stary 21.07.2010, 16:28
.O ile mi wiadomo nie wyszła ostatnio ustawa zakazująca krytyki Duce ?
Daruj sobie jakieś teksty o "Polsce jako całość" . Kaczyński jest człowiekiem chorym na władzę .Szkoda , że kampania wyborcza nie potrwała dłużej bo po tym jak wychwalał Gierka niewiele brakowało żeby pochwalił Jaruzelskiego za stan wojenny . Polskie społeczeństwo ma niestety to do siebie , że zawsze musi mieć swój obiekt nienawiści. PiS świetnie wpasowało się w lukę na scenie politycznej - wystarczyło tylko wykrzyczeć hasła o nienawiści do byłych członków PZPRu i niechęć do Niemiec, Rosji itp.

Krytykować trzeba ale merytorycznie, a nie Kaczyński jest mały, zawszony, mlaska i wszyscy się z niego śmieją. Bo taka krytyka to czarna propaganda. Która bardzo pasuje takim jak Ty, mającym "inne poglądy polityczne". To pochwal sie jakie są te twoje inne poglądy? Czy może odpowiedź nie brzmi "takie jak Tuska" ) bo Tusk jest młody, ładny, gra w piłkę i Merkel go lubi?

I co znaczy "daruj sobie teksty o Polsce jako całość"? To ważny jest tylko interes Mira Rycha i Zbycha ? A reszta niech sie wali? Tacy leszcze mają rozporządzać pieniędzmi Polaków? Podatki i daniny jakoś płacą wszyscy? Nie ważne czy znają Grzecha. Media muszą być obiektywne nie ważne czy prywatne czy publiczne, zwłaszcza kiedy mienią się opiniotwórczymi. Jeżeli potrafią tylko lżyć Kaczyńskiego i wychwalać Tuska to ja mam prawo nazywać je propagandowymi i publicznie nawoływać do ich bojkotu. I traktowania ich jak Trybuny Ludu w wiadomych czasach. Czyli RZECZYWISTOŚĆ JEST DOKŁADNIE ODWROTNA NIŻ JEST NAPISANE W GAZECIE WYBORCZEJ LUB PODANE W TVN. To oczywista oczywistość.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 21.07.2010, 16:35
Wiem że nie ma się czym chwalić. Choć Komorowski chwalił się że będzie strzelał do kaczek, a Palikot chciał patroszyć Kaczyńskiego. Wtedy Ci nie przeszkadzało jak to zostanie odebrane? Lepsza gorzka prawda niż najsłodsze kłamstwo. Mama Ci tego do głowy nie wbiła?
Hej Nasz TS !!
Ciastek1
Senior Member

Stary 21.07.2010, 16:41

I co znaczy "daruj sobie teksty o Polsce jako całość"? To ważny jest tylko interes Mira Rycha i Zbycha ? A reszta niech sie wali?
To w jaki sposób Jarek dbał o dobro Polski jako hmm całości ?. ? Polityka polega na konflikcie interesów i gadanie o "dogadzaniu"ogółowi jest czystym populizmem. Powtarzam po raz kolejny i - nie jestem absolutnie zwolennikiem PO .
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.07.2010, 16:56
Wygląda na to że nie tylko ja ich nie dostrzegam ). Czy tonie dziwne? Lepiej oczerniać innych niż chwalić się dokonaniami? Tak, ale tylko wtedy gdy dokonań nima.
Tak, nie ma żadnych dokonań...

jeśli nie potrafisz wymienić ani jednego "+" rządów PO, to obiektywna dyskusja z góry skazana jest na niepowodzenie
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 21.07.2010 o godz. 16:59.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2010, 17:05
Tak, nie ma żadnych dokonań...

jeśli nie potrafisz wymienić ani jednego "+" rządów PO, to obiektywna dyskusja z góry skazana jest na niepowodzenie
Chętnie wejdę w polemikę jeśli wymienisz konkretne osiągnięcia Tylko błagam, proszę mi tu nie wypisywać że to dzięki działaniom rządu jesteśmy jakąś "zieloną wyspą" na mapie czerwonego regresu gospodarczego.
Drozd
Senior Member

Stary 21.07.2010, 17:23
To w jaki sposób Jarek dbał o dobro Polski jako hmm całości ?. ? Polityka polega na konflikcie interesów i gadanie o "dogadzaniu"ogółowi jest czystym populizmem. Powtarzam po raz kolejny i - nie jestem absolutnie zwolennikiem PO .
Konfliktem interesów? Czyich bo chyba nie znajdziesz nikogo kto narzekałby na bezpłatne autostrady, zadbane drogi, dostępne ogólnie toalety publiczne, orliki na których można grać za darmo i wszystkie działania SŁUŻĄCE OGÓŁOWI. Jaki jest konflikt interesów jeśli chodzi o budowę wałów przeciwpowodziowych? Bo jak założysz że ktoś musi na nich zarobić to oczywiście konflikt powstaje. Pytanie czy rządzenie to zarabianie na obywatelach? Czy dysponowanie kapitałem zgodnie z zasadą największego dobra wspólnego. Głosowałeś na Komorowskiego? Jeżeli tak to jesteś z PO i nic nie pomoże zaklinanie.

Kaczyński zgłosił do dofinansowania z unii wszystkie projekty umocnień przeciwpowodziowych przygotowanie zajęło 1,5 roku. PO z Tuskiem wywaliło to do kosza bo źle przygotowane. OK tylko czy przygotowali coś w zamian? Nie bo na wałach nikt nie zarobi to po co sie duperelami zajmować. To jest różnica miedzy rządzeniem a okradaniem. Za PO nie powstało NIC na czym nie zarabia jakiś Rycho.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.07.2010, 17:42
Dlaczego niby się zbłaźnił. Tak sie zbłaźnił jak Gontarczyk i Cenckiewicz czy bardziej? Może likwidując WSI też sie zbłaźnił? I nie wypisuj w jednym zdaniu nazwisk Wałęsy i Kaczyńskiego bo właśnie wtedy ich drogi sie rozeszły. Bolek chciał tego co napisałeś żeby w przyszłości ktoś mógł sie ewentualnie zbłaźnić. Kaczyński chciał prawdy dlatego Wałęsie nie pasował.
Pisałem już w tym temacie na temat Macierewicza kilkukrotnie i wciąż mam taki sam pogląd.

W skrócie:
Jest to człowiek, który szybciej robi niż myśli kierując się wyłącznie samemu sobie znanymi przeszłankami. Najgorsze jest to, że sam zamysł był dobry zarówno w sprawie pełnej lustracji, jak i rozwiązania WSI, ale wykonanie tak ważnych dla naszego kraju zadań było delikatnie mówiąc fatalne. Sposób w jaki przeprowadził "Nocną zmianę", tak był on jej głównym aktorem, raz na zawsze zamknął szansę na lustrację, która dotknie nie tylko establishment perelowski, ale również kler, sprzedawczyków z zakładach pracy i lokalnych działaczy. Rewolucja, którą chciał przeprowadzić opierając się na wypocinach Milczanowskiego, wcześniej szpicla Wałęsy doprowadziła do tego, że lustracja stała się niewygodna zarówno dla lewicy jak i dla prawicy. Ludzie, którzy niszczyli akta w 89r. , Michnik grzebiący w ich szczątkach rok później, jak i cała reszta "ekspertów", którzy zostali dopuszczeni do tego "koryta" miała argumenty dzięki, którym lustracji została raz na zawsze zablokowana.

Co do WSI to nie dość, że w jednym momencie rozwalono całą służby wywiadowczą i kontrwywiadowczą naszego kraju gdy Polska prowadziła dwie regularne wojny, to w ich miejsce wprowadzono harcerzy i policjantów, którzy mieli tyle wspólnego z taką służbą co ja z lotami na księżyc, a co najważniejsze te sławne raporty stały się na lata orężem walki politycznej. Nie muszę wspominać dekonspiracji naszych agentów, co było już szczytem szczytów profesjonalnego działania.

Dla mnie ta persona jest przykładem polityka, który swoją miłością do kraju, w co nie wątpie i nie wątpią środowiska Naszego Dziennika i Gazety Polskiej, potrafi udusić, a nawet zabić nie jeden szczytny pomysł na poprawę życia Polaków. Oby mniej takich ludzi w polityce.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.07.2010 o godz. 17:47.
Ciastek1
Senior Member

Stary 21.07.2010, 17:48
Konfliktem interesów? Czyich bo chyba nie znajdziesz nikogo kto narzekałby na bezpłatne autostrady, zadbane drogi, dostępne ogólnie toalety publiczne, orliki na których można grać za darmo i wszystkie działania SŁUŻĄCE OGÓŁOWI. Jaki jest konflikt interesów jeśli chodzi o budowę wałów przeciwpowodziowych? Bo jak założysz że ktoś musi na nich zarobić to oczywiście konflikt powstaje. Pytanie czy rządzenie to zarabianie na obywatelach? Czy dysponowanie kapitałem zgodnie z zasadą największego dobra wspólnego. .
Teraz to mnie zastrzeliłeś . Otóż jakim cudem mamy posiąść bezpłatne autostrady ? Jarek zafunduje z własnej kieszeni czy może będą ściągać z podatków ? Otóż już ci tłumaczę na czym polega konflikt interesów w polityce na prostym przykładzie- otóż liberał (nie mylić z tymi z PO) powie,że nie życzy sobie żeby z jego kieszeni budowano wały powodziowe skoro ludzie nie mają świadomości i budują się na terenach zalewowych to ich problem jak zaleje im domostwa natomiast współczesny narodowy socjalista wyskakuje z hasłem - dla dobra ogółu poprzecinajmy kraj wałami powodziowymi.
Daruj sobie brednie o bezpłatnych autostradach , toaletach itp . Za wszystko płacimy MY czyli podatnicy .

PS. Dlaczego usilnie starasz się wmówić mi , że głosuje na PO ? Cóż łatwiej byłoby mnie wówczas zbyć hasłem - tyś za "peło" to się nie odzywaj .
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 21.07.2010 o godz. 17:51.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.07.2010, 18:02
PS. Dlaczego usilnie starasz się wmówić mi , że głosuje na PO ? Cóż łatwiej byłoby mnie wówczas zbyć hasłem - tyś za "peło" to się nie odzywaj .
Po wyborach często wśród znajomych i rodziny padały tego typu stwierdzenia, że jeśli ktoś nie głosował na Jarka to jest zdrajcą narodu i nie powinien mieć prawa do głosowania, a w drugą stronę zwolennicy Bronka oskarżają PiS, że grając tragedią Smoleńską zmotywowali ciemnogród do głosowania. Pierwszy raz nie muszę się z żadną z tych stron identyfikować
Drozd
Senior Member

Stary 21.07.2010, 18:06
Daruj sobie brednie o bezpłatnych autostradach , toaletach itp . Za wszystko płacimy MY czyli podatnicy .

Nie wiem, to jakaś Twoja tajemnica na kogo głosujesz. Natomiast jakim cudem w Niemczech autostrady są bezpłatne? No jak to jest możliwe że drogi nie są dziurawe a po powodzi w 97' mają 85% NOWYCH wałów na Odrze. Normalnie jakaś utopia, a tak nie daleko. Na stacji benzynowej płacisz za kibel, dostajesz bilecik i za ten bilecik możesz sobie coś kupić w barze. Skup się, płacąc raz możesz się i wysrać i coś zjeść. Gdzie się podział konflikt interesów?

Kto wybudował TBSy we Wrocławiu tam gdzie w 97'było trzy metry wody. Niejaki Zdrojewski obecnie minister w rządzie, który zarzuca ludziom ze budują sie na terenach zalewowych.

Masz racje ze za wszystko płacimy My podatnicy ). Niestety pod rządami Tuska płacimy za coś czego nie ma. A kasy wciąż brakuje.
Hej Nasz TS !!
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2010, 18:39
Qbas jesli tak cie mierzi "klimat" to powiedz mi jakimusi byc klimat zeby samobojstwo (mocno podejrzane) popelnil dyrektor kancelarii premiera.
WISŁA PANY !!
Siwy_89
Senior Member

Stary 21.07.2010, 21:11
hunter napisał(a):Wyświetl post
Chętnie wejdę w polemikę jeśli wymienisz konkretne osiągnięcia Tylko błagam, proszę mi tu nie wypisywać że to dzięki działaniom rządu jesteśmy jakąś "zieloną wyspą" na mapie czerwonego regresu gospodarczego.
reforma emerytur pomostowych

przyśpieszenie (i to konkretne) budowy autostrad i dróg ekspresowych

Orliki, Schetynówki, "Radosna Szkoła"

rozdzielenie funkcji ministra sprawiedliwości od prokuratora generalnego

jedno z najlepszych w Europie wykorzystywanie środków z UE

jedno okienko (przy zakładaniu mojej firmy wszystkie sprawy załatwiłem na jednym pietrze przy ulicy Wielickiej), zniesienie niektórych opłat urzędowych - za wpis do ewidencji nie płaci się już w ogole

Partnerstwo Wschodnie, Buzek, Lewandowski - pozytywy w polityce zagranicznej

działania podczas kryzysu (odmienna polityka od innych państw, nie przeczę, że działania PiS w poprzedniej kadencji się do tego nie przyczyniły)

zwiększenie środków na służbę zdrowia

Gdyby nie PiS Euro by nie było z prostej przyczyny, PO na tym nie zależy tak jak na olimpiadzie w 2020. Teraz trzeba drogi budować, a po co to komu.

.
zobacz, ile dróg szybkiego ruchu buduje się teraz, a ile budowało za PiS.

jak nie wiesz, to chętnie ci takie dane przedstawię.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 21.07.2010 o godz. 22:46.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.07.2010, 22:58
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ieznosci_.html

Dobry początek Macierewicza - dla tych co nie wchodzą na tą zakazaną stronę ,krótkie streszczenie.Otóż szef zespołu który ma wytropić zbrodniarzy którzy zabili Lecha Kaczyńskiego(czyli Tuska,Klicha i Putina), zaczął od oskarżenia Kopacz że w sejmie mówiła że nasi specjaliści uczestniczyli w sekcji zwłok a tak na prawdę nie uczestniczyli.Podał cytaty z wystąpienia, całość nazwał szokującymi rozbieżnościami...wszystko pięknie tyle że Kopacz w tym wystąpieniu mówiła o identyfikacji zwłok a nie sekcjach.

Tak więc oby tak dalejpoczątek ma niezły.

S.

jak nie wiesz, to chętnie ci takie dane przedstawię.
Drozd to jakaś nowa gwiazda tematu i radzę nie wchodzić w dyskusje bo szans żadnych nie masz
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.07.2010, 23:18
Natomiast jakim cudem w Niemczech autostrady są bezpłatne? No jak to jest możliwe że drogi nie są dziurawe a po powodzi w 97' mają 85% NOWYCH wałów na Odrze. Normalnie jakaś utopia, a tak nie daleko.
Bo przegrali II wojnę światową ?
Myślenie nie boli !
Drozd
Senior Member

Stary 21.07.2010, 23:48
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Drozd to jakaś nowa gwiazda tematu i radzę nie wchodzić w dyskusje bo szans żadnych nie masz
Niezmiernie mnie miło , ale dlaczego tak szybko skreślasz kolegę? W dyskusji nie chodzi o to żeby kogoś przekonać, wystarczy przedstawić merytoryczne argumenty, z podkreśleniem merytoryczne. Bez tego to nie dyskusja tylko pyskówka, połajanka aż do mordobicia. Więc reasumując w dyskusji każdy ma szanse pod jednym warunkiem, trzeba mieć argumenty.
Hej Nasz TS !!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2010, 23:53
1q2 - błagam, szanujmy się. Nie wklejajmy linków do artykułów z takich mediów jak GW. Przecież to poziom Radia Maryja...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Siwy_89
Senior Member

Stary 22.07.2010, 00:04
Niezmiernie mnie miło , ale dlaczego tak szybko skreślasz kolegę? W dyskusji nie chodzi o to żeby kogoś przekonać, wystarczy przedstawić merytoryczne argumenty, z podkreśleniem merytoryczne. Bez tego to nie dyskusja tylko pyskówka, połajanka aż do mordobicia. Więc reasumując w dyskusji każdy ma szanse pod jednym warunkiem, trzeba mieć argumenty.
masz stronę wcześniej podane kilka argumentów za PO

możesz się do nich odnieść

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów