The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 16:54
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Ja się odnoszę do Twojej propozycji przeprowadzenia się z kontenerów w inne miejsce w Krakowie. Czyli zabulić za rok/dwa lata wynajęcia biura po to żeby - jeżeli wszytko pójdzie dobrze - za 2 miesiące najpóźniej przenosić się z powrotem. To jest według Ciebie najlepsze rozwiązanie, tak?
Bo kontenery można najzwyczajniej przesunąć, ale wtedy nie miałbyś się o co przyczepić.
Sytuacja, w której przez kontenery biurowe (!) trybuna musi zostać zamknięta jest niepoważna i szkodliwa. Było mnóstwo czasu, aby ten problem konstruktywnie rozwiązać - nie opowiadaj, że to rozwiązanie nie istnieje. Fakt, iż nikt o niego nie zadbał, nie wystawia dobrego świadectwa tak klubowi, jak i ZIKiT. Biura być może mogłaby użyczyć nawet TF - znając życie, nikt o to po prostu nie zadbał.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
choyrak
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 13.07.2010, 17:03
Panowie, czy to : http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...aszacze/38445/
sa jakies kolejne zarty ? Rozebrali kawalek dachu zeby na siebie nie nachodzily?

Nam sie trafil projektant.. ten stadion to wieksza prowizorka i samowolka niz przy budowie osiedlowego garazu!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2010, 17:06
Osz kurde a jednak to prawda wylali asfalt na ulicy Reymana. Deptak w magiczny sposób przeniósł się na drugą stronę błoń. Nie no teraz po zakończeniu budowy musi się za to zabrać prokuratura, masakra.

Miało być tu:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...aszacze/38435/
Jest tu:
http://img51.imageshack.us/img51/5016/lipiec2010024.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/3...iec2010013.jpg
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.07.2010, 17:10
choyrak napisał(a):Wyświetl post
sa jakies kolejne zarty ? Rozebrali kawalek dachu zeby na siebie nie nachodzily?

Nam sie trafil projektant.. ten stadion to wieksza prowizorka i samowolka niz przy budowie osiedlowego garazu!
O co Ci chodzi? Gdzie jakiś dach rozebrany?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 13.07.2010, 17:15
rafalek napisał(a):Wyświetl post
O co Ci chodzi? Gdzie jakiś dach rozebrany?
wlasnie widac jacy w tym temacie "znawcy" sie wypowiadaja heh

dach rozebrali...

trawa zolta...

dziwne ze wiekszosc z was tam nie pracuje bo mielibysmy stadion najpiekniejszy na swiecie

pozdro wariaty
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2010, 17:25
choyrak napisał(a):Wyświetl post

jaki kawałek dachu ogranij sie chłopcze!! ****a mać wiem że jest gorąco ale wyjdzie na pole bo bije wam już calkiem...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
choyrak
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 13.07.2010, 17:26
heh, cos mi sie pomylilo
patrzac na to zdjecie zobaczylem brak zadaszenia z boku trybuny D
zludzenie optyczne
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2010, 17:37
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38437/

Ten robotnik tam w drzwiach jest nagi czy ja jestem slepy?
,
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 13.07.2010, 17:41
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38437/

Ten robotnik tam w drzwiach jest nagi czy ja jestem slepy?
Ha no to ja chyba też jestem ślepy pff
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.07.2010, 17:43
Robotnik ma żółte spodnie przynajmniej tak mi sie wydaje
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 13.07.2010, 17:52
spodnie w kolorze ciała lol chyba mu ciepłoP
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.07.2010, 17:57
Ty jesteś ślepy... widać przecież, że ma żółte spodnie...
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 13.07.2010, 18:16
Markus napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja, w której przez kontenery biurowe (!) trybuna musi zostać zamknięta jest niepoważna i szkodliwa. Było mnóstwo czasu, aby ten problem konstruktywnie rozwiązać - nie opowiadaj, że to rozwiązanie nie istnieje. Fakt, iż nikt o niego nie zadbał, nie wystawia dobrego świadectwa tak klubowi, jak i ZIKiT. Biura być może mogłaby użyczyć nawet TF - znając życie, nikt o to po prostu nie zadbał.
Tak, rozwiązanie istnieje - przenieść kontenery. Niemożliwe? Rozumiem, że nie.
Ok, zatem TF użyczy biur. Których konkretnie?

Ale ok, bo takie gadanie jest bez sensu. Myślę, że możemy do tego wrócić jak trybuna zostanie otwarta i podliczymy jakie koszty z tytułu jej zamknięcia poniosła Wisła, ok?
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.07.2010, 20:03
czy nad krakowem byla dzisiaj burza? pytam, bo wg mnie porzadna calonocna burza bardzo duzo by dala naszej trawie...
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
losiu2001
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.07.2010, 20:08
ardianek napisał(a):Wyświetl post
czy nad krakowem byla dzisiaj burza? pytam, bo wg mnie porzadna calonocna burza bardzo duzo by dala naszej trawie...
Właśnie jest nad Niepołomicami
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Od: 11.2002

Stary 13.07.2010, 20:14
Przeniesieni kontenerów wiąże się z wysokimi kosztami(które musiała by ponieść Wisła) i to prawdopodobnie główny powód przez który nie zostaną przeniesione. Na spotkaniu SKWK było o tym co nieco mówione.
Ostatnio edytowane przez ewcia : 13.07.2010 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.07.2010, 20:18
Na Woli Duchackiej słychać grzmoty i czuć już takie "świerzsze, wilgotne powietrze"
Więc burza idzie...
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
M-M
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.07.2010, 20:40
Ej, widziałem tutaj masę skarg i narzekań odnośnie wyglądu trybuny, jakichś niedociągnięć. Rozrzucone na kilkanaście stron, a ja nie mam czasu tego przeglądać.
Niechże ktoś, kto przeglądał na bieżąco wymieni dokładnie o co chodzi, wiem, że był problem krzesełek np, że 9 nie jest taka sama, jak 6 odwrócona (Majster powiedział ziomkowi, że tak było w projekcie) Niesymetryczne 0 (poprawione), czy inne tego typu sprawy. Wydrukuje kumplowi, a on jutro pogada na budowie z kim trzeba. Na pewno problem czerwonych krzesełek między literami na górze jest wyraźnie do ogarnięcia.

Bo chyba ostatni dzwonek.
[CENTER][SIZE=3][I]Ś.P. Kompot[/I][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][SIZE=2][SIZE=1][I]Zawsze pozostaniesz w naszej pamięci...[/I][/SIZE][/SIZE][/CENTER]
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Od: 11.2005

Stary 13.07.2010, 21:15
ewcia napisał(a):Wyświetl post
Przeniesieni kontenerów wiąże się z wysokimi kosztami(które musiała by ponieść Wisła) ii to prawdopodobnie główny powód przez który nie zostaną przeniesione. Na spotkaniu SKWK było o tym co nieco mówione.
hmm na spotkaniu nie bylem wiec nie bede szalal z wnioskami ale przeniesienie takich kontenerow to technicznie kwestia jednego dnia i wynajecia dzwigu(a takowe sa obecne na budowie) albo HDSa wiec nie wiem skad wziely sie te wysokie koszta. Jak na mnie to brak checi i opor przed przenoszeniem czegos co i tak za jakis czas bedzie musialo zniknac.
Odpowiedz cytując
gienek_majonez
Member

Od: 10.2007

Stary 13.07.2010, 21:22
No nie tak dzień, bo trzeba w każdym zabezpieczyć sprzęty w środku, albo wynieść, rozłączyć okablowanie, itd..
pozdrowienia
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.07.2010, 21:26
Nie wiem czy było, na wszelki wypadek wklejam.

http://www.dziennik.krakow.pl/pl/po-...3,0:pag:1#nav0

Kompromitacja za pół miliarda

W Krakowie powstają dwa stadiony. Obiekt Cracovii wyrósł w spokoju, bez uwag i ma być gotowy pod koniec września, a więc po ponadrocznych pracach. Stadion Wisły budowany jest od 2004 r. i nie można się doczekać końca inwestycji. Nazywa się ją fuszerką, bublem, kompromitacją miasta. Niektórzy radni chcą, aby zajęła się nią prokuratura.

- Stadiony Cracovii i Wisły to dwie różne inwestycje. Wystarczy stanąć na trybunie wschodniej obiektu przy ul. Reymonta i jednej z trybun stadionu Cracovii, aby porównać skalę tych przedsięwzięć – zaznacza wiceprezydent Krakowa Tadeusz Trzmiel. Przypomina, że obiekt przy ul. Reymonta jest przebudowywany i każda z trybun powstaje osobno. Na koniec osobne konstrukcje i systemy przeciwpożarowe, elektroniczne, sterowania, zabezpieczeń, ciepłownicze, wodociągowe trzeba połączyć w całość. - Do tego jeszcze stadion Wisły był projektowany częściami. To powoduje wiele sytuacji, które nie są do końca przewidywane przez projektanta i wykonawcę – dodaje wiceprezydent Trzmiel. - W przypadku Cracovii wyburzyliśmy stadion i w ciągu roku powstał nowy, budowany od podstaw. Gdybyśmy tak budowali stadion Wisły, to cała inwestycja trwałaby trzy lata.

Miało być Euro 2012...

Początkowo stadion Wisły miał być obiektem na ponad 20 tys. widzów. Ze względu na to, że Kraków zaczął kandydować do organizacji Euro 2012 trzeba było obiekt powiększyć do 33 tys. widzów. W pośpiechu zaczęto więc przerabiać projekty i ogłoszono przetargi na kolejne trybuny, aby się wykazać, że krakowski stadion będzie pierwszy. Skończyło się na tym, że Kraków wypadł z gry o Euro 2012, dalej trzeba było poprawiać projekty, cena inwestycji rosła (obecnie wynosi ok. 510 mln zł), a jakość najlepiej ocenić samemu. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić jak wyglądają budowy stadionów Wisły i Cracovii. Już patrząc z Błoń na obydwa obiekty można się zgodzić z wiceprezydentem Trzmielem, że to inna skala. Różnic jest jednak dużo więcej.

Nie pokażą go w całej okazałości

Na stadionie Wisły trwa obecnie wykładanie trawy, która utworzy murawę boiska. Ma być ona gotowa w połowie przyszłego tygodnia. Miasto zapowiada również, że wtedy będzie oddawana trybuna wschodnia, przygotowana na bezpieczne przyjęcie kibiców. W klubie z Reymonta trzymają kciuki za to, aby się to powiodło, ale wszyscy już się przyzwyczaili, że zapewnienia miasta to jedno, a realia to drugie. Wykonawca, firma Polimex-Mostostal zdążył już wyłożyć krzesełka na trybunie. Będą również gotowe drogi dojścia na sektory. Budowlańcy uwijają się, aby szybko wybudować ul. Reymana, którą będzie można dojść do stadionu od strony Parku Jordana. Czy to jednak wystarczy do rozgrywania meczów?
Pracownicy Wisły wyliczają kolejne niezbędne rozwiązania, których na razie nie ma i klubu nie powiadomiono, czy będą i kiedy będą. Przydałby się chociażby telebim. I nie chodzi o to, żeby wyświetlać na nim reklamy, albo powtórki kontrowersyjnych zagrań, ponieważ na to piłkarskie władze się nie zgadzają. Telebim jest potrzebny przede wszystkim do tego, aby można wyświetlać na nim czas i wynik meczu. Bez tego nie odbędzie się żadne poważne spotkanie. Problem w tym, że nie ma kto za telebim zapłacić. – Kto będzie korzystał ze stadionu, ten powinien zaopatrzyć obiekt w telebim – wyjaśnia Joanna Niedziałkowska, dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu, który imieniu miasta nadzoruje inwestycję. – Miasto cały czas mówiło o wybudowaniu stadionu klasy ELITE, a więc z telebimem. Jak bez takiego wyposażenia wyobrażano sobie organizację Euro 2012, czy meczów międzypaństwowych – komentuje radny Dariusz Olszówka, który napisał już 11 interpelacji do prezydenta w sprawie stadionu Wisły i jest przygotowany na następne.
Wisła nie zamierza dokładać do podstawowego wyposażenia stadionu. – Inwestorem jest przecież miasto – można usłyszeć w klubie.
Do tego zaplanowano tak, że telebim będzie podwieszony pod dachem w centralnej części trybun umieszczonych wzdłuż boiska. Fachowcy od transmisji telewizyjnych przekonują, że przez to nie będzie można nigdy pokazać w telewizji stadionu w całej okazałości, ponieważ telebim będzie zasłaniał kamerze widok z centralnego miejsca na cały obiekt.

Bubla nie biorą

Przedstawiciele miast zapewniają natomiast, że będą kołowrotki przy wejściach i monitoring, co pozwoli zorganizować pierwszy mecz z wykorzystaniem trybuny wschodniej już 22 lipca. Zaplanowane na ten dzień spotkanie Wisły w eliminacjach Ligi Europejskiej odbędzie się jednak na stadionie Hutnika. Urzędnicy ze zdziwieniem przyjęli klubowy komunikat w tej sprawie, w którym zaznaczono, że wyznaczony termin przez UEFA zgłoszenia gotowego do gry stadionu minął w miniony poniedziałek. – Stadion będzie gotowy na czas – zapewniała dyrektor Niedziałkowska. Dopytywała również, kiedy Wisła zdecyduje, czy chce być operatorem stadionu. Przedstawiciele Wisły pytają natomiast, czy miasto w końcu wie, kiedy będą gotowe poszczególne elementy stadionu? Półtorej tygodnia przed meczem, którego rozegranie miasto widziałoby na Wiśle, w klubie nie wiadomo, gdzie miałoby się mieścić centrum dowodzenia z pomieszczeniem, w którym można byłoby odbierać obraz z monitoringu. W Wiśle przyznają również, że obsługi nowego systemu trzeba się nauczyć i go przetestować. Na to potrzeba czasu, może nawet miesiąc. Są też uwagi do liczby kołowrotków. Przy trybunie wschodniej na ponad 12 tys. widzów zaplanowano ich 10. W ciągu godziny jeden kołowrotek maksymalnie jest w stanie przepuścić 500 osób.
- Bubla nie weźmiemy. Nie weźmiemy na siebie odpowiedzialności za wpuszczenie kibiców na stadion, na którym wszystko nie będzie funkcjonować tak jak powinno, aby było w pełni bezpiecznie – usłyszeliśmy od jednego z pracowników klubu. Wyliczono tam już ponad 70 rzeczy do poprawy na stadionie.

Nowoczesne utrudnienia

Jak to możliwe, że wokół stadionu zaplanowano asfalt, a z pierwszego rzędu skyboxów nie widać części boiska? – pyta radny Olszówka. Z tymi pytaniami zwróciliśmy się do ZIKiT-u. Usłyszeliśmy tam, że z tym asfaltem to jakieś nieporozumienie, bo będą to tylko drogi serwisowe, które muszą zapewnić dojazd (przykładowo karetce, czy samochodom do obsługi technicznej). W ZIKiT zapewniają również, że murek przed lożami w skyboxach trybuny wschodniej będzie tak docelowo wykonany, że nie będzie zasłaniał widoku na część boiska.
W klubie nie mogą zrozumieć również dlaczego nie zaprojektowano zbiornika retencyjnego na deszczówkę, którą można byłoby wykorzystywać do nawadniania murawy boiska. Zdecydowano, że lepiej będzie jak Wisła będzie płacić co miesiąc krocie za wodę z wodociągów.
W ramach trybuny wschodniej wykonano także nowoczesne rozwiązania, które zamiast ułatwić życie, znacznie je utrudnią. – Pod trybuną wschodnią zrobiono pomieszczenie dla pojazdów obsługujących boisko. To dobry pomysł. Zamiast jednak zrobić zjazd do tego pomieszczenia pochylnią wymyślono windę – opowiada jeden z pracowników klubu. - Jeżeli więc na boisko wyjedzie traktor z walcem do wyrównywania murawy, to później na windę wjedzie tylko sam traktor. Walec trzeba będzie więc odpiąć i osobno go umieścić na windzie. Do tego trzeba zatrudnić dwóch ludzi. Po co to wszystko tak komplikować?
Z zaciekawieniem przyjęto również barierki montowane przy krzesełkach na trybunie wschodniej. Przedstawiciele miasta zapewniają, że to ze względów bezpieczeństwa. Wśród kibiców krąży jednak inna wersja, mówiąca o tym, że wysokość stopni między rzędami wynosi 51 cm i oznacza to, że ktoś się pomylił o centymetr, gdyby bowiem odstęp wynosił 50 cm, barierek nie trzeba byłoby montować. – Jestem ciekaw jak takie barierki wytrzymają pierwszy nerwowy mecz – zastanawia się jeden z ochroniarzy stadionu.

Na Cracovii bez problemów

Miasto planuje, że w całości stadion Wisły będzie gotowy pod koniec października. Wcześniej, bo już pod koniec września ma być otwarty nowy stadion Cracovii. Patrząc z Błoń z daleka widać, że to obiekt tworzący kompozycyjną całość. Zupełnie inaczej prezentuje się elewacja, na której ma być duży napis Cracovia. Na obiekcie Wisły elewacja od strony Błoń przypomina zaplecze dużego magazynu. Zamiast charakterystycznej elewacji stadionu widać betonową konstrukcję, z której wystają jakieś rury i wywietrzniki. W porównaniu do tego elewacja stadionu Cracovii to inny świat.
Koszt budowy obiektu przy ul. Kałuży oszacowano na 157 mln zł. Zakończenie inwestycji zaplanowano na 15 sierpnia. W tym terminie stadion na 15 tys. widzów ma być zgłoszony do instytucji, które dopuszczają nowe obiekty do użytkowania. Rozegranie pierwszego meczu na stadionie Cracovii planuje się 24 albo 25 września. Tydzień później na obiekcie ma odbyć się koncert, zorganizowany przez miasto. Do tego ma zostać wykorzystana scena, będąca częścią jednej z trybun. - Cracovia podejmuje wysiłek finansowy, aby mieć rozkładaną podłogę, którą będzie można zakryć murawę boiska. Wtedy na stadionie podczas koncertu zmieści się około 18 tysięcy osób – informuje wiceprezydent Trzmiel. Dodaje również: - Rozkładaną podłogę Cracovia będzie mogła wypożyczyć przykładowo Wiśle, jeżeli na stadionie przy Reymonta będzie planowany większy koncert na około 40 tysięcy widzów.

Pytania radnego Dariusza Olszówki do prezydenta Krakowa

1. Czy prawdą jest, że zlecenie wykonania murawy obejmuje teren tylko samego boiska, a przestrzeń poza boiskiem do trybun będzie wykonana z asfaltu?
2. Stadion w dniu oddania ma spełniać warunki kategorii ELITE. Bez telebimu nie będzie spełniać tego warunku. Zgodnie z regulacjami UEFA stadion klasy ELITE musi posiadać duży ekran umożliwiający wyświetlanie komunikatów dla publiczności oraz miejsca parkingowe w okolicy stadionu na przynajmniej 400 autobusów. Proszę podać termin, w którym telebim zostanie zamontowany na stadionie oraz lokalizacje parkingu na 400 autobusów. Proszę również o uzasadnienie stwierdzenia z odpowiedzi na ostatnią interpelację w brzmieniu: „Telebim jest poza zakresem realizacji (zakup i montaż urządzenia leżą w gestii użytkownika)” i potwierdzenie, że umowa z wykonawcą nie jest w stanie zagwarantować tego czego dotyczy w tym zakresie. Dlaczego więc jest zapis w umowie o oddaniu w lipcu 2010 r. stadionu spełniającego warunki klasy ELITE?
3. Proszę o informację, czy na równolegle budowanym stadionie MKS Cracovia, operator także będzie pokrywał koszty zakupu telebimów, zwłaszcza że obiekt ten, według standardów UEFA, należy do kategorii 3, a dla obiektów tej klasy telebim nie jest wymagany?
4. Czy miejsca w liczbie 269 uznane za miejsca o gorszej widoczności są wynikiem błędu projektowego? Gdzie ulokowano w/w miejsca i z czego wynika ich gorsza widoczność?
Jak w związku z tym, mają się miejsca, zgodnie z odpowiedzią na poprzednią interpelację, o zaburzonej widoczności do opinii ekspertów, którzy nie zgłaszali zastrzeżeń do widoczności na stadionie?
5. Dlaczego do tej pory nie rozpoczęto jeszcze żadnych prac związanych z dostosowaniem trybuny północnej do standardów umożliwiających wpuszczenie kibiców, w kontekście zapewnień z grudnia 2009 r. o ukończeniu całego stadionu w klasie ELITE do lipca 2010 r. oraz wypowiedzi z marca 2010 r., gwarantującej oddanie 3 trybun w lipcu 2010?
6. Kto (proszę o podanie osoby z imienia i nazwiska) ponosi odpowiedzialność za to, że prace na trybunie północnej nie zostały przeprowadzone kilka miesięcy wcześniej, tak aby obietnica Pana Prezydenta z grudnia 2009 r. o ukończeniu całego stadionu w klasie ELITE do lipca 2010 r. była spełniona?
7. Proszę podać, kto kilka lat temu przygotowywał i zaaprobował zamówienie na wykonanie i budowę trybuny północnej bez dróg dojścia i klatek schodowych?
8. Proszę podać konkretną datę rozpoczęcia i zakończenia modernizacji zaplecza trybuny północnej. Czy są na to środki i ile będzie to kosztować?
9. W związku, z różnymi odpowiedziami na interpelacje i wypowiedziami publicznymi, proszę o podanie ile trybun będzie oddanych dla kibiców w lipcu 2010 r.?
10. Proszę podać konkretną datę otwarcia trybuny południowej dla kibiców. Czy w maju br. nie było wiadomo, że przed trybuna południową znajdują się kontenery uniemożliwiające wejście na tę trybunę?
11. Proszę podać w złotówkach wysokość kar umownych, które na chwilę obecną będzie musiało zapłacić biuro projektowe, w związku z opóźnieniami w dostarczaniu projektów.
12. Skoro nie ma jeszcze konkretnej sumy w złotówkach, jaką będzie musiał płacić operator stadionu za jego użytkowanie, to na jakiej podstawie negocjuje się uzyskanie konkretnego, płaconego w złotówkach czynszu?
13. Jaką Pan Prezydent ma wizję wspierania Wisły Kraków i innych krakowskich klubów, promujących nasze miasto w kraju i zagranicą za sprawą swojej działalności, oraz spełniających ogromną rolę w szeroko rozumianym dbaniu o kulturę fizyczną w naszym mieście? Na jakie wsparcie ze strony miasta kluby będą mogły liczyć?
14. Czy MKS Cracovia też ma płacić 1% za część sportową i 3% za część komercyjną od wynajmu stadionu? Jaka to jest kwota za roczne wynajęcie całości stadionu wg wartości obiektu
15. Czy tzw. skyboxy w umowie najmu stadionu MKS Cracovii zostały uznane za część sportową czy komercyjną?
16. Czy brana jest obecnie pod uwagę możliwość zlikwidowania ogrodzenia Parku Jordana od strony ul. Reymana, przy jednoczesnym zostawieniu ogrodzenia stadionu od ul Reymonta i 3 Maja, tak aby tereny Parku Jordana oraz działki przy Reymonta 22 tworzyły zamkniętą całość?
17. Dlaczego przestrzeń między zadaszeniem a najwyższym piętrem pozostaje nieoszklona na trybunie wschodniej? Czy planowane jest tam oszklenie? Brak oszklenia będzie powodować problemy z odprowadzaniem wody z opadów oraz niemożliwością zagospodarowania najwyższego piętra (tj przestrzeni zaraz za najwyższym rzędem krzesełek na górnym piętrze) w sposób komercyjny w przyszłości.
18. Jakie konsekwencje zostaną wyciągnięte wobec inwestora zastępczego i wykonawcy, w związku z niedotrzymaniem terminu oddania całego gotowego stadionu z czterema trybunami w klasie ELITE w pierwotnie obiecanym terminie lipiec 2010?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2010, 21:42

Aż dziw bierze że jeszcze nikt tego nie skomentował .
Przy C też już parę stoi , lada chwila pewnie przykręcą kamery.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.07.2010, 21:47
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Wśród kibiców krąży jednak inna wersja, mówiąca o tym, że wysokość stopni między rzędami wynosi 51 cm i oznacza to, że ktoś się pomylił o centymetr, gdyby bowiem odstęp wynosił 50 cm, barierek nie trzeba byłoby montować.
Widzę ze to już o tych 51cm powstała cała legenda, ale to dobrze bo będzie co opowiadać w przyszłości jak barierki się zaczną chwiać i wyginac

M-M napisał(a):Wyświetl post
Ej, widziałem tutaj masę skarg i narzekań odnośnie wyglądu trybuny, jakichś niedociągnięć. Rozrzucone na kilkanaście stron, a ja nie mam czasu tego przeglądać.
Niechże ktoś, kto przeglądał na bieżąco wymieni dokładnie o co chodzi, wiem, że był problem krzesełek np, że 9 nie jest taka sama, jak 6 odwrócona (Majster powiedział ziomkowi, że tak było w projekcie) Niesymetryczne 0 (poprawione), czy inne tego typu sprawy. Wydrukuje kumplowi, a on jutro pogada na budowie z kim trzeba. Na pewno problem czerwonych krzesełek między literami na górze jest wyraźnie do ogarnięcia.

Nie ma już chyba takiej rzeczy które łatwo można by poprawić, bo co jak co ale mankamenty wypatrujemy przy pomocy galerii zdjęć co kilka dni a na zdjęciach widać niewiele. Jedyne co jeszcze zastanawia to czy będzie jakakolwiek widoczność z tych siedzeń co zamontowali w sektorze dla niepełnosprawnych
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0255254786.jpg
Jeszcze jest kwestia pomalowania schodów na trybunie tak żeby nie były znowu żółte ale z tym też bedzie ciężko jeśli kupili już farbę (o ile w ogóle będą to malować)
A reszta problemów to raczej związana jest z projektem, wykończeniem i rzeczami których już poprawić się nie da
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 13.07.2010, 21:48
http://krak.tv/kategoria-9,film-1362.html

coś chyba z wczoraj
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Od: 11.2005

Stary 13.07.2010, 21:49
gienek_majonez napisał(a):Wyświetl post
No nie tak dzień, bo trzeba w każdym zabezpieczyć sprzęty w środku, albo wynieść, rozłączyć okablowanie, itd..
Faktycznie najbardziej czasochlonne jest zabespieczenie wyposazenia( w przypadku zabawy w protokoly zdawczo odbiorcze troche schodzi, chociaz wg mnie wystarczyloby zajac sie sprzetem elektronicznym i po prostu zaplombowac caly kontener bo przeciez nie bylyby przenoszone nie wiadomo gdzie). Sprawa okablowania w tym przypadku to robota na pare godzin...no ale dzien czy tydzien...nieistotne
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.07.2010, 21:51
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Bo nie ma czego komentować.
Wszyscy wiedzą, że ten stadion lepiej by zaprojektował przygłupi gimnazjalista z zaburzeniami postrzegania świata. [']

Skoro Wojtek O. nigdy nie projektował stadionu to nic nie wskazuje/wskazywało na to, że architekt od projektowania muru z betonu zaprojektuje razem ze swoją świtą nowoczesną arenę piłkarską. Szkoda, szkoda, szkoda.
Tylko kibice którzy stworzą niesamowitą atmosferę mogą ten stadion uratować przed wyśmianiem.
Odpowiedz cytując
snow123
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 13.07.2010, 22:35
M-M napisał(a):Wyświetl post

Myślę że warto by poprawić w ogóle symetrie tła tzn. tak jak powiedziałeś czerwone krzesła między "S" i"Ł", ale również równa ilość czerwonych i niebieskich krzesełek pomiędzy literami.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.07.2010, 22:56
filip74 napisał(a):Wyświetl post

Ktos mnie oswieci co to za bolce? Pod kamery?
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2010, 23:45

Tak to wygląda na Legii już z kamerkami.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.07.2010, 00:16

foto.SKWK

Chyba najlepsze zdjecia dla osob, ktore wciaz zastanawiaja sie jaki bedzie widok wzgledem linii bocznej.

Linia bedzie dalej niz konczy sie ostatni pas trawy. Moze troche zmylic pleksa i schodki na sektor ale trzeba pamietac, ze sa to drugie schodki w kolejnosci.
Ostatnio edytowane przez ewcia : 14.07.2010 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów