The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2010, 17:20
teraz mówię że będą a ostatnio że przed obozem w Niemczech że Heniu ma mieć już wszystkich piłkarzy....nie rozumiem ich ale widać ze albo nie maja zamiaru robić transferów...albo po prostu negocjacje są trudniejsze niż się wydawało wcześniej...najważniejsze to zrobić jutro swoje czyli wygrać ze 3-0
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.07.2010, 17:24
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę wierzycie, że ci użytkownicy to jacyś ludzie klubu?
Według mnie z całą pewnością są to ludzie mający wiele wspólnego z klubem, nie wiem czy pracują jako konserwatorzy powierzchni płaskich czy jako bufetowi, a może asystenci sekretarki p.Jarosza bądź p.Basałaja. Wątpię natomiast, że są to ludzie lubiący zmyślać ku uciesze gawiedzi. Uważam również, że przecieki są kontrolowane i mają na celu uspokojenie internetowej części kibiców oraz dalsze przecieki owych informacji do prasy. czemu ma to służyć...? Zapewne odwróceniu uwagi mod faktycznych planów bądź tonowanie negatywnych nastrojów kibiców.
Jak już ktoś pisał nie mam nic przeciwko takim działaniom jeśli mają one na celu faktyczne wzmocnienie klubu, natomiast jeśli okaże się, że była to czcza gadanina, a po zakończeniu okna transferowego zostaniemy z niczym bądź z ogórkami z Indonezji to będzie można uznać, że powrót p.Basałaja również był tylko dla picu, a właściciel Wisły powoli zabiera zabawki z piaskownicy, a my musimy liczyć na walkę o środek tabeli...
Zaczyna mi się udzielać negatywny nastrój panujący na forum, a posty Markusa, Wolfy'ego i innych piszących o powolnym staczaniu się klubu w czeluści piekielne coraz bardziej trafiają do mojej głowy bo rzekome transfery po wyeliminowaniu Litwinów są śmieszne...bo jak odpadniemy to właśnie przez brak nawet nie tyle co wzmocnień, a uzupełnień w osłabionym zespole. Rozumiem, że zarząd próbuje się asekurować w celu uniknięcia dziur budżetowych spowodowanych odpadnięciem w tak wczesnej fazie LE ale przecież oni sami usilnie pracują na blamaż w tych "elitarnych" rozgrywkach" i nawet przejście Litwinów oraz późniejsze transfery nie zmażą plamy na ich niekompetentnych działaniach...
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.07.2010, 17:31
Śmiem twierdzić, iż większość naszych piłkarzy wolałaby, aby nikt już nie wzmacniał Wisły. No bo przecież niektóre nasze święte krowy miały miejsce w składzie niejako z automatu, więc nie potrzeba było zapieprzać na treningach, walczyć na maxa w trakcie meczów. To zrodziło patologię w postaci wystawiania w rundzie wiosennej snującego się po boisku Brożka, który był chyba najsłabszym napastnikiem w ekstraklasie. Wyobrażacie sobie Brożków w duecie na ławce? Przecież gdyby się tak stało, to od razu zaczęliby rozwalać drużynę od środka. To jest patologia, która trzeba przezwyciężyć. Jedyną metodą jest szeroka, wyrównana kadra i trener, który obiektywnie ocenia możliwości i formę poszczególnych graczy.

Chociaż z drugiej strony należy wspomnieć, że, jak to zwykle bywa w Wiśle, pojawiają takie ,,kwiatki" jak Małecki, który domagał się wzmocnień, a jak usłyszał, że przegrał rywalizację z Łobo, to odstawił widomą szopkę.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 14.07.2010, 17:43
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Śmiem twierdzić, iż większość naszych piłkarzy wolałaby, aby nikt już nie wzmacniał Wisły. No bo przecież niektóre nasze święte krowy miały miejsce w składzie niejako z automatu, więc nie potrzeba było zapieprzać na treningach, walczyć na maxa w trakcie meczów. To zrodziło patologię w postaci wystawiania w rundzie wiosennej snującego się po boisku Brożka, który był chyba najsłabszym napastnikiem w ekstraklasie. Wyobrażacie sobie Brożków w duecie na ławce? Przecież gdyby się tak stało, to od razu zaczęliby rozwalać drużynę od środka. To jest patologia, która trzeba przezwyciężyć. Jedyną metodą jest szeroka, wyrównana kadra i trener, który obiektywnie ocenia możliwości i formę poszczególnych graczy.

Chociaż z drugiej strony należy wspomnieć, że, jak to zwykle bywa w Wiśle, pojawiają takie ,,kwiatki" jak Małecki, który domagał się wzmocnień, a jak usłyszał, że przegrał rywalizację z Łobo, to odstawił widomą szopkę.
No niestety tak to jest jak ktoś jest przesadnie pewny swoich umiejętności...
Jest to najzwyczajniej w świecie szczyt hipokryzji ale jak już pisałeś podejrzewam, że podobne szopki odstawiali by Brożkowie, którzy notabene również domagają się wzmocnień drużyny...

Ktoś pisał, że podobno negocjujemy kontrakt z Kemy'm, czy mógły ktoś podać źródło tych informacji bo mi obiło się o uszy, że ze względu na pogłoski o jego lenistwie dochodzące z Holandii zrezygnowaliśmy z tego zawodnika...
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2010, 17:55
nie, poprostu zbymak siedzi w szafie w pokoju Basałaja, a maci0s pod jego biurkiem.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 14.07.2010, 18:24
Własnie o to chodzi, ze każdy wie lepiej kim jestem i gdzie pracuje niż ja sam....

Mogę powtarzać, ze nie jestem nikim z klubu, ale forum wie lepiej....

Przy okazji dziękuje Markusowi i innym, którzy pisząc o forumowiczach zmyślających jakieś fakty nazywają ich "maci0sami".... Panowie lekkie przegięcie!!

Powiedziałem już raz, że nikt nie musi wierzyć w to co piszę!!

Proszę też nie umieszczać mnie pod biurkiem prezesa Basałaja bo to jest co najmniej niesmaczne...

Według forum byłem już Maciejem Skorżą, Marcinem Juszczykiem, Jakubem Jaroszem, Zdisławem Kapką a nawet Basałajem...
A jak zdementowałem gościowi Juszczyka to mi odpisał "jasne, też bym się nie przyznał".... sic!!!

Potrzebujecie kozłów ofiarnych? Proszę bardzo, ale nawet Ci którzy pieją tu o tym, ze siedzę w domu i zmyślam bo mi się nudzi chyba sami sobie w to do końca nie wierzą...
Poza tym jak to jest, ze ja zmyślam a potem coś się okazuje rzeczywistością?
Ktos z Wisły czyta maci0sa i mówi: "o dobry pomysł! zróbmy to tak jak napisał! zainteresujmy sie makinwą, żeby nie było, że facet zmyśla, umówmy prezesa Cupiała ze Smudą i Basałajem bo maci0s tak wymyślił..."

Ludzie miejcie trochę szacunku, jeśli nie dla mnie to dla własnej inteligencji i zastanówcie sie nad czyms 2 razy zanim kogos porównacie do pokemona, clowna czy 12 letniego dziecka...

Zeby nie było off topa to jeszcze jedna sprawa...
Rozumiem, że komuś sie nie podoba, ze klub czeka z transferami, aż przejdziemy pierwszego przeciwnika, ale taki jest fakt i żebyście tu pisali Bóg wie co to nikt Was w klubie nie posłucha bo oni swoje wiedzą lepiej!
Jest też inna kwestia, o której ktoś już tu pisał, mianowicie, że dla pewnych zawodników Wisła to opcja ostateczna... Możecie krzyczeć i twierdzić że z takim nastawieniem gości to nigdy nie będą Wiślacy (niech nam nie robią łaski!! ), ale taki jest fakt!
Kolejną kwestią co do braku transferów teraz, które rzekomo mają być po przejściu Litwinów to wspomnę tylko o tym, iż drugiego razu przekroczenia budżetu o 30% prezes Cupiał nie wybaczy!! Każdy w klubie o tym wie!! Prawda jest taka, że postępowanie klubu jest asekuranckie, ale niestety nikt w Wiśle nie ma, aż takich jaj żeby zaryzykować 3 mln euro, bo przy kolejnej katastrofie Boss już nie będzie pytał kto...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 14.07.2010 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2010, 18:42
macios napisał był: Jest też inna kwestia, o której ktoś już tu pisał, mianowicie, że dla pewnych zawodników Wisła to opcja ostateczna... Możecie krzyczeć i twierdzić że z takim nastawieniem gości to nigdy nie będą Wiślacy (niech nam nie robią łaski!! ), ale taki jest fakt!

jakoś wcale mnie to nie dziwi

komu by się chciało grać w jednej z najbardziej buraczanych lig w Europie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.07.2010, 18:50
emjot napisał(a):Wyświetl post
komu by się chciało grać w jednej z najbardziej buraczanych lig w Europie
To akurat mały problem, gorzej z tym, kto chciałby tutaj grać mając nawet na Cyprze zdecydowanie większą kasę do zarobienia...
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.07.2010, 18:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze - zobacz kiedy ten gość się zarejestrował.
Szkoda, że nasi działacze nie są równie twórczy i aktywni w świecie realnym, co wirtualnym.
Po pierwsze co ma piernik do wiatraka kiedy się zainteresowałem? Myślisz, że skoro zarejestrowałem się niedawno to tak samo się Wisła od niedawna interesuje? Bo to ewidentnie nie świadczy o moim zdzieccinnieniu a Twoim jeżeli uważasz, że jeżeli ktoś loguje się w czerwcu/lipcu 2010 to świadczy że jest dzieckiem... Może najlepiej banujcie tych co się zarejestrowali w 2010 roku?

Druga sprawa. W mediach po przegranej z Leviadią było sporo płaczu. Wszędzie w zasadzie był płacz. Z Wisły robiło się tonący okręt. Brożka sprzedawano na wszystkie możliwe sposoby, twierdząc że to jedyna nadzieja na uratowanie budżetu. Tak samo było z Marcelo. Okazało sie, że nawet z nimi w składzie zespół nie wywalczył mistrza. O czym to świadczy? Wg mnie to jest świadectwo tego co się zaczęło dziać już po Levadii i tego że trener Skorza nei był w stanie wpłynąc mentalnie na piłkarzy. Raczej wszyscy pamiętamy co potrafił zrobić Brożek, Boguski, Małecki, dawniej Łobodziński (za czasów Lubińskich). W związku z tym skoro każdy z tych piłkarzy łapał kontuzje czy był bez formy to świadczy o tym że coś było nie tak w przygotowaniach i motorycznych i taktycznych ALBO po prostu mega pech.
W związku z tym myśląc logicznie, klęska z Szawlami spowodowałaby kolejne zwolnienia pamiętnych pań sprzataczek. Analogicznie jeżeli dziura budżetowa została już załatana to tylko świadczy o tym, że pozycja finansowa klubu jest stabilna w obecnym czasie.

Naturalnie zgodzę się, że bez inwestycji nie ma wielkich gwarancji wzrostu poziomu sportowego. Nie zapominajcie jednak drodzy administratorzy/moderatorzy, że klub inwestuje również w innych dziedzinach: marketing, skauting, akademią itd. Skoro wszyscy zapowiadali politykę długofalową to po co te spinki?

Wisła nie jest Realem Madryt żeby w obliczu klęski sie wzmacniać. Pan Cupiał niestety ogranicza się obecnie do roli widza - jedni powiedzą : super chce/chciał usamodzielnić klub i to mu się udało, ale inni (wśród nich ja) powiedzą - chciałeś to masz... zabawa w piłkę kosztuje (Wojciechowski, Abramowicz, Moratti).

Byłem bardzo pozytywnie nastawiony do transferów w klubie i uważam że będą. Jak tylko usłyszałem "Basałaj w Wiśle" to pomyślałem sobie, że chodzi o Janusza... ale jednak sprowadzenie Bogdana już teraz wprowadziło pewną stabilizację i pare przemyślanych posunięć. Dlatego uważam, że za wcześnie na krytykę i mówienie ' jest jak zwykle '.

Bardzo Was przepraszam, że myślę inaczej. Dziecinnie.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 14.07.2010, 18:56
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
zapodaj źródło
No w nsport taki kanał sportowy jest - w serwisie mówili.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 14.07.2010, 19:07
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Własnie o to chodzi, ze każdy wie lepiej kim jestem i gdzie pracuje niż ja sam....

Mogę powtarzać, ze nie jestem nikim z klubu, ale forum wie lepiej....

Przy okazji dziękuje Markusowi i innym, którzy pisząc o forumowiczach zmyślających jakieś fakty nazywają ich "maci0sami".... Panowie lekkie przegięcie!!

Powiedziałem już raz, że nikt nie musi wierzyć w to co piszę!!

Proszę też nie umieszczać mnie pod biurkiem prezesa Basałaja bo to jest co najmniej niesmaczne...

Według forum byłem już Maciejem Skorżą, Marcinem Juszczykiem, Jakubem Jaroszem, Zdisławem Kapką a nawet Basałajem...
A jak zdementowałem gościowi Juszczyka to mi odpisał "jasne, też bym się nie przyznał".... sic!!!

Potrzebujecie kozłów ofiarnych? Proszę bardzo, ale nawet Ci którzy pieją tu o tym, ze siedzę w domu i zmyślam bo mi się nudzi chyba sami sobie w to do końca nie wierzą...
Poza tym jak to jest, ze ja zmyślam a potem coś się okazuje rzeczywistością?
Ktos z Wisły czyta maci0sa i mówi: "o dobry pomysł! zróbmy to tak jak napisał! zainteresujmy sie makinwą, żeby nie było, że facet zmyśla, umówmy prezesa Cupiała ze Smudą i Basałajem bo maci0s tak wymyślił..."

Ludzie miejcie trochę szacunku, jeśli nie dla mnie to dla własnej inteligencji i zastanówcie sie nad czyms 2 razy zanim kogos porównacie do pokemona, clowna czy 12 letniego dziecka...

Zeby nie było off topa to jeszcze jedna sprawa...
Rozumiem, że komuś sie nie podoba, ze klub czeka z transferami, aż przejdziemy pierwszego przeciwnika, ale taki jest fakt i żebyście tu pisali Bóg wie co to nikt Was w klubie nie posłucha bo oni swoje wiedzą lepiej!
Jest też inna kwestia, o której ktoś już tu pisał, mianowicie, że dla pewnych zawodników Wisła to opcja ostateczna... Możecie krzyczeć i twierdzić że z takim nastawieniem gości to nigdy nie będą Wiślacy (niech nam nie robią łaski!! ), ale taki jest fakt!
Kolejną kwestią co do braku transferów teraz, które rzekomo mają być po przejściu Litwinów to wspomnę tylko o tym, iż drugiego razu przekroczenia budżetu o 30% prezes Cupiał nie wybaczy!! Każdy w klubie o tym wie!! Prawda jest taka, że postępowanie klubu jest asekuranckie, ale niestety nikt w Wiśle nie ma, aż takich jaj żeby zaryzykować 3 mln euro, bo przy kolejnej katastrofie Boss już nie będzie pytał kto...
Maci0s, ja osobiście wierzę, że zarówno Ty jak i Zbymak macie swoje informacje...skąd to już wasza sprawa, ale nie pisz że zarząd boi się dziur budżetowych bo przy zyskach z transferów Marcelo i Głowackiego musieliby zakupić naprawdę gitez grajków i dać gitez kontrakty...odpaść z LE z Litwinami, a do tego zakończyć ligę w środku tabeli.
Rozumiem, że większość kasy ma pójść na inne cele niż transfery ale po co to asekuranctwo...? W najgorszym przypadku zostalibyśmy z transferami, a bez dajmy na to boisk treningowych i dziura by nie powstała...
A w obecnej sytuacji pokonanie "ogórków" z Litwy może okazać się ciężkim zadaniem...szczególnie bez obrony, która natychmiastowo powinna być uzupełniona o zawodników przynajmniej podobnej klasy co Głowacki...ale my mamy przecież Kowalskiego...aż się boję pomyśleć jak ten "wirtuoz" będzie czyścił wszystkie piłki
Może mam zły tok rozumowania ale uzupełnienie obrony, którą rozwalono nie powinno być zależne od przejścia Litwinów bo ten dwumecz nie ma nic wspólnego ze sprzedażą naszych najlepszych zawodników ubiegłego sezonu, a zarazem najważniejszych graczy najlepszej obrony w polskiej lidze...

Aramagiedon ludzie, armagiedon...<Basałaj pokerface>Aramagiedon ludzie, armagiedon...
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.07.2010, 19:07
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy przyklad z brzegu - zbymak dzien przed oficjalnym info twierdzil, ze Krzoska zostanie kierownikiem.

Ludzie, ogarnijcie się <facepalm>
No i co z tego. Wypuszczane są takie ,,rybki", aby zwiększyć wiarygodność tych ludzi piszących na forum. Pewnie będąc prezesem sam bym to robił.

PS. Skoro w klubie boją się zaryzykować z decyzjami o wzmocnieniach, to po co rozbudzają nadzieję kibiców- słowa Jarosza na konferencji + forumowe przecieki.

PS2. W obliczu sprzedaży Marcelo i Głowy nie ma już mowy o dziurze budżetowej, gdyż Levadia i brak stadionu zostały zrekompensowane przez ok. 20 mln zł z transferów.

PS3. Czy prawdą jest, że specjalnie dla pozytywnej reakcji mediów i kibiców zawyżono cenę za Jovanica (mówi się o 200tys E a nie o 400 E) i być może za Bunozę.

PS4. Wisła zarobi kilka milionów zł więcej z tytuły sprzedaży biletów na nowym stadionie. Na co zostaną wydane te środki? Dlaczego nie na transfery?

PS5. Czekanie na przejście Litwinów jest śmieszne, gdyż za tydzień będziemy w podobnej sytuacji - przed 3 rundą eliminacji. Znowu będzie mowa, że czekamy A gdzie zgranie ewentualnych wzmocnień przed decydującą batalią w 4 rundzie, gdzie będziemy się mierzyć z drużyną teoretycznie i praktycznie piłkarsko lepszą.

Zrozumiałbym powolne budowanie drużyny od podstaw, gdybyśmy mieli taką nędze jak Legia. Ale my mamy trochę przetrącony, ale nadal mocny kręgosłup drużyny. 3 zawodników klasy Sobola ,Brożka w formie czy Głowackiego załatwiłoby sprawę. Są na to pieniądze. Niestety mamy w klubie dyletantów.

Kpina, kpina, kpina. Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 14.07.2010, 19:23
Tylko gdzie tu jest przekroczenie budżetu skoro:
Odszedł Głowacki - kontrakt pewnie ok. 200 tyś. euro
Odszedł Jop - kontrakt pewnie ok. 130 tyś. euro
Odszedł Marcelo - kontrakt ok 200 tyś euro
Odszedł Alvarez - też pewnie kontrakt minimum 150 tyś. euro.
Odszedł Christow też pewnie z 100 - 150 tyś euro za sezon.
Odszedł Ba - pewnie ok. 100 tyś euro za sezon.

Pozyskaliśmy 3 młodych grajków których kontrakty pewnie są w granicach 100 tys euro. Żuraw pewnie też więcej niz 150 tyś. euro nie dostał. Do tego mamy wąską kadrę i z minimum 3.5 mln. euro zarobku na Marcelo.
Tak więc trochę kasy jest na pensje. Na dobry kontrakt 200- 250 tyś. euro przynajmniej dla dwóch graczy.
To nie są czasy Kuźby czy Dawidowskiego że mieliśmy w kadrze 30 zawodników i połowa nie grała. Teraz praktycznie każdy kto gra dostaje pieniądze. Ja tu nie widzę żadnych możliwości przekroczenia budżetu.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.07.2010, 19:23
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
nie, poprostu zbymak siedzi w szafie w pokoju Basałaja, a maci0s pod jego biurkiem.
Mam informacje od Pana Edka ze stacji LPG obok stadionu
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.07.2010, 19:27
Z tej stacji na której to Milinkovic czekał na podpisanie kontraktu? A tak na marginesie jeden z drugim zapewnialiście, że na 100% jest nasz. Wiecie co to jest 100%?
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2010, 19:29
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Uważam również, że przecieki są kontrolowane i mają na celu uspokojenie internetowej części kibiców oraz dalsze przecieki owych informacji do prasy. czemu ma to służyć...? Zapewne (...) tonowanie negatywnych nastrojów kibiców.
Ale, że co? Że niby klub liczy się ze zdaniem forumowiczów? Że niby liczy się ze zdaniem kibiców?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 14.07.2010, 19:30
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
PS4. Wisła zarobi kilka milionów zł więcej z tytuły sprzedaży biletów na nowym stadionie. Na co zostaną wydane te środki? Dlaczego nie na transfery?

.
Właśnie..... zarobi, a nie zarobiła. a tak w ogóle czy zarobi i kiedy to sie dopiero okaże za jakiś czas.

czyli jak narazie są to wirtualne pieniadze. pamietasz może poprzedni sezon i dopisanie do budżetu klubu "Wirtualnych" pieniędzy które miały być w Wiśle za wygrane w eliminacjach LM
Ja pamiętam i to zbyt dobrze i niechciałbym żeby w tym roku podobnie był budżet tworzony....
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.07.2010, 19:45
Widzę że niektórzy nie potrafią zrozumieć że bez transferów nie jesteśmy w stanie zbliansować swojego budżetu i cały czas jak katarynka powtarzają że przecież dostaliśmy pare milionów euro za Marcelo i Głowackiego a przecież dużo część tej kwoty idzie na zblilansowanie zeszłorocznego budżetu (bo niby czym mieli ją zapełnić) jak i ewentualne domknięcie tegorocznego na wypadek wtopy na Litwie. Cholera wie kiedy wrócimy na nasz stadion więc doliczanie "zarobionych" pieniędzy za bilety jest nadwyraz nierozsądnym zachowaniem i dobrze że klub tak nie robi.

Po drugie śmieszy mnie ta "pewność" i "upartość" niektórych że macios i zbymak to są fake i w ogóle. Nie interesuje co piszą to dać ignora i po sprawie a nie powtarzać cały czas. To nie muszą być pracownicy klubu, wystarczy że będzie to syn jednego z pracowników klubu, którego ojciec dużo lubi opowiadać i już gotowe.

A po trzecie, jeśli tym składem co mamy nie przejdziemy Litwinów to po co się pchać w ogóle dalej? Myślicie że jak kupimy nawet dwóch dobrych zawodników to przejdziemy 4 runde i awansuje do fazy grupowej? A tylko wtedy można zarobić przyzwoite pieniądze żeby się zwróciły transfery.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 14.07.2010, 20:24
Ale, że co? Że niby klub liczy się ze zdaniem forumowiczów? Że niby liczy się ze zdaniem kibiców?
Nie wiem czy się liczy czy nie, wiem natomiast, że powinien się liczyć.
Pewnikiem jest również, że aby zapełnić stadion przewidywanymi przez p.Basałaja 23 000 ludzi trzeba tych ludzi do siebie jakoś przekonać, a co za tym idzie trzeba choćby częściowo liczyć się z ich zdaniem, no i trzeba im to jakoś przekazać, czy to przy pomocy dobrych transferów czy w jakikolwiek inny sposób.

WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
I przede wszystkim głośne nazwiska (np.Żuraw), lub inne znane z europejskich boisk przygasające "stare gwiazdy" np. nie tak dawno przyszywany do Wisły Kluivert, Makinwa, Nonda...
No pewnie, że tak...powiem szczerze, że mnie Magic z całą pewnością przekonuje, aczkolwiek liczę na więcej szczególnie na pozycjach, które zostały osłabione czyli na środku obrony. A głośne nazwiska w stylu Kluivert, Nonda itp. to ciekawy model rozwoju nie tylko Wisły ale i całej naszej ligi. Przecież właśnie w taki sposób swoją pozycję budował Cypr, Grecja, Turcja, a nawet Rosja i jak widać doprowadziło ich to do tego, że ich ligi są znacznie poważniej traktowane niz nasze. Dajmy na to taki Guiza czy Baros, którzy są dosyć młodzi jak na "gwiazdy" przenoszące się do słabszych lig dali się skusić. Oczywiście dostali odpowiednie pieniądze ale nie chodzi o to...bo czy gdyby dajmy na to p.Wojciechowski wyłożył kaskę i dał majątek na kontrakt to czy taki Guiza przeszedł by do Polonii...? Raczej wątpię, nie ten poziom ligi...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 14.07.2010 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2010, 20:30
I przede wszystkim głośne nazwiska (np.Żuraw), lub inne znane z europejskich boisk przygasające "stare gwiazdy" np. nie tak dawno przyszywany do Wisły Kluivert, Makinwa, Nonda...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.07.2010, 20:37
Mają informacje z klubu. Akurat wiem to z w miarę pewnego źródła.
A że to szkodniki i prowokatorzy - to już zupełnie inna kwestia...
EOT.

Tu akurat wierzę Ci na słowo...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.07.2010 o godz. 20:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 14.07.2010, 20:51
EOT.
Właśnie widzę jakim to ja jestem prowokatorem...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.07.2010, 20:52
EOT.

Tu akurat wierzę Ci na słowo...
To kolego malo wiesz musisz sie postarac bardziej .Jakbym ja taki tekst tutaj napisał nie zwiazany z polityka... to 5 min i usuniety inni widać moga wiecej i nic sie z tym nie robi.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.07.2010, 20:54
zbymak napisał(a):Wyświetl post
To kolego malo wiesz musisz sie postarac bardziej .Jakbym ja taki tekst tutaj napisał nie zwiazany z polityka... to 5 min i usuniety inni widać moga wiecej i nic sie z tym nie robi.
Milinković dalej w Inn?
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 14.07.2010, 21:04
Nie wiem po co najeżdżacie na Maci0sa i Zbymaka...
Jeśli umieszczają swoje "informacje" w odpowiednim dziale to możecie je komentować, a komentowanie nie jest równoznaczne z powszechnie obecnym na tym forum najeżdżaniem na nich... Mozecie im wierzyć lub nie, moze myśleć, że są "wynajęci" przez klub do uspokajania ludzkich emcji ale nie daje wam to prawa do oskarżania ich i prywatnych wycieczek w ich kierunku.

Żeby nie offtopować...wiecie coś w związku z Kemy'm...?
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2010, 21:16
Żaden z testowanych, podczas zgrupowania w Niemczech, piłkarzy nie wzmocni zespołu "Białej Gwiazdy". Przypomnijmy, że w Barsinghausen z wiślakami trenowało trzech zawodników. Byli to Holender Kemy Agustien, Kameruńczyk Paolo Etamané Etame oraz Brazylijczyk Jerônimo Daneluz Soares.

z wislaportal.pl
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.07.2010, 21:17
Panowie, ochłońcie...

Okienko otwarte od kilkunastu dni i potrwa jeszcze długo. Może dopiero po zamknięciu ocenimy postępowanie klubu i informacje Zbymaka, maci0sa?
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 14.07.2010, 21:26
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
Żaden z testowanych, podczas zgrupowania w Niemczech, piłkarzy nie wzmocni zespołu "Białej Gwiazdy". Przypomnijmy, że w Barsinghausen z wiślakami trenowało trzech zawodników. Byli to Holender Kemy Agustien, Kameruńczyk Paolo Etamané Etame oraz Brazylijczyk Jerônimo Daneluz Soares.

z wislaportal.pl
Faktycznie na wislaportal coś takiego napisali ale z drugiej strony informacja jest tak samo wiarygodna jak te z Fucktu czy PS'a... Dopóki oficjalna nic takiego nie napisza to kto wie... Nadzieja matką głupich...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.07.2010, 21:30
Tylko że ewentualne transfery po litwinach nie zagwarantują nam udziału w fazie grupowej LE. Będziemy mieć jeszcze dwie fazy do przejścia, a w czwartej rundzie rywale jeden lepszy od drugiego. I co jak odpadniemy w 3 rundzie wyprzedaż innych zawodników bo nie będziemy ryzykować dziury w budżecie.

W dodatku jakiś czas temu pisałeś że jest kasa na trzech zawodników za ok. 1mln. euro, jest kasa na kontrakty a nikt nie musi odejść. Tymczasem sprzedaliśmy dwóch stoperów za nie małe pieniądze a w zamian mamy Żurawskiego na rocznym kontrakcie, wypożyczony Ciskos (milion napewno nie kosztował) i transfery Jovanica i Bunozy (w sumie pewnie ok. 1mln). Było nas stać bez sprzedaży a jak zarobiliśmy na zawodnikach to już kalkulujemy?
Masz pretensje do ludzi że cię źle oceniają ale sam to pisałeś nikt inny. Z tygodnia na tydzień pisaliście że jest kasa, transfery będą cierpliwości a teraz okazuje że nagle musimy przejść rywala aby kogoś kupili.

I nie atakuję ciebie, ale razem z zbymakiem pisaliście o transferach (miał być tydzień w którym każdy nowy zawodnik będzie coraz lepszy a skończyło się na odejściu Marcelo), a teraz nagle wszystko się zmieniło. Nie z twojej winy i to wiem ale czy nie lepiej było siedzieć cicho i nic nie pisać, niż mieć teraz pretensje do ludzi że cię źle oceniają.
Raczej nie kibicujesz Wiśle od wczoraj a forum też od dłuższego czasu śledzisz. Więc dobrze wiesz jak ludzie tu reagują w czasie okienka transferowego, a niestety zapowiedzi o skompletowaniu składu przed obozem przygotowawczym już w naszym klubie się pojawiały.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 14.07.2010 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.07.2010, 21:41
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, ochłońcie...

Okienko otwarte od kilkunastu dni i potrwa jeszcze długo. Może dopiero po zamknięciu ocenimy postępowanie klubu i informacje Zbymaka, maci0sa?
Nawet lubie sobie poczytac ich posty, chociaz ich info jest coraz mniej wiarygodne, to zarowno zbymak, jak i maci0s sa zwyklymi forumowiczami i to bynajmniej nie ich bedziemy oceniac po zakonczeniu okienka trasferowego, tylko nasz zarzad. I o ile w przypadku okienka zimowego, mozna mowic, ze "poczekajmy do konca, jeszcze jest czas" bo liga zaczyna sie po zamknieciu okna (i juz pomijajac sprawy zgrania zespolu), o tyle letnie okienka zamyka sie z koncem sierpnia i sezon moze juz byc haniebnie przegrany w tym czasie. Wiec nie ma zadnych usprawiedliwien bo zespol w tamtym sezonie mielismy slaby, a teraz jest jeszcze gorszy. Zwlaszcza, ze inne zespoly sie wzmiacniaja i to naprawde wzmacniaja, bo o ile kiedys na ciekawy transfer zagraniczny mogly sobie pozwolic tylko zespoly z czolowki, to teraz nawet takie "potegi" jak Arka czy Cracovia dokonuja ciekawych zakupow.
Ja w tym calym zamieszaniu oczekuje szczerej wypowiedzi odnosnie celow na nablizszy sezon. Bo jesli zarzad na czele z Cupialem oczekuje mistrzostwa i walki w pucharach to to jest smiech na sali. Nie mamy pieniedzy, nie wzmacniamy sie - sprobujemy nieskompomitowac sie w Europie i moze o podium zawalczyc - OK. Przespalismy ostatni rok i najblizszy sezon bedzie przejsciowy na odebranie stadionu, stworzenie skautingu i transfery za rok, przy mozliwie jak najlepszej lokacie - OK. Ale nie brednie o tym, ze celem mistrzostwo jak nie mamy kim grac, bo to juz nawet nie jest smieszne tylko zalosne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów