The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 22:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W pierwszej kwestii się zgadzamy - ale to raczej oczywiste, to po prostu kolega próbował sobie popyskować.

W drugiej - błędem było to, że Alvareza wypożyczono bez ustalenia jakichś sensownych dla Wisły warunków umowy. O tym pisałem.
Oczywiście ze wypożyczając Alvareza wszystko było ustalone... Wisła miała prawo pierwokupu za 400 tys euro jedyne co nie było ustalone i nigdy przy takich wypożyczeniach nie jest ustalone to płaca piłkarza...
Alvarez chciał 400 tys euro za sezon...
Nie było szans żeby Wisła tyle dała komukolwiek, a zwłaszcza obrońcy...

Tylko nie podnoście lamentu ze mogli z nim ustalić gażę wcześniej - nigdy się tak nie robi!! Wisła wiedziała ile Alvarez zarabia płaciła 50% jego pensji podczas wypozyczenia, a potem liczyła ze zgodzi się na 200 -220 tys euro chcąc grać u nas niz w 3 lidze... Przeliczyła się...
Ale takie szczegóły jak jego przyszły kontrakt podczas wypozyczenia nigdy nie są ustalane z góry...

Musicie taki transfer traktowac jako coś nowego... Wisła musi zachęcić piłkarza zeby chciał do nas przejść... Bez tego transferu nie ma, nawet po dogadaniu z jego klubem...
Prawo pierwokupu mówi tylko o tym ze klub piłkarza musi pozwolić mu na negocjacje z Wisłą jeśli ta zaoferuje ustaloną kwotę, lub klub numer 3 dając ofertę np 1 mln euro zostaje w zawieszeniu jeśli Wisła tez da 1 mln Euro, bo to ona ma pierwszeństwo...

Edit: jak zrobiłem literówke to sie nie wkurzajcie... Swiętuje to 2-0
Ostatnio edytowane przez maci0s : 15.07.2010 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.07.2010, 22:40
ardianek napisał(a):Wyświetl post
Borek mowil, ze sytuacja z Chavesem jest podobna do sytuacji Navasa, problem z przynaleznoscia klubowa/mangerska. WTF? skad to wzial?
No ale skoro nawet prezesi klubu sie wypowiadaja, ze wszystko ustalone to moze sie zjawi. W przypadku Jovanicia strona serbska tez pare wszesniej puscila.

A tak apropo Navasa to przeszedl do 2. ligi Hiszpanskiej, do Albacete.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.07.2010, 22:47
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście ze wypożyczając Alvareza wszystko było ustalone... Wisła miała prawo pierwokupu za 400 tys euro jedyne co nie było ustalone i nigdy przy takich wypożyczeniach nie jest ustalone to płaca piłkarza...
Alvarez chciał 400 tys euro za sezon...
Nie było szans żeby Wisła tyle dała komukolwiek, a zwłaszcza obrońcy...

Tylko nie podnoście lamentu ze mogli z nim ustalić gażę wcześniej - nigdy się tak nie robi!! Wisła wiedziała ile Alvarez zarabia płaciła 50% jego pensji podczas wypozyczenia, a potem liczyła ze zgodzi się na 200 -200 tys euro chcąc grać u nas niz w 3 lidze... Przeliczyła się...
Ale takie szczegóły jak jego przyszły kontrakt podczas wypozyczenia nigdy nie są ustalane z góry...
No i to niestety jest największą wadą takich wypożyczeń, bo jeśli po zawodnika zgłosi się lepszy klub dający mu większą gażę to co nam po pierwokupie skoro zawodnik odrzuci naszą propozycję o pójdzie tam gdzie dają mu więcej :/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2010, 22:50
ardianek napisał(a):Wyświetl post
Borek mowil, ze sytuacja z Chavesem jest podobna do sytuacji Navasa, problem z przynaleznoscia klubowa/mangerska. WTF? skad to wzial?
No wiesz on jaki i inni przygotowuje się do meczu a nie to co komentatorzy np.z tvp

P.s bez napinki i sorrka za ot
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 15.07.2010 o godz. 22:58.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.07.2010, 22:57
Reiro napisał(a):Wyświetl post
No i to niestety jest największą wadą takich wypożyczeń, bo jeśli po zawodnika zgłosi się lepszy klub dający mu większą gażę to co nam po pierwokupie skoro zawodnik odrzuci naszą propozycję o pójdzie tam gdzie dają mu więcej :/
I o ile żaden zagraniczny klub po jednej rundzie u nas się po niego nie zgłosi (raczej nie ten kaliber zawodnika), to jeżeli wypadnie dobrze w lidze może nam go podebrać Polonia, Amika lub Legia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.07.2010, 23:02
I o ile żaden zagraniczny klub po jednej rundzie u nas się po niego nie zgłosi (raczej nie ten kaliber zawodnika), to jeżeli wypadnie dobrze w lidze może nam go podebrać Polonia, Amika lub Legia.
Faktycznie moze to być choćby i konkurent z krajowych boisk ale mimo wszystko znając menagerów piłkarskich mozna się spodziewać, że dajmy na to takiemu Chavezowi znajdą klub choćby w srugiej lidze włoskiej ;/
Ale takie wypożyczenia spowodowane są kulejącym scautingiem, który mam nadzieję zostanie rozwinięty w najbliższym czasie, a to z kolei zaowocuje pewnością co do pozyskiwanych graczy czyli natychmiatowym transferem, a nie wypożyczeniem.

spirit napisał(a):Wyświetl post
A Ciebie, podobnie jak i mnie, jutro może pieprznąć samochód na pasach. Albo Estonia wypowie nam wojnę. Albo odkryją u nas złoża ropy naftowej pod Nowa Hutą.
Tyle, że tym razem Wolfy ma pełną rację, bo sytuacja przedstawia się w podobny sposób jak oficjalne przedstawienie listy transferowej, a na dodatek pozwolenie konkurentom na przyjrzenie się potencjałowi/umiejętnościom zawodnika. I dajmy na to taki p.Wojciechowski przebije naszą ofertę(kontrakt) dwukrotnie i ciekaw jestem co zrobi stranieri...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 15.07.2010 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.07.2010, 23:07
A Ciebie, podobnie jak i mnie, jutro może pieprznąć samochód na pasach. Albo Estonia wypowie nam wojnę. Albo odkryją u nas złoża ropy naftowej pod Nowa Hutą.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.07.2010, 23:41
szkoda że nie wyszło z Makinwą i z Sobiechem bo brak skuteczności to największy mankament obecnie i raczej niewiele wskazuje że coś sie zmieniło od ostatniego sezonu.Wzmocnienie ataku jest potrzebne na wczoraj
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.07.2010, 23:59
Gramy na tym samym poziomie jak z Levadią. Wygraliśmy bo Litwini są jeszcze słabsi od Estończyków. W sumie nie mogliśmy grać lepiej bo jedyne istotne zmiany w składzie to sprzedaż podstawowej pary stoperów. Z taką grą ciężko będzie wejść do 4 rundy. No ale lepszej gry po prostu być nie może. Kilku Litwinów spokojnie mogłoby zagrać we Wiśle i byliby takim samym uzupełnieniem jak np. Cikosz. Największa różnica między grajkami Szawle a Wisły to różnica w zarobkach... zupełnie nieadekwatna do różnicy sportowej.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2010, 00:21
thechris napisał(a):Wyświetl post
Gramy na tym samym poziomie jak z Levadią. Wygraliśmy bo Litwini są jeszcze słabsi od Estończyków. W sumie nie mogliśmy grać lepiej bo jedyne istotne zmiany w składzie to sprzedaż podstawowej pary stoperów. Z taką grą ciężko będzie wejść do 4 rundy. No ale lepszej gry po prostu być nie może. Kilku Litwinów spokojnie mogłoby zagrać we Wiśle i byliby takim samym uzupełnieniem jak np. Cikosz. Największa różnica między grajkami Szawle a Wisły to różnica w zarobkach... zupełnie nieadekwatna do różnicy sportowej.
Wszystko ok, zgadzam się z Tobą że zagrali fatalnie, dawno tak słabej Wisły nie widziałem, totalny chaos na boisku..ale Czikosz? Czemu go sobie obrałeś za kozłą ofiarnego? On przynajmniej zapier... jak dziki po tym boisku w przeciwieństwie do naszych gwiazdek.. Jak dla mnie naprawdę przyzwoicie wypadł. Fakt że na tle tragicznie grającej Wisły ale jednak.

I niby wygrana, ładne bramki nawet. Ale niepokój nie tylko pozostaje ale i wzrasta.
Powiem szczerze: jak nie będzie wzmocnień to chyba skończymy romans z LE na następnej rundzie..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.07.2010, 00:25
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nawet jak nam gdzieś spieprzy, to nikt nie będzie za nim płakał, bo po co nam "drugi Costly w Ekstraklasie".
Chrzanisz. Po to nam drugi Costly, żeby coś tam pograł a później żebyśmy na nim zarobili. Co ty myślisz, że którykolwiek z nich będzie kochał Wisłę i na żadną inną ofertę nie spojrzy? Nie chcę, żeby Wisła ogrywała zawodników innym klubom ekstraklasy. W ogóle - to straszna dziecinadę uprawiasz: "jak nas nie chce, to niech idzie w ...". Jasne. Genialna polityka transferowa.

A co do odstępnego - zawodnik się nie zgodzi i po ptakach. Później taki Wojciechowski może już negocjować z jego starym klubem, płacąc tyle co my + coś na zachętę. Wszyscy są zadowoleni poza Wisłą.

Do reszty się nie odnoszę, bo nie ma za bardzo do czego. Dla Ciebie nie ma problemu z graniem co rok z kompletnie nową obroną, ja ten problem widzę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.07.2010, 01:00
Po tym co dzis zobaczylem trzeba stwierdzic ze Wisla potrzebuje po 2 klasowych zawodnikow na kazda pozycje ,procz bramkarza.

A ze to niemozliwie wydaje sie ze ten sezon moze byc juz utracony ,bo przejsc IV runde LE bedzie baardzo ciezko,wrecz Misssion Impossible a o MP tez bedzie pod górke.

A jak czytam ze nasza polityka transfrowa uzaeznia sie od tego czy przejdziemy Litwinow czy nie ,to poprostu niewiem czy jescze w tym klubie pracuje ktos normalny ,....transfery to proces dlugofalowy a nie uzaleniony od 2 wynikow meczow.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 16.07.2010, 01:00
bozar napisał(a):Wyświetl post
Wszystko ok, zgadzam się z Tobą że zagrali fatalnie, dawno tak słabej Wisły nie On przynajmniej zapier... jak dziki po tym boisku
A od kiedy gra w piłkę polega na zapieprzaniu jak dziki? Być może na lekcji WF-u to tak ale w profesjonalnym futbolu chodzi też o "coś" więcej. Ja nie robię z nikogo kozła ofiarnego bo wygraliśmy więc o co Ci kaman? Po prostu na tle Litwinów jakoś się specjalnie nie wyróżniał więc równie dobrze można by wziąć któregoś chłopaka z Szawle i na jedno by wyszło. To obrazuje w jakiś sposób naszą pseudo-politykę transferową. Politykę osłabiania drużyny a już nawet nie polityki uzupełnień.. co by się nie zagalopować i nie wspomnieć o polityce wzmocnień. I to mnie wku***a a nie młody Słowak. Co do samego piłkarza to po jednym meczu taki Czikosz wygląda mi na gościa o klasę słabszego od Alvareza i o dwie klasy słabszego od Singlara. I zapieprzanie jak dziki póki co niewiele mu pomaga choć jest jakimś tam promyczkiem nadziei na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez thechris : 16.07.2010 o godz. 01:08.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 16.07.2010, 02:00
Po prostu na tle Litwinów jakoś się specjalnie nie wyróżniał więc równie dobrze można by wziąć któregoś chłopaka z Szawle i na jedno by wyszło.
Dubicki też nieźle wyglądał na tle Parmy w 98 roku. Kręcił Thuramem jak dzieckiem. Jakoś Parma nie wpadła na ten genialny pomysł i go nie wzięła. Dobrze dla niej ... To że jakiś gracz w meczu pucharowym zagra słabiej, albo inny przeciętny zagra świetny mecz to w piłce nożnej normalne. Szczególnie na własnym boisku słabi zawodnicy grają na tyle dobrze że są w stanie wygrać z zespołem o klasę lepszym. Tak jak to było w meczu Wisła - Inter 1:0. Nie ma co oceniać Słowaka po jednym meczu. Ocen go po rundzie a nie teraz gdy nie jest zgrany z drużyną.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 16.07.2010, 02:38
Trzeba skutecznego napastnika i tyle. Reszta w miare jakos wyglada, ale przednia formacja to zdecydowanie priorytet co do wzmocnien.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2010, 03:14
nesta napisał(a):Wyświetl post
Trzeba skutecznego napastnika i tyle. Reszta w miare jakos wyglada, ale przednia formacja to zdecydowanie priorytet co do wzmocnien.
Że co?

Na dwie pozycje w ataku mamy 4 piłkarzy: Małecki, Boguski, Brożek, Żurawski. Każdego z nich chciałby mieć każdy inny polski klub. Jeśli będą w formie będziemy mieli dużą pocieche.

Na dwie pozycje boków pomocy mamy 2 piłkarzy: Kirm i Łobo. Obaj dobre mecze grają od święta.

Na dwie pozycje stoperów mamy 3 piłkarzy: Cleber (emeryt), Kowalski (życze mu jak najlepiej ale... zobaczymy jak to będzie), Bunoza (niewiadoma).

Nie wmówisz mi, że wzmocnienie ataku to priorytet...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.07.2010, 04:25
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Nie wmówisz mi, że wzmocnienie ataku to priorytet...
Myślę, że większym problemem jest faktycznie brak porządnych skrzydłowych. Gdybyśmy takich posiadali, to i napastnicy mieliby o wiele łatwiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.07.2010, 06:54
W obronie mamy problem. Kowalski wczoraj nie miał okazji wykazać się ale wyszedł przed szereg i kilka razy zagrał źle (vide przyjęcie piłki gdzie Jop emanował pewnością siebie). Nie wiemy jak wygląda Cleber. Dlatego Bunoza i drugi obrońca pilnie potrzebny. Co do Alvareza to słusznie opinie mogą być podzielone. Jak dla mnie gość wybijał się ponad przeciętność był dynamiczny potrafił kiwnąć, ale za to nie potrafił wrzucić ze skrzydła jednej dobrej piłki. Cikosz wygląda obiecująco ale nie miał akcji w której błysnąłby w ofensywie na tle słabego przeciwnika, a w defensywie nie miał okazji pokazać umiejętności. Pomyślałbym o znalezieniu kogoś za Diaza- on może grać wszędzie ale nie w obronie.
Popatrzcie na ofensywę. Brakuje tylko młodego zastępcy dla Sobola. Rozgrywający- Garguła/Jirsak/Mączyński Prawe- Łobodziński/Małecki Lewe Brożek/Kirm atak Brożek/Boguski/Żurawski. Każdy z tym zawodników w pewnym okresie był pewniakiem w 1 składzie, jeśli każdy pokaże swoje umiejętności to mamy potęgę, gorzej że dawno w tym samym czasie kilku z tych zawodników nie zagrało co najmniej przyzwoicie. Tyle że lepszych od nich nie znajdziemy.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.07.2010, 07:11
Kwestia wypożyczeń to jedno o czym wczoraj starałem się zaznaczyć w umowach między klubami podana jest jedynie kwota zaporowa za którą dany klub jest gotów sprzedać swojego zawodnika po okresie wypożyczenia - ale ta klauzula pierwszeństwa jest jedynie umowna,gdyż w wypadku gdyby inny klub chciał i mógł zapłacić więcej od tej kwoty jasnym jest, że taki zawodnik nie trafiłby do klubu do którego zostałby wypożyczony - identycznie wygląda to w przypadku zaoferowania piłkarzowi wyżej gaży przez inny klub....

Ten rodzaj klauzuli nie ma praktycznie nic wspólnego z podobną konstrukcją z prawa cywilnego (gdzie chodzi o rzeczy)...

Co do meritum Basałaj i dział marketingu postawili przed sobą zadanie nie do wykonania w zakresie wypełnienia stadionu ze średnią 23-tys kibiców. Gra Wisły wygląda słabo, w takiej formie przejście kolejnej rundy będzie zadanie ciężkim pomimo rozstawienia...
PS Kowalski nie nadaje się na zawodnika do pierwszego składu - nawet z Litwinami zaliczył poważne błędy, a sposób wyprowadzania piłki kończył się praktycznie zawsze niecelnym podaniem....

Przepraszam ale napastników mamy dwóch Brożek i Żurawski - Boguski to nie napastnik (swoją drogę ja bym go sprzedał bo nie mogę na jego grę patrzeć), podobnie jak Małecki....
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 16.07.2010 o godz. 07:15.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2010, 07:43
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Że co?

Na dwie pozycje w ataku mamy 4 piłkarzy: Małecki, Boguski, Brożek, Żurawski. Każdego z nich chciałby mieć każdy inny polski klub. Jeśli będą w formie będziemy mieli dużą pocieche.
a od kiedy to jest komplement?
Brożek - cały sezon kiepska/średnia forma, Boguski - brak formy + kontuzje, do tego to nie jest typowy napadzior, Małecki - na zmianę przebłyski i beznadziejna gra do tego mały móżdżek, no i też nie jest to typowy napastnik
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 16.07.2010, 08:14
Całkowite minimum to 2 stoperow,
Bo na dzien dzisiejszy mamy tylko Bunoze, jak wiadomo Cleber za pol roku konczy kariere a Kowalski to nie ten kaliber. Wiec potrzebujemy chlopaka w zastepstwie za MArcelo, doswiadczonego... oraz mlodego goscia, ktory bedzie sie ogrywal i za pol roku bedzie mogl wypelnic luke po Cleberze.
2 skrzydlowych
I i co najmniej jeden napastnik!
A co do wczoraszego wystepu Brozka, smiesza mie wypowiedzi, ze zagral dobry mecz haha, jesli 1 wykorzystana setka na 5 to dobry wynik dla napastnika, to powiem szczerze, ze moglbyn grac tam zamiast niego, skutecznoscia pewnie udalo by mi sie mu dorownac Mam takie nie odparte wrazenie że Pawlowi przydala by sie ławka na jakis czas, wtedy moze zamiast machac rekami wziol by sie do ciezkiej pracy.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 16.07.2010 o godz. 08:18.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.07.2010, 08:49
ano zgadzam sie ze bardziej by sie przydali porzadni skrzydlowi, ale tacy z mocnym ciagiem na brame. Na razie nie mamy ani jednego skrzydlowego ktory potrafil by narobic wiatru takiego jak Kosa za najlepszych lat ;]
Odpowiedz cytując
pcpcpc
Banita

Od: 04.2010

Stary 16.07.2010, 09:07
Podobno obiło mi sie o uszy ze wisla chce sciagnac jakiegoś brzylisjkiego skrzydłowego młodego
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.07.2010, 09:19
Co do samego piłkarza to po jednym meczu taki Czikosz wygląda mi na gościa o klasę słabszego od Alvareza i o dwie klasy słabszego od Singlara.
Marnujesz się na forum. Powinieneś zostać wróżką. Bo chyba tylko z fusów udało ci się ocenić obrońce w meczu w ktorym żadna akcja ofensywna nie szła jego stroną. Co do reszty: niezłe przyjęcie ( lepsze niż choćby u Małeckiego czy Bogusia ) miał też celną wrzutkę w pole karne, czyli zrobił jakieś 30 % osiągnięć tego o klasę lepszego Alwareza.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Tarann : 16.07.2010 o godz. 09:23.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.07.2010, 09:36
To jest skandal, ten Palijc rozwiązał kontrakt więc jest za darmo, pytam się gdzie poszła kasa ze sprzedaży Marcelo? Ok. 3,5 mln euro! Ci działacze robią z klubu i kibiców pośmiewisko. Sprzedają graczy za grubą kase a biorą darmowych....poprostu żal...kiedy mamy dogonić inne ligi, z roku na rok trzeba wydawać większe pieniądze bo żaden, podkreślam żaden zawodnik dobry do nas nieprzyjdzie. Jeśli brać za darmo to młodych z niżych lig polskich lub z brazylii ale nie 27 latka, którego pozbył sie klub. Wydoją ile się da nasprowadzają szrotu i tanich leszczy bo żal kaske wydać, Wisła nigdy nie zaistnieje w pucharach, a w lidze polskiej bedzie coraz ciężej. Pozbyliśmy się całej generacji zawodników typu Głowacki, Baszczyński, jeden został Żurawski no i może Sobol ale oni już swoje lata mają...pytam się kim będzimy grać za dwa lata? Nie mamy nikogo, a klub zamiast szybko działać zwleka bo kaskę muszą kisić. Piłka to jest ryzyko, jak się boją ryzykować to niech się wycofają bo to jest staroświeckie myślenie. Ceny za piłkarzy idą w górę i niech zrozumieją że szczędzić się nie da. Nie mamy scoutów na professionalnym pozimoie więc menegerzy podsyłają nam darmowe szroty. Bez ludzi którzy wyszukują perełki typu Marcelo trzeba wydać kase bo jak się szczędzi na scautingu..nie da się szczędzić na zawodnikach i scautingu bo prowadzi to do obniżenia poziomu drużyny i potem sie dziwić że nia ma wyników a o mistrzostwo coraz cieżej...A i niech Boguś zmieni podejscie bo jego myślenie oraz ludzi co go otaczają jest chyba sprzed 12 lat...albo niech zmienią swoje bajki o LM bo na takiej polityce nigdy jej nie osiągniemy...ten sezon jest przełomowy i podejżewam że kilka zespołów z naszej ligi może nam sprawić poważne problemy a miejsce w pierwszej 3 będzie sukcesem....oczywiście przy obecnym stanie rzeczy
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 16.07.2010 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.07.2010, 09:36
Mi się Cikosz podobał. Szybki, silny, waleczny, parę razy zapuścił się w pełnym biegu pod bramkę rywali, raz nawet Brożek zmarnował jego dobre podanie. Na mnie robi lepsze wrażenie, niż Alvarez, a Singlara to już prawie nie pamiętam, ostatni raz grał za czasów Baszcza
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.07.2010, 09:39
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Mi się Cikosz podobał. Szybki, silny, waleczny, parę razy zapuścił się w pełnym biegu pod bramkę rywali, raz nawet Brożek zmarnował jego dobre podanie. Na mnie robi lepsze wrażenie, niż Alvarez, a Singlara to już prawie nie pamiętam, ostatni raz grał za czasów Baszcza
No i z Odrą Wodzisław w ostatniej kolejce
Gdzie te transfery?!!!
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 16.07.2010, 09:44
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
To jest skandal, ten Palijc rozwiązał kontrakt więc jest za darmo, pytam się gdzie poszła kasa ze sprzedaży Marcelo? Ok. 3,5 mln euro! Ci działacze robią z klubu i kibiców pośmiewisko. Sprzedają graczy za grubą kase a biorą darmowych....poprostu żal...kiedy mamy dogonić inne ligi, z roku na rok trzeba wydawać większe pieniądze bo żaden, podkreślam żaden zawodnik dobry do nas nieprzyjdzie. Jeśli brać za darmo to młodych z niżych lig polskich lub z brazylii ale nie 27 latka, którego pozbył sie klub. Wydoją ile się da nasprowadzają szrotu i tanich leszczy bo żal kaske wydać, Wisła nigdy nie zaistnieje w pucharach, a w lidze polskiej bedzie coraz ciężej. Pozbyliśmy się całej generacji zawodników typu Głowacki, Baszczyński, jeden został Żurawski no i może Sobol ale oni już swoje lata mają...pytam się kim będzimy grać za dwa lata? Nie mamy nikogo, a klub zamiast szybko działać zwleka bo kaskę muszą kisić. Piłka to jest ryzyko, jak się boją ryzykować to niech się wycofają bo to jest staroświeckie myślenie. Ceny za piłkarzy idą w górę i niech zrozumieją że szczędzić się nie da. Nie mamy scoutów na professionalnym pozimoie więc menegerzy podsyłają nam darmowe szroty. Bez ludzi którzy wyszukują perełki typu Marcelo trzeba wydać kase bo jak się szczędzi na scautingu..nie da się szczędzić na zawodnikach i scautingu bo prowadzi to do obniżenia poziomu drużyny i potem sie dziwić że nia ma wyników a o mistrzostwo coraz cieżej...
spokojnie, nie wierze żeby ta plotka o tym niemcu była prawdziwa. Onet sobie to wymyślił, bo niemiecki klub i rozwiązał kontrakt a on jest pewnie i na Wisłe za słaby a i tak by mu nie dali tyle pieniędzy żeby był zadowolony. Jeśli nie będziemy kupować takich zawodników jak Milinković to nigdy sie nie rozwiniemy sportowo. Bo pieniedzy jak w Katarze nie mamy proste...
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2010, 09:50
Jeszcze nie kupili nikogo za Marcelo a za Clebera już przydałoby się kogoś szukać. Nie wyglądało to wczoraj by udało mu dotrwać do grudnia bez kontuzji.
Mam nadzieję, że już dopinają po cichu szczegóły z opcją B dla Makinwy bo bez napastnika też nie damy rady.

Sporo muszą jeszcze kupić a dyrektora sportowego jak nie było tak nie ma.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 16.07.2010, 10:12
A od kiedy gra w piłkę polega na zapieprzaniu jak dziki? Być może na lekcji WF-u to tak ale w profesjonalnym futbolu chodzi też o "coś" więcej. Ja nie robię z nikogo kozła ofiarnego bo wygraliśmy więc o co Ci kaman? Po prostu na tle Litwinów jakoś się specjalnie nie wyróżniał więc równie dobrze można by wziąć któregoś chłopaka z Szawle i na jedno by wyszło. To obrazuje w jakiś sposób naszą pseudo-politykę transferową. Politykę osłabiania drużyny a już nawet nie polityki uzupełnień.. co by się nie zagalopować i nie wspomnieć o polityce wzmocnień. I to mnie wku***a a nie młody Słowak. Co do samego piłkarza to po jednym meczu taki Czikosz wygląda mi na gościa o klasę słabszego od Alvareza i o dwie klasy słabszego od Singlara. I zapieprzanie jak dziki póki co niewiele mu pomaga choć jest jakimś tam promyczkiem nadziei na przyszłość.
Spośród całej słabo grającej drużyny wymieniłeś w swoim wpisie tylko jego..dlatego się przyczepiłem
Wyrażenie "zapieprza jak dziki" miało wyrazić jego ponadprzeciętne (jak dla mnie) zaangażowanie w grę za którym szły też w parze umiejętności.Niie będę wychodził tak daleko z jego oceną jak ty. Ja tylko stwierdzam że wypadł nieźle i że dla mnie generalnie wygląda obiecująco.
Co w żadnym stopniu oczywiście nie oznacza że z drużyną jest dobrze. Nie jest. Potrzeba graczy, którzy ożywiliby nasze skrzydła, już widać że Pietię trzeba raczej zostawić na lewej obronie. A Paweł? Może i strzelił ładną bramkę ale te wcześniejsze zmarnowane setki WTF? o_O
Jeśli nie chcemy blamażu w starciu z tuzami pokroju Dynama Tblisi to trzeba wzmocnień i wiele farta żeby nowi gracze wkomponowali się choćby po części w zespół w ciągu..dwóch tygodni? Nie no to wszystko jest jakaś masakra.
Tak jak napisałem w "Gbybym..." : może temat Paljica w mediach jest zagrywką klubu mającą na celu nacisk w negocjacjach z Milinkovicem?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez bozar : 16.07.2010 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów