|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Awans polskiej drużyny do grupy LM to faktycznie trampolina i reszcie byłoby naprawdę trudno gonić. Za przykład popatrz na Lecha i Wisłę z ostatnich 2 lat. Ile zbiorowego wysiłku pyry zrobiły żeby zasypać przepaść do nas ( w głębokim kryzysie, bez władz, z pseudo-trenerem, rządzącymi piłkarzami ).. a nie powiecie, że nie było w tym trochę farta. A teraz pomyślcie sobie że wejście Bogusia do Wisły kiedy chciał wydawać to mniej więcej to co teraz grupa LM. A im udało się gdy z tego prosperity została końcówka.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 20.07.2010 o godz. 09:53.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Komu jak komu, ale Wiśle się należy awans do grupowej LM... W poprzednich latach zanim Lech doszedł to Wisła jako jedyna rywalizowała w LM... Pamietacie te mecze z Barcą (3:4), Parmą, Schalke...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nie można zapomnieć, że w ciągu ostatnich 4 lat to dwa razy polskie drużyny grały w fazie grupowej ówczesnego pucharu UEFA. Wisła poległa 3 razy wygrywając z Baselem, a Lech wydostał się z grupy i utopił z Udinese. Można psioczyć, ale jak na tak słabą ligę to i tak dość często ostatnio gramy w grupach. Może tradycja będzie trwać i w tym roku kolejna drużyna zagra w grupie, a może 2. Liczę na to.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie podejście dominowało w naszej polityce w ostatnich latach. Niestety to tak nie działa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja tylko komentowałem tą wypowiedz
BATE raz się dostało i co z tego. Nieco podnieśli swój poziom ale zawodników sprzedają do Lecha za 0,5 mln euro i sukcesu nie powtórzyli. I właśnie dlatego pisze ze jednorazowy awans niczego nie zapewnia |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chiałbym tylko dodać, że o ile awans do fazy grupowe LM to niezaprzeczalnie olbrzymi zastrzyk gotówki, nawet w przypadku 6 porażek po 4:0, o tyle przykład Artmedi nie jest głupi. Wydaje mi się, że w obecnej sytuacji w jakiej znajduje się nasza kopana, awans do LM może oznaczać pożegnanie się z MP w tym sezonie. Oczywiście pożegnanie na bogato. Wiadomo że nasi kopacze nie są w stanie grać dobrze co 3-4 dni i przy mobilizacjii na mecze LM w środę mogą potem powłóczyć nogami i w efekcie przegrywać w sobotę czy niedzielę w nasze ekstraklasie.
Tak czy owak, oczywiście wolałbym, żebyśmy to my awansowali pierwsi do LM ![]() Co do naszego awansu do fazy grupowej LM, to prawdopodobnie największą gwarancję sukcesu daje nam niestety szczęśliwy traf w losowaniu przeciwnika w czwartej rundzie - kogo byśmy nie kupili, to trafiając na Liverpool czy Juve nasze szanse spadają niemalże do zera...
Ostatnio edytowane przez killabeez : 20.07.2010 o godz. 11:02.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja wiem, zawsze czegoś brakowało... Mam nadzieję że w tym roku się uda wejść do grupy i z niej wyjść. Parę wzmocnień jest, tylko skuteczności brakuje :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Portugalczyk sędzią w rewanżu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zia_w_rewanzu/ Trener Bahr jedzie do Azerbejdżanu http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._azerbejdzanu/ ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
W dupie mam punkty czy rankingi.Gdy my graliśmy w Europie to jakas polska drużyna nam pomogła ciułając punkty?W 2005 zdaje się brakło nam 0.25 pkt by być rozstawionym w decydującej grupie LM I co było? Poza tym, nie zapominajcie, że wtedy, co "Lech" odpadł z Udine, przejął wspołczynniki po AMICE!!.Zresztą nawet na stronie UEFA pod Nazwą "Lech" były charakterystyczne godło Amiki z dwiema wronkami.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.07.2010 o godz. 13:46.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na razie największym zmartwieniem szkoleniowca jest choroba Mateusza Kowalskiego. Środkowy obrońca Wisły jest chory i w związku z tym dzisiaj nie trenował. Na razie nie wiadomo, czy „Kowal” zdąży wyleczyć się do czwartkowego spotkania.
ciekawe kto go zastapi jesli nie dojdzie do siebie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie Singlar albo Diaz. Wiekszego znaczenia to nie ma, bo Litwini ze swoja gra, nie maja szansy dojsc pod nasza bramke.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Rozumiem, że chciałbyś zostać królem kartofliska, cesarzem buraków i carem ogórków, ale ja wolałbym niesamowicie widowiskową, efektowną grę i nawet trzecie miejsce w polskiej lidze, niż mistrzostwo zdobyte taktyką dzida na Brożka. I nie rozumiem tej mentalności - my nie możemy, to niech inni nie mają. Zabić siekierami, zasiekać... maczetami : ) Zwłaszcza, że punkty rankingowe Lecha, mogą nam przyszłości tylko pomóc. Co do zasług Wisły - nie przesadzałbym. Zaliczyliśmy już tyle wtop, tyle razy powinęła nam się noga na stosunkowo łatwych przeciwnikach, że naprawdę nieobiektywne jest stwierdzenie, jakoby tylko Wisła ciułała punkty. W ostatnich latach w fazie grupowej/dalszych fazach Pucharze UEFA grał Lech, Groclin, Amica - no i dwa razy Wisła. Ktoś jeszcze? Zwróć uwagę, że Wisła grałaby więcej i częściej, gdyby nie przegrywała z Gruzinami, Portugalczykami, Norwegami, Estończykami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
chyba chodzilo o to ze gdy mielismy dobra pake i gralismy bardzo dobrze to trafialismy na bardzo mocne druzyny, a nie tak jak teraz Amika trafic moze na jakies Inter Baku, inne Sparty czy Maccabi.. to rzeczyscie boli i jest dla Wisly mimo wszystko poniekad niesprawiedliwe
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.07.2010 o godz. 14:42.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
liczy się TYLKO WISŁA
czy to liga polska, szwedzka, miedzynarodowa.Tylko jedna drużyna może wygrywać! (no i Lechijka też, ale zanim wpadna w puchary...) Awans finansowy Lecha to strata dla wszystkich. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Chyba za łopatologicznie to przedstawiłem ale cos w tym musi być. Ja tez w końcu chcę ogladać super widowiska i emocjonować się nie tylko na meczach Wisły. Chciałbym włączyć sobie w piątek np mecz Korona-Lechia i zobaczyć super widowisko a nie jak do tej pory kopanie się po czołach... Wisła musi grac jak najdłużej w LE, ale dobrze by było by inni tez pograli trochę. A tak z zupełnie innej strony, naprawdę wierzycie w to, że jak np Lech awansuje do LM to te 7mln eur przeznaczy na transfery ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
W eliminacjach LM wpadkę zaliczyliśmy tylko raz z Levadią. Oprócz tego trafialiśmy np. na taką Barcelonę (x2) i Real. Z Panathinaikosem to sędzia zabrał nam awans. Wpływ wyników Lecha na pozycję Wisły jest bardzo mały. 1/4 punktów Lecha jest wliczana do rankingu krajowego, a 1/5 z całego rankingu krajowego jest dodawana do punktów Wisły.
Ostatnio edytowane przez Areo : 20.07.2010 o godz. 14:55.
![]() ![]() Tęcza w Polsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Po pierwsze to jest temat o Wiśle a nie innych polskich drużynach.
Po drugie to jest forum kibiców Wisły Kraków, więc jeśli ktoś ma zamiar kibicować innym drużyn z naszej kochanej ligi to niech to robi we własnym domowym zaciszu, a nie podnosi ciśnienia innym Wiślakom. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czego nikt pyrom nie broni... tylko niech to będzie LE Swoją drogą niech ktoś mnie oświeci jak wygląda możliwość spotkania się 2 polskich drużyn w LE Są jakieś ograniczenia np. nie wcześniej niż....
Ostatnio edytowane przez Tarann : 20.07.2010 o godz. 15:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze, to nikt nie napisał, że nie kibicuje Wiśle. Po drugie, na forum są i piszą kibice innych drużyn - i jeśli mają coś ciekawego do powiedzenia, to chyba dobrze, że to robią. No chyba, że wiesz lepiej i chcesz się zamknąć na świat i obce Tobie światopoglądy. Ale to zupełnie tak, jakbyś się zamknął... we własnym domowym zaciszu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
****a, będe klaskał uszami gdy drużyna z Wielkopolski awansuje do ligi mistrzów i zgarnie tylko 61 mln złotych.
Napewno się znami podzielą pieniążkami.... Tak, wole być carem,królem pomidorów grać, w ogórkowej lidzie ale mieć mistrzostwo polski, niż fetować ziemniaki w złotej polewie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do pożytku z pucharów - tak, jak powiedziałem, sposób na ciekawszą ligę, to nie słaba Wisła za Skorży, która gubi punkty z ogórami, tylko Wisła równająca do poziomu europejskiego. Nawet za cenę jednej, czy dwóch porażek. Nam się to po prostu opłaci - choćby i za pięć lat. Co nas nie zabije, to wzmocni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A powiedz mi.Skąd masz taką pewność?Rozmawiałeś z Rutkowskim?Poza tym awans, to nie tylko pieniądze, ale też sława- zwyczajnie lepsi piłkarze będą chcieli przyjść do takiego klubu, niż szaraka z polskiej ligi.Zresztą, parę głośnych nazwisk muszą sprowadzić, by zapełnic te 40 parę tysięcy.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
niemogą sie spotkac kluby z tego samego państwa w jednej grupie, ani wczesniej w eliminacjach - dopiero jak powychodzą z grup to mogą na siebie trafic ale tu juz nie jestem do konca pewien ![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki. Czyli jest jakieś 0,05 % szansy, że moglibyśmy urządzić mecz polskich drużyn o fajną stawkę
Wiem, wiem fantazja ponosi Ale co robić do czwartku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecze druzyn z tego samego kraju najwczesniej w cwiercwinale chyba.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Napewno w fazie grupowej i w 1/16 niemogą się spotkać kluby tej samej narodowości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to nie 0,05% a 0,0001%
![]() |
|