|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Własnie o to chodzi, ze każdy wie lepiej kim jestem i gdzie pracuje niż ja sam....
Mogę powtarzać, ze nie jestem nikim z klubu, ale forum wie lepiej.... Przy okazji dziękuje Markusowi i innym, którzy pisząc o forumowiczach zmyślających jakieś fakty nazywają ich "maci0sami".... Panowie lekkie przegięcie!! Powiedziałem już raz, że nikt nie musi wierzyć w to co piszę!! Proszę też nie umieszczać mnie pod biurkiem prezesa Basałaja bo to jest co najmniej niesmaczne... Według forum byłem już Maciejem Skorżą, Marcinem Juszczykiem, Jakubem Jaroszem, Zdisławem Kapką a nawet Basałajem... A jak zdementowałem gościowi Juszczyka to mi odpisał "jasne, też bym się nie przyznał".... sic!!! Potrzebujecie kozłów ofiarnych? Proszę bardzo, ale nawet Ci którzy pieją tu o tym, ze siedzę w domu i zmyślam bo mi się nudzi chyba sami sobie w to do końca nie wierzą... Poza tym jak to jest, ze ja zmyślam a potem coś się okazuje rzeczywistością? Ktos z Wisły czyta maci0sa i mówi: "o dobry pomysł! zróbmy to tak jak napisał! zainteresujmy sie makinwą, żeby nie było, że facet zmyśla, umówmy prezesa Cupiała ze Smudą i Basałajem bo maci0s tak wymyślił..." Ludzie miejcie trochę szacunku, jeśli nie dla mnie to dla własnej inteligencji i zastanówcie sie nad czyms 2 razy zanim kogos porównacie do pokemona, clowna czy 12 letniego dziecka... Zeby nie było off topa to jeszcze jedna sprawa... Rozumiem, że komuś sie nie podoba, ze klub czeka z transferami, aż przejdziemy pierwszego przeciwnika, ale taki jest fakt i żebyście tu pisali Bóg wie co to nikt Was w klubie nie posłucha bo oni swoje wiedzą lepiej! Jest też inna kwestia, o której ktoś już tu pisał, mianowicie, że dla pewnych zawodników Wisła to opcja ostateczna... Możecie krzyczeć i twierdzić że z takim nastawieniem gości to nigdy nie będą Wiślacy (niech nam nie robią łaski!! ), ale taki jest fakt! Kolejną kwestią co do braku transferów teraz, które rzekomo mają być po przejściu Litwinów to wspomnę tylko o tym, iż drugiego razu przekroczenia budżetu o 30% prezes Cupiał nie wybaczy!! Każdy w klubie o tym wie!! Prawda jest taka, że postępowanie klubu jest asekuranckie, ale niestety nikt w Wiśle nie ma, aż takich jaj żeby zaryzykować 3 mln euro, bo przy kolejnej katastrofie Boss już nie będzie pytał kto...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 14.07.2010 o godz. 18:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
macios napisał był: Jest też inna kwestia, o której ktoś już tu pisał, mianowicie, że dla pewnych zawodników Wisła to opcja ostateczna... Możecie krzyczeć i twierdzić że z takim nastawieniem gości to nigdy nie będą Wiślacy (niech nam nie robią łaski!! ), ale taki jest fakt!
jakoś wcale mnie to nie dziwi ![]() komu by się chciało grać w jednej z najbardziej buraczanych lig w Europie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Druga sprawa. W mediach po przegranej z Leviadią było sporo płaczu. Wszędzie w zasadzie był płacz. Z Wisły robiło się tonący okręt. Brożka sprzedawano na wszystkie możliwe sposoby, twierdząc że to jedyna nadzieja na uratowanie budżetu. Tak samo było z Marcelo. Okazało sie, że nawet z nimi w składzie zespół nie wywalczył mistrza. O czym to świadczy? Wg mnie to jest świadectwo tego co się zaczęło dziać już po Levadii i tego że trener Skorza nei był w stanie wpłynąc mentalnie na piłkarzy. Raczej wszyscy pamiętamy co potrafił zrobić Brożek, Boguski, Małecki, dawniej Łobodziński (za czasów Lubińskich). W związku z tym skoro każdy z tych piłkarzy łapał kontuzje czy był bez formy to świadczy o tym że coś było nie tak w przygotowaniach i motorycznych i taktycznych ALBO po prostu mega pech. W związku z tym myśląc logicznie, klęska z Szawlami spowodowałaby kolejne zwolnienia pamiętnych pań sprzataczek. Analogicznie jeżeli dziura budżetowa została już załatana to tylko świadczy o tym, że pozycja finansowa klubu jest stabilna w obecnym czasie. Naturalnie zgodzę się, że bez inwestycji nie ma wielkich gwarancji wzrostu poziomu sportowego. Nie zapominajcie jednak drodzy administratorzy/moderatorzy, że klub inwestuje również w innych dziedzinach: marketing, skauting, akademią itd. Skoro wszyscy zapowiadali politykę długofalową to po co te spinki? Wisła nie jest Realem Madryt żeby w obliczu klęski sie wzmacniać. Pan Cupiał niestety ogranicza się obecnie do roli widza - jedni powiedzą : super chce/chciał usamodzielnić klub i to mu się udało, ale inni (wśród nich ja) powiedzą - chciałeś to masz... zabawa w piłkę kosztuje (Wojciechowski, Abramowicz, Moratti). Byłem bardzo pozytywnie nastawiony do transferów w klubie i uważam że będą. Jak tylko usłyszałem "Basałaj w Wiśle" to pomyślałem sobie, że chodzi o Janusza... ale jednak sprowadzenie Bogdana już teraz wprowadziło pewną stabilizację i pare przemyślanych posunięć. Dlatego uważam, że za wcześnie na krytykę i mówienie ' jest jak zwykle '. Bardzo Was przepraszam, że myślę inaczej. Dziecinnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozumiem, że większość kasy ma pójść na inne cele niż transfery ale po co to asekuranctwo...? W najgorszym przypadku zostalibyśmy z transferami, a bez dajmy na to boisk treningowych i dziura by nie powstała... A w obecnej sytuacji pokonanie "ogórków" z Litwy może okazać się ciężkim zadaniem...szczególnie bez obrony, która natychmiastowo powinna być uzupełniona o zawodników przynajmniej podobnej klasy co Głowacki...ale my mamy przecież Kowalskiego...aż się boję pomyśleć jak ten "wirtuoz" będzie czyścił wszystkie piłki Może mam zły tok rozumowania ale uzupełnienie obrony, którą rozwalono nie powinno być zależne od przejścia Litwinów bo ten dwumecz nie ma nic wspólnego ze sprzedażą naszych najlepszych zawodników ubiegłego sezonu, a zarazem najważniejszych graczy najlepszej obrony w polskiej lidze... Aramagiedon ludzie, armagiedon...<Basałaj pokerface>Aramagiedon ludzie, armagiedon... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
PS. Skoro w klubie boją się zaryzykować z decyzjami o wzmocnieniach, to po co rozbudzają nadzieję kibiców- słowa Jarosza na konferencji + forumowe przecieki. PS2. W obliczu sprzedaży Marcelo i Głowy nie ma już mowy o dziurze budżetowej, gdyż Levadia i brak stadionu zostały zrekompensowane przez ok. 20 mln zł z transferów. PS3. Czy prawdą jest, że specjalnie dla pozytywnej reakcji mediów i kibiców zawyżono cenę za Jovanica (mówi się o 200tys E a nie o 400 E) i być może za Bunozę. PS4. Wisła zarobi kilka milionów zł więcej z tytuły sprzedaży biletów na nowym stadionie. Na co zostaną wydane te środki? Dlaczego nie na transfery? PS5. Czekanie na przejście Litwinów jest śmieszne, gdyż za tydzień będziemy w podobnej sytuacji - przed 3 rundą eliminacji. Znowu będzie mowa, że czekamy Zrozumiałbym powolne budowanie drużyny od podstaw, gdybyśmy mieli taką nędze jak Legia. Ale my mamy trochę przetrącony, ale nadal mocny kręgosłup drużyny. 3 zawodników klasy Sobola ,Brożka w formie czy Głowackiego załatwiłoby sprawę. Są na to pieniądze. Niestety mamy w klubie dyletantów. Kpina, kpina, kpina. Tyle w temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Odszedł Głowacki - kontrakt pewnie ok. 200 tyś. euro Odszedł Jop - kontrakt pewnie ok. 130 tyś. euro Odszedł Marcelo - kontrakt ok 200 tyś euro Odszedł Alvarez - też pewnie kontrakt minimum 150 tyś. euro. Odszedł Christow też pewnie z 100 - 150 tyś euro za sezon. Odszedł Ba - pewnie ok. 100 tyś euro za sezon. Pozyskaliśmy 3 młodych grajków których kontrakty pewnie są w granicach 100 tys euro. Żuraw pewnie też więcej niz 150 tyś. euro nie dostał. Do tego mamy wąską kadrę i z minimum 3.5 mln. euro zarobku na Marcelo. Tak więc trochę kasy jest na pensje. Na dobry kontrakt 200- 250 tyś. euro przynajmniej dla dwóch graczy. To nie są czasy Kuźby czy Dawidowskiego że mieliśmy w kadrze 30 zawodników i połowa nie grała. Teraz praktycznie każdy kto gra dostaje pieniądze. Ja tu nie widzę żadnych możliwości przekroczenia budżetu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Z tej stacji na której to Milinkovic czekał na podpisanie kontraktu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale, że co? Że niby klub liczy się ze zdaniem forumowiczów? Że niby liczy się ze zdaniem kibiców?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
czyli jak narazie są to wirtualne pieniadze. pamietasz może poprzedni sezon i dopisanie do budżetu klubu "Wirtualnych" pieniędzy które miały być w Wiśle za wygrane w eliminacjach LM Ja pamiętam i to zbyt dobrze i niechciałbym żeby w tym roku podobnie był budżet tworzony.... ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Widzę że niektórzy nie potrafią zrozumieć że bez transferów nie jesteśmy w stanie zbliansować swojego budżetu i cały czas jak katarynka powtarzają że przecież dostaliśmy pare milionów euro za Marcelo i Głowackiego a przecież dużo część tej kwoty idzie na zblilansowanie zeszłorocznego budżetu (bo niby czym mieli ją zapełnić) jak i ewentualne domknięcie tegorocznego na wypadek wtopy na Litwie. Cholera wie kiedy wrócimy na nasz stadion więc doliczanie "zarobionych" pieniędzy za bilety jest nadwyraz nierozsądnym zachowaniem i dobrze że klub tak nie robi.
Po drugie śmieszy mnie ta "pewność" i "upartość" niektórych że macios i zbymak to są fake i w ogóle. Nie interesuje co piszą to dać ignora i po sprawie a nie powtarzać cały czas. To nie muszą być pracownicy klubu, wystarczy że będzie to syn jednego z pracowników klubu, którego ojciec dużo lubi opowiadać i już gotowe. A po trzecie, jeśli tym składem co mamy nie przejdziemy Litwinów to po co się pchać w ogóle dalej? Myślicie że jak kupimy nawet dwóch dobrych zawodników to przejdziemy 4 runde i awansuje do fazy grupowej? A tylko wtedy można zarobić przyzwoite pieniądze żeby się zwróciły transfery. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnikiem jest również, że aby zapełnić stadion przewidywanymi przez p.Basałaja 23 000 ludzi trzeba tych ludzi do siebie jakoś przekonać, a co za tym idzie trzeba choćby częściowo liczyć się z ich zdaniem, no i trzeba im to jakoś przekazać, czy to przy pomocy dobrych transferów czy w jakikolwiek inny sposób. No pewnie, że tak...powiem szczerze, że mnie Magic z całą pewnością przekonuje, aczkolwiek liczę na więcej szczególnie na pozycjach, które zostały osłabione czyli na środku obrony. A głośne nazwiska w stylu Kluivert, Nonda itp. to ciekawy model rozwoju nie tylko Wisły ale i całej naszej ligi. Przecież właśnie w taki sposób swoją pozycję budował Cypr, Grecja, Turcja, a nawet Rosja i jak widać doprowadziło ich to do tego, że ich ligi są znacznie poważniej traktowane niz nasze. Dajmy na to taki Guiza czy Baros, którzy są dosyć młodzi jak na "gwiazdy" przenoszące się do słabszych lig dali się skusić. Oczywiście dostali odpowiednie pieniądze ale nie chodzi o to...bo czy gdyby dajmy na to p.Wojciechowski wyłożył kaskę i dał majątek na kontrakt to czy taki Guiza przeszedł by do Polonii...? Raczej wątpię, nie ten poziom ligi...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 14.07.2010 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I przede wszystkim głośne nazwiska (np.Żuraw), lub inne znane z europejskich boisk przygasające "stare gwiazdy" np. nie tak dawno przyszywany do Wisły Kluivert, Makinwa, Nonda...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mają informacje z klubu. Akurat wiem to z w miarę pewnego źródła.
A że to szkodniki i prowokatorzy - to już zupełnie inna kwestia... EOT. Tu akurat wierzę Ci na słowo...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.07.2010 o godz. 20:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To kolego malo wiesz musisz sie postarac bardziej .Jakbym ja taki tekst tutaj napisał nie zwiazany z polityka... to 5 min i usuniety inni widać moga wiecej i nic sie z tym nie robi.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem po co najeżdżacie na Maci0sa i Zbymaka...
Jeśli umieszczają swoje "informacje" w odpowiednim dziale to możecie je komentować, a komentowanie nie jest równoznaczne z powszechnie obecnym na tym forum najeżdżaniem na nich... Mozecie im wierzyć lub nie, moze myśleć, że są "wynajęci" przez klub do uspokajania ludzkich emcji ale nie daje wam to prawa do oskarżania ich i prywatnych wycieczek w ich kierunku. Żeby nie offtopować...wiecie coś w związku z Kemy'm...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Żaden z testowanych, podczas zgrupowania w Niemczech, piłkarzy nie wzmocni zespołu "Białej Gwiazdy". Przypomnijmy, że w Barsinghausen z wiślakami trenowało trzech zawodników. Byli to Holender Kemy Agustien, Kameruńczyk Paolo Etamané Etame oraz Brazylijczyk Jerônimo Daneluz Soares.
z wislaportal.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie, ochłońcie...
Okienko otwarte od kilkunastu dni i potrwa jeszcze długo. Może dopiero po zamknięciu ocenimy postępowanie klubu i informacje Zbymaka, maci0sa? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
W dodatku jakiś czas temu pisałeś że jest kasa na trzech zawodników za ok. 1mln. euro, jest kasa na kontrakty a nikt nie musi odejść. Tymczasem sprzedaliśmy dwóch stoperów za nie małe pieniądze a w zamian mamy Żurawskiego na rocznym kontrakcie, wypożyczony Ciskos (milion napewno nie kosztował) i transfery Jovanica i Bunozy (w sumie pewnie ok. 1mln). Było nas stać bez sprzedaży a jak zarobiliśmy na zawodnikach to już kalkulujemy? Masz pretensje do ludzi że cię źle oceniają ale sam to pisałeś nikt inny. Z tygodnia na tydzień pisaliście że jest kasa, transfery będą cierpliwości a teraz okazuje że nagle musimy przejść rywala aby kogoś kupili. I nie atakuję ciebie, ale razem z zbymakiem pisaliście o transferach (miał być tydzień w którym każdy nowy zawodnik będzie coraz lepszy a skończyło się na odejściu Marcelo), a teraz nagle wszystko się zmieniło. Nie z twojej winy i to wiem ale czy nie lepiej było siedzieć cicho i nic nie pisać, niż mieć teraz pretensje do ludzi że cię źle oceniają. Raczej nie kibicujesz Wiśle od wczoraj a forum też od dłuższego czasu śledzisz. Więc dobrze wiesz jak ludzie tu reagują w czasie okienka transferowego, a niestety zapowiedzi o skompletowaniu składu przed obozem przygotowawczym już w naszym klubie się pojawiały.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 14.07.2010 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Ja w tym calym zamieszaniu oczekuje szczerej wypowiedzi odnosnie celow na nablizszy sezon. Bo jesli zarzad na czele z Cupialem oczekuje mistrzostwa i walki w pucharach to to jest smiech na sali. Nie mamy pieniedzy, nie wzmacniamy sie - sprobujemy nieskompomitowac sie w Europie i moze o podium zawalczyc - OK. Przespalismy ostatni rok i najblizszy sezon bedzie przejsciowy na odebranie stadionu, stworzenie skautingu i transfery za rok, przy mozliwie jak najlepszej lokacie - OK. Ale nie brednie o tym, ze celem mistrzostwo jak nie mamy kim grac, bo to juz nawet nie jest smieszne tylko zalosne. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|