The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
artek1906
Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2010, 21:28
no Żuraw dziś postrzelał. wiem, wiem, że słaby rywal, ale bramki to bramki. potrzebujemy skuteczności. Nawet Kiro strzelił
"Mocy przybywa, nie ma co ukrywać"

"... i gdyby nie Ona świat mógłby się zatrzymać..."
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.07.2010, 21:55
Wyglada na to, ze Jirsak jest w gazie i to chyba on powinien wyjsc w podstawowej jedenastce meczu rewanzowego LE.

P.S - Nie jestem fanem talentu Czecha, ale jesli mu teraz wszystko wychodzi...na tym polega konkurencja w skladzie.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.07.2010, 01:00
bramki z meczu + wypowiedzi Pawełka i Żurawskiego
http://kiks.tv/2010/07/wisla-remisuj...-z-kolejarzem/
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 17.07.2010, 01:09
Ach, wreszcie doczekaliśmy się chwili, gdy możemy napisać: Jirsak na gazie - wystawcie go w pierwszym składzie. Nie myślałem, że jej doczekam. Tylko czy cieszyć się, że 700k Euro się nie zmarnowało, czy płakać, że Wisła taka słaba?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.07.2010, 06:55
Jirsak zawsze jest w gazie w okresie przygotowawczym. A potem jak zwykle.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.07.2010, 08:49
Thomas ma papiery na granie, bez dwóch zdań.
U niego problem jest natury psychicznej.
O ile gra w sparingach, to gra bardzo fajnie. Niestety w meczach o jakąkolwiek stawkę się spala.
Mam nadzieję, że w tym sezonie pokaże się z jak najlepszej strony. Ja w niego wierzyłem i wierzę.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 17.07.2010, 09:06
A może on się wcale nie spala w lidze, tylko w sparingach rywale odpuszczają/odstawiają nogę i drobny i delikatny Jirsak może poszaleć, zagrać techniczną piłkę? On nie "spala się" w każdym meczu o stawkę, tylko nie ma go na boisku, gdy rywal gra ostro, stanowczo, taktycznie.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 17.07.2010, 09:08
A jak się sprawdził Gordan Bunoza we wczorajszym sparingu ?
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 17.07.2010, 09:09
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
A jaki był wynik : )
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.07.2010, 09:10
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Na skrócie widać, że Bunoza nie mógł nić zaradzić na stracone bramki.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 17.07.2010, 09:11
Wynik 3-3. Jeśli nic nie zawalił to z Cleberem, Cikosem i Diazem będzie lepiej.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.07.2010, 09:25
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
A może on się wcale nie spala w lidze, tylko w sparingach rywale odpuszczają/odstawiają nogę i drobny i delikatny Jirsak może poszaleć, zagrać techniczną piłkę? On nie "spala się" w każdym meczu o stawkę, tylko nie ma go na boisku, gdy rywal gra ostro, stanowczo, taktycznie.
Dodatkowo rywal był już sporo podmęczony kiedy Tomas wchodził na boisko i nie krył tak dobrze jak wcześniej. To żeby trochę ostudzić achy i ochy
Sam pisałem wcześniej że Jirsak był jednym z 4 najlepszych piłkarzy tego meczu, ale trzeba pamiętać jaki to rywal. Gdyby to chociaż był poziom Korony Kielce to można by było być hura optymistą, a tak radzę zaczekać na mecze z mocniejszym i twardziej grającym przeciwnikiem żeby poznać prawdziwą wartość Tomasa.

BTW
Wg mnie właśnie dlatego Kasperczak dał do 11 Gargułe żeby ten na tle tego słabego przeciwnika mógł trochę pograć.
Bo z innymi przeciwnikami jak nie wróci do formy to może być tylko rezerwowym.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.07.2010, 09:52
Nie przekonuje mnie argument, że Jirsak się spala na tle mocnych przeciwników. Strzelił bramkę w Londynie z Totenhamem, również zaliczył gola w sparingu z Liverpoolem, z Barcą zaliczył asystę i grał bardzo dobrze. W paru innych meczach ligowych z trudnymi rywalami też grał nieźle np. z Legia w Warszawie, gdzie popisał się genialną asystą, a później wywalczył karnego. Po prosty w defensywnej i siłowej piłce prezentowanej przez Wisłę Skorży nie było miejsca dla piłkarza o takiej charakterystyce. Nie będąc podstawowym zawodnikiem i grając ogony nie da się utrzymać dobrej formy, dlatego Jirsak miał tak dużo bezbarwnych meczów. Poza ty6m wydaje mi się, że Jirsak jest z kategorii nieśmiałych, grzecznych chłopców, a do takich trzeba umiejętnie podejść. Niemniej jednak nikt w polskiej lidze nie ma tak dobrego strzału z dystansu i tak dobrego przeglądu pola.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2010, 10:28
Mnie dziwi czemu jak już jest Jirsak na boisku i jest jakiś wolny z którego mógłby uderzać to zawsze się ktoś wpycha, a wydaje mi się że nikt tak jak on wolnych celnie by nie bił, chłopak ma naprawdę duże umiejętności strzelania z dystansu a u nas tak jakby nikt tego nie dostrzegał...
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.07.2010, 10:28
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo rywal był już sporo podmęczony kiedy Tomas wchodził na boisko i nie krył tak dobrze jak wcześniej. To żeby trochę ostudzić achy i ochy
Sam pisałem wcześniej że Jirsak był jednym z 4 najlepszych piłkarzy tego meczu, ale trzeba pamiętać jaki to rywal. Gdyby to chociaż był poziom Korony Kielce to można by było być hura optymistą, a tak radzę zaczekać na mecze z mocniejszym i twardziej grającym przeciwnikiem żeby poznać prawdziwą wartość Tomasa.
Nie żebym się kłócił, ale pamiętam mecz z totenhamem więc nie opowiadaj że nie potrafi się zaleźć w ostrej grze. Co do poziomu rywali to ja się pytam co prezentuje teraz Sobol Bo meczyk zagrał cieniutki. Jirsak ma po prostu taki charakter, który nie pozwala mu wykorzystywać tego co potrafi, i tu zgoda, ale nie piszcie że jest słaby.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 17.07.2010, 10:35
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym się kłócił, ale pamiętam mecz z totenhamem więc nie opowiadaj że nie potrafi się zaleźć w ostrej grze. Co do poziomu rywali to ja się pytam co prezentuje teraz Sobol Bo meczyk zagrał cieniutki. Jirsak ma po prostu taki charakter, który nie pozwala mu wykorzystywać tego co potrafi, i tu zgoda, ale nie piszcie że jest słaby.
Ja też pamiętam mecz z Tottenhamem Jirsaka i co z tego? Łobo miał dla odmiany swoją Lechię, a Kirm Odre Wodzisław

To chodzi o pewną regularność. Jirsak gra w sezonie 5 dobrych meczy, 5 solidnych meczy a w pozostałych 20 go nie ma na boisku! Jakby grał 10 dobrych, 15 solidnych i miał te 5 słabych to mógłbyś takie kity ładować za przeproszeniem.

Gość gra u nas już 3 sezon i w każdym było podobnie - 5 dobrych, 5 solidnych i 20 meczy gdzie go nie było w grze....

Sobol jest już w takim wieku że pewnie po sezonie zakończy karierę więc zostaw go w spokoju, bo jak jest zdrowy to w przeciwieństwie do Jirsaka nogi nie odkłada.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2010, 10:40

Gość gra u nas już 3 sezon o w każdym było podobnie - 5 dobrych, 5 solidnych i 20 meczy gdzie go nie było w grze....
5 dobrych raczej przez 3 lata rozegrał 5 solidnych meczów a reszta bardzo słabych, właściwie go nie było na boisku, przeszedł obok gry.Niech zagra chociaż jeden taki cały sezon jak kiedyś Czerwiec czy Kulawik, o Szymku już nawet nie wspominam bo Tomasa od niego dzielą Himalaje.700 tyś € które nigdy sie nie zwróci
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.07.2010 o godz. 10:46.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.07.2010, 10:50
Ja też pamiętam mecz z Tottenhamem Jirsaka i co z tego? Łobo miał dla odmiany swoją Lechię

To chodzi o pewną regularność. Jirsak gra w sezonie 5 dobrych meczy, 5 solidnych meczy a w pozostałych 20 go nie ma na boisku! Jakby grał 10 dobrych, 15 solidnych i miał te 5 słabych to mógłbyś takie kity ładować za przeproszeniem.

Gość gra u nas już 3 sezon i w każdym było podobnie - 5 dobrych, 5 solidnych i 20 meczy gdzie go nie było w grze....

Sobol jest już w takim wieku że pewnie po sezonie zakończy karierę więc zostaw go w spokoju, bo jak jest zdrowy to w przeciwieństwie do Jirsaka nogi nie odkłada.
Zgoda. Nie ma go w 20 meczach. Teraz się zastanów dlaczego? Pokaż mi rundę w której ktoś na niego postawił Na początku był Cantoro, ikona, zakorzeniony w szatni jak mało kto, no chyba że Sobol i tak Tomek kisił się na ławie. Później potrzebne było znalezienie miejsca dla Diaza ( chyba najukochańszego grajka Macieja S.) bo lewa obrona była dla Brożka, a ten wiadomo grać musi teraz Sytuacja jest podobna jest Guła gość który nie grał w piłkę z dwa lata no i trzeba go ogrywać a Sobol ... Sobol to przecież kapitan, nieważne jak gra przecież każdy wie o jego magicznym wpływie na drużynę

I ŻEBY BYŁA JASNOŚĆ nie atakuje i nie próbuję obrazić ani Sobola ani żadnego innego naszego obecnego czy byłego piłkarza Wisły!!!! Po prostu denerwuje mnie że nie patrzymy obiektywnie na to co się dzieje i moim zdaniem marnujemy naprawdę przyzwoitego kolesia.. tylko takiego do którego trzeba podejść odpowiednio, zaufać, tak jak Henio zrobił z Pawłem ( Wyobrażasz sobie żeby ktoś pozwolił Tomkowi zagrać kilka meczy padaki po to żeby obejrzeć trójeczkę w siatce ległej )
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.07.2010, 10:55
Tylko tak szczerze i obiektywnie, co chcemy oczekiwać po chłopaku wartym 700 tys. euro. W świecie piłki nożnej to marna kwota. Wiem, że na polskie warunki to transfer wręcz astronomiczny ale według mnie to Jirsak gra na swoim jakimś tam poziomie, a że oczekiwać byśmy po Tomku chcieli zagrań wartych kilka milionów euro to już Nasze życzenie. On być może nigdy nie sprosta oczekiwaniom nieadekwatnym do wartości i umiejętności Jirsaka.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 17.07.2010, 11:10
Zgoda. Nie ma go w 20 meczach. Teraz się zastanów dlaczego? Pokaż mi rundę w której ktoś na niego postawił Na początku był Cantoro, ikona, zakorzeniony w szatni jak mało kto, no chyba że Sobol i tak Tomek kisił się na ławie. Później potrzebne było znalezienie miejsca dla Diaza ( chyba najukochańszego grajka Macieja S.) bo lewa obrona była dla Brożka, a ten wiadomo grać musi teraz Sytuacja jest podobna jest Guła gość który nie grał w piłkę z dwa lata no i trzeba go ogrywać a Sobol ... Sobol to przecież kapitan, nieważne jak gra przecież każdy wie o jego magicznym wpływie na drużynę

I ŻEBY BYŁA JASNOŚĆ nie atakuje i nie próbuję obrazić ani Sobola ani żadnego innego naszego obecnego czy byłego piłkarza Wisły!!!! Po prostu denerwuje mnie że nie patrzymy obiektywnie na to co się dzieje i moim zdaniem marnujemy naprawdę przyzwoitego kolesia.. tylko takiego do którego trzeba podejść odpowiednio, zaufać, tak jak Henio zrobił z Pawłem ( Wyobrażasz sobie żeby ktoś pozwolił Tomkowi zagrać kilka meczy padaki po to żeby obejrzeć trójeczkę w siatce ległej )
Nieobiektywnie to patrzysz TY. Szkoda mi czasu na kopnie się z Tobą.... a Jirsak to kolejny męczennik któremu nikt nie pozwala grać, nawet Kasperczak. Jirsak miał dość meczy i czasu aby wygryźć z 11 Sobola, Diaza, Cantoro itd Jakoś mu nie wyszło.... ale nie wyszło mu nie z powodu że nikt na niego nie stawiał, tylko normalnie jest słaby i nie jest w stanie regularnie grać na dobrym poziomie. 1 mecz dobry 3 słabe...

Będzie Jirsak w lepszej formie niż konkurenci będzie grał w 11! Nikt sobie samobója nie chce strzelić, nawet Skorża czy Kasperczak więc nie kituj kolego.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2010, 11:17
Zgoda. Nie ma go w 20 meczach. Teraz się zastanów dlaczego? Pokaż mi rundę w której ktoś na niego postawił
Wisła to nie przedszkole, my nie mamy niańczyć Jirsaków i ciągle dawać im szanse mówiąc 'nic się nie stało, spróbujesz za tydzień'. Jirsak u Skorży wbrew temu co ogół forumowiczów wypisuje grał. Raz 45 minut, innym razem 30, czasem nawet i 90. Ale nic z tego nie wynikało, te występy były takie bezbarwne że sami 'zwolennicy' Tomka o nich nie pamiętają, więc tworzą mity że nie grał. A w 3 ostatnich latach zagrał w blisko 70 (!!) meczach ligowych. Skoro się nie sprawdzał, był słaby i do niczego to do cholery na jakiej podstawie trener miałby dać mu grać całą rundę?
Możliwości są dwie - albo jest słaby, albo jest dobry tylko ma problemy z psychiką (czyli... jest słaby).
Teraz zapewne od Kasperczaka będzie dostawał kolejne szanse gry po kilka-naście/dziesiąt minut, i jeśli 'dorósł' psychicznie do dorosłej piłki to mu powinno wystarczyć żeby pokazać że jest dobry. Jak zagra kilka dobrych ogonów pod rząd to będzie podstawa do tego żeby pomyśleć o nim w perspektywie pierwszej jedenastki. Na razie jednak ława to odpowiednie dla niego miejsce.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.07.2010, 11:26
Nieobiektywnie to patrzysz TY. Szkoda mi czasu na kopnie się z Tobą.... a Jirsak to kolejny męczennik któremu nikt nie pozwala grać, nawet Kasperczak. Jirsak miał dość meczy i czasu aby wygryźć z 11 Sobola, Diaza, Cantoro itd Jakoś mu nie wyszło.... ale nie wyszło mu nie z powodu że nikt na niego nie stawiał, tylko normalnie jest słaby i nie jest w stanie regularnie grać na dobrym poziomie. 1 mecz dobry 3 słabe...

Będzie Jirsak w lepszej formie niż konkurenci będzie grał w 11! Nikt sobie samobója nie chce strzelić, nawet Skorża czy Kasperczak więc nie kituj kolego.
Co do jednego pełna zgoda... szkoda czasu. Mam nadzieję że zdarzy ci się kiedyś, choćby w pracy podjąć rywalizację na podobnych zasadach co Tomkowi, czyli po rywalizujesz o awans np. z synem właściciela
Zapewniam cię że twój szef też nie będzie chciał strzelać sobie samobója. A tak na poważnie to mam nadzieję że Tomek pokaże w tym sezonie, który z nas ma racje.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 17.07.2010, 11:28
Co do jednego pełna zgoda... szkoda czasu. Mam nadzieję że zdarzy ci się kiedyś, choćby w pracy podjąć rywalizację na podobnych zasadach co Tomkowi, czyli po rywalizujesz o awans np. z synem właściciela
Zapewniam cię że twój szef też nie będzie chciał strzelać sobie samobója. A tak na poważnie to mam nadzieję że Tomek pokaże w tym sezonie, który z nas ma racje.
Na pewno Diaz, Cantoro czy Sobol to "synowie" Cupiała.... ochłoń chłopie, bo argumenty masz mizerne a uparty jesteś jak mało kto. Szkoda czasu na przewalanie tekstów o "męczenniku" Tomasie.

Ma kolejny czyli już 4 sezon żeby pokazać że jest dobrym kopaczem! Niech ****a Jirsak wreszcie wykorzysta szansę!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.07.2010 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.07.2010, 11:31
Na pewno Diaz, Cantoro czy Sobol to "synowie" Cupiała.... ochłoń chłopie, bo argumenty masz mizerne a uparty jesteś jak mało kto. Szkoda czasu na przewalanie tekstów o "męczenniku" Tomasie.

Ma kolejny czyli już 4 sezon żeby pokazać że jest dobrym kopaczem! Niech ****a Jirsak wreszcie wykorzysta szansę!
Jest takie słowo ANALOGIA. Sprawdź w słowniku pomoże ci to zrozumieć mój poprzedni post. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 17.07.2010, 11:32
Jest takie słowo ANALOGIA. Sprawdź w słowniku pomoże ci to zrozumieć mój poprzedni post. Pozdrawiam.
Jest tez takie słowo ADEKWATNOŚĆ - a w tym przypadku, adekwatność przykładu z rzeczywistością!

Podajesz głupie naiwne przykłady typu syn szefa itd które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i się ośmieszasz... (to chyba ta upartość albo niemożliwość zrozumienia argumentów AYALI, Rob Zombie albo moich)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.07.2010 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2010, 11:40
Wisla 3-3 Kolejarz (skrot meczu)
http://www.youtube.com/watch?v=19b7ro8KuNs
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.07.2010, 11:41
Jest tez takie słowo ADEKWATNOŚĆ - a w tym przypadku, adekwatność przykładu z rzeczywistością!
Świetne Naprawdę. Widzę, że jednak można w błocie malkontenctwa, dziewczęcych histerii i garści faktów natrafić na perełkę.
Żeby nie było OT i żeby Tomka puściła czkawka proponuję dokończyć po następnym meczu wtedy ocenimy kto wnosi więcej do naszej gry i kto powinien wychodzić w pierwszej 11. Może być?

Co do syna szefa chyba rozumiesz że miałem na myśli pokazanie nierównych moim zdaniem szans na grę dla wszystkich piłkarzy i chciałem znaleźć przykład który mógłbym odnieść do ciebie.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 17.07.2010 o godz. 11:44.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 17.07.2010, 11:44
Świetne Naprawdę. Widzę, że jednak można w błocie malkontenctwa, dziewczęcych histerii i garści faktów natrafić na perełkę.
Żeby nie było OT i żeby Tomka puściła czkawka proponuję dokończyć po następnym meczu wtedy ocenimy kto wnosi więcej do naszej gry i kto powinien wychodzić w pierwszej 11. Może być?
Ocenimy go po całym sezonie. Nie po 2 meczach z ogórkami, ale tak jak się ocenia piłkarza (jego wkład w wyniki zespołu)
30 meczy liga, PP, puchary europejskie. Może być? Wtedy ocenimy jak piszesz "kto wnosi więcej do naszej gry" itd.... Po całym sezonie

Przykład który podałeś nie był dobry, bo zakładał a priori że Jirsak stał z góry na przegranej pozycji w rywalizacji z innymi kolegami z zespołu. A tak nie było. Nikt nie miał forów. Dostał wiele szans, w końcu "tata" Cupiał wydał na niego aż 700 tysięcy euro, tylko sam nie wykorzystał swojej szansy.
Powód: Przykład
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.07.2010 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.07.2010, 12:00
Ocenimy go po całym sezonie. Nie po 2 meczach z ogórkami, ale tak jak się ocenia piłkarza (jego wkład w wyniki zespołu)
30 meczy liga, PP, puchary europejskie. Może być? Wtedy ocenimy jak piszesz "kto wnosi więcej do naszej gry" itd.... Po całym sezonie
Chciałbym żebyśmy mogli tak zrobić i mam nadzieje, że tak będzie. Ale to zależy od jednej rzeczy o której ciągle piszę. O sytuacji w której o tym kto będzie grał zadecyduje jego rzeczywista forma i wtedy będziemy mogli ocenic " kto więcej wnosi do naszej gry" Bo wszystkie argumenty które podałeś na to że Jirsak jest słaby to teoria. Bo gra ktoś inny i było by ok gdyby był faktycznie lepszy, a nie lepiej umocowany w szatni, u trenera, itd. No bo jakie statystyki miał Sobol czy Diaz w zeszłym sezonie Zresztą pal licho statystyki kiedy mieli konkretny mecz Ile ich było w proporcji do dostanych szans
Dlatego niestety podejrzewam, że będziemy sobie mogli po oceniać raczej epizody Tomka i powoli przyzwyczajać się z myślą, że zmarnowaliśmy kupę forsy i niezłego piłkarza. Chyba że faktycznie prawdę mają ci niepoprawni optymiści, którzy wieszczą że nasz klub zmierza do normalności.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2010, 12:15
Co do syna szefa chyba rozumiesz że miałem na myśli pokazanie nierównych moim zdaniem szans na grę dla wszystkich piłkarzy
Fakty koleś, fakty. 70 meczów ligowych + kilkanaście pucharowych przez 3 lata to mało? Jeśli to jest gnębienie i nierówne traktowanie, to brak mi słów, jesteś całkowicie oporny na wszelką argumentację. To jest moim zdaniem aż za dużo, i życzę każdemu żeby w swojej pracy był traktowany jak Jirsak i mimo ciągłego przeciętniactwa dostawał tyle okazji i szans co Tomek.
Hah, jasne, może wypali... tylko co to wnosi do naszej dyskusji? Tzn. fakt że gość będzie dobrze grał w przyszłości nie rzutuje wcale na jego przeszłość, o której w tym momencie rozmawiamy.

EDIT - odpowiedź w "Nasi piłkarze... " (żeby więcej nie rozmywać tego tematu)
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 17.07.2010 o godz. 13:54.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów