The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2010, 09:53
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nie, po prostu Tiboni ma paszport UE, a Jarosław Krzoska nie czuje się na siłach przyspieszać procedury w polskich ambasadach i konsulatach w przypadku zawodników, którzy są spoza UE.

Ale co to zmienia? Zatrudnienie Arka wydawało się świetnym pomysłem, a u nas działacze nauczyli się przeprowadzać testy medyczne nawet tym, których nie chcą zatrudnić. Wszystko wyszłoby na jaw na głupim badaniu krwi.
widocznie nie było mu to na rękę
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 20.07.2010 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.07.2010, 09:58
zordon napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23527
Wątpliwe żebyśmy pozyskali dwóch młodych napastników. Moim zdaniem opieszałość w podpisywaniu Riosa spowodowane jest tym, że to Tiboni jest naszym transferowym nr 1 na tą pozycję. Jeśli go podpiszemy Rios pojedzie pewnie do domu.
Mi się wydaje, że klub szuka też wysokiego napastnika (Tiboni), a Rios do wysokich raczej nie należy. Obaj są różnego wzrostu więc chyba klub chce ich dwóch, o ile Tiboni to nie plotka.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.07.2010, 09:59
Tak jak nie krytykowałem wcześniejszych transferów, tak transfer Tiboniego nie wydaje mi się być najlepszym rozwiązaniem. Chłopak nawet w Serie D nie potrafił regularnie trafiać do bramki, więc wzmocnieniem na LE nie powinien być. Na ME może tak... Jego plusem na pewno jest wiek, bo może akurat w Wiśle eksploduje talent tego młodego napastnika i wtedy odszczekam to co wyżej napisałem. Skoro "Tiboni", to nie jest to głośne nazwisko (o ile w ogóle prowadzi się rozmowy z jakimś znanym emerytem) i znany napastnik do nas dołączy, to nie pozostaje nam nic innego, jak sprawdzona taktyka Jacka Gmocha: "3-5-8"...
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.07.2010, 10:03
Klub szukał wysokiego napastnika wtedy, gdy trenerem był Skorża i jedyną taktyką było wywalanie piłek do przodu na Brożka, "a nuż coś wpadnie". Mam nadzieję, że Tiboni, o ile go pozyskamy, potrafi coś więcej niż "być wysokim"
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.07.2010, 10:05
wyar napisał(a):Wyświetl post
A co to jest jak nie czarny PR,jeśli inni wypisują negatywne opinie na temat zawodników,których nie widzieli,lub piszą o "łapance stopera",komentując poczynania klubu, o których nie mają pojęcia,przy których zwyczajnie nie byli ?
A to się nagle pół forum rzuciło na Bogdana Krzyżanowskiego - no cóż,pewnie gdyby napisał,że Cupiał,Basałaj i reszta swymi działaniami chcą doprowadzić do spadku Wisły z ligi,a później jak jeden mąż wszyscy będą wspierać Cracovię (podpisując się pewnie np. La Llorona),to ze 60% forumowiczów razem z nim jęłoby lamentować i roztrząsać,co też ten Cupiał robi. Dla nich więc piosenka :

http://br.youtube.com/watch?v=0gQ31m...eature=related
Łapanka stopera... no cóż - łatwo było wypchnąć dwóch podstawowych, sprowadzić dwóch sensownych w ich miejsce jest jak widać o wiele trudniej, a czas nagli.
Program Basałaja wszyscy słyszeli i przyjęli go z radością bo zawiera to czego potrzeba Wiśle i co powinno być już dawno zrobione.
Myślę jednak, że nie trzeba go tu przypominać co drugi dzień i wychwalać pod niebiosa działaczy - po prostu jak zostanie oddany stadion, będzie akademia piłkarska, nowe boiska itd. to BB&co mogą się spodziewać długich i rzęsistych oklasków, wyrazów szacunku i wiecznej wdzięczności od każdego kibica Wisły, a w tej chwili spokojnie z zachwytami jak też i płaczami - wszak za nami dopiero pierwszy mecz w dodatku z dużą słabszą drużyną.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.07.2010, 10:09
zordon napisał(a):Wyświetl post
Klub szukał wysokiego napastnika wtedy, gdy trenerem był Skorża i jedyną taktyką było wywalanie piłek do przodu na Brożka, "a nuż coś wpadnie". Mam nadzieję, że Tiboni, o ile go pozyskamy, potrafi coś więcej niż "być wysokim"
Jeśli już to ja wolę tego Riosa, który jest uznawany za porządny talent w Argentynie.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Zasadniczo zmienia to, że kilka osób jechało wtedy po działaczach jacy to nieudolni itd
I mieli rację.

Chyba, że nasz zarząd ma wtyki w NFZecie i wiedział o prywatnych badaniach Onyszki, zanim dowiedział się o nich cały świat.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

naprawde nawał ciaglych kandydatow na atak Wisly mnie troche konsternuje przynajmniej - ma byc Rios, znany miedzynarodowy emeryt i nagle Tiboni przyjezdza... Trzech to my chyba nie potrzebujemy.

Rios jak juz wy mowicie na podstawie opinii jakiegos kolegi fana ligi argentynskiej jest cofnietym napastnikiem, a nawet robicie z niego juz ofensywnego pomocnika, tak na sile by tylko racjonalizowac wszelkie plotki. Dajcie spokoj. On juz jest w klubie negocjuja kontrakt z nim i dzis ma zostac ponoc podpisana umowa, wiec jest on najblizej naszego klubu i prawdopodobnie bedzie nastepnym napastnikiem.

Tiboni - nie wierze ze jest wyzej na liscie zyczen Wisly niz Rios. Niech przyjedzie na testy. Jednak jesli ma dojsc do nas ten owiany fejmem wyjadacz, ktory ma byc napastnikiem to policzcie sobie pilkarzy na atak. Chyba, ze Pa Brozek odejdzie...
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 20.07.2010, 10:19
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
Chyba, ze Pa Brozek odejdzie...
Tak tak... podsycaj te bzdury

Tiboni musialby chyba w Wisle eksplodowac talentem zeby ten transfer uznac za prawidlowy.

Uwazam ze to zle posuniecie. No chyba ze teraz bedziemy grali zestawieniem 1-3-4-3...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.07.2010, 10:20
przeciez nie jaki Tiboni miał sie pojawi już tydzien temu w Wisle, to tylko sa plotki pewnie.

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.07.2010, 10:21
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
I mieli rację.

Chyba, że nasz zarząd ma wtyki w NFZecie i wiedział o prywatnych badaniach Onyszki, zanim dowiedział się o nich cały świat.
Nie mieli racji. Onyszko wiedząc o chorobie na pewno kombinował jak tu podpisać kontrakt bez badań na co Wisła pewnie nie chciała przystać (stąd takie długie negocjacje). Ponadto nie mieli szans wygrać z Polonią w sytuacji gdy Ci byli w stanie podpisać kontrakt bez badań.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.07.2010, 10:24
brac Tiboniego i Riosa, to byloby cos! tylu napastnikow i ostra rywalizacja.. choc zbyt piekne by moglo byc prawdziwego
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Nie rozumiem tylko po co dajecie się nabierać na takie durne prowokacje...

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
TomekWiselka
Junior Member

Od: 07.2010

Onyszko już tylko szukał zarobku na starość, bo wiedział ze jego kariera dobiega końca...
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 20.07.2010, 10:29
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie mieli racji. Onyszko wiedząc o chorobie na pewno kombinował jak tu podpisać kontrakt bez badań na co Wisła pewnie nie chciała przystać (stąd takie długie negocjacje). Ponadto nie mieli szans wygrać z Polonią w sytuacji gdy Ci byli w stanie podpisać kontrakt bez badań.
Chciałbym wierzyć, że tak rzeczywiście było!
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 20.07.2010, 10:35
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
brac Tiboniego i Riosa, to byloby cos! tylu napastnikow i ostra rywalizacja.. choc zbyt piekne by moglo byc prawdziwego
Ale czasami nadmiar tez nie jest dobry...

Zurawski, Brozek, Boguski, Malecki, Rios, Tiboni ? To przynajmniej 4 rech poza skladem, no chyba ze Boguski i Maly przejda definitywnie na skrzydla...Tak czy inaczej rezerwowych moze byc tylko 7 tak? To poza bramkarzem 6... czyli wyobrazasz sobie ze 4rech usiadzie na lawce?

Zurawski, Rios i Tiboni - nawet jezeli zarabiaja malo, to klub nie po to by sciagal tylu napastnikow by im placic za to ze trenuja z zespolem i zwiekszaja rywalizacje.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.07.2010, 10:42
Onyszko i Onyszko, cieszmy się że mam młodego, zdolnego bramkarza, Onyszko i tak by z nami nie podpisał a tylko spowodowało by to że saga mogła by dalej trwać...
Niech oni nie wymyślają nic z tym Tibonim tylko biorą Riosa i sprawa zamknięta. Ciągle czekamy na obrońców, może być tak że przyjdzie ten z Hajduka Split, czego bym chyba nie chciał, jednocześnie żałuję, że Cheveza nie będzie, chłop fajnie się zapowiadał. Najgorsze jest to, że dalej nie mamy rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia... Jirsak coś tam ostatnio pokazuje, ale że też im do głowy nie przyszło, żeby ściągnąć jakiegoś ofensywnego pomocnika :(, przynajmniej wypożyczyć, mimo że jest Garguła, ale nie wiadomo co z chłopem, jaka forma. Co do tej wypalonej gwiazdy, coś nie chce mi się wierzyć w to... zresztą, żeby był to dobry chwyt marketingowy to taka gwiazda musi coś reprezentować a nie truchtać po boisku i balować po nocnych lokalach. Tyle ode mnie...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2010, 10:49
Forza napisał(a):Wyświetl post
Ale czasami nadmiar tez nie jest dobry...

Zurawski, Brozek, Boguski, Malecki, Rios, Tiboni ? To przynajmniej 4 rech poza skladem, no chyba ze Boguski i Maly przejda definitywnie na skrzydla...Tak czy inaczej rezerwowych moze byc tylko 7 tak? To poza bramkarzem 6... czyli wyobrazasz sobie ze 4rech usiadzie na lawce?

Zurawski, Rios i Tiboni - nawet jezeli zarabiaja malo, to klub nie po to by sciagal tylu napastnikow by im placic za to ze trenuja z zespolem i zwiekszaja rywalizacje.
Może i faktycznie nadmiar szkodzi ale spójrzmy obiektywnie. Ci wszyscy napastnicy nie licząc Brożka i Żurawia (jeżeli wrócić chociaż w pewnym stopniu do swojej dawnej formy) to raczej łącznicy między pomocnikami, a napastnikiem (Brożek). Brakuje nam typowego snajpera. Takiego zmiennika dla Brożka, który da pewność zdobywania bramek w przypadku kontuzji naszego czołowego snajpera. Bo patrząc na ostatni sezon i rundę wiosenną jeszcze wcześniejszego, kiedy Brożek miał problemy ze zdrowiem, żaden z napastników nie potrafił zastąpić Pawła. A w tamtym sezonie sytuacja była taka, że nikt nie potrafił zastąpić będącego w fatalnej formie Brożka. Tak więc reasumując, to nikogo nie może dziwić, że poszukiwania cały czas trwają. Tylko czy Tiboni i Rios podołają takiemu zadaniu? Oto jest pytanie...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.07.2010, 10:55
Gdybyśmy faktycznie ściągnęli Riosa i Tiboniego, to Boguski i Małecki mogliby jak dla mnie swoje kariery kontynuować już w innych klubach.

Rafał to po prostu nie ten poziom. Chłopakowi brakuje przede wszystkim zaangażowania i techniki. Za każdym razem, gdy próbuje przyjąć piłkę, ona nieposłusznie odskakuje mu na kilka metrów, co na tym poziomie sportowym jest - delikatnie mówiąc - nieporozumieniem. Poza tym, Boguski strasznie często unika walki o łaciatą, by przypadkiem nie zostać kopniętym. Wybaczacie bezpośredniość, ale w ostatnich spotkaniach grał po prostu jak baba...

Zaś co do naszego młodego, wiernego i tak bardzo przecież oddanego zarówno klubowi, jak i kibicom Małeckiego: może być tak, iż po zakupieniu dodatkowych dwóch rywali, Patryś w końcu zdałby sobie sprawę, że nikt mu abonamentu na grę w podstawowym składzie nie zaoferuje, więc zamiast drzeć wiecznie ryja i nieustannie machać na wszystkich łapami, weźmie się do roboty... Z tym, że w taką opcję to akurat w sumie najmniej wierzę. I w sumie współczuje wszystkim nowym (zwłaszcza zagranicznym) zawodnikom, którzy podpisują z nami kontrakty, bo mogę jedynie podejrzewać, jak Małecki strofuje ich za każde nieudane zagranie na treningu, co później również możemy obserwować podczas samych meczów. Takie zachowanie na pewno nie ułatwia im zaaklimatyzowania się w drużynie i pewniejszej grze na boisku.
Ostatnio edytowane przez enzo : 20.07.2010 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 20.07.2010, 10:57
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
i kolejne niepotrzebne obciazenie dla budzetu, chodzi mi tutaj o Tiboniego.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
killabeez
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2010, 10:57
[QUOTE=WislaOnly;939025]Ciągle czekamy na obrońców, może być tak że przyjdzie ten z Hajduka Split, czego bym chyba nie chciał, jednocześnie żałuję, że Cheveza nie będzie, chłop fajnie się zapowiadał. QUOTE]

Czy mi coś umknęło? Myslałem że przejście Chaveza jest PRAWIE pewne...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez killabeez : 20.07.2010 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
Bohdan Krzyżanowski
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 20.07.2010, 11:05
Czołem

Na wstępie chciałbym odnieść się do wypowiedzi kilku użytkowników. Dla mnie brakiem elementarnego wychowania jest wytykanie błędów osobie o wyższych kompetencjach, dlatego nie krytykuje osoby Szanownego Bogdana Basałaja i jego działań. W swoich wypowiedziach nie zamierzam wnosić do dyskusji nie potrzebnej paniki, która od kilku miesięcy nieustannie panuje na tym forum. Jaki cel ma krytyka przed startem rozgrywek ligowych, które są zapewne dla nas priorytetem. Ja zawsze byłem optymistą przed rozpoczęciem sezonu i oceniałem działania klubu w trakcie zimowej "laby".

Szanowny wislak68 nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie. Kieruj je do osób bardziej zorientowanych w tej kwestii. Wiem tylko, iż kilku zawodników sprowadzonych do Wisły w ubiegłych latach nie było poddawanych obserwacji co jest wielkim błędem ze strony poprzednich działaczy.

Podczas transferowego zamieszania każdy z nas kieruje się statystykami meczowymi. Chciałbym przytoczyć kilka ciekawych porównań:

1. Marcin Baszczyński - ulubieniec kibiców dołączył do Wisły w wieku 23 lat mając za sobą 124 występy w chorzowskim Ruchu w latach 1995-2000. Na swoim koncie zapisał także 2 gole.
Erik Cikos w przeciągu 5 lat zaliczył 100 występów trafiając 5 razy do siatki. Warto wspomnieć , że jest on rok młodszy niż Marcin wtedy.

2. Marcelo Antônio Guedes Filho dołączył do Wisły w wieku 21 lat mając za sobą 47 występów w brazylijskim Santosie w latach 2007-2008. Na swoim koncie zapisał także 2 gole.
Gordan Bunoza w przeciągu 2 lat zaliczył 46 występów trafiając 2 razy do siatki.

Przeczytałem opinię pewnego użytkownika, który stwierdził, że umiejętności naszego nowego stopera są jedną wielką niewiadomą. Ja uważam, że jest to sprawdzona marka, która przyczyniła się do tego, iż Karlovac był jedną z drużyn o najmniejszej liczbie straconych goli w lidze chorwackiej.
Warto podkreślić, że większość zawodników sprowadzonych przez Wisłę tego lata miało oferty z lepszych, zagranicznych klubów. Kończąc, mam nadzieję, że dzisiaj dojdzie do finalizacji wypożyczenia A.Riosa z argentyńskiego River Plate.

Drodzy Użytkownicy jestem takim samym kibicem jak większość z Was i dlatego dziwią, a wręcz śmieszą mnie porównania do członków spółki.
Jeszcze raz chciałbym poinformować, że wypowiadam się tylko na tym forum, gdyż uważam je za najlepsze i najbardziej rzetelne.

Z poważaniem
Bohdan Krzyżanowski
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 20.07.2010, 11:15
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
Czołem

Na wstępie chciałbym odnieść się do wypowiedzi kilku użytkowników. Dla mnie brakiem elementarnego wychowania jest wytykanie błędów osobie o wyższych kompetencjach, dlatego nie krytykuje osoby Szanownego Bogdana Basałaja i jego działań. W swoich wypowiedziach nie zamierzam wnosić do dyskusji nie potrzebnej paniki, która od kilku miesięcy nieustannie panuje na tym forum. Jaki cel ma krytyka przed startem rozgrywek ligowych, które są zapewne dla nas priorytetem. Ja zawsze byłem optymistą przed rozpoczęciem sezonu i oceniałem działania klubu w trakcie zimowej "laby".

Szanowny wislak68 nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie. Kieruj je do osób bardziej zorientowanych w tej kwestii. Wiem tylko, iż kilku zawodników sprowadzonych do Wisły w ubiegłych latach nie było poddawanych obserwacji co jest wielkim błędem ze strony poprzednich działaczy.

Podczas transferowego zamieszania każdy z nas kieruje się statystykami meczowymi. Chciałbym przytoczyć kilka ciekawych porównań:

1. Marcin Baszczyński - ulubieniec kibiców dołączył do Wisły w wieku 23 lat mając za sobą 124 występy w chorzowskim Ruchu w latach 1995-2000. Na swoim koncie zapisał także 2 gole.
Erik Cikos w przeciągu 5 lat zaliczył 100 występów trafiając 5 razy do siatki. Warto wspomnieć , że jest on rok młodszy niż Marcin wtedy.

2. Marcelo Antônio Guedes Filho dołączył do Wisły w wieku 21 lat mając za sobą 47 występów w brazylijskim Santosie w latach 2007-2008. Na swoim koncie zapisał także 2 gole.
Gordan Bunoza w przeciągu 2 lat zaliczył 46 występów trafiając 2 razy do siatki.

Przeczytałem opinię pewnego użytkownika, który stwierdził, że umiejętności naszego nowego stopera są jedną wielką niewiadomą. Ja uważam, że jest to sprawdzona marka, która przyczyniła się do tego, iż Karlovac był jedną z drużyn o najmniejszej liczbie straconych goli w lidze chorwackiej.
Warto podkreślić, że większość zawodników sprowadzonych przez Wisłę tego lata miało oferty z lepszych, zagranicznych klubów. Kończąc, mam nadzieję, że dzisiaj dojdzie do finalizacji wypożyczenia A.Riosa z argentyńskiego River Plate.

Drodzy Użytkownicy jestem takim samym kibicem jak większość z Was i dlatego dziwią, a wręcz śmieszą mnie porównania do członków spółki.
Jeszcze raz chciałbym poinformować, że wypowiadam się tylko na tym forum, gdyż uważam je za najlepsze i najbardziej rzetelne.

Z poważaniem
Bohdan Krzyżanowski
Bohdan, Bohdan twój styl pisania jest bardzo interesujący i poprawny, dużo wiesz o klubie i piłkarzach. Co do Ciebie mam swoje przemyślenia ale ich nie zdradzę... Życzę naszemu forum więcej takich osób. pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.07.2010, 11:34
A ja mam nadzieję, że Rios sprawdzi się jako offensywny pomocnik, bo z Gargułą może być różnie.

Co do Małeckiego, to skoro tak pakuje i umie przestawiać obrońców, niech go Kasperczak wystawi na środkowego napastnika, który będzie zgrywa piłkę do Brożka albo Żurawia. Bo jakoś na prawym skrzydle to z jego dośrodkowaniami wygląda to kiepsko. On lepiej sprawdziłby się w systemie 4-3-3.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 20.07.2010, 11:35
Czołem

Musze Ci powiedzieć że dla mnie też było szokiem to co wyprawiało się po podpisaniu Paljicia, ale przemyślałem sobie to i doszedłem do takiego wniosku, że wielu z użytkowników tu udzielających się zwłaszcza z większym stażem, jest bardzo nie ufna jeśli chodzi o kompetencje naszych nowych władz.... i nie ma im się co dziwić. Wszyscy tak samo przeżywaliśmy to co działo się ostatnimi laty w klubie ale oni upubliczniali swoje wnioski szerzej ( forum ) my co najwyżej w gronie znajomych, i pewnie jak każdy dali się nabrać na parę fatamorgan które nam fundowano( dla przykładu rzekoma wizja Pana Maćka S. ) Stąd pewnie nawyk asekuranckiego malkontenctwa.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.07.2010, 11:46
Można kupować i kupować tylko budżet ma swoje ograniczenia.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.07.2010, 11:48
Czołem

Z poważaniem
Bohdan Krzyżanowski
Powiedzmy, że uspokajasz tutaj niektórych malkontentów i marudów. Jednakże posiadasz ogromną wiedzę na temat naszego klubu, statystyk których już wiele nie pamięta, choć były one istotne dla kibiców Wisły. Osobiście uważam, że polityka transferowa i pion zarządzający klubem jest teraz w dobrych rękach. Pamiętajmy, że klub buduje się od podstaw i jego funkcjonalność nigdy nie jest jest przecież uzależniona tylko od sprowadzania nowych zawodników. Jednakże cieszy każda informacja o tym, że Wisła jest skłonna kupować wartościowych graczy, z dobrych klubów, którzy nie mieszczą się w podstawowej jedenastce i nie mają okazji do gry. Jest to dobry ruch ku wyłapaniu dobrych piłkarzy. Mam nadzieje, że za kilka lat jak to się wszystko uformuje kibice Wisły nie powiedzą "dalej jest dno". Zarząd potrzebuje czasu na rozkręcenie klubu. Zapewniam was, że za jakiś czas będziecie się cieszyć z Wisły jaka była na początku ery TeleFoniki.

PS: Tylko tutaj Pan Bohdan się wypowiada? Na interii też widniał Pana komentarz. Nie wiem czy to kopia, czy ktoś się podszywa, ale Bohdan Krzyżanowski to Bohdan Krzyżanowski.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Stary 20.07.2010, 11:57

Statystyki oczywiście mają znaczenie ale nie należy zbyt ślepo im zawierzać. W kadrze Wisły znajdują się zawodnicy z bardzo dobrymi statystykami z poprzednich klubów a ich gra wygląda słabo już od dłuższego czasu(przede wszystkim Łobodziński i Kirm -> chociaż z nim jeszcze wiąże jakieś nadzieje). Cikos czy Bunoza mogą okazać się wartościowymi piłkarzami , czemu nie tylko, że obecnie formacja obronna Wisły jest niedoświadczona(pomijam Clebera który już cudów nie zdziała) i niezgrana, więc silne kluby(bądź słabsze w dobrej formie) rozjadą nas jak Hannover. Jeśli formacja obrony nie zostanie wzmocniona tylko co najwyżej uzupełniona to walka o mistrzostwo będzie bardzo trudna a puchary zakończymy na 4 rundzie eliminacji LE.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.07.2010, 12:01
Tiboni byl raczej opcja rezerwowa w razie niepowodzenia z Riosem, pewnie temat juz dawno nieaktualny, zwlaszcza ze mamy sprowadzic jeszcze jednego napastnika(z glosnym nazwiskiem).
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 20.07.2010, 12:01
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Bohdan, Bohdan twój styl pisania jest bardzo interesujący i poprawny, dużo wiesz o klubie i piłkarzach. Co do Ciebie mam swoje przemyślenia ale ich nie zdradzę... Życzę naszemu forum więcej takich osób. pozdrawiam
Ale co w tym jest interesującego? Że przeprasza za późną porę wysłania postu, albo pisze o prezesie klubu: Pan Bogdan Basałaj? Już nawet pal licho treść, ale ten styl wypowiedzi też nie powala na kolana, ludzie, na Boga, przecież większość z was to studenci.

A udowadnianie, że Cikosz jest tak samo dobry jak Marcelo, bo ma identyczne statystyki jest śmieszne, jeśli porównamy gdzie i na jakim poziomie ci chłopcy grali. Zwykły sofizmat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów