The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2010, 09:19
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
taka była , jest i będzie wyglądać nasza polityka transferowa.
i jak ma polegać na sprowadzaniu mlodziezowych reprezentantow swoich krajów to ta politya bardzo mi sie podoba... Byle taki transfer jak ten Palijca juz sie nie powtorzył. Wisla powinna sciagac mlodych zawodnikow , reprezentantow na ktorych bedzie mozna zarobic , a nie nie chcianych zawodnikow w innych klubach.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.07.2010, 09:19
pytanie. Czy zawodnicy testowani najpierw przechodzą testy medyczne? Bo jeśli nie, to to, że gość jest już PO TESTACH MEDYCZNYCH może wskazywać, że z nim lada chwila podpiszemy kontrakt?
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 18.07.2010, 09:21
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Ja się pytam gdzie się podziało ok 5 mln euro ze sprzedaży Marcelo i Głowackiego oraz kasa z kontraktów Alvareza, Ba, Jopa, Juszczyka. Ok kupilismy Jovanicia za ok. 400 tyś euro i Bunozę czyli 800 tyś plus Czikos. Doliczając kontrakty to wychodzi ok pewnie 1,5 mln euro. Więc gdzie reszta, czemu niekupujemy perspektywicznych graczy takich jak Milinkovic. Przecież na nim można tylko zarobić...ale po co lepiej oszczędzić...jak zwykle zarząd nas okłamał bo miały być gotówowe transfery a tu szukają za free...
A ty co? Kontrola skarbowa? NIK?
Ludzie klub to spółka akcyjna, tu się robi biznes na sporcie. Czego wy oczekujecie, że wydamy te 5 mln i jeszcze weźmiemy kredyt na 15?

"Zarząd nas okłamał" :(
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
a kogo ty oczekiwales? Messiego? co za ludzie. Dla mnie to bardzo ciekawa informacja.
Napisze to tylko raz, bo już mi się takie denne odpowiedzi przejadły.

Otóż pomiędzy gwiazdami futbolu a gościami z zerowym CV ( ten akurat tak źle nie wygląda, chociaż klękać też nie ma przed czym ) istnieje tzw. szara strefa. Są w niej napastnicy może nie wybitni, ale tacy którzy strzelili w swojej profesjonalnej karierze więcej niż dwie bramki. Przydatność do zespołu napastnika rozlicza się właśnie tak - z bramek i asyst. To, że ma 21 lat będzie bez znaczenia, jeśli gość nie będzie w stanie wcelować między słupki a poprzeczkę.

Tak naprawdę nie ma co jednak dywagować - 21 lat to jeszcze całkiem młody wiek jak na napastnika, może się rozegrać. To, co budzi obawy - wątpię, aby ktoś od nas go dłużej obserwował.

Niemniej - ten akurat transfer na papierze wygląda nieźle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2010 o godz. 09:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Doszedł Paljic, Żurwawski, wrócł do składu Garguła, teraz ten młody Rios z CV dwa razy lepszym niż Małecki. Może się okazać, że z przodu będziemy mieli taką rywalizacje, że na długo zapomnimy o wyczynach Łobodzińskiego, czy machaniu rękami Małego, bo grać będzie ktoś inny.

Martwi tylko rozsypana obrona, ale jak dopną tego Chaveza, to powinno być OK.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Panowie (o dziwo Panie takich głupot nie wypisują):

Poprzednia strona - co drugi post zawierał filmik, co gorsza nie tego Riosa (nasz strzelił w River 4 gole, więc skąd miałby mieć taką kompilację? chyba z zespołu rezerw). Co trzeci - po raz n-ty przeklejał tą samą informację.

za kolejny filmik z youtube'a i link ze strony oficjalnej - przywalę bana.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2010, 09:22. Rios
Piłkarz który ma dość dobre podanie prostopadłe i lubi iść na przebój, ma dobrą technikę i nie zastanawia się 2 godziny nad strzałem... dobrze rokuje
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2010, 09:23
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Twoim zdaniem klub to tylko piłkarze i kasa na ich pensje ? Przeanalizuj ile pieniędzy muszą sobie zarezerwować na ten sezon na wynagrodzenia osób które będą pracować w KLUBIE plus wszystko co jest związane z NORMALNYM funkcjonowaniem klubu. Myślisz że działania marketingowe takie jak np. robi Legia w sprawie stadionu to nic nie kosztują ? Później płakałbyś że nic nie robią .... ehhh ludzie pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie. To jest real a nie kolejna FIFA na konsolę ...
Ale kasa ze sprzedaży Marcelo to jest dodatkowy zastrzyk. Jakbyśmy go niesprzedali to co? Niebyłoby na wynagrodzenia Próbujesz się tłumaczyć jak każdy w naszym państwie. Przecież niezakładali że go sprzedadzą to samo z Głowackim. Zeszli z jego kontraktu, z kontraktu Głowackeigo a kasa pod stół do kieszeni Legia nikogo niesprzedała a wydała więcej. Nieliczyłem że wydadzą wszystko ale ok 3 mln powinno być wydanych na 2-3 graczy. Czy każdy gracz musi byc jak Łobo, czy Jirsak nie! Dla mnie działania są niezrozumiałe bo sprowadzamy niby tanio ale jeszcze większe niewiadome. Przecież kupując gracza za 500 tyś euro-1 mln euro nie kupuje się ogórka który nie grał tylko gracza podstawowego a więc pod jakimś względem sprawdzonego...ale co tam...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 18.07.2010, 09:25
zordon napisał(a):Wyświetl post
pytanie. Czy zawodnicy testowani najpierw przechodzą testy medyczne? Bo jeśli nie, to to, że gość jest już PO TESTACH MEDYCZNYCH może wskazywać, że z nim lada chwila podpiszemy kontrakt?
Oczywiście, że nie.

Testy medyczne wymagają czasu i pieniędzy. W dodatku większość naszych testowanych wynalazków testów medycznych by nie przeszła - vide kucharz Pinto, o zawartości tkanki tłuszczowej min 60%.

Wynika z tego, że prawdopodobieństwo podpisania z Riosem kontraktu jest wysokie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.07.2010, 09:26
Wg.zakazanej strony Rios jest wyceniany na 500 tys euro.Pisze tam też,że ma za sobą 5 występów w Argentynie u-20 a w tym 2 gole.Myślę,że to dobry ruch ze strony Wisły.
Ps.Mam nadzieje,że mój post nie zostanie usunięty jak poprzedni nie wiem za co
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.07.2010, 09:31
a wg ten strony Łobodziński jest wyceniany na milion euro, i?
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.07.2010, 09:31
taka ciekawostka z innej strony odnośnie Riosa ..."Przed rokiem piłkarz był bliski przejścia do PAOK Saloniki"
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.07.2010, 09:33
zordon napisał(a):Wyświetl post
To nie jest zawodnik testowany, jak chociażby Etamane. Przeszedł testy medyczne, które wykonuje się zazwyczaj przed podpisaniem umowy. Podobna sytuacja miała miejsce, gdy przyjściu Bunozy i Cikosa. Być może jutro/we wtorek doczekamy się konferencji
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.07.2010, 09:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O ile dobrze pamiętam - kończymy z "dzidą" jako podstawowym sposobem tworzenia akcji podbramkowych. Tak więc nie mam pewności, czy nadal potrzebujemy centra - wróć, wysokiego napastnika do zgrywania piłek. Wiadomo, "taran" zawsze się przyda, ale tacy zawodnicy są naprawdę w cenie.
Wystarczy, żeby strzelał bramki - będzie dobry, to nawet ustawią taktykę pod niego.
Otóż to.

Ja osobiście zdecydowanie wolę grę dwoma napastnikami typu Brożek. Nigdy nie podobała mi się forsowana przez Maćka Skorżę taktyka długiej piłki do przodu. Napastnicy przede wszystkim powinni być szybcy, ruchliwi.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2010, 09:34
lazy napisał(a):Wyświetl post
A ty co? Kontrola skarbowa? NIK?
Ludzie klub to spółka akcyjna, tu się robi biznes na sporcie. Czego wy oczekujecie, że wydamy te 5 mln i jeszcze weźmiemy kredyt na 15?

"Zarząd nas okłamał" :(
Podaj mi przykład kto na finansowaniu klubu piłkarskiego zarobił....? Tylko konkretny...bez kasy niema sukcesu każdy to wie...
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.07.2010, 09:35
szlaQ, zobacz ze na kazdym filmiku ktorym dodal Pawlolek jest napisane w komentarzach caly czas PAOK.

A co do transferu tego młodzieńca to jestem jak najbardziej ZA Chłopak młody,perspektywiczny. Mam nadzieje ze to wlasnie on jako jedyny testowany podpisze kontrakt z Wisłą

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.07.2010, 09:36
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Doszedł Paljic, Żurwawski, wrócł do składu Garguła, teraz ten młody Rios z CV dwa razy lepszym niż Małecki. Może się okazać, że z przodu będziemy mieli taką rywalizacje, że na długo zapomnimy o wyczynach Łobodzińskiego, czy machaniu rękami Małego, bo grać będzie ktoś inny.

Martwi tylko rozsypana obrona, ale jak dopną tego Chaveza, to powinno być OK.
I to będzie największe wzmocnienie... czyli osłabienie roli naszych gwiazd przez zdrową rywalizację. Skończy się podejście "Co mi zrobisz jak nie będę zapierd... weź i wstaw juniora"

Jestem więcej niż pewien że kilku piłkarzy niespodziewanie odzyska formę, albo możliwość dalszej kariery poza Wisłą.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.07.2010, 09:37
ale on chyba nie jest testowany w takim sensie jak pozostali(czyli gierki w sparingach etc.). On chyba przyjechal na testy medyczne i tyle.. Ja tak to zrozumialem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.07.2010, 09:39
Jako że nie jestem znawcą lig południowoamerykańskich jak np flamengista - to o River czy Boca nawet ja słyszałem

Zainteresowanie takim piłkarzem robi wrażenie. I do tego grał kilka meczy w U20 Argentyny. Zastanawia mnie to ile taki piłkarz może kosztować? Jakiego rzędu pieniądze? Jeśli tak jak flamengista napisał powyżej 1 miliona euro - to naprawdę jestem zdziwiony że nasz klub chce wydać na 1 piłkarza takie pieniądze. Ale jednak bardziej prawdopodobne jest to że będzie jak z Cabralem - wypożyczenie na rok z opcją pierwokupu.

Nie mniej zawodnik młody, który otarł się o U20 Argentyny... właśnie powinien eksplodować swoim talentem teraz w Wiśle

A co do Paljića- tak jak pisałem wcześniej - będzie konkurentem dla Kirma/ Piotrka Brożka (o ile ten jednak nie wróci na lewą obronę bo Diaz słabiutko na razie). Wystarczy żeby w przeciwieństwie niż Andraż minął od czasu do czasu kogoś na skrzydle i już będzie lepiej. Konkurencja jest nam niezbędna. Tak samo ten Rios - niech wywrze presję na Brożka, Boguskiego czy Żurawskiego
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Jedna rzecz mi sie podoba z tym Argentynczykiem.
Chlopak ma 21 lat i gra w swoim klubie a nie jest jakims wyrzutkiem ktory co pol roku jest wypozyczany do innego klubu.
Zadebiutowal w River w wieku 18 lat -jak dla mnie sprawa niezla.
Wiadomo ze pewnie tam gdzies jest jakims 4 napastnikiem.

Ktos pisal ze zagral 30 przeszlo meczy i strezlil 3 bramki tylko nikt nie wiem w jakim rozmiarze czasowym.
On jakby nie bylo nie jest tam podstawowym zawodnikiem.

Ale skoro gral w takim klubie w mlodym jakby nie bylo wieku -cos musi umiec.

Moze byc naprawde niezlym transferem.
Wole zawodnika z CV majacego jeden klub wpisany a nie w tym wieku z 5 ...
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

zielak14 napisał(a):Wyświetl post

bramka Riosa... mógłby tego komentatora ze soba przywiezc
jestem tego samego zdania, skoro nie mamy piłkarzy którzy by mogli porwać tłumy to chociaż taki komentator/spiker by sie przydał ;P
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2010, 09:40
komentator jest nieźle podniecony
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.07.2010, 09:41
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
może już za rok, będzie supergrajkiem, no chyba że przyjdzie jakiś trener a la Skorża, to wtedy piłki będzie widział tylko w górę patrząc...
Hehe... Dlatego właśnie uważam, że zgrupowanie powinno być odbyć się w Ghanie. Jak widziałem, że Afrykańczycy potrafią grać tak ładnie po ziemi i z pierwszej piłki to z jednej strony ręce składały się do oklasków a drugiej robiłem się troszkę smutny. Wisełka ostatni mecz w którym grała po ziemi i z pierwszej piłki to był rewanż z Lazio... Do takiej Ghany teraz to mamy lata świetlne...
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 18.07.2010, 09:41
Ja niektóych nie rozumiem nie ma transferów jest żle są transfery też jest żle.Panowie dajmy się nowym pokazać a nie już biadolić
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 18.07.2010, 09:44
Cantoro który przez lata grał w piierwszej 11-ce też był Reprezentantem młodzieżówki Argentyny jak Rios.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.07.2010 o godz. 09:47.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

nie wiem czy było, jak tak to sory za spam
http://www.youtube.com/watch?v=yBTCQbpRctA
http://www.youtube.com/watch?v=LIjDiiY3FZY
http://www.youtube.com/watch?v=CVatTpWfPvI
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
komentator jest nieźle podniecony
w Argentynie to normalne, tzn dra morde goooooooooooooooooool 20 minut, super sprawa

co do samego grajka, dobry ruch
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.07.2010, 09:46
tomasz_19 - to nie ten Rios, tylko inny
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 18.07.2010, 09:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Cantoro który przez lata grał w piierwszej 11-ce też był Reprezentantem młodzieżówki Argentyny jak Rios.
W dodatku gral razem z Veronem i byl kapitanem
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.07.2010, 09:47
malkonenci... wieczni...

koleś ma CV prawie identyczne jak Marcelo, gdy do nas przyjeżdżał:
w młodym wieku występy w jednym z czołowych i znanych klubów swojego kraju.

Ktoś napisze, że mało bramek -> gdyby strzelił ich więcej, nie byłby w zasięgu Wisły.

A przypomnijcie mi jeszcze, gdy przychodził Marcelo -> kto wg. brazylijskich serwisów plasował się na samym końcu prawie jeśli chodzi o oceny meczowe stoperów? No kto?

zawodnik z potencjałem, młody, pewnie też chce zrobić karierę w Europie. Takich Wiśle potrzeba!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów