The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2010, 03:53
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
. Skutki sami ocenimy, ale zawsze lepiej jak podejmują jakieś kroki niż stoją w miejscu.
Jasna sprawa, tyle że boje się że zamiast naszego już słynnego 0-1 będzie 1-3.jeśli będzie 3-1 wszystko odszczekam.
Definitywne dobranoc czy dzień dobry.Na dziś nie kupuje tego ale jeśli to w dłuższej perspektywie wyjdzie na plus, to tylko pogratulować, szczególnie że tegoroczne puchary to na 90% max ostatnia runda a liga...jak pokazał ostatni sezon, można mieć sporą stratę by ją odrobić.Nikt chyba nie domaga się cudów od pierwszego meczu, byle z meczu na mecz to wyglądało coraz lepiej.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.07.2010, 07:35
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Dla tych którzy nie pamiętają jakie to były najlepsze okienka transferowe w Wiśle:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ii,1505232,812
A pod spodem smakowity komentarz... czyj? Oczywiście Bohdana K.! Poziom drużyny nie wiadomo czy się podniósł/podniesie (oby!). Za to mamy możność obserwować progres PR..
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.07.2010, 07:49
Cytat:
Za to mamy możność obserwować progres PR
Nie zartuj w Wisle istnieje jedynie dzial maketingu, chociaz w zasadzie dopiero teraz zaczynam powoli dostrzegac jego obecnosc. Kiedys chcialem skontaktoac sie z dzialem PR i niestety, czegos takiego nie znalazlem

w komentarzach na transferuj.pl - czy jakos podobnie pewna osoba napisala, ze zalozycielem strony jest osoba zwiazana z pilkarzami, miedzy innymi z Wilkiem, stad te wiadomosci z "pierwszej reki". Jezeli mnie pamiec nie myli to z weszlo.pl byla podobna sytuacja.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2010, 07:53
tu coś piszą że działącze szykują transfer zawodnika o międzynarodowej renomie, który jednak najlepsze lata ma już za sobą.http://www.sport.pl/pilka/1,70998,81...a_kolejne.html
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.07.2010, 08:00
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Nie zartuj w Wisle istnieje jedynie dzial maketingu, chociaz w zasadzie dopiero teraz zaczynam powoli dostrzegac jego obecnosc. Kiedys chcialem skontaktoac sie z dzialem PR i niestety, czegos takiego nie znalazlem

w komentarzach na transferuj.pl - czy jakos podobnie pewna osoba napisala, ze zalozycielem strony jest osoba zwiazana z pilkarzami, miedzy innymi z Wilkiem, stad te wiadomosci z "pierwszej reki". Jezeli mnie pamiec nie myli to z weszlo.pl byla podobna sytuacja.
A co to jest jak nie PR jak gość się wpisuje w różnych opiniotwórczych miejscach i opowiada piekne historie o grajkach, których na oczy nie widział, precyzyjnych i skutecznych działaniach klubu i pięknej przyszłości?
A tymczasem trwa łapanka stopera... czy wygramy z czasem i zgłosimy faceta na 3 rundę LE - oto jest pytanie. A jak nie to BK napisze, że jest optymistycznie bo de facto mamy 4-5 stoperów - B,C,K i Diaza oraz Singlara.
Oby tak było jak pisze BK - przyszłość Wisły mlekiem i miodem płynąca. Jednak na razie przyszłość jest zagadką - może to wypalić w 100% lub np. 50%, może też być plajta tego projektu.
Ostatnio edytowane przez arti : 20.07.2010 o godz. 08:04.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.07.2010, 08:17
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tu coś piszą że działącze szykują transfer zawodnika o międzynarodowej renomie, który jednak najlepsze lata ma już za sobą.http://www.sport.pl/pilka/1,70998,81...a_kolejne.html

Mi sie zdaje ze bedzie to Krzynowek....

Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.07.2010, 08:24
arti napisał(a):Wyświetl post
A co to jest jak nie PR jak gość się wpisuje w różnych opiniotwórczych miejscach i opowiada piekne historie o grajkach, których na oczy nie widział, precyzyjnych i skutecznych działaniach klubu i pięknej przyszłości?
Tylko że to wypisuje BK z PR nie ma nic wspólnego. Te teksty są pisane tak nieudolne i tak fatalnym stylem, że na 100% nie stoi za tym żaden marketingowiec. A jeżeli nie daj Boże stoi - to kwalifikuje się do natychmiastowego zwolnienia.
IMHO ktoś sobie robi po prostu jaja pisząc takie tekściki.

Dobrym przykładem PR jest działalność speców Lecha, którzy potrafili tak zamotać dziennikarzy i własnych kibiców, że Ci byli zachwyceni faktem odejścia do Dortmundu Lewandowskiego (pamiętacie co się działo kiedy Wisła sprzedawała przed LM swoje gwiazdy?) i opowiadają wszem i wobec pr-owskie bajeczki o konieczności dania mu szansy w mocniejszym klubie itp. Karnety się sprzedają, klub zgarnął parę baniek - wydając w zamian jakieś grosze i wszyscy są szczęśliwi
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.07.2010, 08:27
koker napisał(a):Wyświetl post
Mi sie zdaje ze bedzie to Krzynowek....
A ja słyszałem, że Juskowiak...
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.07.2010, 08:31
arti napisał(a):Wyświetl post
A tymczasem trwa łapanka stopera... czy wygramy z czasem i zgłosimy faceta na 3 rundę LE - oto jest pytanie. A jak nie to BK napisze, że jest optymistycznie bo de facto mamy 4-5 stoperów - B,C,K i Diaza oraz Singlara.
Oby tak było jak pisze BK - przyszłość Wisły mlekiem i miodem płynąca. Jednak na razie przyszłość jest zagadką - może to wypalić w 100% lub np. 50%, może też być plajta tego projektu.
A co to jest jak nie czarny PR,jeśli inni wypisują negatywne opinie na temat zawodników,których nie widzieli,lub piszą o "łapance stopera",komentując poczynania klubu, o których nie mają pojęcia,przy których zwyczajnie nie byli ?
A to się nagle pół forum rzuciło na Bogdana Krzyżanowskiego - no cóż,pewnie gdyby napisał,że Cupiał,Basałaj i reszta swymi działaniami chcą doprowadzić do spadku Wisły z ligi,a później jak jeden mąż wszyscy będą wspierać Cracovię (podpisując się pewnie np. La Llorona),to ze 60% forumowiczów razem z nim jęłoby lamentować i roztrząsać,co też ten Cupiał robi. Dla nich więc piosenka :

http://br.youtube.com/watch?v=0gQ31m...eature=related
You'll never know...
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.07.2010, 08:48
Mnie dziwi ta sprawa ze ściąganiem zawodnika tylko dla nazwiska by myślałem ze takiego już w tym okienku ściągnęliśmy...
Odpowiedz cytując
pawelbombel
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 20.07.2010, 08:51
apeluje o obiektywizm w ocenie polityki transferowej Wisły. po tym jak wyraziłem swoja negatywną opinie na ten temat zostałem posądzony o to ze jestem kibicem z Poznania, czy ITI nie wiem sam co jeszcze. Nie, ja kocham Wisełke, ale patrzac na to co sie dzieje w klubie tam w srodku na ruchy i na strategie ja nadal twierdze ze w nowym sezonie to 3 siła Ekstraklasy. Mam prawo do takiej opinni chociaz bede kibicowal z calych sil by tak sie nie stalo. Lech trafil na Sparte, jesli ja przejdzie zaliczy mimo wszystko udany wystep w pucharach, i zasili budżet. Może Wichniarek, Kiełb, 3bamba to nazwiska ktore nie powalają na kolana, ale sa to konkretne uzupelnienia skladu. Marketingowo również sa do przodu i jest jakas strategia budowania klubu, lepsza gorsza nie bede ocenial ale nie można stwierdzić ze jej nie ma.
Legia - no coz ciezki temat, ale ogolnie ITI widac ze chce cos zrobic z ta druzyna wydajac 3 mln Euro. CV kopaczy naprawde jak na Ekstraklase miodzio. powtorze raz jeszcze marketingowo zostawili nas w tyle. Czy na rynku, w tramwajach, nie wiem w galeriach handlowych dziekolwiek indziej na miescie są jakies banery promocyjne Wisły, boksy interaktywne czy cokowliek innego ? przecież tego brakuje, chciałbym np jadac tramwajem w tym telewizorku zobaczyc zaproszenie dzialaczy na nowy stadion wisły. Ale nie zobacze bo w Wisle jedyna strategia obecnie jest "jakos to bedzie"
Moze jestem malkontentem , ale wynika to z tego ze jestem wymagajacy wobec dzialaczy klubu. Dobrze ze sprowadzono bramkarza. Jesli dojdzie Chavez to naprawde super. Ale to naprawde was zadowala ? Przeciez wszyscy chcemy by Wisła grała w Lidze Mistrzow. Czy naprawde nie widzielisccie meczu na Litwie i sparingu z Kolejarzem? przeciez wnioski nasuwaja sie same. Mimo okresu pryzgotowawczego
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.07.2010, 08:56
Wyluzuj Kolego...
Co chcesz promować - Gumiakowo ? Poczekaj na stadion, na trzy choć trybuny, a potem płacz, że legia to i tamto....
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.07.2010, 08:58
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23527
Wątpliwe żebyśmy pozyskali dwóch młodych napastników. Moim zdaniem opieszałość w podpisywaniu Riosa spowodowane jest tym, że to Tiboni jest naszym transferowym nr 1 na tą pozycję. Jeśli go podpiszemy Rios pojedzie pewnie do domu.
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 20.07.2010, 09:00
pawelbombel napisał(a):Wyświetl post
apeluje o obiektywizm w ocenie polityki transferowej Wisły. po tym jak wyraziłem swoja negatywną opinie na ten temat zostałem posądzony o to ze jestem kibicem z Poznania, czy ITI nie wiem sam co jeszcze. Nie, ja kocham Wisełke, ale patrzac na to co sie dzieje w klubie tam w srodku na ruchy i na strategie ja nadal twierdze ze w nowym sezonie to 3 siła Ekstraklasy. Mam prawo do takiej opinni chociaz bede kibicowal z calych sil by tak sie nie stalo. Lech trafil na Sparte, jesli ja przejdzie zaliczy mimo wszystko udany wystep w pucharach, i zasili budżet. Może Wichniarek, Kiełb, 3bamba to nazwiska ktore nie powalają na kolana, ale sa to konkretne uzupelnienia skladu. Marketingowo również sa do przodu i jest jakas strategia budowania klubu, lepsza gorsza nie bede ocenial ale nie można stwierdzić ze jej nie ma.
Legia - no coz ciezki temat, ale ogolnie ITI widac ze chce cos zrobic z ta druzyna wydajac 3 mln Euro. CV kopaczy naprawde jak na Ekstraklase miodzio. powtorze raz jeszcze marketingowo zostawili nas w tyle. Czy na rynku, w tramwajach, nie wiem w galeriach handlowych dziekolwiek indziej na miescie są jakies banery promocyjne Wisły, boksy interaktywne czy cokowliek innego ? przecież tego brakuje, chciałbym np jadac tramwajem w tym telewizorku zobaczyc zaproszenie dzialaczy na nowy stadion wisły. Ale nie zobacze bo w Wisle jedyna strategia obecnie jest "jakos to bedzie"
Moze jestem malkontentem , ale wynika to z tego ze jestem wymagajacy wobec dzialaczy klubu. Dobrze ze sprowadzono bramkarza. Jesli dojdzie Chavez to naprawde super. Ale to naprawde was zadowala ? Przeciez wszyscy chcemy by Wisła grała w Lidze Mistrzow. Czy naprawde nie widzielisccie meczu na Litwie i sparingu z Kolejarzem? przeciez wnioski nasuwaja sie same. Mimo okresu pryzgotowawczego
Taak po twoich wypowiedziach można wywnioskować że ''kochasz Wisłę'' .

Nie wiem tylko czemu kibice Amiki leczą kompleksy na naszym forum (Forum Kibiców Wisły Kraków) a nie np. na Legii?

PS. Co za debil brałby za przykład sparing z Kolejarzem gdzie grała rezerwowa Wisła(tzn. Ci którzy nie zagrali z Szawlami lub zagrali z nimi krótko?)
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 20.07.2010, 09:01
wyar napisał(a):Wyświetl post
A co to jest jak nie czarny PR,jeśli inni wypisują negatywne opinie na temat zawodników,których nie widzieli,lub piszą o "łapance stopera",komentując poczynania klubu, o których nie mają pojęcia,przy których zwyczajnie nie byli ?
A to się nagle pół forum rzuciło na Bogdana Krzyżanowskiego - no cóż,pewnie gdyby napisał,że Cupiał,Basałaj i reszta swymi działaniami chcą doprowadzić do spadku Wisły z ligi,a później jak jeden mąż wszyscy będą wspierać Cracovię (podpisując się pewnie np. La Llorona),to ze 60% forumowiczów razem z nim jęłoby lamentować i roztrząsać,co też ten Cupiał robi. Dla nich więc piosenka :

http://br.youtube.com/watch?v=0gQ31m...eature=related
to nie jest czarny PR
Gdzies Wilk powiedzial, ze dzisiaj sie wyjasni jego przyszlosc? Cos mi sie wydaje ze po tym sygnale o znanympilkarzu media zaczna masowo wymyslac pilkarzy takze sie uzbrojcie koledzy
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.07.2010, 09:11
zordon napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23527
Wątpliwe żebyśmy pozyskali dwóch młodych napastników. Moim zdaniem opieszałość w podpisywaniu Riosa spowodowane jest tym, że to Tiboni jest naszym transferowym nr 1 na tą pozycję. Jeśli go podpiszemy Rios pojedzie pewnie do domu.

niemozliwe... Nie po to Rios testy medyczne przechodzil , zeby mial byc opcją numer dwa... Plotka z tym Wlochem raczej ...
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.07.2010, 09:17
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
niemozliwe... Nie po to Rios testy medyczne przechodzil , zeby mial byc opcją numer dwa... Plotka z tym Wlochem raczej ...

plotki na TWSD rzadko sie ukazuja... nie wiem jak klub chce rozwiazac ta sprawe, ale mam nadzieje, ze Rios jest jednak priorytetem...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.07.2010, 09:21
Cytat:
Nie wiem tylko czemu kibice Amiki leczą kompleksy na naszym forum (Forum Kibiców Wisły Kraków) a nie np. na Legii?
Bo nasze forum to najlepszy w kraju board kibicowski, a tamte fora Lecha i Legii to beznadzieja :]
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.07.2010, 09:21
Bozoka ponoć tez przebadaliśmy nim sprowadziliśmy Kirma. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby Rios był opcją rezerwową, a ten Tiboni był wyżej na liście życzeń. Mówimy o Włochu, czyli o zawodniku, w przypadku którego pozwolenie o pracę byłoby formalnością, a ponoć właśnie takich szukamy...
Ostatnio edytowane przez jova : 20.07.2010 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2010, 09:25
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Bo nasze forum to najlepszy w kraju board kibicowski, a tamte fora Lecha i Legii to beznadzieja :]
Nie chcę Cię martwić, ale forum LegiaLive jest naprawdę w porządku i trochę bredzisz.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.07.2010, 09:29
I to ma być to "głośne nazwisko", które przyciągnie kibiców na trybuny...
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.07.2010, 09:29
Gdyby wybrali Tiboniego zamiast Riosa to straciłbym całe zaufanie do naszych działaczy. No, ale spokojnie - Andres Rios napewno podpiszę w tym tygodniu kontrakt.

Christian Tiboni to wg. mnie przysłowiowa "kaleka". Jego statystyki nie powalają, a napastnicy we Włoszech już są postrzegani jako słabi.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2010, 09:32
Przyjście Tiboniego nie wyklucza transferu Riosa. Zwracam uwagę na to, że obaj grają na innych pozycjach: Rios jest cofniętym napastnikiem, natomiast Tiboni wysuniętym lub jak kto woli odgrywającym, z racji swojego wzrostu. Także zawczasu możecie przestać panikować, bo oni nie są dla siebie konkurentami.

ChG napisał(a):Wyświetl post
Bardzo jesteś zabawny.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.07.2010, 09:34
taka ciekawostka dla tych co płakali po Onyszko

Po tym, jak na jaw wyszła niewydolność nerek u Arkadiusza Onyszki, bramkarz Polonii Warszawa zapowiedział, że jeszcze wróci do futbolu. Na pewno jednak nie będzie reprezentował Czarnych Koszul, gdyż ich prezes Józef Wojciechowski nie chce go widzieć na oczy.
- To oszust - mówi wprost Wojciechowski dla "Przeglądu Sportowego". - Zataił to przed nami. Mamy informację, że zasłabł już na treningu Odry. Niech mi nikt nie wciska, że po takim incydencie nie poszedł na badania. Niewydolność nerek nie przychodzi z dnia na dzień - prezes tak komentuje doniesienia, że Onyszko miałby nie wiedzieć o swojej chorobie miesiąc temu, gdy podpisywał lukratywny kontrakt z Polonią.
- Przyszedł do nas tylko po to, by dostać wysoki kontrakt - dodaje Wojciechowski, który jednocześnie wyjaśnia, dlaczego Polonia nie zdecydowała się na przeprowadzenie badań lekarskich. - Musieliśmy się spieszyć, bo chciał związać się z Wisłą.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2010, 09:36
jova napisał(a):Wyświetl post
Bozoka ponoć tez przebadaliśmy nim sprowadziliśmy Kirma. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby Rios był opcją rezerwową, a ten Tiboni był wyżej na liście życzeń. Mówimy o Włochu, czyli o zawodniku, w przypadku którego pozwolenie o pracę byłoby formalnością, a ponoć właśnie takich szukamy...
Nie, po prostu Tiboni ma paszport UE, a Jarosław Krzoska nie czuje się na siłach przyspieszać procedury w polskich ambasadach i konsulatach w przypadku zawodników, którzy są spoza UE.

TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
taka ciekawostka dla tych co płakali po Onyszko
Ale co to zmienia? Zatrudnienie Arka wydawało się świetnym pomysłem, a u nas działacze nauczyli się przeprowadzać testy medyczne nawet tym, których nie chcą zatrudnić. Wszystko wyszłoby na jaw na głupim badaniu krwi.
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 20.07.2010 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.07.2010, 09:44
Zasadniczo zmienia to, że kilka osób jechało wtedy po działaczach jacy to nieudolni itd
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.07.2010, 09:45
ChG napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie ze tak bo na koszulce bedzie podobno mial napisane:

T(...)oni albo T(ib)oni
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.07.2010, 09:46
I dobrze, Potrzeba nam świeżej krwi w ofensywie bardziej niż w defensywie. W Polsce niewiele drużyn umie atakować, za to stoją jak kołki kurczowo się broniąc więc na ligę ofensywa > defensywa.
Chociaż nie chciałbym, żeby Rios był opcją rezerwową dla kogoś innego. To świetny technicznie chlopak. Przecież w takich wielkich argentyńskich klubach mogą mieć każdego zdolnego młodziana. To, że Andres się tam przebił znaczy wiele.
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.07.2010 o godz. 09:48.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 20.07.2010, 09:49
Forza napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie ze tak bo na koszulce bedzie podobno mial napisane:

T(...)oni albo T(ib)oni
podobno na koszulce będzie miał napisane "Big Star"
Odpowiedz cytując
TomekWiselka
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 20.07.2010, 09:49
Dokładnie... Napastnik by się przydał, albo jakiś skrzydłowy... Mam nadzieję że ten Rios podpisze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów