|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tylko że Kiełba w składzie Korony już nie ma...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Powód: weekend robi swoje ;)
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.07.2010 o godz. 22:06.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tonowałbym optymizm z kilu powodów.
Po pierwsze - żaden z tych zapowiadanych transferów jeszcze nie doszedł do skutku. Nie zobaczę w koszulce, nie uwierzę. Kilka tygodni, kilka miesięcy, kilka lat temu mieliśmy takich przyjść do klubu kilka dziennie, a ile z nich okazało się być realnymi, pokazało życie. Po drugie - nikt z was nie zwrócił uwagi na długość podpisywanych umów. W plotce o Wilku jest to czteroletni kontrakt, ale obrońca z Hondurasu to półroczne wypożyczenie, Argentyńczyk też może się okazać jedynie czasowym nabytkiem, a i z zaprezentowanymi już obrońcami zdaje się nie jest tak słodko. Ostrzegam, że za pól roku, za rok, może się okazać, że znów będziemy grać w międzynarodową loterię transferową. Po trzecie - czas pokaże, ile warci są nasi nowi i ewentualni zawodnicy. Wpływ na grę zawodnika ma nie tylko jego i ligi poziom, ale także atmosfera w drużynie, klimat kulturalny i atmosferyczny danego miasta, kraju - słowem, wszystko. Kilku z was udowadnia, że Paljić nie może być słaby, bo radził sobie tam, gdzie nie radził sobie Kosowski. Kto wie, czy u nas nie będzie grał gorzej niż Kosowski w Niemczech. Loterią są też młodzi niespełnieni, Cantoro i Uche wypalili, ale po wielu latach. Christov i kilku innych z papierami na grę już nie. Po czwarte - zupełnie osobną sprawą jest kwestia weryfikowalnych umiejętności sprowadzanych i testowanych zawodników. Nie to, czy się sprawdzą, ale to, czy w ogóle na taki test zasługują. A co do Wilka - ok, w porządku. Z takim transferem w lidze nie zginiemy, ale pucharów raczej nie zawojujemy. Niech teraz Heniu bierze tą zbieraninę i ich uczy tej swojej francuskiej piłki sprzed dekady - na ligę spokojnie wystarczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Słaba ta jego kompilacja - pojedyncze udane zagrania, w dodatku często kompletnie bezproduktywne ( co z tego, że założył siatę obrońcy skoro chwilę potem wbiegł w niego i było po akcji?). ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kibic Korony pisał mi, że umie odebrać, walczy, potrafi strzelić, ma dobry przegląd pola, mądrze podaje. Przyznam, że poza Wisłą nie oglądam naszej cudownej ligi, ale skoro tutaj parę osób pisze w taki sam sposób jak ten kibic Korony to jestem spokojny raczej.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wilk się strasznie przyda. Chyba każdy pamieta jak fajnie Korona grała w tamtym sezonie.
Jak wyciagniemy takiego grajka za 150 000 euro w wieku 24 lat i ogranego w lidze to uważam że zrobimy dobry interes. Jedyny minus dla ludzi z forum to , to że facet nie grał w reprezentacji i że w lidze+ ekstra co tydzień o nim nie wspominano jak o Sobiechu lub Sadloku. A ja uważam że to będzie dobry transfer. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
było ...... co do filmiku to widać że koleś ma przyśpieszenie zobaczymy jak będzie grał w wiśle ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
Jeśli prawdą jest że chcemy lewego obrońce to raczej napewno żegnamy kogoś z dwójki Diaz, Piotr Brożek. Natomiast mało realne wydaje mi się pozyskanie kolejnego skrzydłowego. Już teraz mamy czterech, do tego dochodzi Piotrek który póki co ustawiany jest na skrzydle i Boguski który też może grać na boku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czy ktoś wie co się stało z Arkadiuszem Onyszko bo według 90 minut odszedł z Polonii z powodu choroby
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc? Cantoro to był żaden napastnik, pokazał się dopiero jako defensywny pomocnik. Jeżeli ktoś uważa inaczej - jego problem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2010 o godz. 22:11.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ale on grał u nas defensywnego. Porównaj z innymi graczami na tej pozycji, np. Sobolem.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||||
Może po prostu przyznaj się do błędu bo zostałeś wypunktowany.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Cichy : 18.07.2010 o godz. 22:15.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wg Orange Sport Info i Weszło Onyszkę czeka transplantację nerek/nerki. Prawdopodobnie zataił poważne problemy z nerkami przed swoim przyszłym pracodawcą. Szkoda gościa, mało brakowało a grałby u nas a wtedy to Wisła musiałaby zmierzyć się z tym dramatem piłkarza.
Powód: niedopowiedzenie
Ostatnio edytowane przez Jaro1991 : 18.07.2010 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
||
Santos nie dołował tylko wtedy co grał Marcelo zdobył w-mistrzostwo - Marcelo 25 meczów - 1974 minuty. Zaczął dołować w następnym gdzie Marcelo grał do połowy sezonu - potem przeszedł do Wisły. River Plate nie został mistrzem z sezonu 08/09 - Został mistrzem wiosny 2008(tam są 2 mistrzostwa rocznie), gdyby to po Europejsku liczyć to sezon 2007/08 - wkład Riosa w tytuł - 38 minut na 19 meczów, czyli żaden. Rios coś tam zagrał w następnym sezonie czyli jesień 2008 - 357 minut , 2 gole ale wtedy akurat River Plate zajęło....ostatnie miejsce w lidze i na tym sezonie w zasadzie skończyła się jego kariera w River Plate bo od jesieni 2008 do wiosny 2010 zagrał jedynie w 270 minutach - na jakieś 60 spotkań które były do rozegrania. Tak więc pomyliłeś wszystko co było do pomylenia i nie piszę tego by deprecjonować Riosa, tylko po pierwsze by uzmysłowić Tobie i podobnym żeby najpierw coś przeczytali a dopiero potem stukali i też po to że jednak jest różnica między Marcelo(podstawowym zawodnikiem Santosu jak do nas przychodził) a Riosem - głębokim rezerwowym. Gdzie mam nadzieje że gość będzie na tyle dobry by do nas przejść |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cantoro jako napastnik w Wisle nie spisywal sie zle, byli wtedy jednak lepsi pilkarze na tej pozycji, a ze szkoda bylo marnowac takiego zawodnika, na wieczne siedzenie na lawce, to sprobowano go na srodku, sprawdzil sie i wszyscy pamietamy jak gral, kiedy zostawal najlepszym pilkarzem ekstraklasy.
Co do Wilka, to jeden z najciekawszych pilkarzy w Koronie, pilkarz ktorego nie bylo widac na pierwszych stronach gazet, tak jak rzadko pojawia sie tam Sobolewski. Sobolewski stal sie jednym z najlepszych pilkarzy ekstraklasy, a przychodzil do Wisly jako wyrozniajacy sie pilkarz ekstraklasy, to w Wisle dorobil sie statusu gwiazdy i najlepszego polskiego defensywnego pomocnika. Mimo, ze Wilk nie jest jeszcze pilkarzem Wisly, to mysle, ze ten pilkarz swoja dotychczasowa gra zasluzyl na to by dac mu prawdziwa szanse, a ze pare osob tu marudzi pytajac ¨kto to jest Wilk¨ to tylko wina tego, ze to zawodnik, ktorego glowne walory dotycza defensywy. O ile nic nie wiem o Riosie, o tyle moge stwierdzic, ze przejscie Wilka do Wisly, to bardzo dobra decyzja dzialaczy. @thechris - powiedz ile widziales meczow Korony, oprocz tego z Wisla... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cantoro w młodzieżówce grał jako napastnik, do nas też przychodził jako taki. Nie sprawdził się, dopiero Kasper zrobił z niego defensywnego. Cichy - nie wiesz o czym dyskusja, to może nie zabieraj głosu. Chyba, że masz zamiar nam udowodnić jaki to z Cantoro super był napastnik. Bo moja teza to - młodzieżówka o niczym nie świadczy. W każdej grają przyszłe gwiazdy jak i zwykłe niewypały (proporcjonalnie do klasy reprezentacji oczywiście, bo u nas w lidze Cantoro był gwiazdą), na wszystkich pozycjach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2010 o godz. 22:18.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Porównaj teraz jego postawę z zachowaniem Gołosia. Pewnie, że szkoda, ale zachował się nagannie i cieszę się, że to nie Wisła będzie płaciła za jego leczenie.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
No faktycznie.Czyli musimy jeszcze z 11 piłkarzy kupić według ciebie, żeby mieć kadrę 25 piłkarzy. A ja głupi się martwiłem o to, że szkoda będzie takiego Małeckiego czy Boguskiego na ławce trzymać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ja czytam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
To raz. A dwa, przecież napisałem, że przydatność każdego z powyższych piłkarzy zweryfikuje boisko i zimą konieczne będą dalsze wzmocnienia. Powiem łopatologicznie: nowi piłkarze w miejsce tych którzy zawiodą, nie odbudują swojej formy. Trzy - dodałem nawet, że ten skład nawet obecnie wymaga dalszych wzmocnień |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Właśnie pierwszy raz obejrzałem kompilacje Paljicia i powiem szczerze, że zastanawiam sie czemu niektórzy tak na niego narzekają. Gościu ma takie pokrętło w nogach, że obrońcy w polskiej lidze to będą sie tylko za nim oglądać, dodatkowo ma niezłe strzały, dośrodkowania, a jego niekonwencjonalne zagrnia sprawiają, że moje ręce same składały sie do oklasków. Powiem więcej...dla mnie jest to lepsza, lewonożna wersja Peszki i z całą pewnością będziemy mieli z niego pociechę. BTW. Fajna muza w tle tej kopilacji...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|