|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kiedy było to wietrzenie, które wyszło Wiśle na dobre?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 13.07.2010 o godz. 07:41.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cupiał oddaj moje sto milionów!
Ludzie, nie spinajcie się tak. To nie były i nie będą nigdy wasze pieniądze.Jak wy sobie wyobrażacie obrót takimi sumami? Przychodzi pan Holender z dwiema dużymi walizkami, my mu wystawiamy paragon - środkowy obrońca sztuk jeden, 3.5 mln €, potem na to wszystko przychodzi Cupiał i mówi: zabieram pieniązki, nie ma takiego zarabiania i ucieka do Myślenic? Przypomnę, że Wisła S.S.A i Telefonika S.A, to są dwie oddzielne spółki i naprawdę nie trzeba kończyć finansów na UEKu, żeby wiedzieć, że nawet największy akcjonariusz nie może sobie ot tak po prostu wypłacić pieniędzy ze spółki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak mają zmarnować, to lepiej oddać Cupiałowi
![]() A poważnie, to najpierw potrzebny jest pion sportowy i scouting by ta kasa poszła w celu wzmocnień. A nie została po raz kolejny wyrzucona w błoto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Panowie, spokojnie
Nie będzie transferów dopóki nie przejdziemy Litwinów. Pieniądze zarobione do tej pory poszły częściowo na załatanie dziury budżetowej, a reszta czeka sobie na koncie na to co się stanie w pucharach. Jak nie przejdziemy tej rundy to znów trzeba będzie pokrywać bieżące koszty z zarobionej kwoty i pewnie na transfery zostaną resztki. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Panowie o co wam chodzi? Po co te wszystkie posty "GDZIE TE 4 miliony?" A co was to obchodzi? Ile kasy bylo wyrzucanych w bloto do naszego klubu w poprzednich sezonach?!
Czasami naprawde jak czytam te wasze posty to czlowiek moze sie tylko zlapac za glowe. Przyjedza jakis Helton na testy zle, Etamane zle, przyjezdza nawet ciekawy holender to raczej nawet dobrze ale jednak cos z nim nie tak... Mamy nowego bramkarza, ktory nie zagral jeszcze ani jednego meczu o stawke!!!!!! a wy juz mowicie ze raczej nic z niego nie bedzie i do dalej... Przychodzi Cikos za Alvareza, Bunoza za Glowe ale wam i tak wszystko nie pasuje bo to niby zawodnicy innej klasy i to nie ta polka i w ogole....widzieliscie ich chociaz raz w akcji Najlepsze jest to ze ostantio nawet sami szukacie problemow. Do tej pory w pomocy bylo wszystko ok, wrocil Gargula, jest Sobol, Krzysiek, Tomas, Wojtek, Andraz(aczkolwiek w czwartek raczej grac nie bedzie), Maly i Piotrek a wy nagle macie problem ze Sobol stary i jakis taki dziwny. No to nic trzeba kupic kogos nowego!....A mamy w naszych szeregach naprawde fajnego pomocniki, ktory wedlug mnie, moze zastopic kiedy Sobola - Krzysiek Maczynski. Poczekajce moze az skonczy sie okinego transferowe i wtedy bedziemy mogli rozliczac nasz klub... Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panowie a nawet jeśli wisła zajmie miejsce w środku tabeli to co przynajmniej mamy klub który to wytrzyma bo nikt nie ma chorych ambicji i nie podpisuje za wszelką cenę zawodników za kosmiczne jak na nasze warunki pieniądze. I co w przypadku problemów kto im te kontrakty zapłaci a tak ja wole żeby wisła na następne 10 lat została silnym klubem z czołówki z twardymi podstawami który co roku będzie walczył o mistrzostwo a jeśli będą jakieś.
Odnośnie wzmocnień na już ja się pytam co by dał nawet bardzo dobry stoper kupiony 4 dni temu i tak poziom zgrania obrony był by taki sam a poza tym naprawde nie wiem jaki to miał by byc obrońca który by nagle zadecydował o zmianie stylu gry w kilka dni. Pozdrawiam i zalecam powstrzymanie się od komentarzy przynajamniej do końca okienka. Naprawdę w naszym kochanym klubie zaczyna się dziać dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Jesteś tu nowy więc taka rada na przyszłość. Skoro Wisła jest Twoim ukochanym klubem to nic nie zaszkodzi gdy użyjesz klawisza shift przy pisaniu pierwszej litery z nazwy tego klubu. Co do transferów. Mam nadzieję że po przejściu Szawli dojdą jeszcze dwaj zawodnicy. Ciekawe jak wygląda sprawa z Milinkoviciem ? Pozyskanie w tym momencie doświadczonego środkowego obrońcy mogłoby być dobrym pomysłem. Doświadczenie i ogranie takiego zawodnika pozwoliłoby na szybsze zgranie z całym blokiem defensywnym. PS A gdzie są formuowe gwiazdy od transferów zbymak i maci0s ? ![]()
Ostatnio edytowane przez tomo : 13.07.2010 o godz. 09:44.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Krzysiek Mączyński...kocham ten temat. Ilu trenerów Wisła nie miała i tak u żadnego nie grał...i za 5 lat wejdę na forum i będzie: "nie płaczcie, że nie ma transferów jest Krzysiek..." Ja szczerze mówiąc nie dziwie się frustracji niektórych na tym forum (chociaż czasem rzeczywisćie przesadzają). Wisła potrzebuje nowych zawodników jak powietrza. Piszecie, że wraca Guła. A ja się pytam skąd wraca? Niemal z zaświatów. Koleś w piłkę nie grał ponad rok, wątpie by był wzmocnieniem. Ludzie mają prawo czuć się rozgoryczeni widząc wyprzedaż obrony i brak alternatywy na te miejsca!! Przypominm że Cikos jest na prawą obronę a tam jest Singlar. Czyli pozostaje ten Bunoza. Jak niemal każdy, nie wiem kim on jest. Piłkarzy można sprzedawać i czasem trzeba, ale najpierw powinno się mieć dla nich alternatywę. Ja potrafię sobie wyobrazić jak wyglądają rozmowy w sprawie nowego piłkarza. Jego menago na pewno wie jaka jest sytuacja kadrowa w Wisle (brak stoperów) i teraz wie, że klub jest w mega ciężkiej sytuacji gdyż po prostu brakuje mu zawodników. Dlatego stawka pewnie idzie w górę i dalej w górę i na końcu my rezygnujemy. Oczywiście tak być nie musi i są to tylko moje przypuszczenia ale jest to całkiem prawdopodobne. Dlatego bardzo mnie boli podejście do transferów w naszym klubie.
Piszecie, że najpierw trzeba przejść Szawła i będą transfery. To samo pisało się przed Levadią. A poza tym jak ich przejdziey i wylosujemy innych ogórków usłyszymy pewnie to samo. Przejdziemy to będa wzmocnienia. I tak w kółko bez końca. Ja naprawdę nie wiem jak Basałaj chce wypełnić stadion. I to w jego mniemaniu 23-25tys ludi to jest wariant pesymistyczny...Dobre sobie, Wisła to istne perpetum mobile, nic od siebie nie dać a inters się kręcić musi. Super podejście. |
|
|
|
Guest
|
|
Bunoza nic nie pokaże w czwartek, w każdym razie nie na boisku - ot nasza zapobiegliwość... Testy...przyjeżdża nieprzygotowany grubasek, który nigdzie nie grał - fajnie... sympatycznie wygląda, przyjeżdża ciekawy Holender - fajnie wygląda, miesza w sparingu-przydałby się, potem kończy testy i wyjeżdża i nie wiadomo co z nim - będzie czy nie. Ale ogólnie to jest dobrze - cały czas testujemy - gość jest cienki - kop w d..., gość jest dobry - też wyjeżdża w siną dal. ps.A ten Filip Krutko w Twoim podpisie to co za talent bo się nie orientuję... ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 13.07.2010 o godz. 09:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie wierzę w żaden poważny scouting w wiślackich,czy ogólnie polskich warunkach.Długi elaborat na ten temat trzeba by było wypichcić,więc daruje sobie.Na świecie przeprowadza się eksperymenty z małpami w roli głównej.Daje im się do wyboru akcje giełdowe,i z reguły pokonują uznanych analityków od giełdy.Wobec tego nie wiem,czy nie lepszym rozwiązaniem od pytlowania o mitycznym scoutingu nie byloby np.wyslanie jakiejs szympansicy z Lasku Wolskiego na Balkany?Kapka pewnie w przedbiegach wysiada.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
od Costlego, to trzeba trzymac sie daleko, fochy tylko ciagle stroi,
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Skorza by go wzial z pocałowaniem ręki. W koncu to jego typ napadziora
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Za miesiąc Wisła ma zatrudnić dyrektora sportowego. Nie można przecież mówić o sensownej i przemyślanej polityce transferowej, gdy klub nie zatrudnia fachowca na tym stanowisku. Jeżeli Mielcarski dalej będzie stroił fochy i obawiał się wpływu Kapki na Cupiała, to trzeba będzie pomyśleć o kimś innym. Kandydatów na rynku nie ma. Osobiście pomyślałbym o Urbanie, gdyż jest to wbrew pozorom świetny fachowiec, który potrafi odróżnić dobrego zawodnika od zwykłego kopacza. Zaraz zapewne się podniosą głosy, że transfery Legii były dramatyczne, no ale przecież tam za sprowadzenie różnego szrotu odpowiadał Trzeciak z Jóźwiakiem. Urban tylko co chwilę odsyłał kopaczy z testów twierdząc, iż się nie nadają. Argument o tym, że jest to były legionista odpada, gdyż wiele razy podkreślał, że w jego sercu jest tylko Górnik - za co wielki szacunek, gdyż nie podlizywał się ani kibicom ani dziennikarzom. Poza tym trenując rezerwy Osasuny widział jak wygląda od podszewki szkolenie młodzieży na najwyższym światowym poziomie. Skoro Basałaj chce zbudować bazę treningową, to powinien pomyśleć o nowoczesnym systemie szkolenia młodzieży. Urban z łatwością mógłby wprowadzić hiszpańskie standardy szkolenia opracowując konkretny system, który myślę, że sprawdziłby się w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 13.07.2010 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A może Lubański do nas przyjdzie jako dyrektor sportowy, wszak zadeklarował że chce wrócić do Polski, a w Górniku ponoć niekoniecznie go chcą...
![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
A co to za menadżer, jakie on ma osiągnięcia? Ja pamiętam tylko jak przyjechał do Krakowa podwędzić nam braci Brożków, zanim podpisali profesjonalne kontrakty.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Niesubordynacja.
Augustien, Małecki i do nich miałby dołączyć Costly. Plus Piotr Brożek pyskujący do trenera... Jak oni chcą budować tą drużynę. Urbana Już chcieliśmy zatrudnić w takiej roli ale wolał być trenerem, może teraz się coś zmieniło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wrócił niezatapialny Zdzisek, wrócił Basałaj to może wróci jeszcze Bednarz ?
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
jakby wrócił Bednarz, to wcale nie byłoby tak źle. To był dyrektor, który posprzątał trochę syfu i nie dał sobie włazić na głowę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ale bełkot, z drugiej strony Costlyego za darmo...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
snyrting napisał(a):
To są istotne środki dla funkcjonowania klubu, któremu kibicujemy. Każdy, który troszczy się o Wisłę ma pełne prawo oczekiwać, że zostaną odpowiednio i godnie zagospodarowane, a nie zmarnotrawione w ten, czy inny sposób. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Niezbyt darmo bo pewnie Costly zawoła spory kontrakt który trzeba bedzie płacić a kolejnego gwiazdora który wali fochy chyba nam nie potrzeba..
![]()
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Następny "kwiatuszek". Niektórych naprawdę ciężko czytać. Od kiedyż to w pomocy Wisły wszystko było i jest ok? Szczególnie z Lewadią, Polonią Bytom, obu meczach derbowych, z Lechem, z Legią w Sosnowscu, z Arką, Koroną, Odrą etc.? Nie zamieniajcie tematu w kabaret. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|