The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 00:39
martin_6 napisał(a):Wyświetl post

Ja jestem niewierzący, ale symbole religijne w niczym mi nie przeszkadzają. Śmieszą mnie niektórzy inni ateiści przypominający religijnych fundamentalistów, wojujący z religią na każdym kroku, obrażający wierzących. Po prostu to, o co ateiści walczyli od wieków, czyli tolerancja, w pełnej krasie...
Ja też jestem niewierzący i też symbole religijne mi jakoś wielce nie przeszkadzają, chyba że ich nadmiar.
co do tego krzyża pod pałacem to oczywiście powinno się go usunąć.Tyle że ja na miejscu PO bym się z tym nie śpieszył - tak jak słomiany zapał mieli harcerze ,którzy mieli tam warty odprawiać nie wiadomo ile a skończyło się to szybko, tak dopóki będą tam jego 'obrońcy' to w ogóle bym tego nie ruszał.Będą bronić 10 lat - niech stoi - znudzi im się po miesiącu - przenieść.
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.07.2010, 01:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Komu nagle zaczął krzyż przeszkadzać? Chyba ci się coś pokręciło. Ruska trumna z ciałem Prezydenta Polski stała w błocie a Tusk pozował do zdjęć. Myślisz że to nie mówi o stosunku PO do całej sprawy? Czego konsekwencją są postępy w "śledztwie". PO to Złodziejska partia która myśli tylko o własnym interesie, a Polaków ma w dupie. Kaczyński mówi o tym otwarcie dlatego taki kwik wszędzie.
Przez szacunek czesć słów sobię oszczędzę, ale proszę Cię, widzisz co piszesz? I najlepsze, że zgadnę, że usłyszałes to od kogos, bo sam z pewnoscią nie widziałes. Po pierwszę w jakim błocie, skoro tam nawet deszcz nie padał? Po drugie ruska trumna - no tak Twój wielki prezes jeszcze do niedawna w swojej zakłamanej kampanii o wschodnich sąsiadach wyrażał się nadwyraz uprzejmie, a teraz ruska trumna itp. A co Tusk miał na barkach wziąć dla Leszka polską trumnę? Powiem tak, Jarek jest do bólu zakłamany i tak sobię myslę, że z dwóch Kaczorów niestety nie ten wsiadł do samolotu. A co do tego, że PO ma nas w dupie... Hmmm PIS już do władzu doszedł raz i jakos poprawy życia nie widziałem, tylko codzienne skandale i państwo policyjne!!! Podsumowując rozumiem, że musi być w kraju opozycja i ludzie myslący inaczej niż ja, ale do cholery no taką głupotę to podziwiam jak ktos wypisuje.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2010, 08:58
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Komu nagle zaczął krzyż przeszkadzać? Chyba ci się coś pokręciło. Ruska trumna z ciałem Prezydenta Polski stała w błocie a Tusk pozował do zdjęć. Myślisz że to nie mówi o stosunku PO do całej sprawy? Czego konsekwencją są postępy w "śledztwie". PO to Złodziejska partia która myśli tylko o własnym interesie, a Polaków ma w dupie. Kaczyński mówi o tym otwarcie dlatego taki kwik wszędzie.
I Ty po takich tekstach masz tupet wpierać innym, że ulegają manipulacją tych, czy innych mediów?

Zastanów się najpierw, czy Tobą ktoś nie manipuluje na tyle, że powtarzasz rzeczy, których nijak nie możesz zweryfikować, a uznajesz je za prawdę objawioną...

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
A że tak przekornie zapytam, w ogóle wg. Ciebie ma prawo Kaczyński na ten temat się wypowiadać czy też nie ma

Krzyż postawili harcerze w okresie żałoby z jasną i czytelną intencją, aby powstał w tym miejscu pomnik ku czci ofiar, Komorowski po wyborach planował pozbyć się "kłopotu-problemu", z pominięciem autorów ustawienia tam krzyża układając się z Episkopatem, nawet nie czyniąc aluzji w kontekście pomnika czy też jakiegokolwiek upamiętnienia ofiar katastrofy. Jest faux pas W moim odczuciu jest. Czy jest to jedna z najbardziej palących spraw w Polsce Dla mnie (jak i pewnie dla Ciebie) nie, natomiast dla bliskich ofiar (Kaczyński i większość w PiSie) jest to b. istotne. Tak jak istotne są ich odczucia po "podróży" do Smoleńska gdzie musieli identyfikować swoich najbliższych, gdzie ani mnie ani Ciebie nie było, odczuć w/w nie mamy.
Uważam, że to jest faux pas. Była to moja pierwsza myśl po przeczytaniu tego wywiadu i tego się wypierał nie będę... Uważam, że sytuacja wymaga bardzo delikatnych działań, podobnie jak to ma miejsce ze zdjęciami w sejmie... Wydaje mi się, że krzyż wykorzystywany jest politycznie, ale mimo to powinno się przymknąć na to oko i jak najszybciej stworzyć tablicę, czy nawet pomnik, który tam stanie.

"Czy jest to jedna z najbardziej palących spraw w Polsce Dla mnie (jak i pewnie dla Ciebie) nie, natomiast dla bliskich ofiar (Kaczyński i większość w PiSie) jest to b. istotne"

Skoro nie potrafi się oddzielić spraw prywatnych od zawodowych, jak sam to zauważasz, może warto odejść na jakiś czas z polityki? Jeśli Polska jest najważniejsza to rozsądnie byłoby koncentrować się na jej rozwoju, a nie krzyżu pod pałacem, czy ruskiej trumnie...

Ciekawe tylko, że dwa miesiące się nawet o tym nie zająknęli, a teraz nagle wszystko wyciągają. Co więcej było kilka przypadków z ich strony dziękowania Rosjanom za pomoc etc. także z ich obozu, a nawet z ust prezesa.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 17.07.2010 o godz. 09:21.
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2010, 09:29
Ja za to wiem jedno. Najważniejsze w dziejach Polski śledztwo prowadzą Rosjanie i choćby samolot został strącony przez 100 chłopów strzelających z kałachów to Rosjanie i tak powiedzą to co będzie im pasować - my i tak nie mamy na to żadnego wpływu. Gdy rok temu na pokazach rozbił się Białoruski myśliwiec, to cały teren został otoczony, śledztwo prowadziła Białoruś a żaden Polak nie miał tam wstępu! No ale w PL są inne, lepsze standardy, po co nam czarne skrzynki, po co nam to śledztwo, przyjaciele Rosjanie na pewno wszystko wyjaśnią za nas.

Pytanie kontrolne? Czy gdyby tu rozbił się samolot z prezydentem USA lub Rosji to te kraje pozwoliłyby na to aby takie śledztwo prowadzili Polacy? Jestem pewien, że jeszcze tego samego dnia premier Tusk zaproponowałby przyjaciołom przejęcie śledztwa... Taka zakompleksiona mentalność.

Cała ta komisja MAK - niby międzynarodowa, składa się ludzi pochodzących tylko i wyłącznie z byłego ZSRR... Jej zadaniem jest między innymi przyznawanie akredytacji lotniskom. Więc raczej zapomnijmy, że obwinią kontrole lotów, czy lotnisko, któremu sami pozwolili funkcjonować.

O rzetelnym wyjaśnieniu całej sprawy możemy raz na zawsze zapomnieć. Wersja będzie błąd pilota, bo jest ona na rękę każdej ze stron. Oczywiście przy okazji GW Palikot itd będą insynuować, że pilot był pod nadzwyczajną presją itp. A cała masa ślepo zapatrzonych w posunięcia rządu, z zakorzenioną już nienawiścią do Kaczyńskiego i PIS będzie bezrefleksyjnie jechać po każdym, kto oczekuje wyjaśnienia całej sprawy.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.07.2010, 09:49
JKM "zdobywa" kolejne głosy
http://sport.wp.pl/kat,37154,title,K...l?ticaid=1a899
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2010, 12:12
Palikot kpi z kolejnej ofiary Smoleńska
http://palikot.blog.onet.pl/Gosiewsk...,ID410698134,n
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.07.2010, 12:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Palikot kpi z kolejnej ofiary Smoleńska
http://palikot.blog.onet.pl/Gosiewsk...,ID410698134,n
Jak przeczytałem to stwierdziłem tylko, że z ironią krytykuje zwolenników teorii spiskowych.
emj10
Senior Member

Stary 17.07.2010, 12:25
Oczywiście, że ten wpis ma charakter prześmiewczy, ale należy sobie zadać pytanie co się dzieje, że takie wpisy muszą trafiać do opinii publicznej, jaka chora wojna toczy się w naszym kraju.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.07.2010, 13:43
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jak przeczytałem to stwierdziłem tylko, że z ironią krytykuje zwolenników teorii spiskowych.
Akurat największym teoretykiem od teorii spiskowych jest sam Palikot. Co niestety umyka większości moich pożal się Boże współrodaków z powodu genetycznej nienawiści do Czarnego Jarosława z Mordoru.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.07.2010, 14:19
Widać, że słońce mocno grzeje a niektórzy politycy dostali ciężkiego udaru. Rezultatem jest dyskusja o "krzyżu katyńskim" - czy go usuwać, czy nie, a jeśli usuwać - to kiedy i w jakiej formie.

Tu nie ma o czym dyskutować. Pałac prezydencki to urząd państwowy, siedziba głowy państwa. Państwo polskie nie jest państwem wyznaniowym (jeszcze). Krzyż powinno się natychmiast usunąć, bo jego obecność pod pałacem narusza zasadę świeckiego państwa.

W razie wątpliwości zapraszam do lektury:

Cytat:
Art. 25.

(...)

2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

(...)
Przed pałacem prezydenckim, w jego wnętrzu - nie ma miejsca na żadne symbole religijne. Podobnie jak w gmachu sejmu i senatu, w urzędzie rady ministrów, poszczególnych ministerstwach, urzędach wojewódzkich etc.

To, że ten zapis konstytucji jest powszechnie łamany to inna sprawa. Ale podkreślam - posłowie, którzy powinni stać na straży konstytucji - nie powinni mieć cienia wątpliwości, jakie są jej zapisy.

A jak się posłom PiS ten zapis nie podoba, trzeba było go zmienić. Był na to czas, gdy PiS miał swój rząd i prezydenta. Może też kiedyś ta sytuacja powróci. Oczekiwałbym jednak minimum przyzwoitości i zapisanie w programie tej partii, że chce ona likwidacji zasady świeckości państwa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.07.2010, 14:39
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Kolega wie ,że istnieje coś takiego jak Konstytucja RP? Radze się z nią zapoznać . Jeżeli już wieszamy te krzyże po wszystkich ścianach to czemu nie powiesić obok menory bądź gwiazdy Dawida - to są również symbole religijne a w Polsce przecież wciąż żyje odsetek wyznawców judaizmu.
Ależ oczywiście, że tak. Największą gwiazdę Dawida można powiesić w Sejmie a drugą w siedzibie GW
Chcą likwidacji krzyży co jest nierealne w Polskim społeczeństwie niech zaczną wieszać gwiazdy Dawida(chociaż to ie symbol religijny tylko państwowy) i nie będzie problemu.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
emj10
Senior Member

Stary 17.07.2010, 14:46
Jakby nakazali posłom nosić jarmułki na głowach to by się okazało, że połowa jest pochodzenia żydowskiego.
0 22
Senior Member

Stary 17.07.2010, 14:57
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przed pałacem prezydenckim, w jego wnętrzu - nie ma miejsca na żadne symbole religijne. Podobnie jak w gmachu sejmu i senatu, w urzędzie rady ministrów, poszczególnych ministerstwach, urzędach wojewódzkich etc.
I niech PO tak postawi sprawę, wtedy nic do nich nie będę miał. Natomiast Graś owszem, w jakiś sposób oddał to co Ty w swoim poście, ale jak dziennikarze potem kogokolwiek z PO pytaja o krzyż w Sejmie to jest przerażenie w ich oczach.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 18.07.2010, 11:22
St@chu napisał(a):Wyświetl post
[...]Skoro nie potrafi się oddzielić spraw prywatnych od zawodowych, jak sam to zauważasz, może warto odejść na jakiś czas z polityki? Jeśli Polska jest najważniejsza to rozsądnie byłoby koncentrować się na jej rozwoju, a nie krzyżu pod pałacem, czy ruskiej trumnie[...]
Widzisz tylko że to nie zginęła osoba prywatna będąca Bratem Kaczyńskiego tylko Prezydent Polski (pomijając już fakt, iż poza Nim zginęło 95 Osób, a wśród nich wiele b. ważnych dla Naszego Kraju o czym już wcześniej wspominałem), więc naprawdę dziwiłbym się gdyby takie kwestie miały być w jakimś sensie tabu w polskiej polityce. Jednej kwestii od drugiej (czyli pokrewieństwa, przyjaźni od piastowanego stanowiska) nie można w tym przypadku oddzielić.
I tak jak rozumiem interwencje Kaczyńskiego w kwestii krzyża przed Pałacem Prezydenckim, tak zgadzam się, że Brudziński z "ruską trumną" przegiął po prostu.
A co do rozwoju Polski to, no właśnie... wszelkie "sznurki" w tym momencie są w rękach rządzącej Platformy a nie opozycji, więc z deczka mnie zaskakuje wciąż ta uwaga z jaką mówiąc o "rozwoju Polski" skupia się wciąż na partii opozycyjnej.

St@chu napisał(a):Wyświetl post
[...]Ciekawe tylko, że dwa miesiące się nawet o tym nie zająknęli, a teraz nagle wszystko wyciągają. Co więcej było kilka przypadków z ich strony dziękowania Rosjanom za pomoc etc. także z ich obozu, a nawet z ust prezesa.
Gdyby poruszali te kwestie podczas kampanii wyborczej dopiero byliby odsądzani od czci i wiary za "wyborcze granie trumnami" itp. Mam Ci zacytować kilka komentarzy Kutza, Niesiołowskiego, Palikota, Bartoszewskiego dotyczących choćby czarnego stroju Jakubiak czy innych spraw określanych przez tamtą stronę jako "granie trumnami", "nekrofilię" etc. A pamiętasz jeszcze wizytę u Blidów Komorowskiego w tygodniu przed II turą Ciekawe, że sztab obecnego Prezydenta elekta, dopiero wówczas sobie o niej przypomniał...
Dla mnie akurat powstrzymanie się przez PiS przez te trzy wyborcze m-ce, było akurat w porządku, ale jak rozumiem dla PO w ogóle tego tematu nie powinni poruszać zasłonić "kurtyną milczenia" i nie wtrącać się.
Co do dziękowania Rosjanom, to jak sobie przypominam (a pamiętam to dość dobrze), Kaczyński dziękował zwykłym obywatelom za palone znicze i składane kwiaty. Natomiast zwracając się do rządzących obecnie Rosją, stwierdzał, że poprawa stosunków musi być oparta na prawdzie.
http://www.youtube.com/watch?v=wZ3EEZs39zE
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 18.07.2010 o godz. 11:39.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.07.2010, 12:58
0 22 napisał(a):Wyświetl post
I niech PO tak postawi sprawę, wtedy nic do nich nie będę miał. Natomiast Graś owszem, w jakiś sposób oddał to co Ty w swoim poście, ale jak dziennikarze potem kogokolwiek z PO pytaja o krzyż w Sejmie to jest przerażenie w ich oczach.
No niestety właśnie dlatego nie mam na kogo głosować. Ja potrzebuję partii o w miarę liberalnym programie (zarówno w sferze światopoglądowym, jak i w zakresie gospodarki), ale nie antyklerykalną jak SLD. Takiej partii w Polsce nie ma.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
emj10
Senior Member

Stary 18.07.2010, 14:58
No niestety właśnie dlatego nie mam na kogo głosować. Ja potrzebuję partii o w miarę liberalnym programie (zarówno w sferze światopoglądowym, jak i w zakresie gospodarki), ale nie antyklerykalną jak SLD. Takiej partii w Polsce nie ma.
Pozostaje czekać na twór polityczny Palikota
Sam mam podobne rozterki, ale nie sądzę żeby w najbliższym czasie powstało jakieś ugrupowanie na prawo od PO i na lewo od PiS-u. Co najwyżej może dojść do przesunięcia się PiS-u na skrajną prawicę, co zrobi lukę na jakieś dziwne mariaże.
0 22
Senior Member

Stary 18.07.2010, 16:22
Toteż wiadomo, że PO chodzi nie o obronę Konstytucji i czystości życia publicznego, tylko o wytrącenie potężnego oręża z ręki przeciwnika (mit o Lechu Kaczyńskim). I dopóki żaden dziennikarz nie odważy się tego napisać, ani żaden polityk z PO tego nie powie - dla mnie są małymi smiesznymi ludzmi, którzy generalnie boją się swoich poglądów. W tym sensie wolę Palikota (z tego miejsca pozdrawiam użytkownika Mareq), przebijającego co tydzień 'dziadka z wermachtu' (oczywiście z przyklaśnięciem elit, wtedy pogrążonych w rozpaczy)', bo przynajmniej jest szczery i nie ma rozwolnienia w związku z odradzającym się PiSem.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.07.2010, 19:14
Toteż wiadomo, że PO chodzi nie o obronę Konstytucji i czystości życia publicznego, tylko o wytrącenie potężnego oręża z ręki przeciwnika (mit o Lechu Kaczyńskim).
Nic nie musi wytrącać ,bo wyborcy PO sa na tyle inteligentni ,że wiedza ,że mit Kaczyńskiego jest kreowany po jego śmierci (pojechał prezydent ,którego ogromna wiekszość nie lubiała ,a wrócił bohater narodowy). Oprócz tego mitu , PIS próbuje obarczyć winą za katastrofe PO ,grając na wszystkich mozliwych negatywnych uczuciach , co ja osobiście uważam za wybitne kur*stwo ,no ale coż ta partia napawa mnie obrzydzeniem za sposób uprawiania polityki
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.07.2010, 19:29
Tak tak.. a PO stara sie obarczyc PIS za katastrofe i tak sie przerzucaja gnojem na lewe i prawo... Jedna banda....

Twor Palikota nie bedzie antyklerykalny? Bedzie, na rowni z wypocinami tej zaby z SLD

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
0 22
Senior Member

Stary 18.07.2010, 19:30
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nic nie musi wytrącać ,bo wyborcy PO sa na tyle inteligentni ,że wiedza ,że mit Kaczyńskiego jest kreowany po jego śmierci (pojechał prezydent ,którego ogromna wiekszość nie lubiała ,a wrócił bohater narodowy). Oprócz tego mitu , PIS próbuje obarczyć winą za katastrofe PO ,grając na wszystkich mozliwych negatywnych uczuciach , co ja osobiście uważam za wybitne kur*stwo ,no ale coż ta partia napawa mnie obrzydzeniem za sposób uprawiania polityki
Nie co?

A zreszta... nie chce mi się. Zostańmy przy tym, że w walce o mit o Kaczyńskim nie chodzi o elektorat PO tylko i siłę mobilizacji elektoratu PiS na lata.

P.S. Pewnie nikt nie zaznaczy, to ja sobie wspomnę - program Żakowskiego właśnie w pisowskiej telewizji. Żakowski+Kuczyński+ktoś z GW+ ktoś z Krytyki Politycznej. Rewelacja Oczywiście tematem Józef Stali...ups, oczywiście Kaczyński.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

AS82
Banita

Stary 18.07.2010, 19:41

P.S. Pewnie nikt nie zaznaczy, to ja sobie wspomnę - program Żakowskiego właśnie w pisowskiej telewizji. Żakowski+Kuczyński+ktoś z GW+ ktoś z Krytyki Politycznej. Rewelacja Oczywiście tematem Józef Stali...ups, oczywiście Kaczyński.
Rzeczywiscie półgodzinny program Żakowskiego w porównaniu z 7 dniami propagandy w kazdym serwisie informacyjnym,Wiadomosciach , Panoramach i Teleexpresie to skandal !

- Za chwilę się okaże, że są kłopotliwe dowody dla PiS. PiS je odrzuci mówiąc, że to spisek Tuska i Putina - mówił o katastrofie Tu-154 prof. Tomasz Nałęcz, gość programu "Fakty po Faktach" w TVN24. - PiS chce się zabezpieczyć, przed niekorzystną prawda o Smoleńsku. Ta ostateczna prawda dla PiS moim zdaniem będzie niekorzystna - dodawał Nałęcz analizując zachowanie polityków PiS w kontekście wyjaśnienia przyczyn katastrofy pod Smoleńskiem.

Tez tak uważam , były niby kolejne wycieki , to Jarek zerwał się z łańcucha , dodatkowo spuszczając swoje pieski : Brudzińskiego i Kurskiego

- Jak się dowiedziałem, że generał Błasik wszedł do kabiny, to zastanawiam się po co on tam poszedł? - pytał Nałęcz.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.07.2010, 20:52
Mnie z kolei bardzo dziwi fakt jak mocno teoria zamachu jest wyszydzana przez twardy elektorat PO.
Wszystkie insynuacje można było uciąć momentalnie. Wystarczyło przesłać czarne skrzynki od razu po ich odnalezieniu do prawowitego właściciela i w ten sposób uciąć wszelkie insynuacje. Dlaczego tak się nie stało?
Proponuje poczytać trochę o agencie putinie, dokonanych przez niego zbrodniach i charakterystycznym sposobie w jaki podpisuje się pod swoimi działaniami. Car w bardzo wyraźny sposób daje do zrozumienia jak zawsze zresztą w takich przypadkach: Może ja to zrobiłem,a może nie, a nawet jak tak to co mi zrobicie? Zresztą cały zachód dał wyraźnie do zrozumienia, że Polskę ma głęboko w dupie, tak jak i Gruzję i Ukrainę, bo
wszyscy zdają sobie sprawę, że mają do czynienia z nieobliczalnym psychopatą.
0 22
Senior Member

Stary 18.07.2010, 21:29
Rzeczywiscie półgodzinny program Żakowskiego w porównaniu z 7 dniami propagandy w kazdym serwisie informacyjnym,Wiadomosciach , Panoramach i Teleexpresie to skandal !
Nie, no oczywiście. Pokaż mi jeden taki pisowski program w TVN albo Polsacie

Zreszta i tak pobite gary, już będzie fajnie - za chwile pojawi się tysiące platformersów tłumaczących, że to co wklejam poniżej jest jak najbardziej ok, bo SLD zmądrzało, ewentualnie PiS robił to gorzej, ewentualnie sytuacja jest taka, że tak po prostu trzeba było, a pisowcy z kolei oburzą się, że PO zawłaszcza media..

Cytat:
Partia Jarosława Kaczyńskiego jest już wyeliminowana z "zabawy" w obsadę stanowisk w mediach publicznych. Platforma dogadała się z PSL i SLD w sprawie łupów w TVP - pisze "Wprost".
Partie miały uzgodnić, że Jedynka i "Wiadomości" przypadną Platformie, Dwójkę i "Panoramę" weźmie SLD, a ośrodki regionalne i "Teleexpress" PSL. TVP Info ma być do podziału. Ale PiS w tym podziale raczej uczestniczyć nie będzie.

Medialną koalicję PO-SLD-PSL w pośpiechu mają sklejać Grzegorz Schetyna, Grzegorz Napieralski i Waldemar Pawlak. Dwaj pierwsi jeszcze miesiąc temu publicznie wymyślali sobie od politycznych handlarzy. Dziś układają się w najlepsze - pisze "Wprost

Podczas negocjacji w sprawie obsady KRRiTV Schetyna i Napieralski stawali na głowie, byle tylko wzajemnie się dopasować. Zamysł jest prosty: Platforma i Sojusz biorą w Radzie po dwa miejsca, a ludowcy – jedno - twierdzi tygodnik.
http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...la-reszty.html

AS82 napisał(a):
]
tvn napisał(a):
]
- Za chwilę się okaże, że są kłopotliwe dowody dla PiS. PiS je odrzuci mówiąc, że to spisek Tuska i Putina - mówił o katastrofie Tu-154 prof. Tomasz Nałęcz, gość programu "Fakty po Faktach" w TVN24. - PiS chce się zabezpieczyć, przed niekorzystną prawda o Smoleńsku. Ta ostateczna prawda dla PiS moim zdaniem będzie niekorzystna - dodawał Nałęcz analizując zachowanie polityków PiS w kontekście wyjaśnienia przyczyn katastrofy pod Smoleńskiem.
Tez tak uważam , były niby kolejne wycieki , to Jarek zerwał się z łańcucha , dodatkowo spuszczając swoje pieski : Brudzińskiego i Kurskiego
Ormianie coś na ten temat wiedzą:
Cytat:
Historia Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego i jego szefowej, Tatiany Anodiny, badających okoliczności katastrofy w Smoleńsku, to pasmo wielkich afer i skandali korupcyjnych

Największe kontrowersje budzi fakt, że orzekając o przyczynach katastrof lotniczych MAK jest sędzią we własnej sprawie – on bowiem dopuszcza do użytku sprzęt, którego ewentualne awarie czy wady musi później stwierdzić.
Jak choćby kilka lat temu w przypadku katastrofy ormiańskiego A320 . O spowodowanie katastrofy MAK oskarżył załogę, zataił zaś dowody dotyczące błędów obsługi lotniska i fatalnego stanu technicznego portu lotniczego (który wcześniej sam certyfikował).(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Sprawa wywołała tak duże kontrowersje, że prasa ormiańska zażądała, by Armenia wystąpiła z MAK.

W 2007 r. pilot linii Azor-Awia Aleksander Kazncew, którego MAK obarczył odpowiedzialnością za rozbicie trzy lata wcześniej na lotnisku w Baku Iła-76, wytoczył liniom lotniczym, do których należał samolot, proces o zniesławienie. Tylko tak mógł pośrednio oskarżyć objętych dyplomatycznym immunitetem specjalistów MAK.
Pilot przedstawił dokumenty, z których wynikało, że silniki feralnej maszyny siedem lat przed katastrofą zostały przez właściciela skreślone ze stanu i zakwalifikowane jako złom. Tuż przed katastrofą zużyte silniki znów zamontowano do Iła. MAK wydał na nie certyfikat, a przewoźnik, jakby spodziewając się katastrofy, ubezpieczył samolot na 10 milionów dolarów.

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...go-mak,61998,1

Zaiste cięzko o pewniejszego weryfikatora katastrofy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 18.07.2010 o godz. 21:32.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Cichy
Senior Member

Stary 18.07.2010, 22:46
Nie, no oczywiście. Pokaż mi jeden taki pisowski program w TVN albo Polsacie

Zreszta i tak pobite gary, już będzie fajnie - za chwile pojawi się tysiące platformersów tłumaczących, że to co wklejam poniżej jest jak najbardziej ok, bo SLD zmądrzało, ewentualnie PiS robił to gorzej, ewentualnie sytuacja jest taka, że tak po prostu trzeba było, a pisowcy z kolei oburzą się, że PO zawłaszcza media..

http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...la-reszty.html
Ejże! A to jednak coś złego? Bo przecież:

Cytat:
Czy pluralizm powinien polegać na tym, że jeden kanał dostaje jedna partia opozycyjna, a drugi druga?
Niemcy i Włosi tak robią. Nie widzę w tym niczego złego. A czy niezależność mediów oznacza, że mają być one monopartyjne?
Ale media publiczne są finansowane z pieniędzy publicznych. Nie powinny prezentować i opozycji, i rządu?
Media prywatne też są płatne z kieszeni obywateli, a dokładnie z kieszeni konsumentów. My wybraliśmy rozwiązanie najlepsze z możliwych.
Jarosław Kaczyński
Ostatnio edytowane przez Cichy : 18.07.2010 o godz. 23:06.
0 22
Senior Member

Stary 20.07.2010, 10:16

Ormianie coś na ten temat wiedzą:

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...go-mak,61998,1

Zaiste cięzko o pewniejszego weryfikatora katastrofy.
I nie mineły dwa dni od kiedy obiegł prasę artykuł wspominkowi jakie przekręty robiła MAK z Adoniną i mamy kolejny przykładzik, gdy sędzia we własnej sprawie oczywiście winnych widzi wyłacznie gdzie indziej. Ciekawe czy przeklejają raporty i oświadczenia z poprzednich spraw ze zmiana danych czy piszą nowe.

Cytat:
Warunki atmosferyczne na lotnisku "Siewiernyj" 10 kwietnia rano nie spełniały wymogów lądowania, a załoga tupolewa była o tym wielokrotnie przestrzegana - to wnioski, jakie płyną z raportu rosyjskiej komisji lotniczej MAK dotyczącego pogody w miejscu i czasie tragedii. Z dokumentu wynika także, że załoga prezydenckiego samolotu była źle przygotowana do lotu.
http://www.tvn24.pl/12690,1665719,0,...wiadomosc.html

I teraz co jest najlepsze. Można by nawet założyć, że to ma sens. Tylko, że werdykt MAK w tej sprawie jest tak wiarygodny jak w sytuacji, gdyby Kokoszka orzekał w swojej sprawie przeciwko Wiśle.

I za to już odpowiada rząd. Nie tylko za to KTO wydaje werdykt, ale również za to, że masa ludzi obsmieje (i słusznie) raport tak skrajnie niewiarygodnej komisji.

I na zawsze utkniemy w domysłach.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2010, 10:30
Pan Macierewicz zajął sie wyjaśnianiem sprawy Smoleńska.W jednym z telewizyjnych wywiadów powiedział że będzie zbierał dowody.Pewnie w internecie będzie ich szukał a tam ich sporo bo nie sądze że prokuratura mu je udostępni.Zresztą Pan Macierewicz to bardzo wnikliwy śledczy może uda mu sie odszkuac i przesłuchac kontrolerów lotu z lotniska w Smoleńsku ?
http://wiadomosci.onet.pl/2199755,11...rofy,item.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.07.2010 o godz. 10:36.
0 22
Senior Member

Stary 20.07.2010, 11:01
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Pan Macierewicz zajął sie wyjaśnianiem sprawy Smoleńska.W jednym z telewizyjnych wywiadów powiedział że będzie zbierał dowody.Pewnie w internecie będzie ich szukał a tam ich sporo bo nie sądze że prokuratura mu je udostępni.Zresztą Pan Macierewicz to bardzo wnikliwy śledczy może uda mu sie odszkuac i przesłuchac kontrolerów lotu z lotniska w Smoleńsku ?
http://wiadomosci.onet.pl/2199755,11...rofy,item.html
Znając rosyjskie standardy to raczej powinien wystąpić o ekshumację.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

AS82
Banita

Stary 20.07.2010, 12:53
Ciekawe skąd Komisja Macierewicza bedzie brała dowody do swojej pracy ? Pewnie beda sie domagali od Prokuratury ,która oczywiscie sie nei zgodzi wydac dokumentów, i PIS powie ze prokuratura nalezy do PO
I tak w kolko sie to bedzie toczyć ,to jest niekonczacy sie serial dwóch zakłamanych partii "walki" ,a tak naprawde ściemniania ze soba
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.07.2010, 18:29
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

To tak dla wszystkich ktorzy chcieli zeby PO mialo cala wladze w rekach. "Rok 1984" sie klania.
QBAS
Senior Member

Stary 20.07.2010, 19:06
Ciekawe skąd Komisja Macierewicza bedzie brała dowody do swojej pracy ?a
Jakie dowody AS82 Macierewicz już wie co się stało

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów