|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Otóż pomiędzy gwiazdami futbolu a gościami z zerowym CV ( ten akurat tak źle nie wygląda, chociaż klękać też nie ma przed czym ) istnieje tzw. szara strefa. Są w niej napastnicy może nie wybitni, ale tacy którzy strzelili w swojej profesjonalnej karierze więcej niż dwie bramki. Przydatność do zespołu napastnika rozlicza się właśnie tak - z bramek i asyst. To, że ma 21 lat będzie bez znaczenia, jeśli gość nie będzie w stanie wcelować między słupki a poprzeczkę. Tak naprawdę nie ma co jednak dywagować - 21 lat to jeszcze całkiem młody wiek jak na napastnika, może się rozegrać. To, co budzi obawy - wątpię, aby ktoś od nas go dłużej obserwował. Niemniej - ten akurat transfer na papierze wygląda nieźle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2010 o godz. 09:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Doszedł Paljic, Żurwawski, wrócł do składu Garguła, teraz ten młody Rios z CV dwa razy lepszym niż Małecki. Może się okazać, że z przodu będziemy mieli taką rywalizacje, że na długo zapomnimy o wyczynach Łobodzińskiego, czy machaniu rękami Małego, bo grać będzie ktoś inny.
Martwi tylko rozsypana obrona, ale jak dopną tego Chaveza, to powinno być OK. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panowie (o dziwo Panie takich głupot nie wypisują):
Poprzednia strona - co drugi post zawierał filmik, co gorsza nie tego Riosa (nasz strzelił w River 4 gole, więc skąd miałby mieć taką kompilację? chyba z zespołu rezerw). Co trzeci - po raz n-ty przeklejał tą samą informację. za kolejny filmik z youtube'a i link ze strony oficjalnej - przywalę bana. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Piłkarz który ma dość dobre podanie prostopadłe i lubi iść na przebój, ma dobrą technikę i nie zastanawia się 2 godziny nad strzałem... dobrze rokuje
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Testy medyczne wymagają czasu i pieniędzy. W dodatku większość naszych testowanych wynalazków testów medycznych by nie przeszła - vide kucharz Pinto, o zawartości tkanki tłuszczowej min 60%. Wynika z tego, że prawdopodobieństwo podpisania z Riosem kontraktu jest wysokie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wg.zakazanej strony Rios jest wyceniany na 500 tys euro.Pisze tam też,że ma za sobą 5 występów w Argentynie u-20 a w tym 2 gole.Myślę,że to dobry ruch ze strony Wisły.
Ps.Mam nadzieje,że mój post nie zostanie usunięty jak poprzedni nie wiem za co |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a wg ten strony Łobodziński jest wyceniany na milion euro, i?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
taka ciekawostka z innej strony odnośnie Riosa ..."Przed rokiem piłkarz był bliski przejścia do PAOK Saloniki"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ja osobiście zdecydowanie wolę grę dwoma napastnikami typu Brożek. Nigdy nie podobała mi się forsowana przez Maćka Skorżę taktyka długiej piłki do przodu. Napastnicy przede wszystkim powinni być szybcy, ruchliwi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Podaj mi przykład kto na finansowaniu klubu piłkarskiego zarobił....? Tylko konkretny...bez kasy niema sukcesu każdy to wie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
szlaQ, zobacz ze na kazdym filmiku ktorym dodal Pawlolek jest napisane w komentarzach caly czas PAOK.
A co do transferu tego młodzieńca to jestem jak najbardziej ZA Chłopak młody,perspektywiczny. Mam nadzieje ze to wlasnie on jako jedyny testowany podpisze kontrakt z Wisłą ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Jestem więcej niż pewien że kilku piłkarzy niespodziewanie odzyska formę, albo możliwość dalszej kariery poza Wisłą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ale on chyba nie jest testowany w takim sensie jak pozostali(czyli gierki w sparingach etc.). On chyba przyjechal na testy medyczne i tyle.. Ja tak to zrozumialem.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jako że nie jestem znawcą lig południowoamerykańskich jak np flamengista - to o River czy Boca nawet ja słyszałem
![]() Zainteresowanie takim piłkarzem robi wrażenie. I do tego grał kilka meczy w U20 Argentyny. Zastanawia mnie to ile taki piłkarz może kosztować? Jakiego rzędu pieniądze? Jeśli tak jak flamengista napisał powyżej 1 miliona euro - to naprawdę jestem zdziwiony że nasz klub chce wydać na 1 piłkarza takie pieniądze. Ale jednak bardziej prawdopodobne jest to że będzie jak z Cabralem - wypożyczenie na rok z opcją pierwokupu. Nie mniej zawodnik młody, który otarł się o U20 Argentyny... właśnie powinien eksplodować swoim talentem teraz w Wiśle ![]() A co do Paljića- tak jak pisałem wcześniej - będzie konkurentem dla Kirma/ Piotrka Brożka (o ile ten jednak nie wróci na lewą obronę bo Diaz słabiutko na razie). Wystarczy żeby w przeciwieństwie niż Andraż minął od czasu do czasu kogoś na skrzydle i już będzie lepiej. Konkurencja jest nam niezbędna. Tak samo ten Rios - niech wywrze presję na Brożka, Boguskiego czy Żurawskiego ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jedna rzecz mi sie podoba z tym Argentynczykiem.
Chlopak ma 21 lat i gra w swoim klubie a nie jest jakims wyrzutkiem ktory co pol roku jest wypozyczany do innego klubu. Zadebiutowal w River w wieku 18 lat -jak dla mnie sprawa niezla. Wiadomo ze pewnie tam gdzies jest jakims 4 napastnikiem. Ktos pisal ze zagral 30 przeszlo meczy i strezlil 3 bramki tylko nikt nie wiem w jakim rozmiarze czasowym. On jakby nie bylo nie jest tam podstawowym zawodnikiem. Ale skoro gral w takim klubie w mlodym jakby nie bylo wieku -cos musi umiec. Moze byc naprawde niezlym transferem. Wole zawodnika z CV majacego jeden klub wpisany a nie w tym wieku z 5 ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Hehe... Dlatego właśnie uważam, że zgrupowanie powinno być odbyć się w Ghanie. Jak widziałem, że Afrykańczycy potrafią grać tak ładnie po ziemi i z pierwszej piłki to z jednej strony ręce składały się do oklasków a drugiej robiłem się troszkę smutny. Wisełka ostatni mecz w którym grała po ziemi i z pierwszej piłki to był rewanż z Lazio... Do takiej Ghany teraz to mamy lata świetlne...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja niektóych nie rozumiem nie ma transferów jest żle są transfery też jest żle.Panowie dajmy się nowym pokazać a nie już biadolić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cantoro który przez lata grał w piierwszej 11-ce też był Reprezentantem młodzieżówki Argentyny jak Rios.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.07.2010 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wiem czy było, jak tak to sory za spam
http://www.youtube.com/watch?v=yBTCQbpRctA http://www.youtube.com/watch?v=LIjDiiY3FZY http://www.youtube.com/watch?v=CVatTpWfPvI |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
w Argentynie to normalne, tzn dra morde goooooooooooooooooool 20 minut, super sprawa
co do samego grajka, dobry ruch ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
tomasz_19 - to nie ten Rios, tylko inny
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
malkonenci... wieczni...
koleś ma CV prawie identyczne jak Marcelo, gdy do nas przyjeżdżał: w młodym wieku występy w jednym z czołowych i znanych klubów swojego kraju. Ktoś napisze, że mało bramek -> gdyby strzelił ich więcej, nie byłby w zasięgu Wisły. A przypomnijcie mi jeszcze, gdy przychodził Marcelo -> kto wg. brazylijskich serwisów plasował się na samym końcu prawie jeśli chodzi o oceny meczowe stoperów? No kto? zawodnik z potencjałem, młody, pewnie też chce zrobić karierę w Europie. Takich Wiśle potrzeba! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|