|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
no Żuraw dziś postrzelał. wiem, wiem, że słaby rywal, ale bramki to bramki. potrzebujemy skuteczności. Nawet Kiro strzelił
![]() ![]()
"Mocy przybywa, nie ma co ukrywać"
![]() "... i gdyby nie Ona świat mógłby się zatrzymać..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wyglada na to, ze Jirsak jest w gazie i to chyba on powinien wyjsc w podstawowej jedenastce meczu rewanzowego LE.
P.S - Nie jestem fanem talentu Czecha, ale jesli mu teraz wszystko wychodzi...na tym polega konkurencja w skladzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
bramki z meczu + wypowiedzi Pawełka i Żurawskiego
http://kiks.tv/2010/07/wisla-remisuj...-z-kolejarzem/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ach, wreszcie doczekaliśmy się chwili, gdy możemy napisać: Jirsak na gazie - wystawcie go w pierwszym składzie. Nie myślałem, że jej doczekam. Tylko czy cieszyć się, że 700k Euro się nie zmarnowało, czy płakać, że Wisła taka słaba?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jirsak zawsze jest w gazie w okresie przygotowawczym. A potem jak zwykle.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Online |
|
|
Thomas ma papiery na granie, bez dwóch zdań.
U niego problem jest natury psychicznej. O ile gra w sparingach, to gra bardzo fajnie. Niestety w meczach o jakąkolwiek stawkę się spala. Mam nadzieję, że w tym sezonie pokaże się z jak najlepszej strony. Ja w niego wierzyłem i wierzę. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może on się wcale nie spala w lidze, tylko w sparingach rywale odpuszczają/odstawiają nogę i drobny i delikatny Jirsak może poszaleć, zagrać techniczną piłkę? On nie "spala się" w każdym meczu o stawkę, tylko nie ma go na boisku, gdy rywal gra ostro, stanowczo, taktycznie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak się sprawdził Gordan Bunoza we wczorajszym sparingu ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wynik 3-3. Jeśli nic nie zawalił to z Cleberem, Cikosem i Diazem będzie lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Sam pisałem wcześniej że Jirsak był jednym z 4 najlepszych piłkarzy tego meczu, ale trzeba pamiętać jaki to rywal. Gdyby to chociaż był poziom Korony Kielce to można by było być hura optymistą, a tak radzę zaczekać na mecze z mocniejszym i twardziej grającym przeciwnikiem żeby poznać prawdziwą wartość Tomasa. BTW Wg mnie właśnie dlatego Kasperczak dał do 11 Gargułe żeby ten na tle tego słabego przeciwnika mógł trochę pograć. Bo z innymi przeciwnikami jak nie wróci do formy to może być tylko rezerwowym. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie przekonuje mnie argument, że Jirsak się spala na tle mocnych przeciwników. Strzelił bramkę w Londynie z Totenhamem, również zaliczył gola w sparingu z Liverpoolem, z Barcą zaliczył asystę i grał bardzo dobrze. W paru innych meczach ligowych z trudnymi rywalami też grał nieźle np. z Legia w Warszawie, gdzie popisał się genialną asystą, a później wywalczył karnego. Po prosty w defensywnej i siłowej piłce prezentowanej przez Wisłę Skorży nie było miejsca dla piłkarza o takiej charakterystyce. Nie będąc podstawowym zawodnikiem i grając ogony nie da się utrzymać dobrej formy, dlatego Jirsak miał tak dużo bezbarwnych meczów. Poza ty6m wydaje mi się, że Jirsak jest z kategorii nieśmiałych, grzecznych chłopców, a do takich trzeba umiejętnie podejść. Niemniej jednak nikt w polskiej lidze nie ma tak dobrego strzału z dystansu i tak dobrego przeglądu pola.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mnie dziwi czemu jak już jest Jirsak na boisku i jest jakiś wolny z którego mógłby uderzać to zawsze się ktoś wpycha, a wydaje mi się że nikt tak jak on wolnych celnie by nie bił, chłopak ma naprawdę duże umiejętności strzelania z dystansu a u nas tak jakby nikt tego nie dostrzegał...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To chodzi o pewną regularność. Jirsak gra w sezonie 5 dobrych meczy, 5 solidnych meczy a w pozostałych 20 go nie ma na boisku! Jakby grał 10 dobrych, 15 solidnych i miał te 5 słabych to mógłbyś takie kity ładować za przeproszeniem. Gość gra u nas już 3 sezon i w każdym było podobnie - 5 dobrych, 5 solidnych i 20 meczy gdzie go nie było w grze.... Sobol jest już w takim wieku że pewnie po sezonie zakończy karierę więc zostaw go w spokoju, bo jak jest zdrowy to w przeciwieństwie do Jirsaka nogi nie odkłada. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.07.2010 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i tak Tomek kisił się na ławie. Później potrzebne było znalezienie miejsca dla Diaza ( chyba najukochańszego grajka Macieja S.) bo lewa obrona była dla Brożka, a ten wiadomo grać musi teraz Sytuacja jest podobna jest Guła gość który nie grał w piłkę z dwa lata no i trzeba go ogrywać a Sobol ... Sobol to przecież kapitan, nieważne jak gra przecież każdy wie o jego magicznym wpływie na drużynę![]() I ŻEBY BYŁA JASNOŚĆ nie atakuje i nie próbuję obrazić ani Sobola ani żadnego innego naszego obecnego czy byłego piłkarza Wisły!!!! Po prostu denerwuje mnie że nie patrzymy obiektywnie na to co się dzieje i moim zdaniem marnujemy naprawdę przyzwoitego kolesia.. tylko takiego do którego trzeba podejść odpowiednio, zaufać, tak jak Henio zrobił z Pawłem ( Wyobrażasz sobie żeby ktoś pozwolił Tomkowi zagrać kilka meczy padaki po to żeby obejrzeć trójeczkę w siatce ległej |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tylko tak szczerze i obiektywnie, co chcemy oczekiwać po chłopaku wartym 700 tys. euro. W świecie piłki nożnej to marna kwota. Wiem, że na polskie warunki to transfer wręcz astronomiczny ale według mnie to Jirsak gra na swoim jakimś tam poziomie, a że oczekiwać byśmy po Tomku chcieli zagrań wartych kilka milionów euro to już Nasze życzenie. On być może nigdy nie sprosta oczekiwaniom nieadekwatnym do wartości i umiejętności Jirsaka.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Będzie Jirsak w lepszej formie niż konkurenci będzie grał w 11! Nikt sobie samobója nie chce strzelić, nawet Skorża czy Kasperczak więc nie kituj kolego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Możliwości są dwie - albo jest słaby, albo jest dobry tylko ma problemy z psychiką (czyli... jest słaby). Teraz zapewne od Kasperczaka będzie dostawał kolejne szanse gry po kilka-naście/dziesiąt minut, i jeśli 'dorósł' psychicznie do dorosłej piłki to mu powinno wystarczyć żeby pokazać że jest dobry. Jak zagra kilka dobrych ogonów pod rząd to będzie podstawa do tego żeby pomyśleć o nim w perspektywie pierwszej jedenastki. Na razie jednak ława to odpowiednie dla niego miejsce. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zapewniam cię że twój szef też nie będzie chciał strzelać sobie samobója. A tak na poważnie to mam nadzieję że Tomek pokaże w tym sezonie, który z nas ma racje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ma kolejny czyli już 4 sezon żeby pokazać że jest dobrym kopaczem! Niech ****a Jirsak wreszcie wykorzysta szansę!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.07.2010 o godz. 11:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podajesz głupie naiwne przykłady typu syn szefa itd które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i się ośmieszasz... (to chyba ta upartość albo niemożliwość zrozumienia argumentów AYALI, Rob Zombie albo moich)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.07.2010 o godz. 11:35.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wisla 3-3 Kolejarz (skrot meczu)
http://www.youtube.com/watch?v=19b7ro8KuNs ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę. Widzę, że jednak można w błocie malkontenctwa, dziewczęcych histerii i garści faktów natrafić na perełkę. ![]() Żeby nie było OT i żeby Tomka puściła czkawka proponuję dokończyć po następnym meczu wtedy ocenimy kto wnosi więcej do naszej gry i kto powinien wychodzić w pierwszej 11. Może być? ![]() Co do syna szefa chyba rozumiesz że miałem na myśli pokazanie nierównych moim zdaniem szans na grę dla wszystkich piłkarzy i chciałem znaleźć przykład który mógłbym odnieść do ciebie.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 17.07.2010 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
30 meczy liga, PP, puchary europejskie. Może być? Wtedy ocenimy jak piszesz "kto wnosi więcej do naszej gry" itd.... Po całym sezoniePrzykład który podałeś nie był dobry, bo zakładał a priori że Jirsak stał z góry na przegranej pozycji w rywalizacji z innymi kolegami z zespołu. A tak nie było. Nikt nie miał forów. Dostał wiele szans, w końcu "tata" Cupiał wydał na niego aż 700 tysięcy euro, tylko sam nie wykorzystał swojej szansy. Powód: Przykład
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.07.2010 o godz. 11:57.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego niestety podejrzewam, że będziemy sobie mogli po oceniać raczej epizody Tomka i powoli przyzwyczajać się z myślą, że zmarnowaliśmy kupę forsy i niezłego piłkarza. Chyba że faktycznie prawdę mają ci niepoprawni optymiści, którzy wieszczą że nasz klub zmierza do normalności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
EDIT - odpowiedź w "Nasi piłkarze... " (żeby więcej nie rozmywać tego tematu)
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 17.07.2010 o godz. 13:54.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|