The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2010, 21:44
piotrekj66unia napisał(a):Wyświetl post
sorki za pewnie glupie pytanie ale czmeu jesienia mamy grac bez Clebera?
Zapowiedział że w grudniu kończy definitywnie grę w piłkę.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2010, 21:48
Cytat:
O wiele bardziej ufam Basałajowi. Jarosz interpretuje fakty ta byś w jego wypowiedzi niczego ciekawego się nie dowiedział.
Yyyy, przeciez o to chodzi.

Cytat:
Sprzedanie Diaza to podwójny interes po pierwsze zarobek, po drugi pozbywamy się z drużyny chaotycznego i nieprzewidywalnego grajka, który zamiast skupić się na grze macha rękoma i kłóci się z sędziami
Diaz jako rozpierdalator jest kapitalny, ja w nim bym widzial nastepce Sobola, nie wiem co Wy do niego macie, robi bledy, bo przynajmniej na boisku zawsze sie stara i daje z siebie 100%. Czasem ma bezmyślne zagrania, to fakt, ale ogólnie to nie wyobrażam sobie, że jeszcze jego się pozbędą...
Odpowiedz cytując
piotrekj66unia
Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2010, 21:50
konczy ale wlasnie w grudniu a kolega napisal ze w rundzie jesiennej nie bedize juz gral cyzli niby w tej bo pozniej to jest przeciez wiosenna i w niej ma nie zagrac o ile dobrze kminie
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.07.2010, 21:55
Klub zdawał sobie sprawę, że będzie trzeba uzupełnić luki po Marcelo i Głowackim. Kupiono Bunozę ale chyba nikt w klubie nie wpadł na pomysł, że Cleber i Kowalski będą podstawowymi zawodnikami. Pierwszemu bliżej emerytury, a drugi to dla mnie wielka niewiadoma i "wieczny talent". Dziwi mnie teraz takie poszukiwanie stopera. Było tyle czasu, by uzupełnić luki przed startem europejskich pucharów. Dziwne to wszystko, dziwne.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 19.07.2010, 21:57
hmmm może rzeczywiście Jarosz kłamał odnośnie Wilka, by konkurencji nie podburzać (a można się domyślić ze taka jest z wypowiedzi dzisiejszych) , ale jednak mimo wszystko portal należący od Kołakowskiego powinien mieć najlepsze informacje, wie kto wie...hmm zwlaszcza ze Mączyńskiego chcemy oddać...
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.07.2010, 22:06
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Może niech Jirsaka spróbują sprzedac, chociaż za połowe tego co za niego niefortunnie przepłacono (700 tyś €)
Znajdzie się taki głupi kupiec?
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 19.07.2010, 22:08
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=18133 to napewno będzie Diego Forlan, czytałem z nim wywiad przed mistrzostwami i powiedział że będzie chciał dobrze zagrać na turnieju żeby pokazać się działaczą Wisły bo gra w Wiśle to od dziecka jego marzenie

Niepotrzebnie Krakowska szuka sensacji... Chociaż kilka razy ich wiadomości sprawdzały się

Panie Bohdanie całe forum jest za Panem, ma Pan nasze poparcie !
Ostatnio edytowane przez WISŁA 1906 NH : 19.07.2010 o godz. 22:15.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.07.2010, 22:19
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Znajdzie się taki głupi kupiec?
Słuchaj wystarczy, żeby odpalił na rundę. Kilka asyst lub bramek i uważam, że bez problemu odzyskamy jak nie całość to znaczną część kwoty.
No właśnie, ale to tyko tyle i aż tyle Ale trzeba być optymistą. Niech mu wmawiają, że to sparingi
W końcu jest królem pre season'u.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 19.07.2010, 22:35
Osoby ktorych wpisy z tego tematu zniknely w ciagu ostatnich 2-3 minut maja ostrzezenie.
Ostrzezenie polega na tym, ze jeszcze jeden glupi - nie na temat - wpis w tym miejscu jest rowny wykluczeniu z forum, na BARDZO DLUGO.

Dobrze wiecie, ze ja nie daje banow 2-tygodniowych, ani miesiecznych. Wiec uwazajcie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 19.07.2010, 22:36
AYALA napisał(a):Wyświetl post
STOP wyprzedaży zawodników podstawowej jedenastki, już dwóch odeszło (Marcelo i Głowa) starczy.Diaz powinien byc następcą Sobola na śrdoku pomocy.
Może niech Jirsaka spróbują sprzedac, chociaż za połowe tego co za niego niefortunnie przepłacono (700 tyś €)
Jirsak jest znacznie lepszy od Diaza. Liczę na to, że w tym sezonie zaprezentuje się z jak najlepszej strony. Nie będę przypominał już co zrobiło jego wejście w meczu z Litwinami. Na te kilka minut zaprezentował się pozytywnie. Szkoda, że nie zagrał od pierwszej minuty.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.07.2010, 22:41
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze bedzie tak ,że przyjdzie 2 stoperow
Nie wiem, czy tak będzie - ale powinno być.

Policzmy:

- Marcelo, Głowa i Jop - out.
- Bunoza i Kowalski - in.

Kowalski zastąpił Jopa (czyli solidny zmiennik). Bunoza ma być podstawowym obrońcą. Teoretycznie więc powinien dojść tylko jeden stoper.

Ale - jest oczywiście weteran Cleber, który ogłosił zakończenie kariery za pół roku. Więc już teraz trzeba szukać 2, a nie jednego środkowego obrońcę.

Musimy bowiem mieć 4 środkowych obrońców. To akurat pozycja, na której łapie się najwięcej kartek no i dochodzą kontuzje.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.07.2010, 22:42
Potwierdzenie "glosnego" nazwiska
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...a_kolejne.html
Odpowiedz cytując
Bohdan Krzyżanowski
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 19.07.2010, 22:49
Tak jak obiecywałem dokonuję kolejnego wpisu na tym forum dyskusyjnym. Zacznę od początku...
Wydarzenia z ostatnich kilku dni dały mi dużo do myślenia. Kolejne posunięcia działaczy Wisły Kraków można zapisać na duży "plus". Potwierdziły się moje słowa ze wstępnej wypowiedzi mówiące o dokonaniu definitywnych transferów wzmacniających skład. Szczególnie moją uwagę przykuły testy młodego, utalentowanego, argentyńskiego napastnika ze słynnego River Plate. Warto wspomnieć, że ten wielokrotny mistrz Argentyny posiada jeden z najlepszych ośrodków treningowych na świecie. Z tego co wiem były takie czasy, iż w jednym roczniku było 40 grup/zespołów. Myślę, że czas zweryfikuje jego umiejętności i Henryk Kasperczak da mu zielone światło do występów w zespole 12-krotnego Mistrza Polski. Jestem także zadowolony, że do drużyny dołączył ofensywnie usposobiony pomocnik D.Paljić. Każdy wie, że nie jest to przyszłościowe posunięcie, tylko wzmocnienie rywalizacji w zespole, lecz parafrazując ulubione słowa naszego trenera, mam nadzieję, że da nam on satysfakcję! Osobiście jestem zwolennikiem finalizacji przejścia do Wisły Cezarego Wilka oraz Osmana Chaveza. Jeśli ci wyżej wymienieni zawodnicy zawitają na Reymonta 22 będziemy świadkami okienka transferowego jakiego jeszcze w najnowszej historii klubu nie mieliśmy.
Po raz kolejny można bić brawo Szanownemu Prezesowi, bo sprawy zmierzają w dobrym kierunku i na naszych oczach tworzy się całkiem nowa drużyna. Chciałbym, aby fani dostrzegali ogrom pracy włożony w klub ze strony zarządu. Proszę, nie oglądajmy się na inne, równie mocne zespoły takie jak Legia Warszawa, czy Lech Poznań, gdyż na "naszym podwórku" dzieją się równie ciekawe rzeczy.

Post Scriptum
Dziękuję za wszystkie jakże ciepłe słowa płynące pod moim adresem. Pamiętajmy, że Wisla Kraków to jedna wielka rodzina składająca się w dużej mierze z kibiców!!!

Serdecznie pozdrawiam
Bohdan Krzyżanowski
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.07.2010, 22:53
Ja uważam że jak weszła TF w Wisłe to to było najlepsze okienko. I nawet Klinsmana obiecywali.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.07.2010, 22:53
http://www.youtube.com/watch?v=7obUt4xnEgQ
od 2;30

jak tam nie slysze zeby cos bylo przygotowywane i mowil cos o glosnym nazwisko i ze stoi za tym dzial marketingu, ktos sie go glupio pyta czy chcialby w Wisle wielki transfer=znane nazwisko, i oczekiwal ze co powie? nie nie chcialby.. i co logiczne i co kazdy wie wiaze sie to jednoczesnie z tym ze z punktu marketingowego co normalne taki ktos przyciagnie "sezonowcow" na stadion, takze troszke przekrecili jego slowa
oczywiscie nie wiem co Jaroszowi dokladnie siedzi w glowie , rozchodzi sie tylko o bledne przeklejanie jego slow w forme tekstowa..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.07.2010 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.07.2010, 23:01
Zgadzam sie i odnioslem takie samo wrazenie wiec nie podniecalbym sie jakos tym specjalnie..
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 19.07.2010, 23:04
Myślę jak już tam ktoś wyżej napisał. Jeszcze pozyskamy dwóch stoperów i koniec. I moim zdaniem okienko jest pozytywne. Skład mamy dalej mocny, brakuje tylko świeżości, zdeterminowania i tej agresywności na boisku oraz pewności siebie. Mam nadzieję, że to wkrótce minie i będziemy wymiatać

Po cichu liczę na jakiegoś pomocnika, defensywnego bądź ofensywnego. Pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 19.07.2010, 23:08
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
(...)
Czy było, jest albo kiedykolwiek bedzie, cos co zasluzy na krytyke z Pana strony?
Fajnie sie czyta Twoje posty Bohdanie, poniewaz napełniaja człowieka optymizmem, jednak chłodno kalkulujac nie wszystko wygląda tak kolorowo jak to malujesz...
Rozmawiajmy o faktach, a na dzien dzisiejszy nadal jestesmy zdani na trojke stoperow, z czego jeden lada dzien odchodzi na emeryture, a jego ostatni wystep sprawial, ze co 5 minut gdy zwijal sie z bolu, mialem palpitacje serca na mysl, ze za chwile na stoperze bedzie musial zagrac Zurawski badz inny "typowy stoper" bo Cleberowi zdrowie juz nie pozwoli. Dalej mamy Bunoze, ktorego umiejetnosci sa tak wielka zagadka jak liczby w duzym lotku, no i Kowalskiego, ktorego potencjał z calym szacunkiem dla jego osoby pozwalaja na gry w co najwyzej Poloni Bytom.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 20.07.2010 o godz. 08:27.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.07.2010, 23:10
...
Bohdan Krzyżanowski
I jakby nie było to jest esencja tego co dzieje się ostatnio.

Diaza Wisła nie sprzeda teraz. Ewentualnie w zimie. Prędzej Pietia, ale w moim mniemaniu również zostanie.

Bardzo jestem ciekawy jak w tym sezonie będzie ustawiony atak Przyjście Żurawskiego i Riosa wreszcie powinno podziałać motywująco na Bogusia i Pawła. Tyle że dla mnie Boguski to zawsze był typ ofensywnego pomocnika lub wysuniętego skrzydłowego niż klasycznego napastnika, więc wracając do takiego ustawienia rywalizacja może przysporzyć wiele niespodzianek.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.07.2010, 23:18
Dla tych którzy nie pamiętają jakie to były najlepsze okienka transferowe w Wiśle:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ii,1505232,812
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.07.2010, 23:41
Ja z napieciem czekam co do jakich wiesc w sprawie stopera.

Ta kluczowa pozycja w druzynie kotra w zeszlym seoznie wiele razy ratowała nam tylek(Glowa) albo odwalała robote Brozka gdy ten machal rekami (Marcelo) dzis jest slabiutka bo Cleberowi bardziej juz emerytura i praca scouta w glowie a Kowalski-nie mam do niego nic ale to pilkarz pasujacy do Piasta Gliwice.
Czekam wiec co bedzie jesli sa klopoty z Chavezem ,bo klasowy stoper musi byc.Tym drugim mam nadzieje okaze sie Bunoza.

Co do Wilka do slow Jarosza wogole nie bral bym na serio,bo wiele razy zdarzylo mu sie bawic w bajkopisarstwo.
No chyba ze Wilk to zaslona dymna i jak ktos juz tu pisal,ma przyjsc ktos z Ameryki Pld.

W kazdym razie okienko ciekawe zauwazcie za jakby powsadzac nowych to

Jovanic---Cikos ----Cleber---Bunoza----Diaz ---Malecki---Sobolewski----Jirsak----Planjic---Rios--- Brozek

na 11 pilkarzy mamy 3 Polakow ,przydali by sie teraz wychowankowie dla rownowagi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 20.07.2010, 00:45
Kasperczak nie będzie się musiał nikogo prosić o gre.
Brożek nie będzie strzelał siądzie na ławce.
To samo dzieje się w pomocy, na każdą pozycję po 2 graczy.
A kontrakty są tak podpisane że kto gra ten zarabia.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.07.2010, 01:24
i
Drogi Bohdanie,

Czytając Twój post bardzo trudno jest oprzeć się wrażeniu że jesteś na tym forum bardziej służbowo niż prywatnie. To bardzo uprzejme ze strony etatowych pracowników klubu że postanowili komunikować się z kibicami również za pomocą internetu, odnoszę jednak wrażenie że bardziej wskazanym byłoby robić to z otwartą przyłbicą względnie zastosować jakiś bardziej jednoznaczny nick w rodzaju Konrad Wallenrod czy może Hans Kloss. Wtedy każdy będzie wiedział o co chodzi.

A jeśli chodzi o transfery to moim zdaniem dość obiecująco wygląda Rios (jeśli wypali). Reszta jest ok jesli chodzi o ligę (z rokującymi na przyszłość Słowakiem i Bośniakiem) ale Europy to raczej nimi nie zawojujemy.
Nie jestem pewien czy dobrym pomysłem jest sprowadzanie "gwiazdy" która miałaby zapełnić stadion. Jak dla mnie zawodnik powinien być od grania a nie od "gwiazdowania". Mam nadzieję że wiślacki marketing wie co robi.

I na koniec (żeby zamknąć wypowiedź poetycką klamrą) byłbym ciekaw opinii Pana Bohdana () ilu, jego zdaniem, spośród naszych nowych zawodników zostało znalezionych przez naszych skautów (Józek, Edek & Zdzichu Ltd) i było pilnie przez nich obserwowanych w ostatnich czasach a ilu zostało zakontraktowanych w ciemno (znaczy się na podstawie obserwacji video i rekomendacji mangerskiej).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.07.2010, 01:40
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Czekam wiec co bedzie jesli sa klopoty z Chavezem ,bo klasowy stoper musi byc.
A to Kowalski i Burliga to już nie klasowi? W dupach się poprzewracało

Zaraz tu wpadnie BK i Ci wytłumaczy, dlaczego jest tak świetnie jak nie ma obrony. Tak naprawdę jedyne co mnie interesuje, to jakie prochy on bierze, bo ja też chcę mieć taki permanentnie dobry humor
Swojego dilera też mógłby podać. Może być na PW.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.07.2010 o godz. 01:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.07.2010, 01:41
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
W kazdym razie okienko ciekawe zauwazcie za jakby powsadzac nowych to

Jovanic---Cikos--Cleber--Bunoza--Diaz---Malecki--Sobolewski--Jirsak--Planjic---Rios--Brożek

na 11 pilkarzy mamy 3 Polakow ,przydali by sie teraz wychowankowie dla rownowagi.
Na tą chwilę ja bym to widział trochę inaczej.
Jovanic---Cikos--Cleber--Bunoza--Brożek---Małecki--Sobolewski--Jirsak--Paljic---Boguski--Brożek
I już jest 5 Polaków I na ławce takie gwiazdy jak Żurawski, Rios, Kirm, Łobodziński, Garguła, Diaz. Każdy mógłby grac w pierwszym składzie, a do gry może wejść tylko trzech z nich. Jeszcze biorąc pod uwagę, że na ławce może być siedmiu zawodników, a trzeba doliczyć Pawełka i obrońcę(ów) - Kowalski, Singlar, to 1-2 z nich nie zmieści się nawet do 18 meczowej! Nieźle

Trzeba przyznać, że robi się ciekawie. W końcu po tylu latach mamy konkurencję w pomocy i ataku, a nawet na bramce. Jedynie kiepsko z obroną. Przypomina mi to nasze najlepsze czasy za pierwszej kadencji Henia, kiedy to obrona była najsłabszą formacją. Wyniki 3-3, 4-2,6-3..., ale była efektowna gra a bramki padały już w pierwszych minutach. Jeszcze kupić jednego dobrego stopera i będzie dobrze. A za pół roku jak się zgrają jeszcze lepiej.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 20.07.2010 o godz. 01:59.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2010, 02:06
Hmmm, zamiast "napastnika z nazwiskiem" o wiele bardziej wolalbym jakiegos dobrego prawo skrzydlowego ktory potrafilby obsluzyc podaniem wislackich napastnikow. Dobrze by bylo zeby zarzad pamietal ze tak naprawde kibica na trybuny przyciaga dobrze grajaca druzyna a - niekoniecznie - glosne nazwiska. Przed sezonem 2002 - 2003 Wisla nie miala w swoim skladzie zadnego glosnego nazwiska. Te nazwiska "staly sie glosne" w calej Europie za sprawa wynikow a przede wszystkim stylu w jakim osiagaly te wyniki. Jezeli juz jest? lewoskrzydlowy to pora by sprowadzic kogos na prawe skrzydlo bo z Maleckim, Lobodzinskim a nawet Boguskim bedzie ono kulalo. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2010, 02:28
RAF napisał(a):Wyświetl post
Hmmm, zamiast "napastnika z nazwiskiem" o wiele bardziej wolalbym jakiegos dobrego prawo skrzydlowego ktory potrafilby obsluzyc podaniem wislackich napastnikow. Dobrze by bylo zeby zarzad pamietal ze tak naprawde kibica na trybuny przyciaga dobrze grajaca druzyna a - niekoniecznie - glosne nazwiska. Przed sezonem 2002 - 2003 Wisla nie miala w swoim skladzie zadnego glosnego nazwiska. Te nazwiska "staly sie glosne" w calej Europie za sprawa wynikow a przede wszystkim stylu w jakim osiagaly te wyniki. Jezeli juz jest? lewoskrzydlowy to pora by sprowadzic kogos na prawe skrzydlo bo z Maleckim, Lobodzinskim a nawet Boguskim bedzie ono kulalo. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam
Popieram w 100% -ta chwila którą najpewniej będziemy pamiętać do końca życia czyli jesień 2002 i wiosna 2003 nie wzięła się z przypadku - co ważniejsze tam nie mieliśmy 'równorzędnych 2 jedenastek(w co teraz chcą nas wrobić), tylko dokładnie 5 konkretnych grajków - Szymka,Uche,Kosę,Żurawia i będącego w najlepszej formie - Kuźbę .Obrona była przeciętna, bramkarz jak dla mnie świetny ale w pucharach zupełnie tego nie udowodnił , rezerwowych brak
Konkretna 5-tka w przodzie wystarczyło by zniszczyć średniaka holenderskiego(z którym dziś pewnie dostalibyśmy) i ograć średnaków z najlepszych lig - Parmę,Schalke i minimalnie przegrać z Lazio - do tego znokałtowac ligę.

To był jedyny taki okres,Potem sprzedano Kosę , Uche wiadomo co odwalił i sen się skończył - przyszli zmiennicy ale to już nie było to.
Tu trzeba kilu konkretów a nie kilkunastu przeciętniaków którzy będą walczyli kto jest mniej przeciętny.Tu trza 2,3 dobrych transferów a nie 6,7 nie wiadomo jakich.Tu trza kilku co będą zarabiali nawet po 400-500 czy 600 tyś a nie 10 co zarabiają po 200 ale nawet na to nie zasługują.

Takie jest moje zdanie.Oczywiście nie przesądzam i liczę że to co teraz się dzieje ma jakiś sens ale też nie podniecam się ilością, bo ilość nie przechodzi na jakość,

Kończąc temat - 'napastnik z nazwiskiem' - spoko choć to pewnie jak zazwyczaj ściema, ale ten napastnik musi dostać piłe.
Pamiętamy dobrze Błaszcza - jak na naszą ligę to był magik ale w Wiśle w zasadzie tego nie pokazał bo nie miał z kim grać.Co z tego że on dawał radę jak reszta kopała się po czołach
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2010, 02:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A to Kowalski i Burliga to już nie klasowi? W dupach się poprzewracało

Zaraz tu wpadnie BK i Ci wytłumaczy, dlaczego jest tak świetnie jak nie ma obrony. Tak naprawdę jedyne co mnie interesuje, to jakie prochy on bierze, bo ja też chcę mieć taki permanentnie dobry humor
Swojego dilera też mógłby podać. Może być na PW.
Swoją drogą ja się zastanawiam jakim cudem ty nie wpadłeś w zeszłym roku w depresje po letnim(bardzo transferowym okienku) i Levadi
Bo przecież w każdym twoim poście znajdziemy jakiś sarkazm, krytykę, niezadowolenie. Efekt osiągasz coraz lepszy, bo kogo nie kupimy to na forum zaczyna się zabawa w detektywów pod tytułem"udowodnijmy że ten piłkarz jest słaby". Można zaobserwować zjawisko dość ciekawe. Na forum panują gorsze nastroje po transferach niż w zeszłych latach gdy praktycznie się nie wzmacnialiśmy. Rzeczywiście to "dziwne" że po przyjściu nowego prezesa Basałaja(kojarzonego przez kibiców pozytywnie), kupieniu Żurawia(podstarzałej, ale naszej legendy),kupieniu 2 obrońców(z których może coś będzie w przyszłości) i Serba(Kirm ma wreszcie konkurencje) oraz perspektywy że wreszcie nie będzie problemu z 18 na mecz, otwarciem(chociaż pełnego bubli) stadionu na Reymonta i perspektywie kolejnych transferów ludzie w wakacje mają jakieś optymistyczne patrzenie na ten sezon Wisły. Oczywiście to wszystko psuje trochę sprzedaż 2 filarów Głowackiego i Marcelo. Ale udowodnij mi że rok temu byliśmy w lepszej sytuacji(szczególnie po Levadi). Więc przepraszam że mam optymistyczne patrzenie na przyszłość klubu, zdradź mi tajemnicę jak ty w niczym nie widzisz nic dobrego.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2010, 03:08
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
. Na forum panują gorsze nastroje po transferach niż w zeszłych latach gdy praktycznie się nie wzmacnialiśmy
Bo się też nie osłabiliśmy, co jak wiadomo gówno dało ale dziś tym bardziej ciężko o dobry nastrój gdy pozbawiliśmy się jedynej dobrze działającej formacji a sprowadziliśmy jedną wielką niewiadomą.
Tego jeszcze brakowało bym był adwokatem wolfy

Ale jeśli już muszę być to nie chodzi tu o wieczne narzekactwo czy hasła w stylu - Cupiał oddaj nasze 5 mln euro
Po prostu są tacy którzy myślą że bilans zysków i strat czysto piłkarskich wyjdzie na minus a jeśli się pomylą to domyślam się że z radością przyznają się do błędu.

Dobranoc na jakiś czas
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.07.2010 o godz. 03:13.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2010, 03:34
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Bo się też nie osłabiliśmy
też się osłabialiśmy Zieniu, Baszczu. Czyli ktoś wreszcie podjął decyzję idziemy albo w lewo albo w prawo. Skutki sami ocenimy, ale zawsze lepiej jak podejmują jakieś kroki niż stoją w miejscu. Sam dobrze powiedziałeś ze to nie dawało efektów.Wszyscy na wiosnę widzieliśmy że zespół jest wypalony i moim zdaniem jak byśmy nawet mieli dalej Głowe i Marcelo a nie zrobili transferów to nic byśmy i tak nie ugrali.Że obu rzeczy nie dało się pogodzić, mówi się trudno. Przypomne tylko ze jak przyszedł Skorża i też przebudowaliśmy skład to właśnie odchodził z Wisły jej najlepszy gracz Kuba Błaszczykowski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów