|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
harimita z czego to jest cytat ;
Cytat:
Sam świeci swoim przykładem ? Często się biczuje ? Chyba że to się odnosi do specjalnych okolicznosci i innych czasów ... To twoje motto na życie ?
Ostatnio edytowane przez jachting : 12.07.2010 o godz. 23:21.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
cytat odnosi się do czasów II wojny wypowiedziany przez jednego z dowódców z tamtego okresu. Aktualny po dzień dzisiejszy. Można go zinterpretować pod dzisiejsze realia. Ale dzisiaj takich ludzi się usuwa do lamusa bo to przecież ciemnogród zacofany wyznaje wyższe wartości a współczesność wymaga idolów pokroju Jaruzelskiego, Wojewódzkiego,Palikota. Wojny nie ma bo teraz to murzyni używają tylko broni w walce. Teraz tą bronią stały się banki i propaganda w nowoczesnym świecie postindustrialnym i z tym trzeba walczyć i walczy każdy kto ma trochę oleju w głowie ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Większość atakujących autorytetów okazała się być byłymi TW łącznie z dwoma poprzednimy prezydentami. Nie atakowali PiS a przede wszystkim ustawę lustracyjną. Nie chcę już tej sytuacji komentować ale jest to fakt, który chyba daje do myślenia, pozdr
Ostatnio edytowane przez cpc : 13.07.2010 o godz. 08:15.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Ciekawostka: Jak wiemy Michnik był sekretarzem Antoniego Słomińskiego.De facto jest jego uczniem. Wiecie jakie było największe jego marzenie? Słomiński marzył , że kiedyś ktoś go spyta : "Mistrzu co się nosi teraz w Warszawie?" a on odpowie szczerze : " Żydów na rękach". I jak widzimy jego uczeń zrealizował ten cel. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
) ukazał się na dniach artykuł, gdzie na podstawie materiałów znajdujących się w IPN zawartych w jego teczce wynika, że po II wojnie był kontaktem operacyjnym ambasady Izraela w Warszawie. Są podane sygnatury akt bezpieki, nagrane tematy rozmów z sekretarzem ambasady (nie rozmawiali o Ziemii Świetej) często w jego meszkaniu a informacje najczęściej dotyczyły ówczesnej polityki i charakterystyki osób ją prowadzących. Ciekawa lektura.Natomiast co do okresu wojennego, tylko chyba wykształciuch (michnikowego chowu) może uwierzyć w to, że został zwolniony po kilku miesiącach z obozu koncentracyjnego Auschwitz przez Nemców.... z litości, a nie dlatego, że jego siostra była żoną oficera gestapo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||
Łatwo tak sobie kogoś zeszmacić w internecie, kiedy samemu gówno się zrobiło. Jeden lepszy od drugiego.. Bartoszewski to żyd! Nie żyd - to żydofil! W dupach się wam przewraca i tyle... A co jeden z drugim zrobił dla kraju? Zapewne wielkie gówno... Strach czytać, co się dzieje z ludźmi w tym kraju. 0 dowodów i na podstawie jakiś pseudo poszlak bliżej nieokreślonych nazywać taki autorytet anty-Polakiem, żydem, żydofilem... Co TY, jeden z drugim, zrobiłeś dla Polski, że uzurpujesz sobie prawo do takich stwierdzeń? To jakaś tragifarsa. Człowieka, który był członkiem AK, brał udział w powstaniu, określać takimi epitetami. Ale oczywiście najlepiej nasrać we własne gniazdo. Kto dla Was jest wobec tego autorytetem, którego historia jest nieskalana, a w aktach IPN nic na niego nie ma? Na podstawie poszlak można wykazać, że Kaczyński miał kontakty we władzach PRL, co pokazał jakiś czas temu w swoim stylu Palikot. Po raz kolejny kompromitując styl działania drugiej strony... I choć całości jego działań nie popieram, czasem nie sposób mu przyklasnąć w unaocznianiu innym tego typu mechanizmów.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie gorączkuj się chłopie
bo widzisz jak mało wiesz. Michnikowszyzna nie napisała tego, TuskVN też nie pokazał. Jak widać, nie wiesz nic o swoim bohaterze a dokazujesz ![]() Możesz coś więcej i konkretniej oprócz bełkotu ? Wyborcza nie napisała to nie ma tematu ? No to moze powiesz nam czyją żoną była jego siostra, dlaczego Niemcy wypuścili go z Auschwitz, może zaprzeczysz istnieniu dokumentów o jego kontaktach z wywiadem izraelskim po wojnie ? Cytat:
Tylko tyle ? udział w powstaniu i koniec ? W dzisiejszych czasach gdy byle gwiazdka skarży gazetę za jakąkolwiek nieprawdziwą informację aby wyciągnąć od niej grubą kasę podawanie nieprawdziwych informacji jest bardzo ryzykowne. W dodatku gdy wymiar sprawiedliwości jest w rękach przyjaciół Bartoszewskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś tu wrzucił link do rzekomo "całej prawdy o Bartoszewskim", oto jeden z komentarzy, do tego ... czegoś... Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Świetne są te często powtarzające się wyrazy "prawdopodobnie". Narazie to ja podałem konkrety i nie dostałem na nie odpowiedzi poza tekstem gdzie co rusz przewija się to słowo "prawdopodobnie" służące za wytrych w tej bajeczce.
Natomiast ja nie używałem tego słowa piszac o jego siostrze, kontaktach z wywiadem izraelskim bo to jest fakt odnotowany w aktach a nie "prawdopodobnie". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
1. Jedynym politykiem - kandydatem na prezydenta, który udał się na miejsce katastrofy w czasie kampanii był.. Komorowski. 2. Jedynym politykiem, który zarzucił innemu politykowi krew na rekach w kontekście katastrofy smoleńskiej był wiceprzewodniczący PO i baron jednego z województw. 3. Jedyną partią która wykorzystywała czyjąś śmierć w czasie kampanii była PO z Blidą. Tu masz fakty, a tam jakieś opnie dotyczące 'podsycania' czy 'nie odcinania się od spekulacji' co jest jakimś kuriozum. Zwłaszcza, gdy wiadomo że polska prokuratura podchwyciła jedną ze spekulacji, którą salonik obśmiewał przez dwa miesiące (wytworzenie sztucznej mgły) i zapytali mądrzejszych technicznie czy to możliwe (USA). Piszę tutaj oficjalnie, że Niesiołowski to błazen (wczoraj utwierdził mnie tym u Olejnik, dziś w TOK FM - dowiedziałem się, że obryzguje przeciwników politycznych z patriotyzmu). A teraz Ty nadal zarzucaj PiSowi, że nie odżegnuje się od oszołoma obrażającego bohatera o niepodległość i aktualnego wicemarszałka Sejmu. Mimo, że nie mam nic wspólnego z PiS i jego elektoratem. I nadal nie dostrzegaj konsekwentnego, obrzydliwego, dążenia wiceprzewodniczącego PO do tego, żeby Jarek wreszcie w dobrym międzywojennym stylu pociął go szablą albo rozwalił Visem. Komisja Sejmowa powinna powstać 11 kwietnia, jako realizacja funkcji kontrolnej parlamentu na władze wykonawcze i sądownicze (żeby opinia publiczna od razu wiedziała na jakie podstawie będzie pracować komisja międzynarodowa, dlaczego na takiej a nie innej, jakie będzie miała możliwości. A nie że po miesiącu okazało się, że jest jakaś umowa z 'partnerami Rosjanami', która odwracała konstrukcję prawną śledztwa o 180 stopni). Gdy były jeszcze jakiekolwiek szanse na to, żeby polscy prokuratorzy przesłuchali ruskich kontrolerów i ludzi służb specjalnych, którzy byli na wieży i kiedy były szanse na otrzymanie czarnych skrzynek. Teraz to już jest dawno po jabłkach i na zawsze utkniemy w spekulacjach.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 13.07.2010 o godz. 19:05.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
dalej Jachting - walcz z ciemnotą!
Weź poprawkę na to, że Komor zdobył największe uznanie wśród ludu z podstawowym wykształceniem a wygrał dzięki głosom skazanym przez sąd za przestępstwa - ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
To mamy w Polsce co najmniej milion skazanych przestepcow i wszyscy glosowali na Komorowskiego? ROTFL
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No ale po co ?
Przecież lepiej pojechać po kimś z ironią niźli coś prawdziwego napisać. Bo równie dobrze można napisać, że Komorowski wygrał dzięki głosom za granicą i na statkach. ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale to chyba nic dziwnego że skazani głosowali na Bronka przecież Jarek od lat opowiada sie za zaostrzeniem kar a państwowe wakacje to nic fajnego.
Co do ludzi z podstawowym wykształceniem to powiem że znam wiele takich dorosłych osób i szkół nie pokończyli ze względu na trudne warunki życiowe ale są to ludzie świadomi.Ci którym sie lepiej powodzi głosowali na Bronka a tym co gorzej sie wiedzie to na Jarka.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.07.2010 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W ogóle głupie to dzielenie ze względu na wykształcenie. W dzisiejszych czasach wyższe nic nie znaczy, każdy może dziś zostać magistrem. Do tego do wyższego zalicza się ludzi po zakończonych studiach zaocznych, co jest kretynizmem do kwadratu, bo taki papierek to już zupełnie o niczym nie świadczy, a na pewno nie o wiedzy czy świadomości społecznej. Nie widzę żadnego powodu, by ktoś taki miał się czuć lepszy od kogoś po zawodówce.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 14.07.2010 o godz. 09:45.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
). I jakoś nikt z tego afery nie robił. I to jest odpowiedź na pytanie dlaczego teraz nic o działaniach CBA nie wiadomo. Bo oni teraz nie są polityczni tylko "profesjonalni" ![]() Po czynach poznamy? A skąd będziesz wiedział co oni robią? Jeżeli w TVN nie powiedzą a w GW nie objaśnią? Bo TVP będzie apolityczna i złego słowa na nikogo z PO nie usłyszysz. Będziesz dalej żył w świadomości że wszystko jest cacy. No może nie licząc Kaczyńskiego i niebezpieczeństwa że może wygra wybory. To może mi kolega powie skąd się dowiaduje o rzeczywistości jak nie z mediów? Tu nie chodzi o manipulatorska siłę, bo ona faktycznie zależy od słuchających, ale o fakt że największa gazeta w ostatnim dniu kampanii na pierwszej stronie drukuje sondaż Komorowski 50,5%, po czym za dwa dni Komorowski dostaje 40%. To Twoim zdaniem normalne? Pomyłka o 20%? To jak można im wierzyć w jakiejkolwiek sprawie? Nie wiem czy tak drastyczny przykład fałszowania rzeczywistości do Ciebie trafi jakby nie to w tym samym sondażu Kaczyński miał chyba 28%, sam sobie sprawdź jak było rzeczywiście. Dlaczego "ira siad" to gafa, a pomylenie deficytu z długiem to "wpadka"? Mało tego tłumaczona ze każdy się myli . Dlaczego głosy elektoratu wiejskiego i słabiej wykształconego to minus, a głosy elektoratu więziennego takim minusem nie są? Mimo że każdy normalny woli mieć do czynienia z chłopem niż z bandytą. GW to tuba postPRLowskiej nomenklatury która wyłamała się tylko raz przy okazji afery Rywina. Skończyło się tym że w 2005 przegrały i komuchy i GW(PO). Teraz już będzie otwarty sojusz PO SLD (Belka powołany) choć oczywiście w GW będą pisać ze to niemożliwe. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie? A pokaż mi w Polsce od 21 lat wolnym kraju jedna porządna autostradę. Pokaż mi jedną porządną stacje kolejową. Jedno normalne lotnisko, jedno normalne lodowisko. Czemu się nie przyglądnąć syf kiła i mogiła. A tacy jak ty patrzą i nie widzą. Dowodów potrzebują. Niech dowodem będzie ostatni wynik naszej nowej lepszej( bez Benhakera) "reprezentacji" piłkarskiej. I reakcja mediów, trenerów działaczy. "U nas to normalne" dostać w ci....e 6:0.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
0 22 już widze po twoim tekscie że nie dojdziemy do niczego - czyli przykładowo do wspolnych wniosków .
Zaś to co myślisz o Niesiołowskim to twoja sprawa . co do 1. punktu - co z tego że on był w Smoleńsku ? jesli był , bo tak dokładnie nie sledzilem kampanii szczegolnie początków to przecież on pełnił obowiązki Prezydenta , po za tym , czy to miało mu jakoś przysporzyć punktów ? 2. Ale po kampanii chyba ? Jarek wykorzystał tą tragedie dorażnie , politycznie - zmienił wizerunek (makijaż) - i jechał na żałobie na wspólczuciu . Całe zaplecze(środowiska skrajne) pracują na Pis w tym sporo szczekaczy więc przykładowo Jarek nie musi wszystkiego głośno mówić . Jednak komunikuje się z tym swoim zapleczem , przykładowo w czasie kampanii pisał do nich list o ile pamietam to w gazecie polskiej i w niezaleznej , każdy tam wiedział że to tylko taka gra Jarka pod kampanie . 3. Spotkanie Komorowskiego z Blidami na ich zaproszenie , było moim zdaniem na miejscu i uprawnione . ---- Nie można się dziwić temu że wiekszość wiezniów głosowało na PO , bo tak jak napisał AYALA powszechnie jest znana polityka prawna Pis która stawiała akcent na zaostrzenie kar . Samo zaostrzanie kar to po pierwsze łatwizna , a po drugie populizm . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Jeśli chodzi o Blidę to naprawdę nie trzeba wiele trudu, żeby się dowiedzieć, że kolejne sprawy związane z aferą weglową zostają umorzone... Cytat:
A błędne działania CBA były na tyle nagłośnione, że dotarły do mnie bez trudu, ale jak rozumiem wygodniej Ci sugerować, że jest to zamiatane pod dywan? Jest to błąd, bardzo duży błąd i osoba, która jest bezpośrednio odpowiedzialna za tą akcję powinna ponieść konsekwencje... Z całym szacunkiem jednak nijak się to ma do dwóch powyższych spraw. Ogólna atmosfera szczucia, jaka została wytworzona w tamtym okresie była czymś niesłychanym. Ciekawą sprawą jest fakt, że w momencie akcji zatrzymania Blidy nakręcono tylko i wyłącznie 10 sekund materiału z momentu wejścia do jej posiadłości. Po co był ten materiał? Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć... Czy normalne jest Twoimm zdaniem, że Państwo wobec niewygodnych dla siebie obywateli kreuje różnego rodzaju sytuacje skłaniając je do przestępstw nazywając to później prowokacją? To było jakieś patologiczne podejście i tego faktu nie da się już zmienić... Albo ten cały cyrk z Kaczmarkiem... Przykłady się mnożą i nijak nie można porównać tamtej atmosfery do tego co jest obecnie. CBA to już na szczęście kompletnie inna służba. Nie zajmująca się kreowaniem przestępców, a ich łapaniem. Nie szukaniem haków i okazji do spektakularnych zatrzymań, a profesjonalnym działaniem. Drozd napisał(a):
Swoją drogą czy Ty i Tobie podobni macie jakąś obsesję na punkcie Gazety Wyborczej i TVNu? Uwaliliście się tych dwóch mediów i jedziecie po nich jak się tylko da... Wasze prawo, ale czemu zapominacie np. o moim ulubionym Tygodniku Polityka... Redaktor Paradowska, czy redaktor Żakowski na pewno są zawiedzeni, a przecież na pewno spełniają Twoje kryteria kłamliwego dziennikarstwa... A skąd będę wiedział co ro robią członkowie KRRiT skoro GW i TVN sprawią, że będę miał bielmo na oczach? Być może z Rzeczpospolitej, którą zdarza mi się czytać... Być może z Dziennika Polskiego, który także raczej do prorządowych nie należy. Nie pojmuję Twojego założenia, że świat mój i milionów Polaków ogranicza się, jeśli chodzi o prasę do Wyborczej, a jeśli chodzi o kanał telewizyjny do stacji z grupy ITI. Równie dobrze ja mogę założyć, że czytasz wyłącznie Gazetę Polską, czy Nasz Dziennik, a telewizję włączasz wyłącznie wówczas, kiedy nadawane jest Warto Rozmawiać, bądź AntySalon Ziemkiewicza. Czy świat tam pokazany jest obiektywny? Nie, nie jest... Uważam, że szczególnie w dwóch pierwszych tytułach prasowych jest dużo więcej stronniczości niż w tak przez Ciebie piętnowanej GW. Czemu się o tym nie mówi w tak głośny sposób jak o GW? Bo mało kto przejmuje się tak niszową gazetą jak G.Polska, czy ND. Drozd napisał(a):
Nie będę bronił innych pomyłek Komorowskiego, ani mi to w głowie, ale w tym konkretnym przypadku uważam, że wcale nie musi to świadczyć o niewiedzy, a jedynie o roztargnieniu w czasie mówienia i powiedzeniu nie tego co się chciało powiedzieć... Co nie oznacza też, że tak było. Uważam w każdym razie, że nie można założyć a priori, że ten błąd był wynikiem niewiedzy. Drozd napisał(a):
Ja osobiście czytam i oglądam prasę i programy telewizyjne do siebie opozycyjne... I choć lektura Ziemkiwicza, czy Wildsteina w RP, albo projekcja Solidarnych 2010 często doprowadza mnie bądź to do załamania, bądź to do stawiania pytania co z tą Polską (tak wiem, wiem - redaktor Lis musi mną niesamowicie manipulować, skoro akurat takie pytanie przychodzi mi na myśl) to sięgam po różne materiały prasowe. Myślę, że to zapewnia mi odpowiednią polaryzację informacji, jakie do mnie docierają i choć często doznaje dysonansu poznawczego to uważam, że dzięki temu mogę odciąć się od stwierdzenia, że ktokolwiek mną poprzez media manipuluje w sposób i na skalę jaką sugerujesz... |
|||||
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś już to wrzucił. Jeśli tak to krzyczcie. Się wytnie
Co nieco o kosztach obietnic Prezydenta-elekta. Nie tylko zresztą o tym.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 14.07.2010 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież w ten tekst możnaby podstawić setki różnych sytuacji, a nie tylko kibiców, którzy dostają pałą za nic. Niestety świat nie jest taki prosty i nie dzieli się na dobrych kibiców i złych policjantów, czy dobroczynnych sprzedawców dopalaczy i nikczemne urzędy skarbowe.
Jeśli chcesz to dalej broń uciśnionych sprzedawców dopalaczy, którym odbiera się wolność gospodarczą, a oni chcieli mieć tylko kieszenie wypchane pieniędzmy dając ludziom w zamian "dobrą zabawę". Dla mnie ten proceder jakim są dopalacze należy jak najszybciej zlikwidować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"obietnice Jarosława Kaczyńskiego pochłonęłoby aż 59,2 mld zł, w tym tylko igrzyska olimpijskie w Warszawie - 38 mld zł." Warto przy tym pamiętać, że Komorowski nie wykluczył, co zrobił Kaczyński, podpisania reformy dot. chociażby emerytur mundurowych, nie wykluczył także podniesienia wieku emerytalnego i zmniejszenia puli dostępnych pomostówek. A trzeba pamiętać, że to system emerytalny przede wszystkim i jego reformy będą determinować w najbliższych kilkudziesięciu latach stan naszych finansów publicznych. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
O ile dobrze pamiętam z debaty, to Komorowski stwierdził, że jest za pełną dowolnością w sprawie przechodzenia na emerytury. Czyli nie wykluczył, ale i nie zadeklarował się "za".
Natomiast, co do "wartości" obietnic: Powyżej powołałem się na money.pl. Rzeczpospolita wcześniej obietnice wyceniła TAK. Czyli jak widać obietnice Komorowskiego według Rzepy są "warte" 3 razy więcej, niż według wyliczeń money.pl (przyznam szczerze, że dopiero dziś zapoznałem się z artykułem z RZ) Zwróćcie uwagę na różnice między programem PO a obietnicami Komorowskiego.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 14.07.2010 o godz. 12:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
St@chu przecież, wiesz że nic dobrego nic wyjdzie z tych obiecanek Bronka. Nie ma sensu już wspominać tego co obiecywał Jarek, bo jednak rządzi kto inny.
Ja tylko widzę, że znowu pojawia się motyw zamrażania płac w budżetówce (co dotyka bezpośrednio moją rodzinę), a pensje nauczycieli znowu wzrosną o xx %. Jeśli ktoś twierdzi że średnia pensja w budżetówce to 4700 zł to zapraszam na staż do Urzędu Skarbowego, albo nawet do jakiegoś Ministerstwa. Gro osób w Ministerstwie Finansów ma płacę na tym poziomie, a kierownicy w Urzędach Skarbowych dostają nawet 2 razy tyle. To jeszcze przyczyna tego, że mnóstwo kasy ucieka na niesłuszne pensje, tylko się o tym nie mówi, że pupilkowie naczelników dostają 100 tys. zł rocznie brutto, a magisterkę zrobili na uczelni, której nazwy nie pamiętają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ktoś tu kiedyś napisał o ewidentnej winie pilota. Został zwymyślany i zmieszany z błotem przez wirtualnych, forumowych specjalistów.
http://wiadomosci.onet.pl/2197644,11...jeja,item.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
TVN24 wkońcu wyjawniło okoliczności tej tragedii nosz kabaret ![]() Ale co tam ciemnogród (czyt. polskie społeczeństwo) wszystko łyknie ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Gdyby niezależna.pl albo inna Fronda napisała, że ruscy podłożyli bombę w luku bagażowym to pewnie by już ruszali na Moskwę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Jachting - Nie dogadamy się, zapewne ze względu na punkt 3. Dla mnie to był przykład chorągiewki i syfu. Zwłaszcza, że są cytaty z Tuska, mówiące że wykorzystywanie śmierci Blidy to obrzydliwośc. No, ale sam o tym zapomniał,a i salon wolał nie przypominać, bo Mroczny Jarosław z Mordoru jeszcze by wygrał. M.in dlatego nie traktuję tych ludzi poważnie i z szacunkiem. Oczywiście wizyta Komorowskiego w Smoleńsku, w miejscu katastrofy, 2-3 tygodnie po calej operacji przywożenia ciał Ci 'umknęła', natomiast gdyby to Kaczyński z pompą złożył tam kwiaty to żyłka poszłaby połowie publicystów i artystów-aktorów. I wreszcie na koniec, dalej totalnie rozwala mnie zrzucanie odpowiedzialności na Jarka za jakieś artykuły dziennikarzy czy publicystów. Czy ja oskarżam Tuska o to, że Wyborcza nie cofneła się przed niczym, żeby od razu udowodnić, że to Lech spowodował katastrofe? Czy oskarżam Tuska za babę z Lublina "tylko Palykot, Kaczor cham i obłuda'? Wyobrażasz sobie w ogole dyskusje w takiej sytuacji? Dla mnie to jest jakieś kuriozum. Każdy odpowiada za siebie, ewentualnie za kolege z partii. A już w ogole tradycyjnie Kaczor jest cham i obłuda, bo nie odciał się od Pospieszalskiego, a PO ok bo nie dośc, że nie odcieła się od paru dziennikarskich żenad (4 lądowania, wina pilotów, masa artykułów przypominających ekscesy w Gruzji, by stworzyć wrażenie, że tu było na pewno to samo, sraczka o każdy przeciek pt 'kto był w kabinie', by tylko udowodnić, że Kaczyński kindżałem sterroryzował pilotów i przez to katastrofa) to jeszcze sama rzucała podobne teksty. Dla mnie koniec tematu. Ty pewnie głosowałeś na Komorowskiego, więc musisz bronić przed samym sobą swój wybór i skutki. Ja nie muszę i niekomfortowo się czuję wykorzystując to. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|