The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2010, 09:46
Awans polskiej drużyny do grupy LM to faktycznie trampolina i reszcie byłoby naprawdę trudno gonić. Za przykład popatrz na Lecha i Wisłę z ostatnich 2 lat. Ile zbiorowego wysiłku pyry zrobiły żeby zasypać przepaść do nas ( w głębokim kryzysie, bez władz, z pseudo-trenerem, rządzącymi piłkarzami ).. a nie powiecie, że nie było w tym trochę farta. A teraz pomyślcie sobie że wejście Bogusia do Wisły kiedy chciał wydawać to mniej więcej to co teraz grupa LM. A im udało się gdy z tego prosperity została końcówka.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 20.07.2010 o godz. 09:53.
TomekWiselka
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 20.07.2010, 09:53
Komu jak komu, ale Wiśle się należy awans do grupowej LM... W poprzednich latach zanim Lech doszedł to Wisła jako jedyna rywalizowała w LM... Pamietacie te mecze z Barcą (3:4), Parmą, Schalke...
krytyk
Member

Stary 20.07.2010, 09:58
nie można zapomnieć, że w ciągu ostatnich 4 lat to dwa razy polskie drużyny grały w fazie grupowej ówczesnego pucharu UEFA. Wisła poległa 3 razy wygrywając z Baselem, a Lech wydostał się z grupy i utopił z Udinese. Można psioczyć, ale jak na tak słabą ligę to i tak dość często ostatnio gramy w grupach. Może tradycja będzie trwać i w tym roku kolejna drużyna zagra w grupie, a może 2. Liczę na to.
Tarann
Senior Member

Stary 20.07.2010, 09:59
TomekWiselka napisał(a):Wyświetl post
Komu jak komu, ale Wiśle się należy awans do grupowej LM... W poprzednich latach zanim Lech doszedł to Wisła jako jedyna rywalizowała w LM... Pamietacie te mecze z Barcą (3:4), Parmą, Schalke...
Takie podejście dominowało w naszej polityce w ostatnich latach. Niestety to tak nie działa.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.07.2010, 10:04
Ja tylko komentowałem tą wypowiedz

xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że ściągnąłeś mnie na ziemię Pomarzyć zawsze można, choć wystarczy tylko raz awansować do LM...
Bo nie wystarczy tylko raz się dostać do LM. Więcej przykładów drużyn które raz się tam dostały?
BATE raz się dostało i co z tego. Nieco podnieśli swój poziom ale zawodników sprzedają do Lecha za 0,5 mln euro i sukcesu nie powtórzyli. I właśnie dlatego pisze ze jednorazowy awans niczego nie zapewnia
killabeez
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2010, 10:05
Chiałbym tylko dodać, że o ile awans do fazy grupowe LM to niezaprzeczalnie olbrzymi zastrzyk gotówki, nawet w przypadku 6 porażek po 4:0, o tyle przykład Artmedi nie jest głupi. Wydaje mi się, że w obecnej sytuacji w jakiej znajduje się nasza kopana, awans do LM może oznaczać pożegnanie się z MP w tym sezonie. Oczywiście pożegnanie na bogato. Wiadomo że nasi kopacze nie są w stanie grać dobrze co 3-4 dni i przy mobilizacjii na mecze LM w środę mogą potem powłóczyć nogami i w efekcie przegrywać w sobotę czy niedzielę w nasze ekstraklasie.

Tak czy owak, oczywiście wolałbym, żebyśmy to my awansowali pierwsi do LM

Co do naszego awansu do fazy grupowej LM, to prawdopodobnie największą gwarancję sukcesu daje nam niestety szczęśliwy traf w losowaniu przeciwnika w czwartej rundzie - kogo byśmy nie kupili, to trafiając na Liverpool czy Juve nasze szanse spadają niemalże do zera...
Ostatnio edytowane przez killabeez : 20.07.2010 o godz. 11:02.
TomekWiselka
Junior Member

Stary 20.07.2010, 10:27
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Takie podejście dominowało w naszej polityce w ostatnich latach. Niestety to tak nie działa.
Ja wiem, zawsze czegoś brakowało... Mam nadzieję że w tym roku się uda wejść do grupy i z niej wyjść. Parę wzmocnień jest, tylko skuteczności brakuje :/
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.07.2010, 13:14
Portugalczyk sędzią w rewanżu

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zia_w_rewanzu/

Trener Bahr jedzie do Azerbejdżanu

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._azerbejdzanu/
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.07.2010, 13:20
tkwm napisał(a):Wyświetl post
Mam takie nie typowe pytanie czy ktoś z Qrdwanowa wybiera sie na mecz Wisła FK Szawle
Qrdwanów ten mecz bojkotuje
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.07.2010, 13:43
krytyk napisał(a):Wyświetl post
nie można zapomnieć, że w ciągu ostatnich 4 lat to dwa razy polskie drużyny grały w fazie grupowej ówczesnego pucharu UEFA. Wisła poległa 3 razy wygrywając z Baselem, a Lech wydostał się z grupy i utopił z Udinese. Można psioczyć, ale jak na tak słabą ligę to i tak dość często ostatnio gramy w grupach. Może tradycja będzie trwać i w tym roku kolejna drużyna zagra w grupie, a może 2. Liczę na to.
A ja nan dryżnę z Wielkopolski w dupie i mam nadzieje, że odpadnie.Możecie mnie nazywać egoistą ale naprawdę życzę innym polskim drużynom jak najgorzej(no może oprócz Jagi).Od 10 lat mieliśmy zajebistego niefarta grając w LM, bo była 2 razy Barcelona 1 raz Real, Panatinaikos, i tą sytuację ( http://www.youtube.com/watch?v=lYjBDYkR648 ) .Co prawda były też i Levadia, ale nie zmienia to stanu rzeczy, że wielką niesprawiedliwościa by było, gdyby to Amica teraz awansowała.

W dupie mam punkty czy rankingi.Gdy my graliśmy w Europie to jakas polska drużyna nam pomogła ciułając punkty?W 2005 zdaje się brakło nam 0.25 pkt by być rozstawionym w decydującej grupie LM I co było?

Poza tym, nie zapominajcie, że wtedy, co "Lech" odpadł z Udine, przejął wspołczynniki po AMICE!!.Zresztą nawet na stronie UEFA pod Nazwą "Lech" były charakterystyczne godło Amiki z dwiema wronkami.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.07.2010 o godz. 13:46.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.07.2010, 13:58
Na razie największym zmartwieniem szkoleniowca jest choroba Mateusza Kowalskiego. Środkowy obrońca Wisły jest chory i w związku z tym dzisiaj nie trenował. Na razie nie wiadomo, czy „Kowal” zdąży wyleczyć się do czwartkowego spotkania.

ciekawe kto go zastapi jesli nie dojdzie do siebie

Filippo123321
Senior Member

Stary 20.07.2010, 14:15
Pewnie Singlar albo Diaz. Wiekszego znaczenia to nie ma, bo Litwini ze swoja gra, nie maja szansy dojsc pod nasza bramke.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2010, 14:21
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
wielką niesprawiedliwościa by było, gdyby to Amica teraz awansowała.

W dupie mam punkty czy rankingi.Gdy my graliśmy w Europie to jakas polska drużyna nam pomogła ciułając punkty?W 2005 zdaje się brakło nam 0.25 pkt by być rozstawionym w decydującej grupie LM I co było?
Jaką niesprawiedliwością? Kupiliby sobie ten awans? Wejdą na boisko, zagrają mecz i jeśli pokażą się z wystarczająco dobrej strony - wygrają i awansują. Mnie by taki awans tylko ucieszył, bo rozwój Lecha, to konieczność rozwoju dla innych polskich drużyn. A to mocniejsza, ciekawsza liga, większe środki na szkolenie młodzieży, mocniejsza reprezentacja i wspaniały piłkarski klimat.

Rozumiem, że chciałbyś zostać królem kartofliska, cesarzem buraków i carem ogórków, ale ja wolałbym niesamowicie widowiskową, efektowną grę i nawet trzecie miejsce w polskiej lidze, niż mistrzostwo zdobyte taktyką dzida na Brożka. I nie rozumiem tej mentalności - my nie możemy, to niech inni nie mają. Zabić siekierami, zasiekać... maczetami : )

Zwłaszcza, że punkty rankingowe Lecha, mogą nam przyszłości tylko pomóc. Co do zasług Wisły - nie przesadzałbym. Zaliczyliśmy już tyle wtop, tyle razy powinęła nam się noga na stosunkowo łatwych przeciwnikach, że naprawdę nieobiektywne jest stwierdzenie, jakoby tylko Wisła ciułała punkty. W ostatnich latach w fazie grupowej/dalszych fazach Pucharze UEFA grał Lech, Groclin, Amica - no i dwa razy Wisła. Ktoś jeszcze? Zwróć uwagę, że Wisła grałaby więcej i częściej, gdyby nie przegrywała z Gruzinami, Portugalczykami, Norwegami, Estończykami.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.07.2010, 14:36
chyba chodzilo o to ze gdy mielismy dobra pake i gralismy bardzo dobrze to trafialismy na bardzo mocne druzyny, a nie tak jak teraz Amika trafic moze na jakies Inter Baku, inne Sparty czy Maccabi.. to rzeczyscie boli i jest dla Wisly mimo wszystko poniekad niesprawiedliwe

Cytat:
Mnie by taki awans tylko ucieszył, bo rozwój Lecha, to konieczność rozwoju dla innych polskich drużyn.
tia......... chyba ze jestes na tyle naiwny ze kazdy wlasciciel klubu Polskiego po awansie Amiki i zgarnieciu ok 16 mln euro wylozy tyle samo z kieszeni, zeby wyrownac poziom, pff.. gdyby to bylo takie proste, to tez chcialbym awansu Amiki, a tak zycze im wszystkiego najgorszego, a byc spokojnym nie mozna bo Sparta niczym niezwyklym nie jest (przynajmniej na dzis dzien) do tego 1 mecz maja u siebie, liczy sie tylko Wisla, ich awans to nasza porazka
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.07.2010 o godz. 14:42.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2010, 14:41
liczy się TYLKO WISŁA

czy to liga polska, szwedzka, miedzynarodowa.Tylko jedna drużyna może wygrywać! (no i Lechijka też, ale zanim wpadna w puchary...)

Awans finansowy Lecha to strata dla wszystkich.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.07.2010, 14:47
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
chyba chodzilo o to ze gdy mielismy dobra pake i gralismy bardzo dobrze to trafialismy na bardzo mocne druzyny, a nie tak jak teraz Amika trafic moze na jakies Inter Baku, inne Sparty czy Maccabi.. to rzeczyscie boli i jest dla Wisly mimo wszystko poniekad niesprawiedliwe

tia......... chyba ze jestes na tyle naiwny ze kazdy wlasciciel klubu Polskiego po awansie Amiki i zgarnieciu ok 16 mln euro wylozy tyle samo z kieszeni, zeby wyrownac poziom, pff.. gdyby to bylo takie proste, to tez chcialbym awansu Amiki, a tak zycze im wszystkiego najgorszego
Wiadomo, że nie przełoży się to bezpośrednio ale pośrednio jak najbardziej. Wtedy nie będzie już myślenia w stylu i tak tym składem wygramy ligę bo ktoś będzie znacznie silniejszy (przynajmniej na papierze). Poza tym występy polskiego klubu w rozgrywkach europejskich to promowanie naszej ligi. Piłkarze to ludzie tacy jak my i nieraz na epwno są ciekawi co dana liga sobą prezentuje. Np. dostał propozycję z Wisły i mysli co to za liga, patrzy a tu mistrz ligi polskiej (np Lech) gra w LM. Patrzy dalej na obecna tabelę a tej tableli Wisła jest przed Lechem. Wtedy pomyśli sobie, że to dość mocny zespół musi być.

Chyba za łopatologicznie to przedstawiłem ale cos w tym musi być. Ja tez w końcu chcę ogladać super widowiska i emocjonować się nie tylko na meczach Wisły. Chciałbym włączyć sobie w piątek np mecz Korona-Lechia i zobaczyć super widowisko a nie jak do tej pory kopanie się po czołach...

Wisła musi grac jak najdłużej w LE, ale dobrze by było by inni tez pograli trochę.

A tak z zupełnie innej strony, naprawdę wierzycie w to, że jak np Lech awansuje do LM to te 7mln eur przeznaczy na transfery Nie wydaje mi sie
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 20.07.2010, 14:47
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Jaką niesprawiedliwością? Kupiliby sobie ten awans? Wejdą na boisko, zagrają mecz i jeśli pokażą się z wystarczająco dobrej strony - wygrają i awansują. Mnie by taki awans tylko ucieszył, bo rozwój Lecha, to konieczność rozwoju dla innych polskich drużyn. A to mocniejsza, ciekawsza liga, większe środki na szkolenie młodzieży, mocniejsza reprezentacja i wspaniały piłkarski klimat.

Rozumiem, że chciałbyś zostać królem kartofliska, cesarzem buraków i carem ogórków, ale ja wolałbym niesamowicie widowiskową, efektowną grę i nawet trzecie miejsce w polskiej lidze, niż mistrzostwo zdobyte taktyką dzida na Brożka. I nie rozumiem tej mentalności - my nie możemy, to niech inni nie mają. Zabić siekierami, zasiekać... maczetami : )

Zwłaszcza, że punkty rankingowe Lecha, mogą nam przyszłości tylko pomóc. Co do zasług Wisły - nie przesadzałbym. Zaliczyliśmy już tyle wtop, tyle razy powinęła nam się noga na stosunkowo łatwych przeciwnikach, że naprawdę nieobiektywne jest stwierdzenie, jakoby tylko Wisła ciułała punkty. W ostatnich latach w fazie grupowej/dalszych fazach Pucharze UEFA grał Lech, Groclin, Amica - no i dwa razy Wisła. Ktoś jeszcze? Zwróć uwagę, że Wisła grałaby więcej i częściej, gdyby nie przegrywała z Gruzinami, Portugalczykami, Norwegami, Estończykami.
Na razie to dyskusje akademickie bo Lech jest daleko od tej LM, ale dwie uwagi.

W eliminacjach LM wpadkę zaliczyliśmy tylko raz z Levadią. Oprócz tego trafialiśmy np. na taką Barcelonę (x2) i Real. Z Panathinaikosem to sędzia zabrał nam awans.

Wpływ wyników Lecha na pozycję Wisły jest bardzo mały. 1/4 punktów Lecha jest wliczana do rankingu krajowego, a 1/5 z całego rankingu krajowego jest dodawana do punktów Wisły.
Ostatnio edytowane przez Areo : 20.07.2010 o godz. 14:55.

Tęcza w Polsce
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.07.2010, 15:08
Po pierwsze to jest temat o Wiśle a nie innych polskich drużynach.
Po drugie to jest forum kibiców Wisły Kraków, więc jeśli ktoś ma zamiar kibicować innym drużyn z naszej kochanej ligi to niech to robi we własnym domowym zaciszu, a nie podnosi ciśnienia innym Wiślakom.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Tarann
Senior Member

Stary 20.07.2010, 15:19
rafal777 napisał(a):Wyświetl post

Wisła musi grac jak najdłużej w LE, ale dobrze by było by inni tez pograli trochę.

Czego nikt pyrom nie broni... tylko niech to będzie LE

Swoją drogą niech ktoś mnie oświeci jak wygląda możliwość spotkania się 2 polskich drużyn w LE
Są jakieś ograniczenia np. nie wcześniej niż.... Czy po prostu losowanie
Ostatnio edytowane przez Tarann : 20.07.2010 o godz. 15:22.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 20.07.2010, 15:22
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to jest temat o Wiśle a nie innych polskich drużynach.
Po drugie to jest forum kibiców Wisły Kraków, więc jeśli ktoś ma zamiar kibicować innym drużyn z naszej kochanej ligi to niech to robi we własnym domowym zaciszu, a nie podnosi ciśnienia innym Wiślakom.
Po pierwsze, to nikt nie napisał, że nie kibicuje Wiśle. Po drugie, na forum są i piszą kibice innych drużyn - i jeśli mają coś ciekawego do powiedzenia, to chyba dobrze, że to robią. No chyba, że wiesz lepiej i chcesz się zamknąć na świat i obce Tobie światopoglądy. Ale to zupełnie tak, jakbyś się zamknął... we własnym domowym zaciszu.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.07.2010, 15:46
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, to nikt nie napisał, że nie kibicuje Wiśle. Po drugie, na forum są i piszą kibice innych drużyn - i jeśli mają coś ciekawego do powiedzenia, to chyba dobrze, że to robią. No chyba, że wiesz lepiej i chcesz się zamknąć na świat i obce Tobie światopoglądy. Ale to zupełnie tak, jakbyś się zamknął... we własnym domowym zaciszu.
Nie przeszkadzają mi innowiercy. Jeśli natomiast jakiś Wiślak pisze, że kibicuje Lechowi czy innemu Ruchowi w pucharach to robi mi się niedobrze. My jako Wisła nie będziemy nic z tego mieli! To Lech i Ruch zarobi kase i zyska większy prestiż. Niech się przejdzie jeden z drugim na Bułgarską czy Cichą i powie, że jest kibicem Wisły ale dziś kibicuje Lechowi/Ruchowi. Ciekawe czy miło was przywitają
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Pablo84
Senior Member

Stary 20.07.2010, 15:55
****a, będe klaskał uszami gdy drużyna z Wielkopolski awansuje do ligi mistrzów i zgarnie tylko 61 mln złotych.
Napewno się znami podzielą pieniążkami....

Tak, wole być carem,królem pomidorów grać, w ogórkowej lidzie ale mieć mistrzostwo polski, niż fetować ziemniaki w złotej polewie.

polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 20.07.2010, 15:57
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Nie przeszkadzają mi innowiercy. Jeśli natomiast jakiś Wiślak pisze, że kibicuje Lechowi czy innemu Ruchowi w pucharach to robi mi się niedobrze. My jako Wisła nie będziemy nic z tego mieli! To Lech i Ruch zarobi kase i zyska większy prestiż. Niech się przejdzie jeden z drugim na Bułgarską czy Cichą i powie, że jest kibicem Wisły ale dziś kibicuje Lechowi/Ruchowi. Ciekawe czy miło was przywitają
A propos czarnego humoru. Mnie kumpel zabrał kiedyś (za starych czasów) na Żyletę w Warszawie i w przerwie mówi: coś ci pokażę. Krzyczy: ej, ten jest za Wisłą. I aż się wszyscy roześmiali

A co do pożytku z pucharów - tak, jak powiedziałem, sposób na ciekawszą ligę, to nie słaba Wisła za Skorży, która gubi punkty z ogórami, tylko Wisła równająca do poziomu europejskiego. Nawet za cenę jednej, czy dwóch porażek. Nam się to po prostu opłaci - choćby i za pięć lat. Co nas nie zabije, to wzmocni.
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 20.07.2010, 16:24
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
****a, będe klaskał uszami gdy drużyna z Wielkopolski awansuje do ligi mistrzów i zgarnie tylko 61 mln złotych.
Napewno się znami podzielą pieniążkami....

Tak, wole być carem,królem pomidorów grać, w ogórkowej lidzie ale mieć mistrzostwo polski, niż fetować ziemniaki w złotej polewie.
Z nikim się nie podzielą, fakt. Pieniądze w ZDECYDOWANEJ większości pozostaną w portfelu Rutkowskiego, to jest też fakt. Oni nie mają zamiaru robić kominów płacowych, stąd nie ma co liczyć, że nie wiadomo jacy zawodnicy do nich dołączą. A bez komina płacowego nie będą mieli za wielu argumentów do przyciągnięcia dobrych zawodników do siebie, takich wartych półtora miliona euro wzwyż i koło się zamyka. Finansowo może i odskoczą, sportowo będzie im ciężko. Łatwo wskoczyć na poziom pozyskiwania zawodników do miliona euro, potem już jest zdecydowanie trudniej to ogarnąć.
Pablo84
Senior Member

Stary 20.07.2010, 16:27
A powiedz mi.Skąd masz taką pewność?Rozmawiałeś z Rutkowskim?Poza tym awans, to nie tylko pieniądze, ale też sława- zwyczajnie lepsi piłkarze będą chcieli przyjść do takiego klubu, niż szaraka z polskiej ligi.Zresztą, parę głośnych nazwisk muszą sprowadzić, by zapełnic te 40 parę tysięcy.

sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.07.2010, 16:33
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Czego nikt pyrom nie broni... tylko niech to będzie LE

Swoją drogą niech ktoś mnie oświeci jak wygląda możliwość spotkania się 2 polskich drużyn w LE
Są jakieś ograniczenia np. nie wcześniej niż.... Czy po prostu losowanie

niemogą sie spotkac kluby z tego samego państwa w jednej grupie, ani wczesniej w eliminacjach - dopiero jak powychodzą z grup to mogą na siebie trafic ale tu juz nie jestem do konca pewien
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Tarann
Senior Member

Stary 20.07.2010, 17:06
Dzięki. Czyli jest jakieś 0,05 % szansy, że moglibyśmy urządzić mecz polskich drużyn o fajną stawkę
Wiem, wiem fantazja ponosi Ale co robić do czwartku
Filippo123321
Senior Member

Stary 20.07.2010, 17:12
Mecze druzyn z tego samego kraju najwczesniej w cwiercwinale chyba.
Matti1231
Member

Stary 20.07.2010, 17:13
Napewno w fazie grupowej i w 1/16 niemogą się spotkać kluby tej samej narodowości.
Tarann
Senior Member

Stary 20.07.2010, 17:35
No to nie 0,05% a 0,0001%

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów