|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Konrad jest jednym z setek pilkarzy ktorzy sie przewineli przez nasz klub. Juz bez przesady z wciskaniem go do klubu na sile. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Konrad był Wiślakiem, pomagał drużynie rezerw choć mógł jechać na urlop, gdy miał kontrakt z Adidasem to niektórym chłopakom dał buty. W meczach grał z opaską Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Chłopak ma dość pieniędzy by już przez całe życie nic nie robić ciężkiego i tylko otworzyć jakiś swój mały biznes.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeżeli chciałby szukać nowych Mierzejewskich, Błaszczykowskich w niższych ligach to czemu nie? Ja nie widzę minusów. On będzie miał pracę, a nawet jakby raz w roku kogoś wyhaczył to będziemy sporo do przodu dzięki temu. W Polsce chyba nikt z klubu nie szuka, jak tak dalej pójdzie to za 3 sezony będziemy samymi obcokrajowcami grać. Ja takiej Wisły bym nie chciał, nie wiem jak wy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja pamiętam tylko Clebera, ale on sam się zadeklarował i - bądźmy szczerzy - lepszego skauta na tamte rejony w życiu nie znajdziemy. Podobno ma już na oku dwóch piłkarzy. Tyle, że Cleber to zawsze była w Wiśle marka. Co do Konrada - czemu nie? Ja na chwilę obecną nie widzę przeciwwskazań, bo to czy ma oko można ocenić tak naprawdę po kilku latach, na podstawie postępów ściągniętych juniorów. Na pewno trochę w piłkę pograł, również w niższych ligach, więc pewne doświadczenia ma. Chłopak jest uczciwy, to też jest bardzo ważne. Przede wszystkim jednak jego atutem jest jednak to, że jest młody i lepiej zna obecne realia drugo- i trzecioligowe, które od czasów nie tylko Czerwca i Kapki, ale ogólnie - od czasów wejścia Cupiała do Wisły trochę się zmieniły. Przede wszystkim - jeżeli mamy budować siatkę skautów, to na pewno będzie potrzeba kilku na Polskę i okoliczne mniejsze kraje (Litwa, Estonia etc.). Bo jak to ma być jeden skaut Zdzisiu, to nie ma o czym mówić. Stąd problemem nie jest, czy Konrad powinien być skautem, ale raczej - czy powinien być jednym ze skautów. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Panowie , jeśli chcemy stworzyć siatke skautingu z prawdziwego zdarzenia to od czegoś trzeba zacząć. Dlatego nie widzę większych problemów żeby na początek zatrudnić go w takiej roli. Niech wychacza młode talnty z niższych lig, może uda sięmu kogoś wartościowego znaleźć. A jak nie uda, to kasa pewnie dla takiego skauta na rejon krajowy pewnie będzie nie wielka więc i strata nie duża a nóż się uda...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Poza tym tak jak wolfy napisał - jest młody, wie na czym polega gra na pastwiskach, ktoś dał mu szansę i trafił do Wisły. Gdybym ja był na miejscu Konrada to z chęcią bym pojeździł po małopolskich klubikach, nawet pytać trenerów kto się wybija z drużyny, przypatrzyć się na treningach i meczach, ewentualnie wziąć na tydzień do Wisły. Jest paru chłopaków, którzy w trampkarzach i juniorach strzelają masę bramek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
A jeśli tak, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobił co piszesz i wykazał się -> znajdzie kogoś interesującego - dostanie kasę a w perspektywie może etat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Trzeba proponować zaufanym ludziom kontrakty, wysyłać na treningi i mecze klubów w okręgowej lidze trampkarzy i juniorów. To nie jest trudne. Problemy pojawiają się, gdy trzeba tego chłopaka wyszkolić. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
wszystko zależy, jakie kontrakty Wisła by zaproponowała ewentualnym skautom. Jeśli miałby to być kontrakt prowizyjny, tzn gość dostaję kasę po podpisaniu z piłkarzem umowy, a oprócz tego klub nie ponosi innych kosztów związanych z działalnością takiego skauta, to proszę bardzo, możemy mieć nawet i 100 takich. Tylko kto się na to zgodzi, żeby z własnych pieniędzy finansować np. przelot do Brazylii i pobyt tam przez dwa tygodnie bez gwarancji, że znajdzie piłkarza, który zostanie kupiony...
Gdybym ja organizował siatkę skautów, to na pewno podpisałbym umowę z 4-5 osobami na wyłączność reprezentowania Wisły, dałbym im etat na pokrycie jakiś kosztów i prowizja od zaklepanego zawodnika. dwóch powiedzmy od Ameryki południowej i środkowej, bo to potężny rynek, jednego od Bałkanów i jednego od europy wschodniej. Do tego kilku młodych (jak Gołoś) na zasadzie samej prowizji, żeby jeździli tylko po Polsce, ale wtedy oczywiście nie moglibyśmy wymagać wyłączności od nich. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja tylko zadam głupie i z pewnością naiwne pytanie: a czy Konrad w ogóle myśli o zawodzie skauta?
Bo z tego wywiadu to nie wynika. W takim razie kolejne, jeszcze naiwniejsze pytanie: po co o tym dyskutować? ![]() ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Bo nie mamy siatki skautów? Bo po to jest forum? ![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
skoro jest Wiślakiem, to zgodzi się na propozycję pomocy dla jej dalszego rozwoju - +1 do scouta
kasy nigdy za wiele - +1 do scouta sam zawód scouta za ciężki nie jest, nie jest stresujący - +5 do scouta jeżeli jego pasją jest piłka, to któż z nas nie chciałby mieć zawodu, który jest naszą pasją? - +5,10 do scouta Minusów nie potrafię zauważyć, może poza dużą ilością czasu poza domem i rodziną, jeżeli takową Konrad ma. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
flamengista- Konrad wspominał coś, że chce "zostać przy sporcie". Póki nie skończy kursów trenerskich, skaut to jedyna praca "przy sporcie", która może wykonywać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie teoretyczne rozważania tylko, sam z chęcią poleciłbym kilku kolegów którzy wybijają się na tle lig okręgowych, tylko kto mnie potraktuje poważnie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wie ktoś co tam u Mauro ?
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=WFhHx...layer_embedded
Mecz Legend Wisły z Stalą Mielec Marek Motyka ustrzelił hat-tricka i wykaywałł się zimną krwią pod bramką rywali. Jak się patrzę ile setek zmarnowali nasi "napastnicy" w ostatnim meczu z Szawle, to muszę to niestety przyznać, ale Marek byłby dużym wzmocnieniem naszej linii ataku. Wystarczyłoby, aby zrzucił kilka kilo. Także Kazimierz Kmiecik wykorzystał swoją okazję, więc może i on przydałby się Wiśle? Oczywiście pisze to pół-żartem, pół-serio, ale mam nadzieję, że Heniowi w końcu się uda poprawić celownik Brożkowi i spółce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy był poruszany temat. Kosowski zmienił klub na Apollon Limasol. W tamtym sezonie Apoel Nikozja był najbardziej polskim klubem a teraz został już tylko Sikora. Miałem się wybrać na mecz Apoelu ale grają w tym samym czasie co Wisła. Rozmawiałem trochę z ludźmi tutaj. Nie przepadają za Kosowskim, pamiętają świetne mecze w LM, ale przede wszystkim mówią że grał kiedy miał na to ochotę. Jak my mawiamy w kratkę, dla nich jest to gwiazdorzenie. To obstawiam że Kamilowi znudziło się granie w stolicy i chciał pomieszkać nad morzem, pewnie go odwiedzę w weekend jak mają treningi. Niezbyt pochlebnie wypowiadają się o Żurawskim, w ostatnim sezonie nie był w formie. Wspominają jego dobrą grę w Larisie, a słabe występy w Nikozji. Szybko o nim zapomną bo na jego miejsce przyszedł Lua lua, który jet tu gwiazdą. Poza tym grają tu wieczny kontuzjowany Sikora oraz Rengifo. Ludzie nie interesujący się piłką znają tylko Sosina.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
A Grzesia Kmiecika wywalili z Sandecji (rozwiazanie kontraktu za porozumieniem stron). A niektorzy widzieli go w pierwszej "11" w Wisle
![]() |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Szkoda. Lubiłem, go. Nie miał być jakimś naszym argentyńskim skautem?
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
SKWK by oprotestowało ten pomysł.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Źle może to ujełam. Chodziło o to, że decyzja jest taka że wraca do Argentyny. Przynajmniej takiej wersji się trzyma
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|