|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
A tak apropo Navasa to przeszedl do 2. ligi Hiszpanskiej, do Albacete. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() P.s bez napinki i sorrka za ot ![]()
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 15.07.2010 o godz. 22:58.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
I o ile żaden zagraniczny klub po jednej rundzie u nas się po niego nie zgłosi (raczej nie ten kaliber zawodnika), to jeżeli wypadnie dobrze w lidze może nam go podebrać Polonia, Amika lub Legia.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ale takie wypożyczenia spowodowane są kulejącym scautingiem, który mam nadzieję zostanie rozwinięty w najbliższym czasie, a to z kolei zaowocuje pewnością co do pozyskiwanych graczy czyli natychmiatowym transferem, a nie wypożyczeniem. Tyle, że tym razem Wolfy ma pełną rację, bo sytuacja przedstawia się w podobny sposób jak oficjalne przedstawienie listy transferowej, a na dodatek pozwolenie konkurentom na przyjrzenie się potencjałowi/umiejętnościom zawodnika. I dajmy na to taki p.Wojciechowski przebije naszą ofertę(kontrakt) dwukrotnie i ciekaw jestem co zrobi stranieri...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 15.07.2010 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A Ciebie, podobnie jak i mnie, jutro może pieprznąć samochód na pasach. Albo Estonia wypowie nam wojnę. Albo odkryją u nas złoża ropy naftowej pod Nowa Hutą.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szkoda że nie wyszło z Makinwą i z Sobiechem bo brak skuteczności to największy mankament obecnie i raczej niewiele wskazuje że coś sie zmieniło od ostatniego sezonu.Wzmocnienie ataku jest potrzebne na wczoraj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Gramy na tym samym poziomie jak z Levadią. Wygraliśmy bo Litwini są jeszcze słabsi od Estończyków. W sumie nie mogliśmy grać lepiej bo jedyne istotne zmiany w składzie to sprzedaż podstawowej pary stoperów. Z taką grą ciężko będzie wejść do 4 rundy. No ale lepszej gry po prostu być nie może. Kilku Litwinów spokojnie mogłoby zagrać we Wiśle i byliby takim samym uzupełnieniem jak np. Cikosz. Największa różnica między grajkami Szawle a Wisły to różnica w zarobkach... zupełnie nieadekwatna do różnicy sportowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
I niby wygrana, ładne bramki nawet. Ale niepokój nie tylko pozostaje ale i wzrasta. Powiem szczerze: jak nie będzie wzmocnień to chyba skończymy romans z LE na następnej rundzie.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do odstępnego - zawodnik się nie zgodzi i po ptakach. Później taki Wojciechowski może już negocjować z jego starym klubem, płacąc tyle co my + coś na zachętę. Wszyscy są zadowoleni poza Wisłą. Do reszty się nie odnoszę, bo nie ma za bardzo do czego. Dla Ciebie nie ma problemu z graniem co rok z kompletnie nową obroną, ja ten problem widzę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Po tym co dzis zobaczylem trzeba stwierdzic ze Wisla potrzebuje po 2 klasowych zawodnikow na kazda pozycje ,procz bramkarza.
A ze to niemozliwie wydaje sie ze ten sezon moze byc juz utracony ,bo przejsc IV runde LE bedzie baardzo ciezko,wrecz Misssion Impossible a o MP tez bedzie pod górke. A jak czytam ze nasza polityka transfrowa uzaeznia sie od tego czy przejdziemy Litwinow czy nie ,to poprostu niewiem czy jescze w tym klubie pracuje ktos normalny ,....transfery to proces dlugofalowy a nie uzaleniony od 2 wynikow meczow. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A od kiedy gra w piłkę polega na zapieprzaniu jak dziki? Być może na lekcji WF-u to tak ale w profesjonalnym futbolu chodzi też o "coś" więcej. Ja nie robię z nikogo kozła ofiarnego bo wygraliśmy więc o co Ci kaman? Po prostu na tle Litwinów jakoś się specjalnie nie wyróżniał więc równie dobrze można by wziąć któregoś chłopaka z Szawle i na jedno by wyszło. To obrazuje w jakiś sposób naszą pseudo-politykę transferową. Politykę osłabiania drużyny a już nawet nie polityki uzupełnień.. co by się nie zagalopować i nie wspomnieć o polityce wzmocnień. I to mnie wku***a a nie młody Słowak. Co do samego piłkarza to po jednym meczu taki Czikosz wygląda mi na gościa o klasę słabszego od Alvareza i o dwie klasy słabszego od Singlara. I zapieprzanie jak dziki póki co niewiele mu pomaga choć jest jakimś tam promyczkiem nadziei na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez thechris : 16.07.2010 o godz. 01:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dubicki też nieźle wyglądał na tle Parmy w 98 roku. Kręcił Thuramem jak dzieckiem. Jakoś Parma nie wpadła na ten genialny pomysł i go nie wzięła. Dobrze dla niej ... To że jakiś gracz w meczu pucharowym zagra słabiej, albo inny przeciętny zagra świetny mecz to w piłce nożnej normalne. Szczególnie na własnym boisku słabi zawodnicy grają na tyle dobrze że są w stanie wygrać z zespołem o klasę lepszym. Tak jak to było w meczu Wisła - Inter 1:0. Nie ma co oceniać Słowaka po jednym meczu. Ocen go po rundzie a nie teraz gdy nie jest zgrany z drużyną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Na dwie pozycje w ataku mamy 4 piłkarzy: Małecki, Boguski, Brożek, Żurawski. Każdego z nich chciałby mieć każdy inny polski klub. Jeśli będą w formie będziemy mieli dużą pocieche. Na dwie pozycje boków pomocy mamy 2 piłkarzy: Kirm i Łobo. Obaj dobre mecze grają od święta. Na dwie pozycje stoperów mamy 3 piłkarzy: Cleber (emeryt), Kowalski (życze mu jak najlepiej ale... zobaczymy jak to będzie), Bunoza (niewiadoma). Nie wmówisz mi, że wzmocnienie ataku to priorytet... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że większym problemem jest faktycznie brak porządnych skrzydłowych. Gdybyśmy takich posiadali, to i napastnicy mieliby o wiele łatwiej.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W obronie mamy problem. Kowalski wczoraj nie miał okazji wykazać się ale wyszedł przed szereg i kilka razy zagrał źle (vide przyjęcie piłki gdzie Jop emanował pewnością siebie). Nie wiemy jak wygląda Cleber. Dlatego Bunoza i drugi obrońca pilnie potrzebny. Co do Alvareza to słusznie opinie mogą być podzielone. Jak dla mnie gość wybijał się ponad przeciętność był dynamiczny potrafił kiwnąć, ale za to nie potrafił wrzucić ze skrzydła jednej dobrej piłki. Cikosz wygląda obiecująco ale nie miał akcji w której błysnąłby w ofensywie na tle słabego przeciwnika, a w defensywie nie miał okazji pokazać umiejętności. Pomyślałbym o znalezieniu kogoś za Diaza- on może grać wszędzie ale nie w obronie.
Popatrzcie na ofensywę. Brakuje tylko młodego zastępcy dla Sobola. Rozgrywający- Garguła/Jirsak/Mączyński Prawe- Łobodziński/Małecki Lewe Brożek/Kirm atak Brożek/Boguski/Żurawski. Każdy z tym zawodników w pewnym okresie był pewniakiem w 1 składzie, jeśli każdy pokaże swoje umiejętności to mamy potęgę, gorzej że dawno w tym samym czasie kilku z tych zawodników nie zagrało co najmniej przyzwoicie. Tyle że lepszych od nich nie znajdziemy. ![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kwestia wypożyczeń to jedno o czym wczoraj starałem się zaznaczyć w umowach między klubami podana jest jedynie kwota zaporowa za którą dany klub jest gotów sprzedać swojego zawodnika po okresie wypożyczenia - ale ta klauzula pierwszeństwa jest jedynie umowna,gdyż w wypadku gdyby inny klub chciał i mógł zapłacić więcej od tej kwoty jasnym jest, że taki zawodnik nie trafiłby do klubu do którego zostałby wypożyczony - identycznie wygląda to w przypadku zaoferowania piłkarzowi wyżej gaży przez inny klub....
Ten rodzaj klauzuli nie ma praktycznie nic wspólnego z podobną konstrukcją z prawa cywilnego (gdzie chodzi o rzeczy)... Co do meritum Basałaj i dział marketingu postawili przed sobą zadanie nie do wykonania w zakresie wypełnienia stadionu ze średnią 23-tys kibiców. Gra Wisły wygląda słabo, w takiej formie przejście kolejnej rundy będzie zadanie ciężkim pomimo rozstawienia... PS Kowalski nie nadaje się na zawodnika do pierwszego składu - nawet z Litwinami zaliczył poważne błędy, a sposób wyprowadzania piłki kończył się praktycznie zawsze niecelnym podaniem.... Przepraszam ale napastników mamy dwóch Brożek i Żurawski - Boguski to nie napastnik (swoją drogę ja bym go sprzedał bo nie mogę na jego grę patrzeć), podobnie jak Małecki....
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 16.07.2010 o godz. 07:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Brożek - cały sezon kiepska/średnia forma, Boguski - brak formy + kontuzje, do tego to nie jest typowy napadzior, Małecki - na zmianę przebłyski i beznadziejna gra do tego mały móżdżek, no i też nie jest to typowy napastnik |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Całkowite minimum to 2 stoperow,
Bo na dzien dzisiejszy mamy tylko Bunoze, jak wiadomo Cleber za pol roku konczy kariere a Kowalski to nie ten kaliber. Wiec potrzebujemy chlopaka w zastepstwie za MArcelo, doswiadczonego... oraz mlodego goscia, ktory bedzie sie ogrywal i za pol roku bedzie mogl wypelnic luke po Cleberze. 2 skrzydlowych I i co najmniej jeden napastnik! A co do wczoraszego wystepu Brozka, smiesza mie wypowiedzi, ze zagral dobry mecz haha, jesli 1 wykorzystana setka na 5 to dobry wynik dla napastnika, to powiem szczerze, ze moglbyn grac tam zamiast niego, skutecznoscia pewnie udalo by mi sie mu dorownac Mam takie nie odparte wrazenie że Pawlowi przydala by sie ławka na jakis czas, wtedy moze zamiast machac rekami wziol by sie do ciezkiej pracy.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 16.07.2010 o godz. 08:18.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ano zgadzam sie ze bardziej by sie przydali porzadni skrzydlowi, ale tacy z mocnym ciagiem na brame. Na razie nie mamy ani jednego skrzydlowego ktory potrafil by narobic wiatru takiego jak Kosa za najlepszych lat ;]
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Podobno obiło mi sie o uszy ze wisla chce sciagnac jakiegoś brzylisjkiego skrzydłowego młodego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Marnujesz się na forum. Powinieneś zostać wróżką. Bo chyba tylko z fusów udało ci się ocenić obrońce w meczu w ktorym żadna akcja ofensywna nie szła jego stroną. Co do reszty: niezłe przyjęcie ( lepsze niż choćby u Małeckiego czy Bogusia ) miał też celną wrzutkę w pole karne, czyli zrobił jakieś 30 % osiągnięć tego o klasę lepszego Alwareza.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Tarann : 16.07.2010 o godz. 09:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To jest skandal, ten Palijc rozwiązał kontrakt więc jest za darmo, pytam się gdzie poszła kasa ze sprzedaży Marcelo
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 16.07.2010 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mi się Cikosz podobał. Szybki, silny, waleczny, parę razy zapuścił się w pełnym biegu pod bramkę rywali, raz nawet Brożek zmarnował jego dobre podanie. Na mnie robi lepsze wrażenie, niż Alvarez, a Singlara to już prawie nie pamiętam, ostatni raz grał za czasów Baszcza
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Guest
|
|
![]() Gdzie te transfery |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeszcze nie kupili nikogo za Marcelo a za Clebera już przydałoby się kogoś szukać. Nie wyglądało to wczoraj by udało mu dotrwać do grudnia bez kontuzji.
Mam nadzieję, że już dopinają po cichu szczegóły z opcją B dla Makinwy bo bez napastnika też nie damy rady. Sporo muszą jeszcze kupić a dyrektora sportowego jak nie było tak nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Wyrażenie "zapieprza jak dziki" miało wyrazić jego ponadprzeciętne (jak dla mnie) zaangażowanie w grę za którym szły też w parze umiejętności.Niie będę wychodził tak daleko z jego oceną jak ty. Ja tylko stwierdzam że wypadł nieźle i że dla mnie generalnie wygląda obiecująco. Co w żadnym stopniu oczywiście nie oznacza że z drużyną jest dobrze. Nie jest. Potrzeba graczy, którzy ożywiliby nasze skrzydła, już widać że Pietię trzeba raczej zostawić na lewej obronie. A Paweł? Może i strzelił ładną bramkę ale te wcześniejsze zmarnowane setki Jeśli nie chcemy blamażu w starciu z tuzami pokroju Dynama Tblisi to trzeba wzmocnień i wiele farta żeby nowi gracze wkomponowali się choćby po części w zespół w ciągu..dwóch tygodni? Nie no to wszystko jest jakaś masakra. Tak jak napisałem w "Gbybym..." : może temat Paljica w mediach jest zagrywką klubu mającą na celu nacisk w negocjacjach z Milinkovicem? Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez bozar : 16.07.2010 o godz. 10:13.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|