The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2010, 22:22
Strasznie intensywne to okienko... Z jednej strony w końcu nadrabiamy braki, z drugiej jestem niemal pewien, że część z pozyskanych zawodników będzie mieć duży problem z odpowiednim wejściem do składu...

Kasperczak na pewno nie będzie zmieniał kręgosłupa drużyny (chyba, że zostanie do tego zmuszony poprzez transfery, kontuzje, kartki), więc można założyć, że większość nowych piłkarzy będzie wchodzić na końcówki lub ogrywać się w drugim zespole, tylko... Z tego co pamiętam, w meczach o punkty Kasperczak bardzo rzadko stosował jakąkolwiek rotację zawodników (w poprzedniej erze Kasperczaka na boisku niepodzielnie dominowała żelazna 11, a na boisko wchodził niemal zawsze jedynie Kwiek), tak więc boję się trochę, że zanim będziemy mieli okazję dokłądnie przyglądnąć się wszystkim nowym nabytkom, Ci zdążą popaść w syndrom "głębokiego rezerwowego".

Obym się mylił, ale poprzednia przygoda Kasperczaka z Wisłą, sprawia że poważnie obawiam się o realizację tego scenariusza.

A tak poza tym, to yeeee... W końcu transfery i w końcu widać w nich jakiś plan
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.07.2010, 22:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Słaba ta jego kompilacja - pojedyncze udane zagrania, w dodatku często kompletnie bezproduktywne ( co z tego, że założył siatę obrońcy skoro chwilę potem wbiegł w niego i było po akcji?).
Biorąc pod uwagę że Łobodziński do dziś potrafi obrońców na swój "zwód" nabrać a Błaszczykowski z jednym naprawdę dobrym odejściem robił co chciał, to to może wystarczyć. Nie chcę go bronić bo nie widziałem go w akcji ale mam nadzieję że pokaże coś ciekawego.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Snow napisał(a):Wyświetl post
No faktycznie.
A ja głupi
Lubisz cytować wyrwany fragment z kontekstu co nie?

Ta tabelka z dwoma składami nie wygląda źle tylko na razie ma się nijak do rzeczywistości. Do 25 osobowej kadry brakuje nam lekko 6 piłkarzy... Jeśli zakontraktujemy trzech i nikt nie odejdzie to będzie dobrze. Na razie jest co najwyżej średnio. A Małemu to by się przydała nie ławka tylko Młoda E.
Ostatnio edytowane przez thechris : 18.07.2010 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008

wolfy: Sprawdź sobie w jakiej kategorii wiekowej Cantoro grał na pozycji napastnika, a w jakiej Rios. Jeżeli uważasz, że piłkarze 17 i 20-letni są tak samo ukształtowani piłkarsko, to ja nie mam pytań.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2010, 22:25
Mówimy tutaj o tak pięknych transferach aż normalnie się ucieszyłem ale czy nasza brutalna rzeczywistość nie jest inna ? Jesteście pewni, że to wszystko jest prawdziwe ? Wisła nie transferuje w ciągu jednego okienka ponad 6 zawodników przecież! Może ten Osman Chavez to jakiś półamator, półpiłkarz-pół adwokat, może to nie ten prawdziwy rep. Hondurasu z MŚ ? Może to jest nasz Osman :
http://www.youtube.com/watch?v=1lcDg...eature=related
Jeżeli Osman przejdzie byłoby pięknie Tak samo jakby wpadli Wilk, Rios to wydaję mi się że zakończono by transfery w tej rundzie, bo więcej to nigdy nie mieliśmy transferów chyba.
Idziemy spać weseli, miejmy nadzieję że jak wstaniemy to będzie prawdziwa okazja do wypicia lampki czegoś dobrego
Lista na jutro:
Osman Chavez, Cezary Wilk, Andres Rios/Carlo Costly ... zobaczymy co z tego będzie
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.07.2010, 22:28
Było już kilkadziesiąt razy, nawet zapowiedziano już bany zza kolejne wklejenia

Słaba ta jego kompilacja - pojedyncze udane zagrania, w dodatku często kompletnie bezproduktywne ( co z tego, że założył siatę obrońcy skoro chwilę potem wbiegł w niego i było po akcji?).
to i tak lepiej niż Polacy, nasi to nawet nie umią zrobić jednego zwodu nie przewracając się,
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2010, 22:31
Cichy - nie wiesz o czym dyskusja, to może nie zabieraj głosu. Chyba, że masz zamiar nam udowodnić jaki to z Cantoro super był napastnik. Bo moja teza to - młodzieżówka o niczym nie świadczy. W każdej grają przyszłe gwiazdy jak i zwykłe niewypały (proporcjonalnie do klasy reprezentacji oczywiście, bo u nas w lidze Cantoro był gwiazdą), na wszystkich pozycjach.
Czytanie ze zrozumieniem mam jednak na przyzwoitym poziomie więc mniej więcej orientuję się w temacie. To po raz.
Po dwa, ciesze się, że to napisałeś bo moge się w tym w pełni zgodzić. Przyznasz jednak, że wydźwięk Twojego postu n/t Cantoro miał na celu dyskredytację Riosa z czym zgodzic się nie mogę bo jego występy w młodzieżówce sugerują, że w tym konkretnym okresie był hmm... powiedzmy w 10 argentyńskich napastników w tym przedziale wiekowym. A to jak toczą się losy młodzieżowych reprezentantów swoich krajów to temat na zupełnie inną dyskusję.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.07.2010, 22:35
Arek Onyszko skonczyl kariere, szkoda chlopa ale choc ten jeden raz Wisla miala szczescie, ze go nie wziela
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2010, 22:36
Panowie wszytsko fajnie ale podstawa dobry stoper.Przy zalozeniu ze z Bunozy bedą ludzie,Chavez powinien byc na dzis naszym podstawowym celem.

Rios to bedzie cos czuje super zawodnik,mlody chlopak z Argentyny u-20 uuhuhuhu..bedzie co ogladac
Teraz zobaczylem ten filmik z Palijicem i musze przyznac ze prezentuje sie naprawde dobrze,szybki co w Polsce ma duze znacznie.

oglnie sprawy widzie ida w dobrym kierunku,ale jednak dopoki nie zobacze nowych w koszulkach na prezentacjii dopoty dmucham na zimne.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
LukaszK111
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2010, 22:37
No nie wierze.Z Czarkiem razem gralem przez jakis czas w Polonii Warszawa a teraz ma szanse trafic do Wisły.Szkoda ze mi przeszkodziła kontuzja w dalszej grze w piłke.Fajnie by było gdyby kolega grał w moim ulubionym klubie!Tak czy inaczej widzialem Czarka mecze w Koronie i mozna powiedziec, ze w rolu Defensywnego Pomocnika spisywał sie bardzo dobrze.Jest to gracz bardzo dobrze grajacy ofensywnie.Ale jak widac spełnia sie i w roli gracza defensywnego.Powodzenia!Mam nadzieje ze trafisz do Wisełki!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.07.2010, 22:37
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Druga kwestia do brak zastępstwa dla Sobola, żywcem pasuje mi tutaj jakiś młody polski zawodnik (...) ktoś taki jak Krychowiak, Budziński, czy trochę starsi Cezary Wilk, Gol, Hanzel - sądzę, że takich zawodników typowo defensywnych warto szukać na naszym podwórku, bo akurat defensywnych pomocników na niezłym poziomie w ostatnich latach mieliśmy dosyć sporo (Murawski, Lewandowski, Sobolewski, Radomski, Zdebel, Michalski, Świerczewski, Brzęczek, Kałużny czy nawet Dudka, Kaźmierczak), a Polaków mimo wszystko w składzie fajnie też widzieć.

W wypadku kupienia dwóch niezłych środkowych obrońców (w tym najlepiej jednego perspektywicznego i jednego doświadczonego), takiego DM-a o jakim pisałem, to byłbym w 100% usatysfakcjonowany tym okienkiem transferowym.
Wykrakałem I zdanie kończące swoją wypowiedź z wczoraj podtrzymuje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2010, 22:41
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Czytanie ze zrozumieniem mam jednak na przyzwoitym poziomie więc mniej więcej orientuję się w temacie. To po raz.
Po dwa, ciesze się, że to napisałeś bo moge się w tym w pełni zgodzić. Przyznasz jednak, że wydźwięk Twojego postu n/t Cantoro miał na celu dyskredytację Riosa z czym zgodzic się nie mogę bo jego występy w młodzieżówce sugerują, że w tym konkretnym okresie był hmm... powiedzmy w 10 argentyńskich napastników w tym przedziale wiekowym. A to jak toczą się losy młodzieżowych reprezentantów swoich krajów to temat na zupełnie inną dyskusję.
Chyba jednak złośliwie nadinterpretujesz moje słowa...

Mój post był odpowiedzią na post flamengisty i rozpatrywany poza nią jest pozbawiony kontekstu. Nie dyskredytuję Riosa, po prostu stwierdzam - gra w młodzieżówce nie jest jakimś szczególnie dobrym (bądź też złym ) prognostykiem. Grał - plusik dla niego, ale to tak naprawdę bez znaczenia.
Już ważniejsza jest szkółka, w której się wychował i zespół, w którego kadrze był i (trochę) grał. To mówi nam o nim już trochę więcej - coś tam pewnie umie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Stary 18.07.2010, 22:43
co do riosa to przypomiał mi się taki artykuł, gdzie po raz pierwszy na takim szczeblu jakiś klub (2 liga?) zafundował swoim juniorom zgrupowanie w argentynie. Chłopaki pojechali tam trenować i rozegrali tam ze 2 sparingi na koniec.Jeden z nich grali z River Plate właśnie. Dostali wysoko oba mecze - porażki rzędu 22-1 lub coś w tym stylu. Czyli po prostu manto.
I pamiętam wypowiedzi trenerów o szkoleniu tam młodzieży: jak przyjechali do ośrodka gdzie tamci trenowali to byli w szoku. 4 boiska treningowe gdzie na każdym w tym samym momencie trenowały 2-3 grupy młodzieży w tym samym roczniku. Żeby w ogóle znaleźć się w takiej grupie trzeba przejść przez kilka etapów selekcji, scoutingu, testów.
Jakby chłop miał 25 lat to można by powiedzieć, że niewypał. Ale jeśli przychodzi do nas 21 letni gość z takiej szkółki i do tego jeszcze coś tam zagrał w pierwszej jedenastce - to w porównaniu do polskich rówieśników gość prawdopodobnie ma technikę i szybkość jak z innej planety. A co za tym idzie - idealny MATERIAŁ na zrobienie z niego świetnego gracza. Jeśli podpisze - świetny transfer.

P.S. Artykuł pamiętam już trochę niedokładnie i może pare faktów przekręciłem - ale mniej więcej tak to wyglądało. Jak by ktoś znalazł oryginał to proszę mnie sprostować
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008

Stary 18.07.2010, 22:46
Jeszcze odnośnie Wilka (myślę, że to bardzo ciekawy transfer, jeżeli dojdzie do skutku) to wrzucam kilka linków z jego bramkami, choć wiadomo, nie jest to kluczowy aspekt gry defensywnego pomocnika.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ilk__2_0_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ilk__1_1_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ilk__4_0_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ilk__3_2_.html
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 18.07.2010, 22:50
Onyszko ma ogromnego pecha. Żałowałem, że do nas nie przyszedł, ale jak widać mieliśmy farta, że Polonia przebiła naszą ofertę.

thechris napisał(a):Wyświetl post
"O tak, o tak kupimy Wilka. No to mamy pewną grupę LE a z rok grupę LM."

Żal czytać takie posty.

---

Jak już jesteśmy przy Koronie to mnie się podobała gra Kiełba. I nie, nie tylko w meczu z Wisłą.
Kiełb miał świetny koniec sezonu. Generalnie przez resztę nie błyszczał, a bilans asyst miał cieniutki jak na skrzydłowego. Co nie znaczy, że nie ma szans być dobry, ale jest bardziej ryzykownym celem niż grający na mniej medialnej pozycji, ale pewniejszy swojej formy "czyściciel" jakim jest Wilk.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2010, 22:54
Chyba jednak złośliwie nadinterpretujesz moje słowa...

Mój post był odpowiedzią na post flamengisty i rozpatrywany poza nią jest pozbawiony kontekstu. Nie dyskredytuję Riosa, po prostu stwierdzam - gra w młodzieżówce nie jest jakimś szczególnie dobrym (bądź też złym ) prognostykiem. Grał - plusik dla niego, ale to tak naprawdę bez znaczenia.
Już ważniejsza jest szkółka, w której się wychował i zespół, w którego kadrze był i (trochę) grał. To mówi nam o nim już trochę więcej - coś tam pewnie umie.
W takim razie mamy podobne wnioski ale inaczej je wyrażamy. EOT z mojej strony.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 18.07.2010 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.07.2010, 22:58
thechris napisał(a):Wyświetl post
Chavez, Rios, Wilk... czy Ty żyjesz w świecie fantasy, podpisali kontrakty? Clebera nie będzie w grudniu. Garguła po rocznej kontuzji. Żurawski to emeryt góra na sezon, być może krócej. Małecki również żyje w świecie fantasy - pomylił reala z PES-em, w którym pewnie wyrobił sobie największego skilla dla własnego avatara a poza tym... nie kuma bazy kto to trener. Sobol już ledwo ledwo... Kirm gra taki piach, teraz również w reprezentacji, że Łobo to przy nim prawdziwa gwiazda. Paljić- wielka niewiadoma. Dojdzie jakaś kontuzja i będzie ciężko 14-tkę sklecić na mecz a Ty piszesz o dwóch składach jakbyśmy byli Arsenalem.

mam nadzieje że pokajasz się jeśli:

1 Chavez, Rios, Wilk podpiszą
2 Garguła odzyska formę( powiedzmy kilka asyst i bramek na początek )
3 Żuraw strzeli więcej niż 10 bramek
4 Cleber nie będzie odgrywał pierwszych skrzypiec bo wypalą transferyna tą pozycję i uhonorowany przez klub przeniesie do działu scoutingu
5 Kirm\Paljic zabezpieczą skrzydło
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.07.2010, 23:07
Nudzi mi sie więc oglądam sobie graczy na YT i po obejrzeniu różnych kompilacji Milinkovicia jestem zszokowany tym co ten chłopak potrafi...poprostu totalny hardcore...to zupełnie inny typ piłkarza niż Paljic bo w prównaniu do Serba nie bazuje on na szybkości, a na swojej fenomenalnej technice...
Mam nadzieję, że temat Milinkovivia nie upadł i jeszcze go pozyskamy...oczywiście nie zmieni to faktu, że Paljic również jest ciekawym graczem, a ze swoją szybkościa na podmęczonego rywala może okazać się zabójczą bronią...

Proszę o nienajeżdżanie na mnie z powodu ego posta...wiem, że wszelkie zalety i wady tych graczy wyjdą w praniu, co nie przeszkadza mi w częściowej ich ocenie na podstawie kompilacji znajdujących się na YT.

Pozdrawiam i życzę miłych snów...
Mam nadzieję, że jutro na konferencji
zostaniemy miło zaskoczeni...
Odpowiedz cytując
Kroff
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 18.07.2010, 23:13
jakiej konferencji ? ma byc jakas konferencja ?
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.07.2010, 23:16
Kroff napisał(a):Wyświetl post
jakiej konferencji ? ma byc jakas konferencja ?
Słyszałem, że ma być, a czy będzie to już nie ode mnie zależy
Zapewne bedzie to zależne od pozyskania graczy, z którymi zapewne jesteśmy już dogadani

No właściwie to już dziś...a skoro i zbymak to potwierdza to znaczy, że jutro cos sie szykuje...chyba, że chodzi tylko o zaprezentowanie Pljianicia.
Chociaż skoro godzina nie jest ustalona to pewnie wszystko zależy od tego, o której podpiszą kontrakty.
Ostatnio edytowane przez Reiro : 18.07.2010 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.07.2010, 23:19
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że ma być, a czy będzie to już nie ode mnie zależy
Zapewne bedzie to zależne od pozyskania graczy, z którymi zapewne jesteśmy już dogadani
Jest dzis tylko jeszcze godzina nie jest ustalona
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.07.2010, 23:20
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post

Kasperczak na pewno nie będzie zmieniał kręgosłupa drużyny (chyba, że zostanie do tego zmuszony poprzez transfery, kontuzje, kartki), więc można założyć, że większość nowych piłkarzy będzie wchodzić na końcówki lub ogrywać się w drugim zespole, tylko... Z tego co pamiętam, w meczach o punkty Kasperczak bardzo rzadko stosował jakąkolwiek rotację zawodników (w poprzedniej erze Kasperczaka na boisku niepodzielnie dominowała żelazna 11, a na boisko wchodził niemal zawsze jedynie Kwiek), tak więc boję się trochę, że zanim będziemy mieli okazję dokłądnie przyglądnąć się wszystkim nowym nabytkom, Ci zdążą popaść w syndrom "głębokiego rezerwowego".

Obym się mylił, ale poprzednia przygoda Kasperczaka z Wisłą, sprawia że poważnie obawiam się o realizację tego scenariusza.
Mam nadzieje że się mylisz, to też trochę było tak że on za bardzo nie miał możliwości rotacji - był żelazny skład a rezerwa była kiepska.
Poza tym Kasperczak musi sobie zdawać sprawę że ten 'trzon' nie daje rady i myślę że będzie zmuszony do próbowania różnych wariantów.To widać gołym okiem że gra z przodu się kompletnie nie klei i jeśli faktycznie przyjdą nowi to powinien nie patrzeć jaką kto ma pozycje, czy grał w reprezentacji czy nadal ma łatkę 'młodego zdolnego' , tylko kombinować do zimy ile się da, nawet za cenę jakiś tam strat punktowych a tym bardziej za cenę że jeden czy drugi o których się myślało jako o bardzo rokujących - a przez ostatni czas zupełnie nie dają rady - po prostu usiądą na ławce.
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Ostatnim sezonem w którym Santos był mistrzem jest sezon 2004, więc już się mylisz..
napisałem w-mistrzem ale to już mój błąd że użyłem takiego 'głupiego' skrótu.Natomiast Santos to 'dołuje' od mistrza z 2005 właśnie a jedynym udanym sezonem był ten co grał w nim Marcelo - oczywiście nie dorabiam do tego teorii że on to sprawił bo było by to komiczne ale nie można w żadnym razie powiedzieć że kiedy Marcelo tam grał to oni dołowali.

A Riosowi życzę jak najlepiej, najlepiej u nas - tyle że na razie nie wiemy czy w ogóle podpisze.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.07.2010 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 18.07.2010, 23:20
Pewnie będzie jakaś konferencja prezentująca Paljica, ale nie wiadomo kiedy i czy z kimś nowym na dostawkę.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.07.2010, 23:26
Wszystko to piękne,ale jak tu by wykurzyć,chociaż na wieczną rezerwę pana Łobo,skoro ani słychu ani widu nowego prawego skrzydła?Ja wiem,zdolniak Mały z jego ambicją wszędzie zagra,ale tak po prawdzie,to pewnie powoli szykowane jest mu już miejsce w Koronie Kielce,gdzie kończą wszyscy Bad Boys z Reymonta.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.07.2010, 23:28
Jeżeli prawdziwe są plotki o propozycji dla Diaza za 1mln euro to nie powinniśmy się nawet zastanawiać, sprzedać Juniora i kupić Milinkovicia

Wtedy lewa strona wyglądała by imponująco :
Brożek Kirm Milinkovic i Paljić.
Na prawej Łobo Małecki Cikos Singlar Burliga
w Napadzie Żuraw Boguski Brozek Rosa?
środek pomocy Sobolewski Garguła Jirsak Mączyński Wilk?
Środek Obrony Cleber Kowalski Bunoza Chavez?
Bramka Jovanic Pawełek Kurto

i chyba nigdy wcześniej Wisła nie miała tak szerokiej i wyrównanej kadry, bo gry w pierwszej 11 mógł by byc pewny tylko Sobol i Brożek Paweł.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.07.2010, 23:29
ładny sajgon w piątek z rana wyjechałem do Jarocina na festiwal i na nic nie liczyłem, a wróciłem dzisiaj i czytam "Paljic w Wiśle" potem "Chavez jeszcze w tym tygodniu" potem "Rios na testach" a na samym końcu "Wilk blisko Wisły" przesada idę w kimkę i jutro spodziewam się dalszej zadymy.
dzieje się dobrze Wiaro!
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2010, 23:29
Może mi ktoś powiedziec po co nam Tiboni skoro bierzemy Argrntynczyka? Przeciez są jeszcze Brożek, Żuraw, Boguski i mogący grać w ataku Małecki.. Nie lepiej wstrzymac sie z transferem kolejnego napastnika? Przynajmniej do zimy, wtedy bedziemy mogli ocenic kadre. No chyba, że zarzad ma zamiar sprzedać Pawła Brożka albo Małego.
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 18.07.2010, 23:30
Odnośnie Czarka Wilka to to, że nie jest już młody 24 lata to w Polsce wiek młodego talentu niestety za granicą(Hiszpania, Niemcy, Francja...) 22 latek to już senior niestety u nas piłkarzy mających 24 lata traktuje się jako młodziaków. Gdyby doszło do tego transferu byłby on naturalnym zmiennikiem Sobola. W tamtym sezonie Wilk być może nie wyróżniał się na tle całego zespołu strzelił kilka ciekawych bramek ale jednak ciężko wyróżniać się jak gra się na pozycji defensywnego pomocnika. Byłby jakimś wzmocnieniem ale nie wiem czy potrafiłby godnie zastąpić Sobola za jakieś 2-3 sezony. Mieliśmy braki na tej pozycji, brak zmiennika.

Co do innych transferów dobrze, że przyjechał na testy Rios a nie został od razu przetransferowany, dało to szanse obejrzenia go i zadecydowania czy nadaje się do drużyny. Mam nadzieje, że przyjdzie do nas ten Honduranin Chavez, oglądałem powtórki meczy Hondurasu na MŚ i Chavez prezentował się najlepiej ze stoperów. Na pewno byłby dużym wzmocnieniem i liczę na to, że do nas trafi. Być może jego drużyna nie ugrała niczego to nie stracili dużo bramek razem chyba 3 na całych MŚ, z dużą zasługą Chaveza.

Pozdrawiam... Dzisiaj będzie ciekawy dzień transferowy trzymajcie się.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2010, 23:40
Takie troche głupie pytanie ale czy każdy testowany przez Wisłę zawodnik przechodzi wcześniej testy medyczne?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 18.07.2010, 23:58
A propos Wilka:
http://www.sport.pl/sport/1,78980,5654806.html

Dnia 2 Września 2008 Wybiórcza napisał(a):
Do Cracovii nie trafi Cezary Wilk, który nieoczekiwanie postanowił zostać w Kielcach. 22-letni pomocnik podpisał wczoraj nową trzyletnią umowę i wycofał z PZPN-u pismo o rozwiązanie kontraktu. - Trochę namieszałem, ale mam nadzieję, że grą się zrehabilituję - zaznacza Wilk.
Który to już przypadek?

2193974374743983?

Gracz, Kmiecik,...., Wilk?

;-)
Ostatnio edytowane przez Krissu : 19.07.2010 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów