The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2010, 18:11
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Tia ... dziury w ASFALCIE, rozpadający się chodnik, "estetyczne ogrodzenie" .... Czy ktoś tu czasem myśli pisząc coś takiego ? To takie myślenie jak osób które zbierają śmieci do domu. Dla nich wszystko jest w porządku tylko że sąsiedzi mają problem z ich syfem, zapachem i robactwem.

Asfalt który kładą nie jest tych "płynnych" więc nikt butów nie zostawi nawet jeśli byłoby 50 stopni. Są też pewne plusy takiego rozwiązania. Po deszczu, czy po opadzie śniegu płyty granitowe czy podobne to istne lodowisko. Jest kilka takich miejsc w Krakowie gdzie można to sprawdzić i przy okazji wywinąć orła. I to są miejsca gdzie nie ma "opadu" liści. Jak ktoś dobrze spojrzy to zobaczy że przy ulicy rosną drzewa. Życzę wszystkiego dobrego przy poślizgu na na takich liściach tym osobom którym nie podoba się asfalt (zarówno poślizgu samochodem jak i poślizgu podeszwowego ;-) ).
Z tego co mi wiadomo ulicą Reymana już samochodem nie wjedziesz.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.07.2010, 18:13
rav, na trybunie zachodniej nie ma biur, te są wyłącznie na trybunie wschodniej i teoretycznie Wisła już może się tam przenosić, chyba, że czekają aż do oficjalnego odbioru trybuny.
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby trybuny D i E były węższe to automatycznie spadłaby pojemność stadionu. To samo tyczy się trybun A i C. To czysta logika, jeśli się mylę to prosze żeby mnie jakiś inżynier poprawił.
Wtedy wystarczyłoby dodać 2-3 rzędy więcej wzdłuż trybuny, po problemie. W chwili obecnej to i tak nie ma sensu się o to spierać, tych błędów poprawić się już niestety nie da.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 12.07.2010 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 12.07.2010, 18:46

W tym miejscy są juz białe krzesełka czy tam maja byc innnego koloru i jeszcze ich nie zamontowano?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.07.2010, 18:53
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
rav, na trybunie zachodniej nie ma biur, te są wyłącznie na trybunie wschodniej i teoretycznie Wisła już może się tam przenosić, chyba, że czekają aż do oficjalnego odbioru trybuny.
Jak to nie ma biur na zachodniej To jest znowu powalone. Skoro pod zachodnią jest parking to myślałem że właśnie tam będą parkować pracownicy (przynajmniej Ci najważniejsi) i windami będą mogli udawać się do swoich biur. Zresztą byłoby to logiczne gdyż chyba tam będzie mieścić się także loża prezydencka. Nie wspominając już o tym że czasami w przewie prezes tez musi zejść do szatni
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 12.07.2010, 19:06
No nie ma, najzwyczajniej. Kwestia była już poruszana.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.07.2010, 19:11
Piotr, a co tam jest na tej zachodniej? Np. na najwyższym poziomie? Wiem, że wklejałeś plany, ale nie chce mi się tego rozszyfrowywać.
Odpowiedz cytując
Hanex
Member

Od: 12.2004

Stary 12.07.2010, 19:12
No to mamy kolejny cyrk, mozna sie tylko za glowe zlapac, zero logiki. Jak projektowali to cudo to chyba duzo wodki sie polalo...
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 12.07.2010, 19:13
rav napisał(a):Wyświetl post
Co do kontenerów, to chodzi o przesunięcie części z nich, żeby odblokować przejście do trybuny południowej. Jeszcze zanim otwarta zostanie zachodnia i tam przeniesione biura.
Więc co stoi na przeszkodzie, by taką operację rozpocząć? Dlaczego klub "urzęduje" nadal w tych kontenerach, zamiast już dawno wynieść się i wynająć przestrzeń biurową gdzieś indziej (np: gdzieś w TF?). Mało miejsca na biura jesst w Krakowie? To jakieś kolejne idiotyczne rozwiązanie logistyczne, które przynosi szkody.

A jeśli nadal nic się nie dzieje z północą - dlaczego nikt nie reaguje? Miasto marnotrawi kolejny bezcenny czas na naszych oczach w milczeniu?! Niepojęte... Gdzie są ogólnopolskie media, demonstracje kibiców, cokolwiek na ten skandal? Już wszyscy bezkrytycznie dostosowaliśmy się do chorego załatwiania spraw i chorych terminów przez ZIKiT?

Krew mnie zalewa, gdy widzę tą "organizację pracy" na naszym stadionie...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.07.2010, 19:37
Te krzesełka to chyba też kładli po pijanemu - te sektory między literami na górze: w jednym miejscu dwukolorowe, w innym czerwone, dalej białe. Na dole, na prawo od cyfry 6 białe krzesełka zupełnie z dupy na niebieskim sektorze. Pod zerem też jakiś pasek bieli... Co to ma być ? :/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 12.07.2010, 19:47
rav napisał(a):Wyświetl post
Piotr, a co tam jest na tej zachodniej? Np. na najwyższym poziomie? Wiem, że wklejałeś plany, ale nie chce mi się tego rozszyfrowywać.
Na najwyższym poziomie są pomieszczenia komentatorów, platformy kamer, studia TV, pomieszczenie dowodzenia stadionem, pomieszczenie speakera, ochrona, serwery + oczywiście toalety, windy, catering. Ta kondygnacja to mózg całego stadionu.
Na +3 jest strefa robocza mediów od jednego do drugiego brzegu trybuny będą biurka dla fotografów i dziennikarzy, prosto z tej kondygnacji jest wyjście na sektor prasy na trybunie zachodniej.
+2 to strefa kibiców z II poziomu trybun - hall, toalety, pierwsza pomoc i kioski gastronomiczne (o ile doczekają się realizacji)
+1 strefa VIP - skyboxy, loża prezydencka, hall, restauracja
00: strefa kibiców z I poziomu trybun, toalety, pierwsza pomoc, kioski gastronomiczne
-1: parking, zaplecze gastronomii, pomieszczenia techniczne, szatnie drużyn, szatnie sędziów, trenerów, pomieszczenia kontroli antydopingowej, pomieszczenia pracowników.
Rozplanowanie i wykorzystanie przestrzeni wewnątrz trybun nie jest po prostu zrobione odpowiednio.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.07.2010, 20:40
No to nieźle -główne, reprezentacyjne wejście na stadion wraz parkingiem będzie wejściem tylko dla kibiców ,prasy i zawodników, a zarząd klubu będzie dymać do biur asfaltem od strony parku jordana.Ba ...nawet jakby chcieli to nie ma przejścia między wschodnią a zachodnią.
Ja sie juz nawet tym nie denerwuje-po prostu mi to juz lata i tak poza słodkim gadaniem na forum teraz nic nie zrobimy
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 12.07.2010, 22:24
Markus napisał(a):Wyświetl post
Więc co stoi na przeszkodzie, by taką operację rozpocząć? Dlaczego klub "urzęduje" nadal w tych kontenerach, zamiast już dawno wynieść się i wynająć przestrzeń biurową gdzieś indziej (np: gdzieś w TF?). Mało miejsca na biura jesst w Krakowie? To jakieś kolejne idiotyczne rozwiązanie logistyczne, które przynosi szkody.
Kierowniku, a organizowałeś kiedyś przenosiny jakiegoś biura z jednego miejsca na drugie? Wiesz na ile przed i na jaki czas podpisuje się umowy najmu? Wiesz na ile chciałby klub wynająć taką przestrzeń i ile by to kosztowało? Wiesz kto płaci za aranżację przestrzeni biurowej? A kto i na czyj koszt miałby poinformować wszystkich o zmianie adresu do korespondencji? I czy za tym przypadkiem nie idą jakieś dalsze zmiany (np. w urzędzie skarbowym)?

Bo mnie się wydaje, że nie.

Dobrze wiesz, że nie mogą. Dopóki budynek jest nie oddany nie ma mowy o tym żeby ktoś tam pracował.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 12.07.2010 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.07.2010, 22:34
a tych kontenerow nie da sie gdzies przenieść, zeby odslonić trybunę? malo jest miejsca wokol stadionu? To jest 6 kola ludzie... i prawie 18 tys na stadionie, to chyba wieksza strata niz przeniesienie kontenerow w inne miejsce...
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.07.2010, 22:36
sandbender napisał(a):Wyświetl post
A kto i na czyj koszt miałby poinformować wszystkich o zmianie adresu do korespondencji? I czy za tym przypadkiem nie idą jakieś dalsze zmiany (np. w urzędzie skarbowym)?
adres do korespondecji? 7 Kontener, plac za stadionem, Krakow? no juz bez przesady...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.07.2010, 00:12
Nie... Reymonta 22. Ot taki adres,,,
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 13.07.2010, 00:26
Nie znam się za bardzo na murawach, więc zastanawia mnie jedno - czy system zraszania nowej murawy na R22 nie obejmuje tych wysuwanych zraszaczy, że murawa jest podlewana oddzielnymi zraszaczami i wężami? Czy to tylko tymczasowe rozwiązanie aż do czasu zakorzenienia się trawy i odbiorów technicznych systemu murawy?
Odpowiedz cytując
vivez
Member

Od: 08.2006

Stary 13.07.2010, 00:54
Zastanawiałem się dokładnie nad tą samą sprawą, ale stwierdziłem, że z powodu wciąż trwających prac budowlanych, ciąg wodny do nawadniania murawy nie został jeszcze podłączony. Mam taką nadzieję, bo wydawało mi się, że przy okazji opisywania poszczególnych etapów prac przed położeniem murawy w którymś z artykułów była mowa o 'nawadniaczach', czy też 'zraszaczach'.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.07.2010, 08:06
Na ile widziałem na zdjęciach podczas układania murawy - to byly tam tylko 2 instalacje - drenaż i podgrzewanie.Raczej 3 instalację-instalację zraszaczową było by łatwo zobaczyć.Jak by była
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.07.2010, 08:38
Mam wrażenie, że nasza murawa jest już bardziej zielona i wygląda dużo ładniej niż na początku.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 13.07.2010, 08:54
Nie mam przed sobą projektu,czy instalacja zraszaczy była projektowana?
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2010, 09:17
RLY napisał(a):Wyświetl post
Nie mam przed sobą projektu,czy instalacja zraszaczy była projektowana?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale.
Odpowiedz cytując
snow123
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 13.07.2010, 09:31
Witam,

Ponowie pytanie czy jest tu ktoś z osób zajmujących się budową i czy mógłby wyjaśnić kwestię braku symetrii w wzorze na wschodniej trybunie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to układane z zgodnie z projektem, napisałem do SKWK, ale ciągle nie otrzymałem odpowiedzi. Dzięki z góry za odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.07.2010, 10:01
Nie znam się za bardzo na murawach, więc zastanawia mnie jedno - czy system zraszania nowej murawy na R22 nie obejmuje tych wysuwanych zraszaczy, że murawa jest podlewana oddzielnymi zraszaczami i wężami? Czy to tylko tymczasowe rozwiązanie aż do czasu zakorzenienia się trawy i odbiorów technicznych systemu murawy?
Cieszmy się że w ogóle jest podlewana, bo to oznacza że przynajmniej projektant nie zapomniał zaprojektować przyłącza wodnego. No i że to wykonali
A co do tego reprezentacyjnego wejścia stworzonego dla kibiców i mediów to po prostu brak słów
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2010, 10:22
Co wy na to, gdyby na stadionie Wisły, obok ławki rezerwowej gospodarzy wykonany został herb klubu z kwiatów. Mogłaby to być sama Biała Gwiazda na czerwonym, okrągłym tle, lub po prostu herb SA. Tak jest np na Camp Nou.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2010, 10:26
Spryskiwacze pewnie są , ale na pewno nie ma zrobionych zbiorników na deszczówki którą potem wykorzystywano by do podlewania , tak jak to jest na innych stadionach. O ten fakt klub ma duże zastrzeżenia do miasta , bo podlewając bezpośrednio z rurociągu będzie musiało płacić strasznie duże rachunki za wodę.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.07.2010, 10:47
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Co wy na to, gdyby na stadionie Wisły, obok ławki rezerwowej gospodarzy wykonany został herb klubu z kwiatów. Mogłaby to być sama Biała Gwiazda na czerwonym, okrągłym tle, lub po prostu herb SA. Tak jest np na Camp Nou.
Herb tak, ale namalowany farbą. Niech wiedzą czyja trawa
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2010, 11:02
Jesli dobrze widze, to poprawiaja wlasnie krzeselka nad wejsciami.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg aaaaaaaaaaaa.jpg (50,1 KB, 282 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2010, 11:51
A trawa zaczyna coraz bardziej żółknąć... Chyba coś jest nie tak?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.07.2010, 12:00
Trawa zaczyna żólknąć bo im później ją układali tym dłużej leżała w rolkach a co za tym idzie nie była podlewana. W takich warunkach jak teraz panują wydaje mi się ze wogóle powinni ją przechowywać w chłodniach przed położeniem ale to ich kłopot. Nie postarali sie za pierwszym razem to niech teraz kładą od nowa. Czasu mamy dzużo przed pierwszym meczem
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.07.2010, 12:03
Jak patrze na tą murawę to wątpie,żeby cokolwiek z tego jeszcze było...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów