|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak dajecie sobie radę z tym upałem?
![]() Temperatura tropikalna, a w autobusach i tramwajach to strach sprawdzać. Droga do pracy, to prawidziwe wyzwanie...w sumie podobnie, jak i powrót. Plus jedyny, że dziewczyny korzystają na całego z upałów i odkrywają wdzięki ![]() Pozazdrościć tym, co wakacje mają i pracować nie muszą ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dokładnie, wielki plus upału to to, że kobiety odsłaniają więcej, a czasem i bardzo dużo
A radzimy sobie z upałem zimnym piwkiem, ale nie za dużo gdyż przy takiej temperaturze znacznie mniejsza ilość niż zwykle potrafi uderzyć do głowy, a do tego sprawia, że czujemy się ociężali. Do tego dużo wody, najlepiej schłodzonej mineralnej niegazowanej. Jadąc samochodem klima na pełne obroty i na najmniejszą możliwą temperaturę. No i oczywiście w miarę możliwości Bagry albo Kryspinów ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dla mnie tylko jazda do pracy jest wyzwaniem - pracuje zwykle od 12 do 21. Dziś na szczęście wolne. Wyszedłem na 10 min na balkon - sauna.
Ale własnie te zwiewne sukienki dziewczyn - poezja ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Podobno ciepla herbata jest najlepsza na takie upały, potwierdzi ktos ?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dojazd do pracy jest najlepszy jaki sobie mogę wyobrazić - 50 metrów od domu podjeżdża klimatyzowane 152 i wysadza 50 metrów od firmy
![]() Gorzej jest w pracy - sam nie wiem co lepsze czy upał czy zimno ale klima jest spieprzona i wieje tak że od tygodnia każdy kicha, kaszle i strzela glutami ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja jem kebaby.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Te żółte kliamtyzowane autobusy, to zbawienie...szkoda tylko, że nie jeżdzą po mojej trasie. W ekstremalne dni robię przerwę w połowie drogi w Galerii Krakowskiej. Tam można trochę odetchnąć a potem rajd do tunelu i do 50
![]() W Kryspinowie pewnie tłumy? ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepiej zielona i mocno słodzona. Tak robią Turcy i Marokańczycy więc chyba działa
Jednak na sobie nie zamierzam próbować, bo kurewsko się człowiek poci, co przyjemne nie jest Jest trochę ludu, ale dzikich tłumów jeszcze nie ma.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 13.07.2010 o godz. 15:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
kuzwa ja robie od 11-21,22 na kuchni to sobie wyobrazcie co tam sie dzieje ;p ![]()
.....
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Najlepiej w miarę możliwości unikać starych przepełnionych tranwajów
![]()
Płaszów stary wierny Wisle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Absolutnie nie. Wahania temperatur są bardzo niebezpieczne dla organizmu,nie można przesadzać. Wyjście z 16 stopniowego auta na 32 jest groźne,więc uważajcie..
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dużo napojów, dużo schłodzonych owoców - najlepiej arbuzy, melony, brzoskwinie
mają dużo wody, dają orzeźwienie no i oczywiście wieczorkiem piwko, bo przy tym upale uderza w głowę i człowiek czuje się jeszcze gorzej..Ech, ale ten rok pok..wiony najpierw zima jak cholera, potem powodzie, teraz sakramenckie upały.. moja "przepowiednia", że jeszcze w tym roku nam suszy tylko brakuje jest chyba bliska sprawdzeniu się.. ![]() A z klimą to nie przesadzajcie, bo można se przykrości narobić..
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 13.07.2010 o godz. 15:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Dlatego dziś jechałem pociągiem z Krakowa do Wieliczki bo busy to w tą pogodę katorga
Dla mnie najgorzej jest w nocy gdy mam pokój nagrzany i ciężko zasnąć.Jedyna rada na upał to zimny prysznic i sporo wypitej wody.![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Teraz czasem zaklnę jak muszę jechać przez miasto bez klimy ale zawsze będę wolał takie upały niż deszcz w lecie. Więc narzekając na te upały pamiętajmy, że na drugim biegunie jest deszcz z wiatrem
![]() Lekarstwa na życie przy takich temperaturach nie mam. Ale o wiele przyjemniej się rzeczywiście robi jak widzi się kobietki "radzące sobie" z upałami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i pamiętać o nabijaniu, wymianie filtrów i odgrzybianiu.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A u mnie dzisiaj leje od rana, oczywiście upał się utrzymuje ale teraz jest ok 25-28 stopni,siedzenie w domku raczej nie wychodzę chyba, że sklep,coś załatwić pilnego do tego dużo wody,owoce i wiatrak
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
W tym roku po raz pierwszy z pełnym przekonaniem dziękuję Bogu,że przeprowadziłem się parę lat temu z Torunia na Mazury.
Od swojego bloku w promieniu 3 km mam 5 jezior i korzystam z tego na maxa. Na te upały jeziorka w sam raz. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja mam tylko nadzieje, że przez te 2 dni na Litwie człowiek chociaż troche odpocznie od tych upałów po 35-40 stopni.
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pewnie, w aucie tylko i wyłącznie klimatyzacja plus zimne napoje. Nie wiem jak inni ale mnie różnice temperatur nie przeszkadzają więc chłodzę się na maksa, raz kozie śmierć.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak wracam z pracy okolo 16 to nie wiem gdzie jest gorzej czy w domu czy na zewnątrz
![]() Ale coż jest lato to jest i ciepło trzeba jakoś to przeczekać... ![]()
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno
![]() Wisła Kraków! |
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
szczegolnie ze dzis o 15 wracajac z pracy Clepardia zamknieta . ktos wie co sie stalo ?
bo w weekend kolejki byly ekstremalne |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ja mam dylemat bo do pracy mogę jechać klimatyzowanym 178 przez korki na Nowohuckiej lub 128 bez korków i bez klimy... Masakra jest, jeszcze rano jedzie się spoko ale powrót o 16 wyciska za mnie całą wodę. Z klimą też lepiej uważać, bo sporo osób widzę zakatarzonych przez ciągłe wchodzenie i wychodzenie z upału do pomieszczeń z klimą.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Również bezkonkurencyjny pod względem zaśmiecenia. 2 tygodnie temu byłem i *******e, póki nie będzie jakiejś akcji sprzątania albo ludzie po sobie nie zaczną sprzątać to moja noga tam nie postanie
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Taaa urok zapoconych ludzi w autobusie ...
![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Na Brzegach też nie najgorzej... ; ] woda ciepła, nie ma syfu ludzi nie za dużo
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
W tamtym roku podczas akcji sprzątania ziemi żołnierze wywieźli ze skałek góry śmieci. Wczoraj miałem okazję być na Zakrzówku i z powrotem jest syf jak skur... a największym przegięciem była KUPA na środku alejki |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Na upał polecam wódkę bez przepitki.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Na Zakrzówku prawda jest taka że syf jest tylko przez chamstwo które tam przychodzi.
porozbijane butelki itp. są tam normą co nie zmienia faktu że jednak woda tam to mistrzostwo świata ![]() ![]()
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!
Kompot [*] Będziemy pamiętać! |
|
|