The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2010, 15:45
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
może wezmą go do skautingu co by szukał mlodych talentów w naszych ligach albo dadzą mu inną posadę w sztabie w sumie szkoda chłopaka mam nadzieje że nikt ze sztabu nie zostawi go na lodzie i wyciągnie do niego ręke tak jak niedawno na MŚ w Afryce pewien trener pewnej reprezentacji powołał do sztabu zawodnika( który leczył kontuzje) w roli trenera
Bardzo chciałbym, żeby tak się stało. Chłopak swoje przeżył i teraz należy mu się pomocna dłoń. A że Gołoś jest ambitny, na pewno znajdzie się dla niego miejsce chociażby w scoutingu.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 14.07.2010, 16:08
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
może wezmą go do skautingu co by szukał mlodych talentów w naszych ligach albo dadzą mu inną posadę w sztabie w sumie szkoda chłopaka mam nadzieje że nikt ze sztabu nie zostawi go na lodzie i wyciągnie do niego ręke tak jak niedawno na MŚ w Afryce pewien trener pewnej reprezentacji powołał do sztabu zawodnika( który leczył kontuzje) w roli trenera
No tak, tylko w tamtym wypadku chodzilo o Davida Beckhama.
Konrad jest jednym z setek pilkarzy ktorzy sie przewineli przez nasz klub. Juz bez przesady z wciskaniem go do klubu na sile.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2010, 16:19
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Konrad jest jednym z setek pilkarzy ktorzy sie przewineli przez nasz klub. Juz bez przesady z wciskaniem go do klubu na sile.

Jeśli się na czymś zna - czemu nie.
Jeśli się na niczym nie zna - nie.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 14.07.2010, 19:14
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Konrad był Wiślakiem, pomagał drużynie rezerw choć mógł jechać na urlop, gdy miał kontrakt z Adidasem to niektórym chłopakom dał buty. W meczach grał z opaską Wisły.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 14.07.2010, 19:23
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Konrad był Wiślakiem, pomagał drużynie rezerw choć mógł jechać na urlop, gdy miał kontrakt z Adidasem to niektórym chłopakom dał buty. W meczach grał z opaską Wisły.
Ale to powód, żeby go szanować, a nie wypłacać mu pensję za fikcyjny etat.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.07.2010, 20:19
Chłopak ma dość pieniędzy by już przez całe życie nic nie robić ciężkiego i tylko otworzyć jakiś swój mały biznes.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.07.2010, 23:15
Jeżeli chciałby szukać nowych Mierzejewskich, Błaszczykowskich w niższych ligach to czemu nie? Ja nie widzę minusów. On będzie miał pracę, a nawet jakby raz w roku kogoś wyhaczył to będziemy sporo do przodu dzięki temu. W Polsce chyba nikt z klubu nie szuka, jak tak dalej pójdzie to za 3 sezony będziemy samymi obcokrajowcami grać. Ja takiej Wisły bym nie chciał, nie wiem jak wy.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 15.07.2010, 11:00
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chciałby szukać nowych Mierzejewskich, Błaszczykowskich w niższych ligach to czemu nie? Ja nie widzę minusów. On będzie miał pracę, a nawet jakby raz w roku kogoś wyhaczył to będziemy sporo do przodu dzięki temu. W Polsce chyba nikt z klubu nie szuka, jak tak dalej pójdzie to za 3 sezony będziemy samymi obcokrajowcami grać. Ja takiej Wisły bym nie chciał, nie wiem jak wy.
A jesteś pewien, że ma oko, kontakty itd. do takiej pracy?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.07.2010, 11:08
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
A jesteś pewien, że ma oko, kontakty itd. do takiej pracy?
Na tym forum już od dawna jest taka moda, by każdy "na starość" dostawał etat skauta. Nie zrozumieją niektórzy, że to nie takie proste. Więc szkoda twojego czasu na polemikę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.07.2010, 12:26
felipe napisał(a):Wyświetl post
Na tym forum już od dawna jest taka moda, by każdy "na starość" dostawał etat skauta. Nie zrozumieją niektórzy, że to nie takie proste. Więc szkoda twojego czasu na polemikę.
Ke?

Ja pamiętam tylko Clebera, ale on sam się zadeklarował i - bądźmy szczerzy - lepszego skauta na tamte rejony w życiu nie znajdziemy. Podobno ma już na oku dwóch piłkarzy. Tyle, że Cleber to zawsze była w Wiśle marka.

Co do Konrada - czemu nie? Ja na chwilę obecną nie widzę przeciwwskazań, bo to czy ma oko można ocenić tak naprawdę po kilku latach, na podstawie postępów ściągniętych juniorów. Na pewno trochę w piłkę pograł, również w niższych ligach, więc pewne doświadczenia ma. Chłopak jest uczciwy, to też jest bardzo ważne. Przede wszystkim jednak jego atutem jest jednak to, że jest młody i lepiej zna obecne realia drugo- i trzecioligowe, które od czasów nie tylko Czerwca i Kapki, ale ogólnie - od czasów wejścia Cupiała do Wisły trochę się zmieniły.

Przede wszystkim - jeżeli mamy budować siatkę skautów, to na pewno będzie potrzeba kilku na Polskę i okoliczne mniejsze kraje (Litwa, Estonia etc.). Bo jak to ma być jeden skaut Zdzisiu, to nie ma o czym mówić. Stąd problemem nie jest, czy Konrad powinien być skautem, ale raczej - czy powinien być jednym ze skautów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.07.2010, 13:10
Panowie , jeśli chcemy stworzyć siatke skautingu z prawdziwego zdarzenia to od czegoś trzeba zacząć. Dlatego nie widzę większych problemów żeby na początek zatrudnić go w takiej roli. Niech wychacza młode talnty z niższych lig, może uda sięmu kogoś wartościowego znaleźć. A jak nie uda, to kasa pewnie dla takiego skauta na rejon krajowy pewnie będzie nie wielka więc i strata nie duża a nóż się uda...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 15.07.2010, 15:46
felipe napisał(a):Wyświetl post
Że był związany z Wisłą parę lat to źle? Niezłe
Poza tym tak jak wolfy napisał - jest młody, wie na czym polega gra na pastwiskach, ktoś dał mu szansę i trafił do Wisły. Gdybym ja był na miejscu Konrada to z chęcią bym pojeździł po małopolskich klubikach, nawet pytać trenerów kto się wybija z drużyny, przypatrzyć się na treningach i meczach, ewentualnie wziąć na tydzień do Wisły. Jest paru chłopaków, którzy w trampkarzach i juniorach strzelają masę bramek.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.07.2010, 16:21
Że był związany z Wisłą parę lat to źle? Niezłe
A jakim cudem tyś takie coś wyinterpretował z mojej poprzedniej wypowiedzi ?
[quote]
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.07.2010, 16:49
............ Gdybym ja był na miejscu Konrada to z chęcią bym pojeździł po małopolskich klubikach, nawet pytać trenerów kto się wybija z drużyny, przypatrzyć się na treningach i meczach, ewentualnie wziąć na tydzień do Wisły. Jest paru chłopaków, którzy w trampkarzach i juniorach strzelają masę bramek.
Niezły pomysł, tylko co na to Gołoś Nie słyszałem, żeby wyrażał takie marzenia.
A jeśli tak, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobił co piszesz i wykazał się -> znajdzie kogoś interesującego - dostanie kasę a w perspektywie może etat.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 15.07.2010, 17:07
Cytat:
Na tym forum już od dawna jest taka moda, by każdy "na starość" dostawał etat skauta.
Ale możliwe, że się nie zrozumieliśmy.

Trzeba proponować zaufanym ludziom kontrakty, wysyłać na treningi i mecze klubów w okręgowej lidze trampkarzy i juniorów. To nie jest trudne. Problemy pojawiają się, gdy trzeba tego chłopaka wyszkolić.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 15.07.2010, 17:15
wszystko zależy, jakie kontrakty Wisła by zaproponowała ewentualnym skautom. Jeśli miałby to być kontrakt prowizyjny, tzn gość dostaję kasę po podpisaniu z piłkarzem umowy, a oprócz tego klub nie ponosi innych kosztów związanych z działalnością takiego skauta, to proszę bardzo, możemy mieć nawet i 100 takich. Tylko kto się na to zgodzi, żeby z własnych pieniędzy finansować np. przelot do Brazylii i pobyt tam przez dwa tygodnie bez gwarancji, że znajdzie piłkarza, który zostanie kupiony...

Gdybym ja organizował siatkę skautów, to na pewno podpisałbym umowę z 4-5 osobami na wyłączność reprezentowania Wisły, dałbym im etat na pokrycie jakiś kosztów i prowizja od zaklepanego zawodnika. dwóch powiedzmy od Ameryki południowej i środkowej, bo to potężny rynek, jednego od Bałkanów i jednego od europy wschodniej.

Do tego kilku młodych (jak Gołoś) na zasadzie samej prowizji, żeby jeździli tylko po Polsce, ale wtedy oczywiście nie moglibyśmy wymagać wyłączności od nich.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.07.2010, 17:32
Ja tylko zadam głupie i z pewnością naiwne pytanie: a czy Konrad w ogóle myśli o zawodzie skauta?

Bo z tego wywiadu to nie wynika.

W takim razie kolejne, jeszcze naiwniejsze pytanie: po co o tym dyskutować?

Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 15.07.2010, 17:35
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko zadam głupie i z pewnością naiwne pytanie: a czy Konrad w ogóle myśli o zawodzie skauta?

Bo z tego wywiadu to nie wynika.

W takim razie kolejne, jeszcze naiwniejsze pytanie: po co o tym dyskutować?

Bo to ciekawy temat?
Bo nie mamy siatki skautów?
Bo po to jest forum?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2010, 17:45
skoro jest Wiślakiem, to zgodzi się na propozycję pomocy dla jej dalszego rozwoju - +1 do scouta
kasy nigdy za wiele - +1 do scouta
sam zawód scouta za ciężki nie jest, nie jest stresujący - +5 do scouta
jeżeli jego pasją jest piłka, to któż z nas nie chciałby mieć zawodu, który jest naszą pasją? - +5,10 do scouta

Minusów nie potrafię zauważyć, może poza dużą ilością czasu poza domem i rodziną, jeżeli takową Konrad ma.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.07.2010, 17:56
flamengista- Konrad wspominał coś, że chce "zostać przy sporcie". Póki nie skończy kursów trenerskich, skaut to jedyna praca "przy sporcie", która może wykonywać.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 15.07.2010, 22:19
Takie teoretyczne rozważania tylko, sam z chęcią poleciłbym kilku kolegów którzy wybijają się na tle lig okręgowych, tylko kto mnie potraktuje poważnie?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 19.07.2010, 10:41
Wie ktoś co tam u Mauro ?
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 20.07.2010, 23:23
http://www.youtube.com/watch?v=WFhHx...layer_embedded
Mecz Legend Wisły z Stalą Mielec
Marek Motyka ustrzelił hat-tricka i wykaywałł się zimną krwią pod bramką rywali. Jak się patrzę ile setek zmarnowali nasi "napastnicy" w ostatnim meczu z Szawle, to muszę to niestety przyznać, ale Marek byłby dużym wzmocnieniem naszej linii ataku. Wystarczyłoby, aby zrzucił kilka kilo. Także Kazimierz Kmiecik wykorzystał swoją okazję, więc może i on przydałby się Wiśle?

Oczywiście pisze to pół-żartem, pół-serio, ale mam nadzieję, że Heniowi w końcu się uda poprawić celownik Brożkowi i spółce.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.07.2010, 07:15
Nie wiem czy był poruszany temat. Kosowski zmienił klub na Apollon Limasol. W tamtym sezonie Apoel Nikozja był najbardziej polskim klubem a teraz został już tylko Sikora. Miałem się wybrać na mecz Apoelu ale grają w tym samym czasie co Wisła. Rozmawiałem trochę z ludźmi tutaj. Nie przepadają za Kosowskim, pamiętają świetne mecze w LM, ale przede wszystkim mówią że grał kiedy miał na to ochotę. Jak my mawiamy w kratkę, dla nich jest to gwiazdorzenie. To obstawiam że Kamilowi znudziło się granie w stolicy i chciał pomieszkać nad morzem, pewnie go odwiedzę w weekend jak mają treningi. Niezbyt pochlebnie wypowiadają się o Żurawskim, w ostatnim sezonie nie był w formie. Wspominają jego dobrą grę w Larisie, a słabe występy w Nikozji. Szybko o nim zapomną bo na jego miejsce przyszedł Lua lua, który jet tu gwiazdą. Poza tym grają tu wieczny kontuzjowany Sikora oraz Rengifo. Ludzie nie interesujący się piłką znają tylko Sosina.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.07.2010, 08:37
A Grzesia Kmiecika wywalili z Sandecji (rozwiazanie kontraktu za porozumieniem stron). A niektorzy widzieli go w pierwszej "11" w Wisle
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.07.2010, 10:53
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś co tam u Mauro ?
Wrócił do Argentyny. Na stałe.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.07.2010, 11:45
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Szkoda. Lubiłem, go. Nie miał być jakimś naszym argentyńskim skautem?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.07.2010, 12:19
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Szkoda. Lubiłem, go. Nie miał być jakimś naszym argentyńskim skautem?
SKWK by oprotestowało ten pomysł.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 21.07.2010, 17:43
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
A ja go dzisiaj widziałem w klubie
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.07.2010, 18:02
Źle może to ujełam. Chodziło o to, że decyzja jest taka że wraca do Argentyny. Przynajmniej takiej wersji się trzyma
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów