The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2010, 12:07
Zwróćmy uwagę że do tej pory pieniądze wydaliśmy (transfery gotówkowe) na bramkarza, młodego środkowego obrońcę - prawy obrońca został wypożyczony, Żurawski wolny transfer tak jak nasz ostatni nabytek...

Nie widzę powodów do zachwytów w obliczu dziury w defensywnie po wytransferowaniu dwóch podstawowych, stanowiących o sile zespołu obrońcach za jak na polskie warunki spore pieniądze....

Bardzo dziwnie wyglądają ze strony Wisły negocjacje z zawodnikami i ich klubami (ale o ich podsumowanie postaram się dopiero po zakończeniu okienka transferowego).... - w skrócie dużo szumu mało konkretów, wycofywanie się w ostatniej chwili z uzgodnień...

Na razie co najwyżej łatamy wyrwy po tych co odeszli a i tak robimy to wolno...każdy chyba w klubie musiał wiedzieć że obrońca z Hondurasu nie ma paszportu z UE i nie będzie można zgłosić go do 3 rundy LE... Mamy Clebera, Chorwata i Kowalskiego - kontuzje i kartki a my nie mamy żadnej alternatywy....ba poprzestanę na tym już nie poruszając klasy sportowej poszczególnych graczy...
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 20.07.2010, 12:10
jak narazie patrzyłem na wszystkie transfery przez różowe okulary ale teraz to już Ci nasi szefowie przeginają.Cikos,Bunoza,Zurawski okej ale powoli bierzemy coraz mniej ciekawych zawodników
Paljic a Milijkovic teraz chca tego drąga wlocha zamiast riosa bo zapewne szkoda im 50 zeta na wyższy kontrakt...z takim skąpstwem nigdy nic nie osiągniemy.Tiboni jest młody i nic pozatym po co nam wysoki napastnik 3/4 klubów funkcjonuje bez typowych wież w ataku i jest dobrze a u nas ciagle szukaja drewna w ataku które za pół roku odejdzie bo nawet boiska nie powącha...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.07.2010, 12:21
prorok napisał(a):Wyświetl post
Tiboni jest młody i nic poza tym po co nam wysoki napastnik 3/4 klubów funkcjonuje bez typowych wież w ataku i jest dobrze a u nas ciągle szukają drewna w ataku które za pół roku odejdzie bo nawet boiska nie powącha...
Wysoki napastnik jest nam tak potrzebny jak PZPN'owi kibice! Czyli nie ma dla takiego zawodnika u nas miejsca. Wolałbym 10 'Małeckich' niż jakiegoś super wysokiego napastnika. Piłka nożna to sport dla ludzi z b. dobrą koordynacją ruchową, zwinnych jak małpa i zwrotnych jak maluch. Wieżowce nich grają w siatkę lub basket. Wisła potrzebuje zawodnika który lewą i prawą nogą przewleka nitkę przez ucho igielne Mamy być dynamiczni, takich zawodników potrzebuje klub piłkarski. Mistrzostwa wygrały "liliputy", średni wzrost mistrza świata wynosił ok 178cm +/-. I gdzie był dwumetrowiec z Anglii, wielkie murzyny i repra Francuzkich kolonii?! Jeżeli nie ma szybkości, sprytu w drużynie to automatycznie nie ma wyników!
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 20.07.2010 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.07.2010, 12:24
Jak zwykle skąpstwo w tym klubie nie zna granic...tylko zamiast szukać oszczędności na testach szrotu i nieprzemyślanych badaniach lepiej zabrać zawodnikowi, a może Panowie z naszej rady nadzorczej sami od swoich pensji by zaczeli jak są tacy..
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.07.2010, 12:30
jak narazie patrzyłem na wszystkie transfery przez różowe okulary ale teraz to już Ci nasi szefowie przeginają.Cikos,Bunoza,Zurawski okej ale powoli bierzemy coraz mniej ciekawych zawodników
Paljic a Milijkovic teraz chca tego drąga wlocha zamiast riosa bo zapewne szkoda im 50 zeta na wyższy kontrakt...z takim skąpstwem nigdy nic nie osiągniemy.Tiboni jest młody i nic pozatym po co nam wysoki napastnik 3/4 klubów funkcjonuje bez typowych wież w ataku i jest dobrze a u nas ciagle szukaja drewna w ataku które za pół roku odejdzie bo nawet boiska nie powącha...
Również podoba mi się gra Milinkovicia ale powiedz mi kto powiedział Ci, że Milinkovic wogóle był naszym celem transferowym...? Z tego co pamiętam to pierwszy nazwisko Serba rzucił Zbymak bądź Maci0s...następnie pojawiło się ono w polskiej prasie...a w dalszej kolejności w prasie Słowackiej...jak widać od jednego słowa użytkownika tego forum wiadomość ruszyła lawinowo. Dziwni mnie fakt, że każdy najeżdża na tych dwóch użytkowników, a mimo wszystko wierzy w ich doniesienia bo jak inaczej można nazwać narzekanie na brak transferu Milinkovicia, którego nikt z zarządu nie potwierdził...Jeśli ja teraz napiszę wam, że tym nowym zawodnikiem z głośnym nazwiskiem ma być Raul choć zastanawiamy się również nad Gutim to będziecie mieli pretensje do zarządu, że zawodnicy Ci przeszli gdzie indziej...?
Nie dajcie się zwariować bo może być tak, że tematu zarówno Tiboniego jak i Milinkovicia nigdy nie było...
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Stary 20.07.2010, 12:38
nie oszukujmy się temat Milinkovicia był tylko sie nie dogadał z klubem i ot cały problem...już nie wnikam czy to klub czy serb przegieli z kasą bo na tyle szczegółów nie znam ale martwi mnie to ,że bierzemy takie mam przeczucie zawodników któryś tam w kolejce bo nie dogadaliśmy sie bądz powstały problemy z naszym najwazniejszymi celami transferowymi...paljic czy jakiś obronca który zapewne sie pojawi byli na 4 czy 5 miejscu na liscie i tylko szybko uplywający czas zmusil nas do zakontraktowania ich...takie jest moje odczucie
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 20.07.2010, 12:52
nie oszukujmy się temat Milinkovicia był tylko sie nie dogadał z klubem i ot cały problem...już nie wnikam czy to klub czy serb przegieli z kasą bo na tyle szczegółów nie znam ale martwi mnie to ,że bierzemy takie mam przeczucie zawodników któryś tam w kolejce bo nie dogadaliśmy sie bądz powstały problemy z naszym najwazniejszymi celami transferowymi...paljic czy jakiś obronca który zapewne sie pojawi byli na 4 czy 5 miejscu na liscie i tylko szybko uplywający czas zmusil nas do zakontraktowania ich...takie jest moje odczucie
Odczucia każdy może mieć swoje aczkolwiek nie znając list transferowych, przebiegów negocjacji i wielu innych czynników wpływających na zakup piłkarza, nie powinieneś narzekać, że mamy tego, a nie innego zawodnika...
Poza tym jeśli faktycznie Kasperczak potrzebował lewoskrzydłowego to z całą pewnością do jego wizji lepiej pasuje Paljic, a nie Milinković, który według mnie lepiej sprawdziłby się jako rozgrywający...ale to już tylko moje prywatne zdanie na temat tego chłopaka. Klub sprzedał/sprzeda kilku graczy i zakupił/zakupi przynajmniej drugie tyle, w chwili obecnej możemy oceniać owch zawodników jedynie na podstawie statystyk czy kilku filmików na YT...czas do prawdziwych ocen zarówno zakupionych zawodników jak działań zarządu przyjdzie najwcześniej za kilka miesięcy gdy...po pierwsze przekonamy się o umiejętnościach graczy, po drugie będziemy wiedzieli jak nasza drużyna wypada w lidze i LE na tle innych drużyn. Tymczasem dajmy zarówno zawodnikom jak i zarządowi kredyt zaufania na jaki zasługuje każdy nowy pracownik, zarówno naszego klubu jak i innych instytucji.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.07.2010, 13:19
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Odczucia każdy może mieć swoje aczkolwiek nie znając list transferowych, przebiegów negocjacji i wielu innych czynników wpływających na zakup piłkarza, nie powinieneś narzekać, że mamy tego, a nie innego zawodnika...
Poza tym jeśli faktycznie Kasperczak potrzebował lewoskrzydłowego to z całą pewnością do jego wizji lepiej pasuje Paljic, a nie Milinković, który według mnie lepiej sprawdziłby się jako rozgrywający...ale to już tylko moje prywatne zdanie na temat tego chłopaka. Klub sprzedał/sprzeda kilku graczy i zakupił/zakupi przynajmniej drugie tyle, w chwili obecnej możemy oceniać owch zawodników jedynie na podstawie statystyk czy kilku filmików na YT...czas do prawdziwych ocen zarówno zakupionych zawodników jak działań zarządu przyjdzie najwcześniej za kilka miesięcy gdy...po pierwsze przekonamy się o umiejętnościach graczy, po drugie będziemy wiedzieli jak nasza drużyna wypada w lidze i LE na tle innych drużyn. Tymczasem dajmy zarówno zawodnikom jak i zarządowi kredyt zaufania na jaki zasługuje każdy nowy pracownik, zarówno naszego klubu jak i innych instytucji.
Pozdrawiam
Najpierw startowaliśmy do Milinkovica, a kiedy negocjacje z nim załamały się jak królika z kapelusza wyciągnięto tego drugiego (o dziwo darmowego).
Oczywiście, że czas na oceny dla Basałaja&co to nie może być 1 miesiąc - z tym się zgadzam.
Z tym że zabawny scenariusz jest cały czas ten sam - próbujemy podskoczyć do jakichś wydawałoby się fajnych grajków (Makinwa, Milinkovic), ale nic z tego nie wychodzi - za to jest królik z kapelusza, a my mówimy - "eee tamten jest przereklamowany, gra w cienkich Koszycach itd., nasz królik na pewno będzie lepszy bo coś tam.
Trzy kolejne podobne sytuacje wiszą w powietrzu - Wilk (przyjdzie czy nie - a wtedy go wysmiejemy i jego nowy klub też), Rios (przyjdzie czy napiszemy - i tak pewnie by się nie zaaklimatyzował, strzela mało goli itp.), Chavez (jak nie przyjdzie to będą teksty, że pewnie grymasiłby jak Costly albo jest drewnem itp.). Kupimy kogoś o kogo się staraliśmy i rokuje nieźle czy będzie powtórka z rozrywki?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.07.2010, 13:47
SeQ napisał(a):Wyświetl post
Gdybyśmy faktycznie ściągnęli Riosa i Tiboniego, to Boguski i Małecki mogliby jak dla mnie swoje kariery kontynuować już w innych klubach.

Rafał to po prostu nie ten poziom. Chłopakowi brakuje przede wszystkim zaangażowania i techniki. Za każdym razem, gdy próbuje przyjąć piłkę, ona nieposłusznie odskakuje mu na kilka metrów, co na tym poziomie sportowym jest - delikatnie mówiąc - nieporozumieniem. Poza tym, Boguski strasznie często unika walki o łaciatą, by przypadkiem nie zostać kopniętym. Wybaczacie bezpośredniość, ale w ostatnich spotkaniach grał po prostu jak baba...
.
A jak Ty byś grał z jego posturą?On jest na delikante granie a nie na walkę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 20.07.2010, 13:49
arti napisał(a):Wyświetl post
Najpierw startowaliśmy do Milinkovica, a kiedy negocjacje z nim załamały się jak królika z kapelusza wyciągnięto tego drugiego (o dziwo darmowego).
Oczywiście, że czas na oceny dla Basałaja&co to nie może być 1 miesiąc - z tym się zgadzam.
Z tym że zabawny scenariusz jest cały czas ten sam - próbujemy podskoczyć do jakichś wydawałoby się fajnych grajków (Makinwa, Milinkovic), ale nic z tego nie wychodzi - za to jest królik z kapelusza, a my mówimy - "eee tamten jest przereklamowany, gra w cienkich Koszycach itd., nasz królik na pewno będzie lepszy bo coś tam.
Trzy kolejne podobne sytuacje wiszą w powietrzu - Wilk (przyjdzie czy nie - a wtedy go wysmiejemy i jego nowy klub też), Rios (przyjdzie czy napiszemy - i tak pewnie by się nie zaaklimatyzował, strzela mało goli itp.), Chavez (jak nie przyjdzie to będą teksty, że pewnie grymasiłby jak Costly albo jest drewnem itp.). Kupimy kogoś o kogo się staraliśmy i rokuje nieźle czy będzie powtórka z rozrywki?
Co do Chaveaz'a to całkowicie zgadzam się z Twoim zdaniem...śmieszne jest "odpuszczanie" takiego zawodnika ze względu na to, że nie zdążymy załatwic mu papierów na 3 Rundę LE...przecież, po pierwsze od początku powinno to być dla działaczy wiadome, a po drugie w 3 rundzie zagramy ze słabą drużyną i Chavez wcale nie jest nam do tego czasu potrzebny. Tak więc może rzekome pozwolenie na pracę jest jedynie próbą wyjaśnienia innych problemów z tym transferem.
Sprawa Makinwy też nie jest dla mnie zaskoczeniem, skoro do gry włączyła się Larrisa(?) to nie bardzo mieliśmy możliwość konkurowania z tym zespołem.
Milinkovic i Wilk natomiast są jedynie plotkami transferowymi i ich ewentualny brak w naszym zespole może nie być wcale spowodowany negocjacjami, a zwykłym brakiem zainteresowania ze strony naszych działaczy.
Co do Riosa to akurat w tym przypadku nikt nie powiedział, że go nie pozyskamy...komentarz jakiegoś z góry nieokreślonego użytkownika czy wzmianka w gazecie nie mogą być podstawą żeby wierzyć w jakieś wielkie rozbieżności kontraktowe...
Podsumowując musimy się nauczyć oddzielać kaczki dziennikarskie od autentycznego zainteresowania jakimś gaczem, bo wszelkie "niepowodzenia" niekoniecznie są spowodowane niekompetencją naszych działaczy, dodatkowo istotnym aspektem są kominy płacowe, na które być może nie możemy sobie pozwolić, z czego wynika rezygnacja zawodnikami zbyt drogimi na nasze warunki.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.07.2010, 14:05
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
Czołem

Szanowny wislak68 nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie. Kieruj je do osób bardziej zorientowanych w tej kwestii. Wiem tylko, iż kilku zawodników sprowadzonych do Wisły w ubiegłych latach nie było poddawanych obserwacji co jest wielkim błędem ze strony poprzednich działaczy.

Warto podkreślić, że większość zawodników sprowadzonych przez Wisłę tego lata miało oferty z lepszych, zagranicznych klubów.

Drodzy Użytkownicy jestem takim samym kibicem jak większość z Was i dlatego dziwią, a wręcz śmieszą mnie porównania do członków spółki.

Z poważaniem
Bohdan Krzyżanowski
Szanowny Panie Bohdanie,

Bardzo dziękuję że zechciał sie Pan odnieść bezpośrednio do mojego posta. Moja wdzięczność byłaby jeszcze większa gdyby zechciał nas Pan poinformować którzy to zawodnicy sprowadzeni w ubiegłych latach nie byli poddani obserwacji, jakie jest źródło Pańskich informacji oraz skąd przekonanie że ten niecny proceder nie jest kontynuowany przez obecnie rządzących.

Bylibyśmy również bardzo ciekawi tego którzy to z pozyskanych zawodników mieli mieć według Pańskiej wiedzy oferty z lepszych zagranicznych klubów (gdyby zechciał Pan jeszcze dodać z jakich to klubów nasza ciekawość w tym względzie byłaby w pełni zaspokojona).

Byłbym również ciekaw Pańskiej opinii na temat tego czy istnieje jakaś różnica poziomów pomiędzy ligą polską i słowacką (to odnośnie analogii pomiędzy Baszczem a Cikoszem) oraz brazylijską i chorwacką (analogia Marcelo Bunoza)

I na koniec: Panie Bohdanie każdego kto porównał by Pana do członka (spółki czy jakiegoś innego) jestem gotów ....
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2010, 14:12
Właśnie przeczytałem na stronach Wyborczej, że Górnik sprowadził jakiegoś chłopaczka polskiego pochodzenia, który trenował w Niemczech, w dodatku w rezerwach Bayernu. Pal licho, że nie jest pewnie nawet w jednej dziesiąty tak dobry, jak to przedstawia dziennikarz - ale rzeczywiście, droga jest słuszna. Skoro mnóstwo tych chłopaków trafia do kadry Niemiec, wielu grywa w niezłych klubach, a do tego łatwiej im o aklimatyzację w Polsce - dlaczego nie penetrować zaplecza Bundesligi i niemieckich rozgrywek młodzieżowych? Bo jeden Paljić wiosny nie czyni : )
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.07.2010, 14:17
Ewentualny ruch z wypożyczeniem Mączyńskiego wskazuje na to, że Wilk (lub ogólnie środkowy pomocnik) jest bliski zrealizowania a ludzie co wy tak biadolicie, że dużo napastników? Zawsze wam było mało a teraz za dużo? Jeśli faktycznie przyjdą to Tiboni tak jak i Rios przyjdą na wypożyczenie i który się lepiej sprawdzi, z tym przedłuży się kontrakt albo z Żurawskim się nie przedłuży Boguski zawsze był typem bardziej ofensywnego pomocnika/ skrzydłowego, on ma za dużą ruchliwość i chaotyczność jak na napastnika. A Małecki grał w ataku tylko wtedy gry nie było tam komy grać, więc nie biadolcie, Mały gra na skrzydle i tyle Mam nadzieję na środkowego obrońcę bądź nawet dwóch
Odpowiedz cytując
FrankDrebinTSW
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2010, 14:17
Jestem ciekaw jak Kasperczak ustawi ofensywe. Brożki,Żurawski,Rios,Pajlic,Boguski,Malecki,Lobodz inski. Rios nie musi wcale zawsze grac w napadzie bo on potrafi grywac z boku i umie sie cofnąc. Na obecna chwile jednak najlepsze polaczenie w ataku to Brozek-Żurawski a Rios jako 1 rezerwowy
Tylko Wisła...

San Antonio Spurs ) 99,03,05,07

Madrid cabron....

Detroit Red Wings!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2010, 14:21
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Właśnie przeczytałem na stronach Wyborczej, że Górnik sprowadził jakiegoś chłopaczka polskiego pochodzenia, który trenował w Niemczech, w dodatku w rezerwach Bayernu. Pal licho, że nie jest pewnie nawet w jednej dziesiąty tak dobry, jak to przedstawia dziennikarz - ale rzeczywiście, droga jest słuszna. Skoro mnóstwo tych chłopaków trafia do kadry Niemiec, wielu grywa w niezłych klubach, a do tego łatwiej im o aklimatyzację w Polsce - dlaczego nie penetrować zaplecza Bundesligi i niemieckich rozgrywek młodzieżowych? Bo jeden Paljić wiosny nie czyni : )
Chłopaku

Daniel Sikorski juz był u Kafarskiego i dość szybko go odesłał.

Wiec skoro w Lechii sie nie łapie, to do Wisły go?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2010, 14:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Chłopaku

Daniel Sikorski juz był u Kafarskiego i dość szybko go odesłał.

Wiec skoro w Lechii sie nie łapie, to do Wisły go?
A napisałem coś takiego? Wręcz podkreśliłem, że w tego Sikorskiego wątpię. Ale kierunek poszukiwań mi się spodobał i o tym chciałem rozmawiać.

koyoot napisał(a):Wyświetl post
krsk moim zdaniem Paljic prezentuje podobny styl gry do Kosowskiego tylko jest szybszy i lepiej wyszkolony technicznie, przynajmniej tyle wnioskuje po filmiku...
Zobaczymy w kazdym razie jak to bedzie. Ja bardzo na niego licze. Od Milinkovicia nie jest duzo gorszy moim zdaniem a chyba jednak najebane we lbie nie ma...
Hahaha, czy Ty się tak ekscytujesz każdym zawodnikiem, którego kupujemy/chcemy kupić? Bo z Twoich postów wynika, że Milinkovic jest lepszy od Messiego, a ten Paljić, którego widziałeś na yt bije na głowę najlepszego skrzydłowego polskiej ligi ostatniej dekady.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2010, 14:28
ja bym naprawde sie nie stresowal ze juz tylu pilkarzy kupilismy i ze reszta to plotki spojrzmy na to ile odeszlo ludzi. I na zmianę jakościową:
ODESZLI_________________ PRZYSZLI
Alvarez __________________ Cikos- jest zastapiony czy zmiana jakosciowa do przodu sie okaze, mlody
Ba______________________Garguła - tak mozna powiedziec bo praktycznie teraz dopiero, chyba postęp
Christov__________________Zurawski - Bulgar nie gral praktycznie, napewno wymiana na plus
Gołoś____________________nikt - nie gral, ale jak byl zdrowy w kadrze siedzial , zszedl z kontraktu
Marcelo__________________olbrzymie osłabienie, czekamy na tego stopera świetniego, wielki minus
Głowacki_________________Bunoza - trudno powiedzieć czy zalata dziurę od razu ale wydaje się niezly zmiana raczej na minus
Jop_____________________ nikt -jakiego to on zla nam nie narobil to jednak rozegral duzo meczy w zeszlym sezonie, niby jest Kowalski za niego, ale uwazam ze i tak Jop jest lepszym pilkarzem na dzien dzisiejszy od niego zmiana , raczej niech bedzie =
Juszczyk_________________Jovanic - zmiana na plus jesli psoadzi Pawelka na lawke do duza zmiana na plus
________________________Paljic - przyszedl sobie zobaczymy czy bedzie wzmocnieniem ale ze nikt za niego nie odszedl na pewno na + tyle ze to wzmocnienie moglo byc wieksze....

jak widzicie odeszlo 8 pilkarzy a przyszlo na razie 6. takze kupno jeszcze nawet 3-4 pilkarzy nie bylo by przesada dla budzetu na kontrakty, a ewentualne posadzenie na lawe dotychczas podstawowych ( Lobo, Maly, Bogusk, Kirm) świadczyłoby o rzeczywistym wzmocnieniu.
Dlatego nie uwazam, ze juz trzeba sie wielce podniecac transferami i ganic malkontentow poniewaz jeszcze duuuuzo do zrobienia w tym oknie..
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 20.07.2010 o godz. 14:30.
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.07.2010, 14:28
czas pokaże czy Bunoza jest lepszy od Sadloka,Cikos od Alvareza a Rios od Sobiecha którego też chcieliśmy pozyskac ale Ruch chciał za dużo.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.07.2010, 14:41
AYALA napisał(a):Wyświetl post
czas pokaże czy Bunoza jest lepszy od Sadloka,Cikos od Alvareza a Rios od Sobiecha którego też chcieliśmy pozyskac ale Ruch chciał za dużo.
Od Sadloka nietrudno byc lepszym...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2010, 14:42
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Od Sadloka nietrudno byc lepszym...
źle rozumujecie

Nie : Kto będzie lepszy
tylko : Kto będzie słabszy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.07.2010, 15:05
Hahaha, czy Ty się tak ekscytujesz każdym zawodnikiem, którego kupujemy/chcemy kupić? Bo z Twoich postów wynika, że Milinkovic jest lepszy od Messiego, a ten Paljić, którego widziałeś na yt bije na głowę najlepszego skrzydłowego polskiej ligi ostatniej dekady.
Najlepszy sportowo pllus charyzma, zdolności przywódcze - czyli duża wartość dodana Kosy w Wiśle. Jakby Serboniemiec zaczął pełnic podobna rolę w szatni jak Kosa po powrocie w 2007 to byłaby ogromna i pożądana niespodzianka.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.07.2010, 15:17
Mowie o stylu gry a nie o zdolnosciach przywodczych Paljicia. Owszem jestem fanem Milinkovicia bo to naprawde wschodzaca gwiazda Europejskiego futbolu. Sam fakt ze Barcelona sie Milinkoviciem interesowala duzo znaczy. Nie poszedl tam z jednego powodu. Psychika... A brakowalo naprawde niewiele...

Paljic na filmiku prezentuje faktycznie podobny styl gry do Kosowskiego tylko jest od niego szybszy(wydaje mi sie ze od Milinkovicia tez) i lepiej wyszkolony technicznie. Ze jest to pilkarz wyszkolony w Niemczech znaczy dla mnie tylko to ze bedzie to wzmocnienie lewego skrzydla i glowny kandydat do gry w podstawowym skladzie.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 20.07.2010, 15:21
Coś sie przedluzaja te negocjacje z Riosem , czyzby sciagaja Tibioniego na testy ,bo sie boja ze Rios nie podpisze ?
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.07.2010, 15:28
Te posty zawsze są dwuetapowe:

Jak Milinković miał być już zaraz w Wiśle, to był jednym z najlepszych skrzydłowych świata (w Barcelonie pewny plac, ale wolał Kraków).

Jak sprawa Milinkovicia upadła i przyszedł Paljić, to gracz Koszyc okazuje się pazernym na kasę bucem z poważnymi problemami psychicznymi. Paljić to natomiast Usain Bolt drugiej Bundesligi, przeoczona przez możnych bałkańska perła, charyzma 10/10.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.07.2010, 15:31
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
Te posty zawsze są dwuetapowe:

Jak Milinković miał być już zaraz w Wiśle, to był jednym z najlepszych skrzydłowych świata (w Barcelonie pewny plac, ale wolał Kraków).

Jak sprawa Milinkovicia upadła i przyszedł Paljić, to gracz Koszyc okazuje się pazernym na kasę bucem z poważnymi problemami psychicznymi. Paljić to natomiast Usain Bolt drugiej Bundesligi, przeoczona przez możnych bałkańska perła, charyzma 10/10.
hahaha!!... Dobrze, że czasem komuś wyjdzie fajny post, bo reszty się nie da czytac
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.07.2010, 15:37
Milinković ma na Słowacji opinię buca, machającego rękami, pyszałkowatego gwiazdora. Jeżeli taki okazał się przy negocjacjach to ja się naszym działaczom nie dziwię i gratuluję, że odstawili tego grajka. To by dopiero było - wydajemy 0,5mln euro odstępnego, kolejne 400 tys. kontraktu, a koleś po miesiącu odstawia fochy jak nasz Mały.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 20.07.2010, 15:50
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Milinković ma na Słowacji opinię buca, machającego rękami, pyszałkowatego gwiazdora. Jeżeli taki okazał się przy negocjacjach to ja się naszym działaczom nie dziwię i gratuluję, że odstawili tego grajka. To by dopiero było - wydajemy 0,5mln euro odstępnego, kolejne 400 tys. kontraktu, a koleś po miesiącu odstawia fochy jak nasz Mały.
tak tylko taka mu marke na tym forum wyrobilismy, ze jakby go podpisali to rzeczywiscie bylaby euforia, ze peany w strone zarzadu szly by bardziej niz gdyby sprowadzili Maloude
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 20.07.2010, 15:56
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Mowie o stylu gry a nie o zdolnosciach przywodczych Paljicia. Owszem jestem fanem Milinkovicia bo to naprawde wschodzaca gwiazda Europejskiego futbolu. Sam fakt ze Barcelona sie Milinkoviciem interesowala duzo znaczy. Nie poszedl tam z jednego powodu. Psychika... A brakowalo naprawde niewiele...

Paljic na filmiku prezentuje faktycznie podobny styl gry do Kosowskiego tylko jest od niego szybszy(wydaje mi sie ze od Milinkovicia tez) i lepiej wyszkolony technicznie. Ze jest to pilkarz wyszkolony w Niemczech znaczy dla mnie tylko to ze bedzie to wzmocnienie lewego skrzydla i glowny kandydat do gry w podstawowym skladzie.
Z tego co wywnioskowałem to Milinkovic posiada sporą szybkość aczkolwiek nie jest ona przez niego wykorzystywana w takim stopniu jak przez Paljicia, który całą swoją grę opiera właśnie na szybkości połączonej z dobrym dryblingiem i niezła techniką. Milinkovic natomiast korzysta głównie z techniką, którą potrafiłby przyćmić nie tylko graczy polskiej ligi, a nawet Primiera Division...i mówię to z pełną świadomością swoich słów. Porównując Milinkovicia do graczy z polskiej lig wybrałbym Stilicia, który jest słabszą i wolniejszą wersją Serba. Paljic natomiast przypomina Sławka Peszkę z tą różnicą, że jest jeszcze szybszy i znacznie lepszy w pojedynkach 1 na 1. Uważam, że zarówno jeden jak i drugi będą/byliby wyróżniającymi się/gwiazdami naszej ligi. Uważam również, że posiadanie ich obu w drużynie nie oznacza, że jeden z nich musiałby grzać ławę...Paljic na lewą stronę, a Milinkovic na środek...no ale cóż Milinkovicia nie mamy(chociaż wszystko jest możliwe) i musimy liczyć na innych graczy
Powód: Różowe Okulary mam, nikomu ich nie dam... :D
Ostatnio edytowane przez Reiro : 20.07.2010 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 20.07.2010, 15:58
Śmieszna sprawa, bo straciliśmy 3 podstawowych stoperów z poprzedniego sezonu, a z dwójki naszych stoperów jeden się rozchorował i prawdopodobnie nie zagra z Litwinami. W dodatku Cleber też kilka razy był na Litwie poniewierany, a o kontuzje nie trudno. W każdym razie optymistyczna wersja jest jak na razie tak, że przed meczem z Litwinami mamy jednego środkowego obrońcę: Clebera
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.07.2010, 15:58
Czy którykolwiek z was widział parę meczy na żywo z Milinkoviiem w roli głównej?Z postów wynika że tak, bo strasznie się nim podniecanie.
Pytam, żeby się upewnić.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów