|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak zwykle skąpstwo w tym klubie nie zna granic...tylko zamiast szukać oszczędności na testach szrotu i nieprzemyślanych badaniach lepiej zabrać zawodnikowi, a może Panowie z naszej rady nadzorczej sami od swoich pensji by zaczeli jak są tacy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie dajcie się zwariować bo może być tak, że tematu zarówno Tiboniego jak i Milinkovicia nigdy nie było... |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
nie oszukujmy się temat Milinkovicia był tylko sie nie dogadał z klubem i ot cały problem...już nie wnikam czy to klub czy serb przegieli z kasą bo na tyle szczegółów nie znam ale martwi mnie to ,że bierzemy takie mam przeczucie zawodników któryś tam w kolejce bo nie dogadaliśmy sie bądz powstały problemy z naszym najwazniejszymi celami transferowymi...paljic czy jakiś obronca który zapewne sie pojawi byli na 4 czy 5 miejscu na liscie i tylko szybko uplywający czas zmusil nas do zakontraktowania ich...takie jest moje odczucie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym jeśli faktycznie Kasperczak potrzebował lewoskrzydłowego to z całą pewnością do jego wizji lepiej pasuje Paljic, a nie Milinković, który według mnie lepiej sprawdziłby się jako rozgrywający...ale to już tylko moje prywatne zdanie na temat tego chłopaka. Klub sprzedał/sprzeda kilku graczy i zakupił/zakupi przynajmniej drugie tyle, w chwili obecnej możemy oceniać owch zawodników jedynie na podstawie statystyk czy kilku filmików na YT...czas do prawdziwych ocen zarówno zakupionych zawodników jak działań zarządu przyjdzie najwcześniej za kilka miesięcy gdy...po pierwsze przekonamy się o umiejętnościach graczy, po drugie będziemy wiedzieli jak nasza drużyna wypada w lidze i LE na tle innych drużyn. Tymczasem dajmy zarówno zawodnikom jak i zarządowi kredyt zaufania na jaki zasługuje każdy nowy pracownik, zarówno naszego klubu jak i innych instytucji. Pozdrawiam |
|
|
|
Guest
|
|
Oczywiście, że czas na oceny dla Basałaja&co to nie może być 1 miesiąc - z tym się zgadzam. Z tym że zabawny scenariusz jest cały czas ten sam - próbujemy podskoczyć do jakichś wydawałoby się fajnych grajków (Makinwa, Milinkovic), ale nic z tego nie wychodzi - za to jest królik z kapelusza, a my mówimy - "eee tamten jest przereklamowany, gra w cienkich Koszycach itd., nasz królik na pewno będzie lepszy bo coś tam. Trzy kolejne podobne sytuacje wiszą w powietrzu - Wilk (przyjdzie czy nie - a wtedy go wysmiejemy i jego nowy klub też), Rios (przyjdzie czy napiszemy - i tak pewnie by się nie zaaklimatyzował, strzela mało goli itp.), Chavez (jak nie przyjdzie to będą teksty, że pewnie grymasiłby jak Costly albo jest drewnem itp.). Kupimy kogoś o kogo się staraliśmy i rokuje nieźle czy będzie powtórka z rozrywki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sprawa Makinwy też nie jest dla mnie zaskoczeniem, skoro do gry włączyła się Larrisa(?) to nie bardzo mieliśmy możliwość konkurowania z tym zespołem. Milinkovic i Wilk natomiast są jedynie plotkami transferowymi i ich ewentualny brak w naszym zespole może nie być wcale spowodowany negocjacjami, a zwykłym brakiem zainteresowania ze strony naszych działaczy. Co do Riosa to akurat w tym przypadku nikt nie powiedział, że go nie pozyskamy...komentarz jakiegoś z góry nieokreślonego użytkownika czy wzmianka w gazecie nie mogą być podstawą żeby wierzyć w jakieś wielkie rozbieżności kontraktowe... Podsumowując musimy się nauczyć oddzielać kaczki dziennikarskie od autentycznego zainteresowania jakimś gaczem, bo wszelkie "niepowodzenia" niekoniecznie są spowodowane niekompetencją naszych działaczy, dodatkowo istotnym aspektem są kominy płacowe, na które być może nie możemy sobie pozwolić, z czego wynika rezygnacja zawodnikami zbyt drogimi na nasze warunki. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Bardzo dziękuję że zechciał sie Pan odnieść bezpośrednio do mojego posta. Moja wdzięczność byłaby jeszcze większa gdyby zechciał nas Pan poinformować którzy to zawodnicy sprowadzeni w ubiegłych latach nie byli poddani obserwacji, jakie jest źródło Pańskich informacji oraz skąd przekonanie że ten niecny proceder nie jest kontynuowany przez obecnie rządzących. Bylibyśmy również bardzo ciekawi tego którzy to z pozyskanych zawodników mieli mieć według Pańskiej wiedzy oferty z lepszych zagranicznych klubów (gdyby zechciał Pan jeszcze dodać z jakich to klubów nasza ciekawość w tym względzie byłaby w pełni zaspokojona). Byłbym również ciekaw Pańskiej opinii na temat tego czy istnieje jakaś różnica poziomów pomiędzy ligą polską i słowacką (to odnośnie analogii pomiędzy Baszczem a Cikoszem) oraz brazylijską i chorwacką (analogia Marcelo Bunoza) I na koniec: Panie Bohdanie każdego kto porównał by Pana do członka (spółki czy jakiegoś innego) jestem gotów .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Właśnie przeczytałem na stronach Wyborczej, że Górnik sprowadził jakiegoś chłopaczka polskiego pochodzenia, który trenował w Niemczech, w dodatku w rezerwach Bayernu. Pal licho, że nie jest pewnie nawet w jednej dziesiąty tak dobry, jak to przedstawia dziennikarz - ale rzeczywiście, droga jest słuszna. Skoro mnóstwo tych chłopaków trafia do kadry Niemiec, wielu grywa w niezłych klubach, a do tego łatwiej im o aklimatyzację w Polsce - dlaczego nie penetrować zaplecza Bundesligi i niemieckich rozgrywek młodzieżowych? Bo jeden Paljić wiosny nie czyni : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ewentualny ruch z wypożyczeniem Mączyńskiego wskazuje na to, że Wilk (lub ogólnie środkowy pomocnik) jest bliski zrealizowania
a ludzie co wy tak biadolicie, że dużo napastników? Zawsze wam było mało a teraz za dużo? Jeśli faktycznie przyjdą to Tiboni tak jak i Rios przyjdą na wypożyczenie i który się lepiej sprawdzi, z tym przedłuży się kontrakt albo z Żurawskim się nie przedłuży Boguski zawsze był typem bardziej ofensywnego pomocnika/ skrzydłowego, on ma za dużą ruchliwość i chaotyczność jak na napastnika. A Małecki grał w ataku tylko wtedy gry nie było tam komy grać, więc nie biadolcie, Mały gra na skrzydle i tyle Mam nadzieję na środkowego obrońcę bądź nawet dwóch ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jestem ciekaw jak Kasperczak ustawi ofensywe. Brożki,Żurawski,Rios,Pajlic,Boguski,Malecki,Lobodz inski. Rios nie musi wcale zawsze grac w napadzie bo on potrafi grywac z boku i umie sie cofnąc. Na obecna chwile jednak najlepsze polaczenie w ataku to Brozek-Żurawski a Rios jako 1 rezerwowy
![]()
Tylko Wisła...
San Antonio Spurs ) 99,03,05,07 Madrid cabron.... Detroit Red Wings! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Daniel Sikorski juz był u Kafarskiego i dość szybko go odesłał. Wiec skoro w Lechii sie nie łapie, to do Wisły go? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja bym naprawde sie nie stresowal ze juz tylu pilkarzy kupilismy i ze reszta to plotki spojrzmy na to ile odeszlo ludzi. I na zmianę jakościową:
ODESZLI_________________ PRZYSZLI Alvarez __________________ Cikos- jest zastapiony czy zmiana jakosciowa do przodu sie okaze, mlody Ba______________________Garguła - tak mozna powiedziec bo praktycznie teraz dopiero, chyba postęp Christov__________________Zurawski - Bulgar nie gral praktycznie, napewno wymiana na plus Gołoś____________________nikt - nie gral, ale jak byl zdrowy w kadrze siedzial , zszedl z kontraktu Marcelo__________________olbrzymie osłabienie, czekamy na tego stopera świetniego, wielki minus Głowacki_________________Bunoza - trudno powiedzieć czy zalata dziurę od razu ale wydaje się niezly zmiana raczej na minus Juszczyk_________________Jovanic - zmiana na plus jesli psoadzi Pawelka na lawke do duza zmiana na plusJop_____________________ nikt -jakiego to on zla nam nie narobil to jednak rozegral duzo meczy w zeszlym sezonie, niby jest Kowalski za niego, ale uwazam ze i tak Jop jest lepszym pilkarzem na dzien dzisiejszy od niego zmiana , raczej niech bedzie = ________________________Paljic - przyszedl sobie zobaczymy czy bedzie wzmocnieniem ale ze nikt za niego nie odszedl na pewno na + tyle ze to wzmocnienie moglo byc wieksze.... jak widzicie odeszlo 8 pilkarzy a przyszlo na razie 6. takze kupno jeszcze nawet 3-4 pilkarzy nie bylo by przesada dla budzetu na kontrakty, a ewentualne posadzenie na lawe dotychczas podstawowych ( Lobo, Maly, Bogusk, Kirm) świadczyłoby o rzeczywistym wzmocnieniu. Dlatego nie uwazam, ze juz trzeba sie wielce podniecac transferami i ganic malkontentow poniewaz jeszcze duuuuzo do zrobienia w tym oknie..
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 20.07.2010 o godz. 14:30.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czas pokaże czy Bunoza jest lepszy od Sadloka,Cikos od Alvareza a Rios od Sobiecha którego też chcieliśmy pozyskac ale Ruch chciał za dużo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
źle rozumujecie
Nie : Kto będzie lepszy tylko : Kto będzie słabszy ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Najlepszy sportowo pllus charyzma, zdolności przywódcze - czyli duża wartość dodana Kosy w Wiśle. Jakby Serboniemiec zaczął pełnic podobna rolę w szatni jak Kosa po powrocie w 2007 to byłaby ogromna i pożądana niespodzianka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Paljic na filmiku prezentuje faktycznie podobny styl gry do Kosowskiego tylko jest od niego szybszy(wydaje mi sie ze od Milinkovicia tez) i lepiej wyszkolony technicznie. Ze jest to pilkarz wyszkolony w Niemczech znaczy dla mnie tylko to ze bedzie to wzmocnienie lewego skrzydla i glowny kandydat do gry w podstawowym skladzie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Coś sie przedluzaja te negocjacje z Riosem , czyzby sciagaja Tibioniego na testy ,bo sie boja ze Rios nie podpisze ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jak Milinković miał być już zaraz w Wiśle, to był jednym z najlepszych skrzydłowych świata (w Barcelonie pewny plac, ale wolał Kraków). Jak sprawa Milinkovicia upadła i przyszedł Paljić, to gracz Koszyc okazuje się pazernym na kasę bucem z poważnymi problemami psychicznymi. Paljić to natomiast Usain Bolt drugiej Bundesligi, przeoczona przez możnych bałkańska perła, charyzma 10/10. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Milinković ma na Słowacji opinię buca, machającego rękami, pyszałkowatego gwiazdora. Jeżeli taki okazał się przy negocjacjach to ja się naszym działaczom nie dziwię i gratuluję, że odstawili tego grajka. To by dopiero było - wydajemy 0,5mln euro odstępnego, kolejne 400 tys. kontraktu, a koleś po miesiącu odstawia fochy jak nasz Mały.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powód: Różowe Okulary mam, nikomu ich nie dam... :D
Ostatnio edytowane przez Reiro : 20.07.2010 o godz. 15:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Śmieszna sprawa, bo straciliśmy 3 podstawowych stoperów z poprzedniego sezonu, a z dwójki naszych stoperów jeden się rozchorował i prawdopodobnie nie zagra z Litwinami. W dodatku Cleber też kilka razy był na Litwie poniewierany, a o kontuzje nie trudno. W każdym razie optymistyczna wersja jest jak na razie tak, że przed meczem z Litwinami mamy jednego środkowego obrońcę: Clebera
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czy którykolwiek z was widział parę meczy na żywo z Milinkoviiem w roli głównej?Z postów wynika że tak, bo strasznie się nim podniecanie.
Pytam, żeby się upewnić. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|