|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Moglibyśmy przepychać się tak tylko po co |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jestem tego samego zdania co Tarann. Poza tym przy stylu gry Kasperczaka w środku pola może być więcej miejsca i Jirsak może grać bardziej po swojemu. Jeżeli się rozegra - może być pożytek z niego
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
przypomnę że WIELKIEGO MAĆKA S. nie było potrzeby na rozgrywającego bo taktyka była prosta dzida na wysokiego napastnika tylko co nie tak było w tej taktyce
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Teraz tylko czekać, aż zaczniemy takie bramy sypać. W reprze się taka akcja udała więc moze... http://www.youtube.com/watch?v=ZK9ewQWjVRI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Niewiem czy ktoś to zauważył , ale obecnie oprócz Burligi nie mamy żadnego piłkarza kontuzjowanego! Praktycznie 90% graczy przepracowała w pełni okres przygotowawczy , widac że odpowiendio dobrano do piłkarzy obciążenia treningowe i nie ma takich sytuacji jak za trenera Skorży , gdzie 1/3 drużyny leży na l-4 . To może być znakiem , że czeka nas naprawde udana runda jesienna . Oby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak, to na pewno jest dobry prognostyk na sezon. Bez paliwa (kondycji) najlepsze Ferrari jest bezużyteczne. Jak będzie fizycznie wszystko konkret, to zawodnic będą się prezentować się lepiej. Oby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Brożek, Boguski, Singlar, Garguła, Cleber - to lista graczy którzy nie przepracowali ostatniego okresu przygotowawczego z powodu kontuzji. Niektórzy w ogóle się nie pozbierali (Garguła, Singlar) a niektórzy grali grubo poniżej oczekiwań (Brożek, Bogiuski). Grubo ponad 1/3 pełnej "11". Było do dupy, jest ok, trzeba sie cieszyć.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie Ciebie prosiłem o odpowiedź,ale.. Cleber w pierwszej jedenastce w zeszłym sezonie nie był, nawet jak był zdrowy też nie grał, Singlar nie był w niej poza momentami kontuzji innych graczy praktycznie nigdy w ciągu dwóch lat pobytu w Wiśle, Garguła sam wiesz... zostaje dwóch, a więc "trochę" mniej niż grubo ponad 1/3 jedenastki.... Karherop napisał, że chodziło o 1/3 całej kadry i to w jednym momencie, czekam więc na wyjaśnienie
Ostatnio edytowane przez akakiusz : 18.07.2010 o godz. 21:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W piątek sparing Wisły z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...KA14/567544436 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
![]() ![]() Tęcza w Polsce
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Paweł Brożek , , Boguski , Singlar, Garguła , Głowacki ( przez kontuzje nie grał w pierwszym meczu z Levadia )- później znowu go dopadła, Sobolewski ( kontuzja na początku rundy ) nasza kadra liczyła wtedy 17 graczy : ( tamta 6 + Pawełek , Cebanu , Marcelo , Jop , Piotr Brożek , Łobodziński , Diaz , Małecki, Kirm , Jirsak , Ćwielong + juniorzy których nie licze jesli 6 z 17 to nie jest więcej niż 1/3 kadry to ja się pytam ile ? poza tym mówie o kadrze , a ty cos pleciesz o pierwszej 11 kolega jest zadowolony z tych wyliczeń ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O pierwszej jedenastce pisał Oldpara, więc do tego się odniosłem... Co do Twoich wyliczeń, 6 z 17 to faktycznie więcej niż 1/3, ale nie ma takiego meczu rozegranego w zeszłym sezonie w którym nie wystąpiliby wszyscy z wymienionych przez Ciebie zawodników równocześnie, więc mylisz się, pisząc, że 1/3 drużyny leżała na L4. Poza tym piszesz, że pełna kadra liczyła 17 graczy plus juniorzy, też nie wiem w którym momencie...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogryzek nie ze złośliwości ale żeby uświadomić ci że skreślanie Tomka to może być pochopna decyzja.
http://wislaportal.pl/news.php?id=18127 Naprawdę wierzę, że tego typu info może być więcej.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 19.07.2010 o godz. 09:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
W piątek gramy jak ktoś wyżej wspomniał gramy z KSZO i będzie szansa do pokazania się dla wszystkich nowych zawodników.
A tak trochę OT: Wiślaccy oldboye wygrali 5-0 z Stalą Mielec w meczu dla powodzian, bo chyba nikt o tym nie wspominał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Wiadomo już gdzie gramy ? Wiem że w Krakowie tylko gdzie dokładnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Ekstraklasa 2009/2010 - Kolejka 17 11 grudnia 2009, 20:00 Wisła Kraków 1 - 0 Zagłębie Lubin skład : Cebanu - Burliga , Jop , Marcelo , Piotr Brożek , Łobodziński ( Chrapek ) , Cantoro , Jirsak , Kirm , Małecki , Boguski ( Ćwielong ) w tym meczy brakowało : Pawełka , Głowackiego , Sobolewskiego , Alvareza , Singlara , Garguły , Pawła Brożka 7 zawodników a sam Boguski grał z niedoleczoną kontuzją co prawda poprzednio zapomniałem o Cantoro i Burlidze , ale to nie zmienia stanu rzeczy że ponad 1/3 zespołu leżała na l-4 (7 z 19) I co teraz kolega na to ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.07.2010 o godz. 10:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisałem na priv, bo rozmywamy temat.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Podobno piłkarze w ramach poprawy szwankującej skuteczności ćwiczyli ostatnio celność strzałów. Może warto by zaczerpnąć dla nich trochę wyzwań z tego filmiku?
http://www.smog.pl/wideo/29516/geniu...o_za_precyzja/ ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdyby w piłce nożnej były takie lotne zmiany jak w Futbolu Am. to Remi mógłby się przydać właśnie na wolne jako kopacz. Jak w tym filmie z Keanu Reeves'em. Koleś wbiegał na stały fragment z fajką w zębach, strzelał i wracał na ławę
A poważnie, to dziwi mnie bardzo, że nie ma w Polsce wymiataczy ze stałcyh fragmentów. Do tego nie trzeba małpiej zwinności czy jakichś wrodzonych cech. Przecież to tylko kwestia powtarzalności i można dojść po roku, dwóch do na prawdę dobrej wprawy i te 3-4 gole na sezon dorzucać z wolnych. A z tego co pamiętam, to jesteśmy jedną z najgorszych drużyn jeśli chodzi o bezpośrednie wolne w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czyżbyśmy w końcu doczekali sie prawdziwej rywalizacji na treningach?
Ehh jak zostanie Rios to możew końcu nadejdzie ten piekny dzien gdy w czasie meczu Lobodzinski Wojciech, Boguski Rafał,Małecki Patryk i Brozek Piotr zasiąda ramie w ramie na ławce rezerwowych... rozmarzyłem sie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieje , że Paljic sie nada
Nie przekonuje mnie Piotr jako skrzydłowy A mecz z prezentującym poziom polskiej 2 ligi rywalem nie jest zadnym wyznacznikiem Bardziej niż te jego akcje zapadł mi w pamięc moment machania łapami i wydzierania sie na Gargułe gdzie wina było po stronie obydwu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Właśnie oglądam sobie sparing Legii z Francuzami, no i warsztat Macieja Skorży widać gołym okiem - dzida do przodu i plaga kontuzji w zespole. Ale nie o tym chciałem. Otóż komentator powiedział przed chwilą, że ten sparing załatwił Legii menedżer Fogiel. Z tego, co wiem, to jest to też menedżer Kasperczaka - i to właśnie za pierwszej kadencji Henia, gdy ten miał mocniejszą pozycję w klubie mieliśmy silnych sparingpartnerów z Francji. Może, gdyby Wisła nie reagowała gorączką na słowo menedżer, nie żałowała na sparingi, a jej trener nie był na cenzurowanym, to gralibyśmy z mocniejszymi rywalami.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Crvena Zvezda prowadzi w sparingu z Hannoverem 2-1 , od ktorego dostalismy bęcki
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|