|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
co do tego krzyża pod pałacem to oczywiście powinno się go usunąć.Tyle że ja na miejscu PO bym się z tym nie śpieszył - tak jak słomiany zapał mieli harcerze ,którzy mieli tam warty odprawiać nie wiadomo ile a skończyło się to szybko, tak dopóki będą tam jego 'obrońcy' to w ogóle bym tego nie ruszał.Będą bronić 10 lat - niech stoi - znudzi im się po miesiącu - przenieść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zastanów się najpierw, czy Tobą ktoś nie manipuluje na tyle, że powtarzasz rzeczy, których nijak nie możesz zweryfikować, a uznajesz je za prawdę objawioną...
"Czy jest to jedna z najbardziej palących spraw w Polsce Skoro nie potrafi się oddzielić spraw prywatnych od zawodowych, jak sam to zauważasz, może warto odejść na jakiś czas z polityki? Jeśli Polska jest najważniejsza to rozsądnie byłoby koncentrować się na jej rozwoju, a nie krzyżu pod pałacem, czy ruskiej trumnie... Ciekawe tylko, że dwa miesiące się nawet o tym nie zająknęli, a teraz nagle wszystko wyciągają. Co więcej było kilka przypadków z ich strony dziękowania Rosjanom za pomoc etc. także z ich obozu, a nawet z ust prezesa.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 17.07.2010 o godz. 09:21.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja za to wiem jedno. Najważniejsze w dziejach Polski śledztwo prowadzą Rosjanie i choćby samolot został strącony przez 100 chłopów strzelających z kałachów to Rosjanie i tak powiedzą to co będzie im pasować - my i tak nie mamy na to żadnego wpływu. Gdy rok temu na pokazach rozbił się Białoruski myśliwiec, to cały teren został otoczony, śledztwo prowadziła Białoruś a żaden Polak nie miał tam wstępu! No ale w PL są inne, lepsze standardy, po co nam czarne skrzynki, po co nam to śledztwo, przyjaciele Rosjanie na pewno wszystko wyjaśnią za nas.
Pytanie kontrolne? Czy gdyby tu rozbił się samolot z prezydentem USA lub Rosji to te kraje pozwoliłyby na to aby takie śledztwo prowadzili Polacy? Jestem pewien, że jeszcze tego samego dnia premier Tusk zaproponowałby przyjaciołom przejęcie śledztwa... Taka zakompleksiona mentalność. Cała ta komisja MAK - niby międzynarodowa, składa się ludzi pochodzących tylko i wyłącznie z byłego ZSRR... Jej zadaniem jest między innymi przyznawanie akredytacji lotniskom. Więc raczej zapomnijmy, że obwinią kontrole lotów, czy lotnisko, któremu sami pozwolili funkcjonować. O rzetelnym wyjaśnieniu całej sprawy możemy raz na zawsze zapomnieć. Wersja będzie błąd pilota, bo jest ona na rękę każdej ze stron. Oczywiście przy okazji GW Palikot itd będą insynuować, że pilot był pod nadzwyczajną presją itp. A cała masa ślepo zapatrzonych w posunięcia rządu, z zakorzenioną już nienawiścią do Kaczyńskiego i PIS będzie bezrefleksyjnie jechać po każdym, kto oczekuje wyjaśnienia całej sprawy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Palikot kpi z kolejnej ofiary Smoleńska
http://palikot.blog.onet.pl/Gosiewsk...,ID410698134,n |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że ten wpis ma charakter prześmiewczy, ale należy sobie zadać pytanie co się dzieje, że takie wpisy muszą trafiać do opinii publicznej, jaka chora wojna toczy się w naszym kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Akurat największym teoretykiem od teorii spiskowych jest sam Palikot. Co niestety umyka większości moich pożal się Boże współrodaków z powodu genetycznej nienawiści do Czarnego Jarosława z Mordoru.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Widać, że słońce mocno grzeje a niektórzy politycy dostali ciężkiego udaru. Rezultatem jest dyskusja o "krzyżu katyńskim" - czy go usuwać, czy nie, a jeśli usuwać - to kiedy i w jakiej formie.
Tu nie ma o czym dyskutować. Pałac prezydencki to urząd państwowy, siedziba głowy państwa. Państwo polskie nie jest państwem wyznaniowym (jeszcze). Krzyż powinno się natychmiast usunąć, bo jego obecność pod pałacem narusza zasadę świeckiego państwa. W razie wątpliwości zapraszam do lektury: Cytat:
To, że ten zapis konstytucji jest powszechnie łamany to inna sprawa. Ale podkreślam - posłowie, którzy powinni stać na straży konstytucji - nie powinni mieć cienia wątpliwości, jakie są jej zapisy. A jak się posłom PiS ten zapis nie podoba, trzeba było go zmienić. Był na to czas, gdy PiS miał swój rząd i prezydenta. Może też kiedyś ta sytuacja powróci. Oczekiwałbym jednak minimum przyzwoitości i zapisanie w programie tej partii, że chce ona likwidacji zasady świeckości państwa. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Chcą likwidacji krzyży co jest nierealne w Polskim społeczeństwie niech zaczną wieszać gwiazdy Dawida(chociaż to ie symbol religijny tylko państwowy) i nie będzie problemu. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby nakazali posłom nosić jarmułki na głowach to by się okazało, że połowa jest pochodzenia żydowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I niech PO tak postawi sprawę, wtedy nic do nich nie będę miał. Natomiast Graś owszem, w jakiś sposób oddał to co Ty w swoim poście, ale jak dziennikarze potem kogokolwiek z PO pytaja o krzyż w Sejmie to jest przerażenie w ich oczach.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
I tak jak rozumiem interwencje Kaczyńskiego w kwestii krzyża przed Pałacem Prezydenckim, tak zgadzam się, że Brudziński z "ruską trumną" przegiął po prostu. A co do rozwoju Polski to, no właśnie... wszelkie "sznurki" w tym momencie są w rękach rządzącej Platformy a nie opozycji, więc z deczka mnie zaskakuje wciąż ta uwaga z jaką mówiąc o "rozwoju Polski" skupia się wciąż na partii opozycyjnej.
Dla mnie akurat powstrzymanie się przez PiS przez te trzy wyborcze m-ce, było akurat w porządku, ale jak rozumiem dla PO w ogóle tego tematu nie powinni poruszać zasłonić "kurtyną milczenia" i nie wtrącać się. Co do dziękowania Rosjanom, to jak sobie przypominam (a pamiętam to dość dobrze), Kaczyński dziękował zwykłym obywatelom za palone znicze i składane kwiaty. Natomiast zwracając się do rządzących obecnie Rosją, stwierdzał, że poprawa stosunków musi być oparta na prawdzie. http://www.youtube.com/watch?v=wZ3EEZs39zE
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 18.07.2010 o godz. 11:39.
|
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No niestety właśnie dlatego nie mam na kogo głosować. Ja potrzebuję partii o w miarę liberalnym programie (zarówno w sferze światopoglądowym, jak i w zakresie gospodarki), ale nie antyklerykalną jak SLD. Takiej partii w Polsce nie ma.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Sam mam podobne rozterki, ale nie sądzę żeby w najbliższym czasie powstało jakieś ugrupowanie na prawo od PO i na lewo od PiS-u. Co najwyżej może dojść do przesunięcia się PiS-u na skrajną prawicę, co zrobi lukę na jakieś dziwne mariaże. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Toteż wiadomo, że PO chodzi nie o obronę Konstytucji i czystości życia publicznego, tylko o wytrącenie potężnego oręża z ręki przeciwnika (mit o Lechu Kaczyńskim). I dopóki żaden dziennikarz nie odważy się tego napisać, ani żaden polityk z PO tego nie powie - dla mnie są małymi smiesznymi ludzmi, którzy generalnie boją się swoich poglądów. W tym sensie wolę Palikota (z tego miejsca pozdrawiam użytkownika Mareq), przebijającego co tydzień 'dziadka z wermachtu' (oczywiście z przyklaśnięciem elit, wtedy pogrążonych w rozpaczy)', bo przynajmniej jest szczery i nie ma rozwolnienia w związku z odradzającym się PiSem.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nic nie musi wytrącać ,bo wyborcy PO sa na tyle inteligentni ,że wiedza ,że mit Kaczyńskiego jest kreowany po jego śmierci (pojechał prezydent ,którego ogromna wiekszość nie lubiała ,a wrócił bohater narodowy). Oprócz tego mitu , PIS próbuje obarczyć winą za katastrofe PO ,grając na wszystkich mozliwych negatywnych uczuciach , co ja osobiście uważam za wybitne kur*stwo ,no ale coż ta partia napawa mnie obrzydzeniem za sposób uprawiania polityki
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Tak tak.. a PO stara sie obarczyc PIS za katastrofe i tak sie przerzucaja gnojem na lewe i prawo... Jedna banda....
Twor Palikota nie bedzie antyklerykalny? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A zreszta... nie chce mi się. Zostańmy przy tym, że w walce o mit o Kaczyńskim nie chodzi o elektorat PO tylko i siłę mobilizacji elektoratu PiS na lata. P.S. Pewnie nikt nie zaznaczy, to ja sobie wspomnę - program Żakowskiego właśnie w pisowskiej telewizji. Żakowski+Kuczyński+ktoś z GW+ ktoś z Krytyki Politycznej. Rewelacja Oczywiście tematem Józef Stali...ups, oczywiście Kaczyński.![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Banita
Offline |
|
- Za chwilę się okaże, że są kłopotliwe dowody dla PiS. PiS je odrzuci mówiąc, że to spisek Tuska i Putina - mówił o katastrofie Tu-154 prof. Tomasz Nałęcz, gość programu "Fakty po Faktach" w TVN24. - PiS chce się zabezpieczyć, przed niekorzystną prawda o Smoleńsku. Ta ostateczna prawda dla PiS moim zdaniem będzie niekorzystna - dodawał Nałęcz analizując zachowanie polityków PiS w kontekście wyjaśnienia przyczyn katastrofy pod Smoleńskiem. Tez tak uważam , były niby kolejne wycieki , to Jarek zerwał się z łańcucha , dodatkowo spuszczając swoje pieski : Brudzińskiego i Kurskiego - Jak się dowiedziałem, że generał Błasik wszedł do kabiny, to zastanawiam się po co on tam poszedł? - pytał Nałęcz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mnie z kolei bardzo dziwi fakt jak mocno teoria zamachu jest wyszydzana przez twardy elektorat PO.
Wszystkie insynuacje można było uciąć momentalnie. Wystarczyło przesłać czarne skrzynki od razu po ich odnalezieniu do prawowitego właściciela i w ten sposób uciąć wszelkie insynuacje. Dlaczego tak się nie stało? Proponuje poczytać trochę o agencie putinie, dokonanych przez niego zbrodniach i charakterystycznym sposobie w jaki podpisuje się pod swoimi działaniami. Car w bardzo wyraźny sposób daje do zrozumienia jak zawsze zresztą w takich przypadkach: Może ja to zrobiłem,a może nie, a nawet jak tak to co mi zrobicie? Zresztą cały zachód dał wyraźnie do zrozumienia, że Polskę ma głęboko w dupie, tak jak i Gruzję i Ukrainę, bo wszyscy zdają sobie sprawę, że mają do czynienia z nieobliczalnym psychopatą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
![]() Zreszta i tak pobite gary, już będzie fajnie - za chwile pojawi się tysiące platformersów tłumaczących, że to co wklejam poniżej jest jak najbardziej ok, bo SLD zmądrzało, ewentualnie PiS robił to gorzej, ewentualnie sytuacja jest taka, że tak po prostu trzeba było, a pisowcy z kolei oburzą się, że PO zawłaszcza media.. ![]() Cytat:
AS82 napisał(a):
Cytat:
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...go-mak,61998,1 Zaiste cięzko o pewniejszego weryfikatora katastrofy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 18.07.2010 o godz. 21:32.
![]()
Habemus Dubletum
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Cichy : 18.07.2010 o godz. 23:06.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Cytat:
I teraz co jest najlepsze. Można by nawet założyć, że to ma sens. Tylko, że werdykt MAK w tej sprawie jest tak wiarygodny jak w sytuacji, gdyby Kokoszka orzekał w swojej sprawie przeciwko Wiśle. I za to już odpowiada rząd. Nie tylko za to KTO wydaje werdykt, ale również za to, że masa ludzi obsmieje (i słusznie) raport tak skrajnie niewiarygodnej komisji. I na zawsze utkniemy w domysłach. ![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pan Macierewicz zajął sie wyjaśnianiem sprawy Smoleńska.W jednym z telewizyjnych wywiadów powiedział że będzie zbierał dowody.Pewnie w internecie będzie ich szukał a tam ich sporo bo nie sądze że prokuratura mu je udostępni.Zresztą Pan Macierewicz to bardzo wnikliwy śledczy może uda mu sie odszkuac i przesłuchac kontrolerów lotu z lotniska w Smoleńsku ?
http://wiadomosci.onet.pl/2199755,11...rofy,item.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.07.2010 o godz. 10:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ciekawe skąd Komisja Macierewicza bedzie brała dowody do swojej pracy ? Pewnie beda sie domagali od Prokuratury ,która oczywiscie sie nei zgodzi wydac dokumentów, i PIS powie ze prokuratura nalezy do PO
![]() I tak w kolko sie to bedzie toczyć ,to jest niekonczacy sie serial dwóch zakłamanych partii "walki" ,a tak naprawde ściemniania ze soba |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
To tak dla wszystkich ktorzy chcieli zeby PO mialo cala wladze w rekach. "Rok 1984" sie klania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|