|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Krytykowanie tego stadionu stało się chyba modne, h** z tym że na ultranowoczesnym Wembley też jest beton a trybuny są daleko od boiska. Naprawde wam tak przeszkadza odłegłość od murawy? Bo mnie się bardzo dobrze ogląda mecz z D, mimo że to trybuna za bramką. Jak dla mnie stadion z zewnątrz prezentuje się bardzo dobrze, mimo że to wciąż obiekt budowy i tak naprawdę to mogę się przyczepić tylko do elewacji, której pewnie długo nie zobaczymy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ludzie myślcie czasem... Rozumiem, że (tak jak pisze kolega) przypierdalanie się jest modne, ale jakieś pomysły o monitoringu z przeciwnej strony boiska? Wiesz jaki ta kamerka musiałaby mieć obiektyw? Wiesz ile by kosztowała? To jest system monitoringu, który ma wychwycić jak ktoś wyciąga zapałki, a ty chcesz to kręcić z przeciwnej strony boiska, bo Ci slupy nie pasują? Ch... z tym że takie same są przy D i E, tylko jakoś ich nie zauważyliście.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() a kioski już dojechały: ![]() ![]() ![]() ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Gdy pojawiła się ostateczna wizja tego obiektu, to jej broniłem, podobnie gdy zarysowywał się ostateczny kształt stadionu. Im budowa była bardziej zaawansowana, tym więcej zwolenników miał nasz stadion. Jak do budowy wmieszało się SKWK miałem nadzieję, że różne palące problemy zostaną rozwiązane. Problem w tym, że gdy na stadionie zaczęło pojawiać się coś więcej niż beton trybun oraz konstrukcja dachu było coraz gorzej. Odległość od murawy - poza tym, że była wałkowana milion razy - jest ewidentnym błędem, jednak ginie ona w gabarytach obiektu i jakoś wcale nie razi, a i sam widok jest całkiem niezły. Natomiast detale i wykończenie jak: słupki monitoringu, siatki pod dachem oraz w barierkach przy wejściach na trybunę, niesymetrycznie ułożone krzesełka,, śmieszne schodki, wystające elementy klimatyzacji na trybunie wschodniej, czy przycumowany wzdłuż trybuny zachodniej lotniskowiec, to dramat. Chciałoby się zainwestować w buldożer. I to pewnie nie koniec kwiatków na tym stadionie, wszakże do wykończenia została cała trybuna zachodnia...
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jedyna estetyczna poprawka, która może uratować ten stadion to zapełnienie go kibicami do ostatniego miejsca. Wtedy jego wygląd przestanie razić. Wiem, że brzmi populistycznie ale innej opcji nie widzę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.07.2010 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() Gdybyśmy 10lat temu rozpoczęli kompleksową budowę naszego stadionu (wtedy gdy Cupiał chciał sie dokładać) to dzisiaj mielibyśmy obiekt na ok dwadzieścia kilka tysięcy za ok 100-150 mln zł góra.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 19.07.2010 o godz. 23:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
W kwestii tego czy ten stadion jest dobry czy nie ,nie dogodzi sie nikomu
bo jak komus sie podoba to zaraz ktos mu odpisze ze za takie pieniadze moglsimy miec duzo lepszy i szybciej a jak komus sie nie podoba to zaraz ktos mu odpisze ,zeby porównal go sobie ze starym,z bramami Branderbruskimi z kiblem pod drzewami za C itd itd.i zeby nie narzekal. a fakty sa jakie sa,i nikt tego nie zmieni.trzeba poprstu do tego przywyknac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Spokojnie, skończą budować to sprawa ucichnie, jeszcze góra rok
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak wygląda sprawa z wieszaniem flag na D? Bo jak wiemy, nie ma już płotu?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ja mam tylko nadzieje ze Ci wszyscy ktorzy narzekaja i tak zaspiewaja "Jak dlugo na Wawelu" razem ze wszystkimi innymi na stadionie. Ze stadion zostanie zapelniony w 100% i nawet gdy beda przyjezdzaly najlepsze kluby Europy to wlasnie oni zaczna srac w gacie zanim wejda na stadion jak uslysza nasza Wislacka Brac!!! A co do tego nikt nie powinien narzekac bo wyjscie z korytarza robi imponujace wrazenie nawet gdy nie bylo krzeselek.... a teraz sobie wyobrazcie zapelnione trybuny, szaliki w gorze, Wislackie przyspiewki, wszyscy na czerwono i tworzenie nowej historii!!! Nie wiem jak wy ale gdybym tylko mial okazje bycia teraz w Polsce to pierwsze co bym zrobil to na R22 dopingowac NASZA WISLE. Ja rozumiem ze nie wszystko poszlo z planem budowy, ale jestecie Wislakami, wiekszosc pewnie od urodzenia, wiec nie pozwolcie sie zdolowac komunista majchrowskim tylko pokazmy swoja wyzszosc i mimo wielu niepowodzen budowy, pokazmy jaki naprawde jest Krakow, dopingujmy z calych sil i spiewajmy na czesc Wisly po wszystkie czasy!!!!
P.S. A teraz jak z reklamy...... Mam na imie Dominik i jestem WISLAKIEM do konca zycia i o dzien dluzej!!!! |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Są przeciez barierki, chociaz nie takie wysokie jak plot.
![]()
Najwspanialszy klub na świecie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze, że tak się stało, dziennikarzom starczy spokojnie połowa tej przestrzeni. rav, ciągle nic się nie dzieje pod trybuną północną? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I ja sie udziele w tym temacie,nie nie bd narzekał na wygląd, na funkcjonalnosc, ani nawet na odl linii od trybun.
Cos czuje ze dlugo nie pocieszymy sie ladnym wnetrzem trybun, zaraz zostanie nasrane nalepkami i bedzie jeden wielki **** ! ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ktoś wie czy bandy reklamowe będą zwykłe czy elektroniczne?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie nikt nie wie,to już całkowicie zależy od Wisły i od operatora
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli zwykłe, bo Wisła kilku mln zł na LED-y nie da.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Proszę, trawka wykoszona i od razu ładniej wygląda. Tylko trzeba coś zrobić z tymi żółtymi placami. Czy to się odbije, czy trzeba będzie wymieniać?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Może w przerwie miedzy cyfrkami 19..06 mozna by za stosowna dla tego miejsca oplata umiescic logo sponsora technicznego? Loga takie sa zazwyczaj proste wiec nie byloby "problemu" z ich ulozeniem, a kazdorazowo przy zmianie sponsora technicznego "wymianie" podlegalo by tylko kilkadziesiat krzeselek..
PS. Wymiary boiska na mecze miedzynarodowe musza wynosic 105x68 m., ale czy na lige nie moglibysmy grac na starych wymiarach? Zawsze to pare metrow blizej do kazdej z trybun, a dodatkowo byloby wiecej miejsca dla naszych pilkarzy, szczegolnie gdy przyjezdza ekipa muratorów własnej bramki z Piasta czy Polonii Bytom..W Pucharach i tak gramy zawzyczaj tylko w wakacje,a Reprezentacja rzadko tutaj zaglada, wiec nie trzeba by bylo czesto przemalowywac lini.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
i ktos pomysli ze to nasz herb, ewentualnie rok zalozenia ow firmy
![]() podajcie link do kamerki live z okraglaka na C (ale nie ze strony krakow.pl) bo ta pokazuje wczorajszy czas.. chyba ze z reszta tez jest problem.. (chodzi o inny odnosnik do niej)
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.07.2010 o godz. 10:52.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co najwyżej będą wypożyczane, bo raczej wątpię, że miasto wyłoży 2mln na bandy, skoro nawet telebimów nie zakupiło.
Moooże jeśli Wisła faktycznie weźmie stadion razem ze Sport Five w dzierżawę, to ten drugi zakupi bandy, ale to wróżenie z fusów. Miasto niech przynajmniej kupi telebimy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W życiu tam już nic nie dodawać.A do PS, z tego co się orientuję każda federacja podlegająca FIFA ma ten przepis że nowo powstające boiska są 105x68m tylko te które już istniały mogą mieć inne wymiary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dlatego napisalem za stosowna oplata, wiadomo ze za 50-100 tysiecy to nie ma co sie rozmieniac na drobne..A co do sprzedawania, to chyba nie ma co porownywac umieszczenia loga adidasa do właczania do nazwy kluby, nazwy sponsora..chyba to troche inny "ciezar gatunkowy"?
A co do rozmiarów boiska, to skoro prawo nie działa wstecz a pierwsza trybuna powstała w 2004(chyba?),a dopiero w 2008 roku FIFA wprowadziła nakaz grania meczów miedzynarodowych na 105x68, lub nakaz odnosnie nowych boisk ten o którym wspominasz spinnaker, to chyba moglibysmy graz na nieco wiekszym boisku,przynajmniej w naszej lidze? Moze pan O. sugerował sie wikipedia jak projektowal trybuny za bramkami,a tam jak byk napisane ze boisko moze miec nawet 90 metyrów szerokosci :( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli sugerowałby się wikipedią to to by tylko świadczyło o jego kompetencjach. Fakt faktem że trudno znaleźć w internecie wymiarowanie jakiegokolwiek boiska czy obiektów na stadionie lekko atletycznym ale to już odbiegam od tematu.
Belzebub tak w ogóle to my nie budowaliśmy stadionu tylko pojedyńczo trybuny. Generalnie ten nakaz chyba dotyczy jakiejkolwiek większej inwestycji związanej z murawą (wymiana nawierzchni, ogrzewanie itp) o ile tylko boisko o wymiarach 105x68m się zmieści. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|