The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2010, 20:10
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
Jedna oferta Wilka jest z Ruchu Chorzów
Źródło podaj.
Odpowiedz cytując
Funatyk
Junior Member

Od: 04.2004

Stary 19.07.2010, 20:14
Jak tak dalej im pojdzie to bedzie mozna skompletowac sklad Wisly bez jednego polskiego nazwiska... Mozna (lekko naciagajac) sprobowac juz teraz ) : Jovanic- Czikos/Singlar Bunoza Cleber (Chavez)- Kirm Jirsak Diaz Paljic_ - Rios
W formacji 5-4-1 narazie, potrzeba drugiego napastnika
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.07.2010, 20:25
Dobrze ze nasza kadra bedzie taka szeroka (o ile bedzie) zwlaszcza jesli chodzi o atak. To ogromny plus kiedy bedziemy miec mocna ławkę.. bo zmiany nie raz moga decydowac o wynikach meczow.. Inaczej gra sie z przeciwnikiem po 70 minucie.. kiedy pilkarze sa juz mocno zmeczeni. Dlatego potrzebujemy rownorzednych pilkarzy. Swego czasu dobra zmiane w Wisle robil Cwielong... robil czesto duzo zamieszania szkoda tylko ze ten pilkarz mial tak slaby celownik. Moze to nie jest najlepszy przyklad ale wiecei o co mi chodzi ;-)
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.07.2010, 20:27
http://www.90minut.pl/news/129/news1...ny-do-LKS.html
Odpowiedz cytując
LukaszK111
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2010, 20:29
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Źródło podaj.
Wczoraj czytałem na portalu 90minut.pl ze Ruch jest zainteresowany Czarkiem.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.07.2010, 20:30
Mączyński odchodzi, czyli w jego miejsce przyjdzie jakiś środkowy pomocnik.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 19.07.2010, 20:33
ChG napisał(a):Wyświetl post
Mączyński odchodzi, czyli w jego miejsce przyjdzie jakiś środkowy pomocnik.
nom pewnie Wilk
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 19.07.2010, 20:44
narazie to pilnie potrzebujemy stopera i skład będzie w miarę do przyjęcia. Oczywiście zobaczymy jak będą się chłopaki prezentować.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2010, 21:00
Mnie ciekawi jedna sprawa.
Rozumiem, że Honduras to nie jest jakieś super rozwinięte państwo, w porównaniu z Argentyną.
Ale zarówno Rios, jaki i Chavez to zawodnicy z poza UE. Pozwolenia dla Chaveza nie zdązylibyśmy załatwić przed III rundą, a dla Riosa dziwnym trafem tak? xD Coś mi tu nie pasuje... Czyżby był on tzw opcja rezerwową i mamy kogoś konkretniejszego na oku?

To raz, śmiałem się z tego, że jeżeli osiągniemy dobry wynik z Szawle w pierwszym meczu, to będą transfery, jednak to okazuje się prawdą. Sam nie wiem, z czego to ma wynikać, ale ponoć w zeszłym roku miało być tak samo...tylko trafiła się Levadia :x
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2010, 21:04
Chodzi o to, że na Riosa możemy sobie trochę poczekać - mamy napastników, a sprawę ze stoperami musimy załatwić na wczoraj.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 19.07.2010, 21:07
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Opinia na temat Riosa osoby, która jest ogromnym fanem piłki argentynskiej.
Pewnie pierwszy sezon to będzie kiwanie się z samym sobą i bieganie byle przed siebie (pamiętacie Paulistę z Victorią Guimaraes? heh), ale powinny być z niego ludzie, CV niezłe .
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.07.2010, 21:14
Bardzo prawdopodobne jest odejście Diaza, który ma nie tylko oferty z ligi francuskiej ale i tureckiej... odejście Kostarykanina powinno rozstrzygnąć się do piątku najdalej do początku przyszłego tygodnia...
W Wilka trudno mi uwierzyć zwłaszcza że Wisła prowadzi rozmowy z dużo lepiej wyglądającymi sportowo zawodnikami z Ameryki Południowej (temat Wilka to raczej zasłona dymna)...
Nieuniknionym jest pozyskanie jak nie teraz to za pół roku jednego lub dwóch defensywnych pomocników...
Chciałbym również by Wisła rozglądnęła się za dobrym ofensywnym pomocnikiem bo nawet pozyskanie dobrego napastnika nie gwarantuje zdobywania goli bez podań, zwłaszcza że na pozyskanie klasowych skrzydłowych się nie zanosi a szkoda...
Najbardziej jednak potrzebne na dzień dzisiejszy jest pozyskanie 2 środkowych obrońców, jednego aby mógł zagrać w 3 rundzie kwalifikacji...
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.07.2010, 21:19
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo prawdopodobne jest odejście Diaza, który ma nie tylko oferty z ligi francuskiej ale i tureckiej...
zawsze mialem Francuzow za madry narod, a tu taka gafa z ich strony.. jak daja powyzej 1,5mln euro to Wisla zrobi interes stulecia na tym gosciu.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 19.07.2010, 21:20
Za Diaza nie przyszła do klubu żadna oferta więc nie wydaje mi się jego odejście prawdopodobne( przynajmniej w tej chwili). Zauważ że nawet jak są oferty to nie zawszę transfery dochodzą do skutku a w tym przypadku mogą na chwilę obecną być tylko zapytania.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 19.07.2010, 21:23
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Za Diaza nie przyszła do klubu żadna oferta więc nie wydaje mi się jego odejście prawdopodobne( przynajmniej w tej chwili). Zauważ że nawet jak są oferty to nie zawszę transfery dochodzą do skutku a w tym przypadku mogą na chwilę obecną być tylko zapytania.
Skad wiesz ,że nie przyszla? bo Jarosz tak powiedzial?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 19.07.2010, 21:25
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
nom pewnie Wilk
Ale nie widzieliście wypowiedzi Jarosza z oficjalnej? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akty_medialne/

Osman Chevez: "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje" - z uwagi na brak unijnego paszportu.
Wilk: "Ja o tej sprawie nic nie wiem. Zawodnik Korony [..] Nie ma tematu."

Raczej ktoś z obecnie testowanych pewnie.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.07.2010, 21:30
zapomniałeś o Dudce? Francuzi już raz się wygłupili więc teraz mogą zrobić to samo. Sprzedanie Diaza to podwójny interes po pierwsze zarobek, po drugi pozbywamy się z drużyny chaotycznego i nieprzewidywalnego grajka, który zamiast skupić się na grze macha rękoma i kłóci się z sędziami
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2010, 21:31
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Ale nie widzieliście wypowiedzi Jarosza z oficjalnej? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akty_medialne/

Osman Chevez: "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje" - z uwagi na brak unijnego paszportu.
Wilk: "Ja o tej sprawie nic nie wiem. Zawodnik Korony [..] Nie ma tematu."

Raczej ktoś z obecnie testowanych pewnie.
Widzieliśmy, generalnie Jarosz miał minę osoby generalnie nie zorientowanej o wszystkim. Poza tym to co powiedział nie wyklucza transferu Wilka i oczywiste było że to powie. Mówił już że nie ma ofert dla Głowy i Marcelo i że kadra będzie skompletowana do pierwszego obozu. O wiele bardziej ufam Basałajowi. Jarosz interpretuje fakty ta byś w jego wypowiedzi niczego ciekawego się nie dowiedział.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
zawsze mialem Francuzow za madry narod, a tu taka gafa z ich strony.. jak daja powyzej 1,5mln euro to Wisla zrobi interes stulecia na tym gosciu.
STOP wyprzedaży zawodników podstawowej jedenastki, już dwóch odeszło (Marcelo i Głowa) starczy.Diaz powinien byc następcą Sobola na śrdoku pomocy.
Może niech Jirsaka spróbują sprzedac, chociaż za połowe tego co za niego niefortunnie przepłacono (700 tyś €)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.07.2010 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że Honduras to nie jest jakieś super rozwinięte państwo, w porównaniu z Argentyną.
Ale zarówno Rios, jaki i Chavez to zawodnicy z poza UE. Pozwolenia dla Chaveza nie zdązylibyśmy załatwić przed III rundą, a dla Riosa dziwnym trafem tak? xD Coś mi tu nie pasuje... Czyżby był on tzw opcja rezerwową i mamy kogoś konkretniejszego na oku?
Mi też coś tu nie gra bo o tym że zawodnikowi trzeba będzie załatwić papiery na granie wiedziano od początku. Raczej to nie jest przeszkoda która pojawiła się nagle już po ustaleniu warunków transferu.

Zresztą cała ta wypowiedź Jarosza to wg. mnie ściema na całego. O Wilku zamiast powiedzieć jasno nie ma takiego tematu w Wiśle, to nawija coś o tym że on nic nie wie. A za Diaza i Brożka nie ma żadnych oficjalnych ofert pewnie tak samo jak za Marcelo. Zresztą zdziwił bym się gdyby powiedział inaczej.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 19.07.2010, 21:34
Jeszcze bedzie tak ,że przyjdzie 2 stoperow
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.07.2010, 21:36
Diaz zdecydowanie nie nadaje się na lewego obrońcę - jest za mało zwrotny, często gra nieodpowiedzialnie. Jako defensywny pomocnik też nie najlepiej. Wkrótce kończy mu się kontrakt - tak więc, jeśli już musimy kogoś sprzedać, to najlepiej jego (pod warunkiem, że przyjdą dobry lewy obrońca i młody defensywny pomocnik, np. Wilk).
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.07.2010, 21:37
zbymak napisał(a):Wyświetl post
W naszym klubie wszystko możliwe jest... i to że pozyskamy 2 stoperów jak i również że się kogoś pozbędziemy...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.07.2010, 21:38
zbymak napisał(a):Wyświetl post
kurde ogarnij się, na facebooku od 3 dni co się pojawiało na koncie Wisły, że ktoś będzie Ty pisałeś"100% Chevez" i gdzie masz tego Chaveza? było po żurawskim milinković, i gdzie go masz.
jak będziesz miał 100% informacje to dopiero pisz.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Stary 19.07.2010, 21:39
ale Wisła pozyskując Riosa wie że ten napastnik nie będzie grał w III rundzie ale kupuje go bo w ataku mamy ludzi masę a Rios ma być talentem do oszlifowania przez rok, natomiast w środku obrony jest bryndza (jest?) więc chcą załatwić gościa który będzie mógł zagrać od zaraz
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.07.2010, 21:40
Przypominam, że Jarosz powiedział, że nie ma oficjalnych ofert. Rozmowy i macanki mogą być. Zupełnie jak z Marcelo.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.07.2010, 21:40
cały czas czytam, że Wisła wzmacnia się w ofensywie, ok rozumiem, że chcemy wzmocnić siłę ognia, ale nasza defensywa wymaga wzmocnienia dwoma środkowymi obrońcami! Mając na uwadze, że w rundzie jesiennej będziemy grać bez Clebera to chciałbym, żeby przyszedł doświadczony stoper i jakiś młody zdolny gotowy do gry w 1 jedenastce... ale to tylko mrzonki takie moje...
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.07.2010, 21:42
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
bardzo duży odsetek Argentyńczyków ma podwójne obywatelstwo, z czego drugie jest europejskie - b. możliwe, że i w tym przypadku tak jest.

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, że Jarosz powiedział, że nie ma oficjalnych ofert. Rozmowy i macanki mogą być. Zupełnie jak z Marcelo.
albo też działa tak jak działał Bednarz, który nie potwierdzał niczego i nikomu - pamiętam, że zaprzeczał jakoby Dudka został sprzedany na 5 min przed jego prezentacją we Francji

Odpowiedz cytując
piotrekj66unia
Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2010, 21:42
sorki za pewnie glupie pytanie ale czmeu jesienia mamy grac bez Clebera?
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 19.07.2010, 21:43
Cytat:
jak będziesz miał 100% informacje to dopiero pisz.
wyluzujcie, tak informacje moze podac tylko oficjalna,
Zbymak jak cos wie to pisze i jest tego pewien na dana chwila, a kto powiedzial ze za 2 godziny zawodnik nie dostanie oferty z Realu ?

Wracajac do tematu to jesli by mieli sprzedac Diaz to obowiązkowo trzeba by kupic lewgo obronce i def-mida
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów