|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ten Dragan Paljic w naszej lidze może być bardzo przydatny. Mamy Gargułę który jest (był) specjalistą od wolnych. Serb (Niemiec) przy swojej szybkości i dryblingu wymusi pewnie przynajmniej 1-2 wolne z dogodnych pozycji w meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Czekamy zatem na Chaveza... A po stoperze juz chyba jedynie okazje moga zlapac. Nie wydadza juz grosza z transferu Marcelo. Szkoda...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czemu ale chyba bardziej bym się ucieszył gdyby podpisali tego Augustiena, bo ten Palijc biorąc pod uwagę jego wiek to już wyżej ch%$ nie podskoczy, choć oczywiście liczę, że w naszej super ekstralidze od czasu do czasu kimś zakręci. A jak w rzeczywistości będzie, to już wkrótce się przekonamy
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
nie wiemy co z nim jest i czy podpiszę na pewno kontrakt, takich piłkarzy trudno ściągnąć do naszej ligi ale cóż jak się uda to bardzo dobry transfer klubu, gracz, który zagrał 270 min na mundialu, to musi cieszyć ![]() Ale przypominam Chavez nie jest u nas, nawet pewnie nie jest jeszcze w Polsce więc piszcie raczej o swoim zadowoleniu że taki gracz chce grać u nas niż o tym że jest on już zaklepany itp. Bo ja nie ukrywam ale się zawiodłem że Milinkovic nie przyszedł do nas a wpadł jakiś rezerwowy z 2 Bundesligi, oglądam ją i muszę przyznać, że ta liga jest tragiczna ;/, gorsza od naszej Ekstraklasy na 100%, porównałbym ten transfer do Christowa rezerwowy w przeciętnej lidze, będzie miał trudność być rezerwowym w naszym klubie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Co...Kto..? W co ty się bawisz? Nie umiesz wymyślić czegoś własnego tylko musisz naśladować styl wypowiedzi użytkownika Krzyżanowskiego? Teraz każdy na tym forum będzie chciał mu dorównać pod względem umiejętności wspaniałego wypowiadania się. Krzyżanowski to normalna, dojrzała osoba, a nie jakiś rozwydrzony pokemon co narzeka na każdy transfer i zmienia co 5 minut zdanie. Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez giorgio : 17.07.2010 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o transfery, to teraz tak naprawdę bardzo ciężko sprowadzić kogoś wartościowego, trzeba naprawdę być obeznanym i mieć kontakty. U nas scouting ogólnie leży, więc transfery są jakie są. Widać na przykładzie Cracovii, która ma tego Rząse i on umiał wyłapać tą perełke z NEC.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 17.07.2010 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jedna rzecz mnie ciekawi: do Wisły zaczynają trafiać zawodnicy... niemieccy, czyli narodowości która (biorąc pod uwagę ostatnie wielkie imprezy) obecnie w Europie jest po Hiszpanii najsilniejsza piłkarsko. Jeden zawodnik testowany (Afsarli), drugi podpisał (Paljic), Czy ktoś pamięta by któryś zawodnik z tego kraju grał wcześniej w polskiej lidze?
Ogólnie mimo, że transfery nie są przebojowe (spora część z nich i tak pewnie lepiej wygląda na papierze niż w rzeczywistości), to obecne okienko nastraja optymistycznie! Wiśle potrzeba było świeżej krwi - Kasperczak jest trenerem, który ma wysokie szanse skutecznie poukładać tę drużynę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wracam z rowerku a tu takie rzeczy, w sumie jeśli dojdzie jeszcze ten obrońca to będzie pierwszy raz od dawna gdy parę dni wcześniej coś wyciekło. Mam motywacje na dalsze robienie 20 km wieczorkiem
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy nietrafione? Hagi był już zdaje się po trzydziestce (kłócił się nie będę, nie mam tak dobrej pamięci) i w tamtych czasach tak mówiło się o transferze Hagiego do Galatasaray - kupili podstarzałego gwiazdora. Oczywiście my nie możemy sobie pozwolić finansowo na aż takie hity - jednak choćby wspominany w kontekście transferu do Wisły Nonda byłby już całkiem ok.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A dawno dawno temu Uli Borovka. Przy czym Reich zagrał 1 raz w I reprezentacji Niemiec, a Uli chyba ponad 20.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Może transfer tego Niemca rajcuje jakiś dzieci, w każdym bądź razie nie kogoś kto popatrzył w statystykę. 6 meczów w pełnym wymiarze w Bundeslidze! On drybluje samego siebie...
No tak po co płacić za Milinkovicia...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.07.2010 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Niemców w Ekstraklasie, to parę lat temu bramki Górnika strzegł Carsten Nulle, a obecnie w tej samej drużynie występować będzie Michael Bemben. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Taki Kirm moze nie jest gwiazdorem wielkim pilkarzem ale go szanuje bo nauczyl sie poslugiwac angielskim w stopniu dostatecznym i to jest pilkarz profesjonalny on pojedzie wszedzie bedzie gral i dogada sie. A wyslijcie takiego malego albo brozka ktory jak mial byc wytransferowany to sam przyznal sie ze z jezykiem niebardzo i niby ze zaczal sie uczyc ale panowie przeciez to jest jezyk obcy to trzeba poswiecic kilka lat aby mowic w stopniu dobrym. No ale coz u nas szkolenie pilkarzy jest do wielkiej dupy wiec niema co sie dziwic ze nikt nieprzyklada wagi do nauki jezyka a szkoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ostatnio coraz częściej (szczególnie jak na siebie) krytycznym okiem spoglądam na naszą piłkę, ale transfer Paljicia oceniam pozytywnie. Gość sprawdzał się w roli jokera, widać, że jest szybki, ma niezły drybling, dobra kandydatura na piłkarza, który wejdzie i narobi na boisku szumu. Jest Kirm, Kirm w którego zainwestowano niemałą kasę, Kirm, który ma w dalszym ciągu niemały potencjał, którego w dalszym ciągu stać na pokazanie niezłego futbolu - było nie było, to etatowy reprezentant niezłego piłkarsko kraju, aktualnie w piłce narodowej lepszego od naszej reprezentacji. Jak dla mnie gość, który od lat udanie pełni rolę jokera w niezłej lidze, będzie dla niego dobrym uzupełnieniem, szczególnie, że Kirm nigdy w dziedzinie waleczności, biegania na całej szerokości boiska się nie oszczędzał. A nie jest powiedziane, że i Dragan kiedy w końcu dostanie tutaj zaufanie i prawdziwą szansę nie wystrzeli niezłym graniem.
Póki co, Wisła nie jest klubem, którego stać na posiadanie na jednej pozycji dwóch naprawdę bardzo dobrych zawodników, dobrze zarabiających - a tak by było w przypadku transferu Milinkovicia. Legia i Lech zresztą to samo, też pierwsze jedenastki mają silne, rezerwy są oparte na co najwyżej przyzwoitych zawodnikach typu Wilk, Kikut, Kiełbowicz, Jędrzejczyk, Djurdjevic lub młodzi (+nieco starsi niż "młodzi") typu Kiełb, Borysiuk, Rybus, Mikołajczak lub Drygas. Powiedziałbym nawet, że w dalszym ciągu Wisła ma największe pole manewru w ofensywnych formacjach z naszych druzyn, a w trakcie sezonu to może być kluczowe - nie jest też przecież wykluczone, że Boguski czy Małecki z czasem nie wrócą do swojej optymalnej dyspozycji. A np. w takiej Legii jeśli nie wypali Mezenga, Chinyama dalej będzie leczył kolano (co jest bardzo prawdopodobnym), to kim będzie z przodu straszyć? Dongiem, Górskim, Kucharczykiem? Bardziej bym się niepokoił brakami w środku obrony - Cleber jak wiadomo jest na finiszu swojego grania, Kowalski jest tylko przeciętnym ligowcem, Bunoza jeszcze nie ograny w naszym futbolu (co by nie mówić, tu jest zupełnie inne granie niż w Chorwacji), Chavez nie wygląda mimo wszystko na ostoję defensywy, to raczej ktoś w stylu Diaza, lepsze mecze przeplata słabszymi. Druga kwestia do brak zastępstwa dla Sobola, żywcem pasuje mi tutaj jakiś młody polski zawodnik, najlepiej ściągnięty z niższych lig lub juniorskich klubów zagranicznych, taki zawodnik, który nawet niech ma pewne braki, ale który mógłby od Sobola się trochę nauczyć, prezentowałby podobne cechy piłkarskie, ktoś potencjalnie z podobnej próby strzału jak w przypadku Błaszczykowskiego czy Boguskiego - można by było go też wysłać od razu na wypożyczenie. Taki ktoś umiejętnościami w stylu Bandrowskiego, czy Borysiuka. Ktoś kto w przyszłości mógłby wystrzelić. Tak offtopem (bo to bardziej do "gdybym był..."), patrząc na te nazwiska, które mam teraz w głowie, to ktoś taki jak Krychowiak, Budziński, czy trochę starsi Cezary Wilk, Gol, Hanzel - sądzę, że takich zawodników typowo defensywnych warto szukać na naszym podwórku, bo akurat defensywnych pomocników na niezłym poziomie w ostatnich latach mieliśmy dosyć sporo (Murawski, Lewandowski, Sobolewski, Radomski, Zdebel, Michalski, Świerczewski, Brzęczek, Kałużny czy nawet Dudka, Kaźmierczak), a Polaków mimo wszystko w składzie fajnie też widzieć. W wypadku kupienia dwóch niezłych środkowych obrońców (w tym najlepiej jednego perspektywicznego i jednego doświadczonego), takiego DM-a o jakim pisałem, to byłbym w 100% usatysfakcjonowany tym okienkiem transferowym. E: Acha, i jeszcze jedno co trochę wybiela Paljicia, a co chyba umknęło większości - w tym sezonie o skład walczył z Erikiem Jendriskiem, do niedawna gwiazdą 1.FC Kaiserslautern i reprezentacji Słowacji, nowym piłkarzem wicemistrza Niemiec, Schalke 04. Z 16 zmian z udziałem Paljicia w poprzednim sezonie, w połowie przypadków zmieniał Jendriska, lub odwrotnie. Inne zmiany to głównie zmiany z drugim napastnikiem.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 17.07.2010 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja tam wolę Iniestę który pewnie jak większość Hiszpanów nic nie beknie po angielsku niż "poliglotę" Kirma. Co to za farmazony... piłkarz ma grać i za to jest chwalony. Za dobrą grę a nie "dogadywanie się"
Ciekawe czy we Włoszech albo w Hiszpani mówi się w szatni po angielsku? Podobnie w Niemczech? Pytam z ciekawości. PS Zobaczymy już wkrótce na co stać Paljića więc nie ma co się teraz ostro "deklarować". ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
), a skoro za piłkarza nie trzeba by było płacić to i roczny kontrakt można by całkiem niezły zaproponować. Ja wiem, że zadanie trudne, jednak na takim ruchu można dużo wygrać. Odpowiednie nagłośnienie takich transferów i karnety idą jak świeże bułeczki. A o poziom sportowy takich zawodników bym się nie martwił, szczególnie biorąc poprawkę na "moc" naszej ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wszystko wskazuje, że na Milinkovicia. Jeżeli, jak mówią także słowackie media, kluby się dogadały a problemem było porozumienie z samym zawodnikiem to akurat ja bym nie narzekał, że nie pompujemy kieszeni jednemu zawodnikowi w drużynie.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jakie to ciekawe że o gościu który grał ogony = nie wywalczył sobie miejsca w podstawowym składzie - pisać 'sprawdził się w roli jokera'
Pewnie koleś siedzący non stop na ławie nie jest słaby, tylko - sprawdza się w roli rezerwowego ![]() Kończąc temat z mojej strony - nie jest to na pewno transfer marzeń, powiedzmy sobie szczerze, jest to kolejny 'darmowiec' ze średnimi wymaganiami płacowymi, ale ja go oczywiście nie skreślam.Patrząc na ostatnie wyczyny Boguskiego,Małeckiego,Łobo czy Kirma - jestem w stanie uwierzyć, że będzie to zawodnik lepszy od nich - co niestety wyczynem nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
marzenie... II liga niemiecka...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Prawdę mówiąc, do takiej piłki jaką chce/powinna grać Wisła potrzeba właśnie takich piłkarzy jak Dragan - szybkich i bardzo dobrych techniczne. Niestety jeden Dragan to za mało - potrzeba jeszcze 2-3 tego typu ofensywnych piłkarzy żeby klepali pomiędzy sobą szybkie piłki. Jeden Dragan najzwyczajniej w świecie nie będzie miał z kim grać.Kopnie do takiego Brożka, Boguskiego czy Małeckiego piłkę i ruszy do przodu oczekując odegrania z klepki, a odegranie w tempo i dokładnie z pierwszej piłki przerasta możliwości praktycznie wszystkich naszych obecnych piłkarzy. Także jest to zawodnik o niezłym potencjale, ale wydaje mi się że ze względu na to z kim będzie musiał grać w zespole nie zobaczymy nawet 50% jego umiejętności. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja mysle ze polskiego to napewno nierozumieja w zadnej szatni europejskiej na zachod od polski. Iniesta no tak ale on gra u siebie w domu i raczej na transfer nie czeka ![]() A chcac byc pilkarzem profesjonalnym i myslacym o transferze gdzies na zachod to musisz mowic minimum dostatecznie po angielsku no bez jaj. Juz widze machajacego rekami malego albo brozka na boisku czy w szatni na zachodzi i krzyczacego po polsku ![]() Wez pod uwage klub ma dwoch pilkarzy o podobnych umiejetnosciach z europy wschodniej za podobna kase w celu uzupelnienia skladu i jeden mowi po angielsku drugi ni huja tylko po polsku odpowiedz jest prosta ![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Mam nadzieję, że wszystkim płaczkom zostaną zamknięte buzie po pierwszych meczach naszego piłkarza w barwach Wisły.
westersyl, jesteś genialny, skoro po 1 filmiku umiesz ocenić piłkarzy (Bunoza i Paljic)... widze ze teraz pojawila sie opozycja do prorokow zbymaka i maciosa, opozycja pod dowództwem moda wollfiego, czyli nie ważne co się dzieje- źle się dzieje! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy już nie jest modem z tego co deklarował
Chyba że to jego "zasłona dymna" ![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ogólnie, to nie mogę się doczekać pierwszych meczów Wisełki z poważniejszymi rywalami. Nie chodzi mi o sparing z dobrą drużyną, tylko o choćby mecz pucharowy z FK Qarabag. Przed tą drużyną przestrzega "nas" wielki znawca azerskiej piłki-Mirosław Szymkowiak, więc trzeba mieć się na baczności. ![]() Wpadł mi w sumie na myśl jeszcze Mustapha Hadji. W 2005 roku trafił on do FC Saarbrucken, klubu z 2. Bundesligi, więc może właśnie w 2005 roku zdecydował by się na przyjście do Wisły, bo to w sumie podobny poziom. No chyba, że w Niemczech dostał jakiś lukratywny kontrakt. Obecnie Mustapha występuje w II lidze Luksemburgu, no ale to tam nieważne. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|