The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2010, 20:32
Donki napisał(a):Wyświetl post
A czy Hiszpanie grają lepiej
Ogladasz moze mecz? Mysle ze z przebiegu 45 minut wywnioskowac mozna, ze Hiszpanie lepiej. Nie jest to w ich wykonaniu dobry mecz, ale przynajmniej potrafia dosrodkowac,wymienic kilka podan i nie bawia sie w Van Damma.

Slepocie Webba zawdzieczaja to, ze nei graja w 9.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.07.2010, 21:23
Holandia gra antyfutbol.

Hiszpania kopie się z koniem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.07.2010, 21:25
Robben to pipa powinien to strzelić no ale.... Mam nadzieję, że Hiszpania to wygra

P.s dajcie namiary na tego Paula czy jak mu tam,moje 130 zł poszło się ....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Cytat:
Holandia gra antyfutbol.
Inter tak grając zwyciężył. O ile w ogóle takie pojęcie występuje. Słaby mecz, ale co Robben zmarnował...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Tak jak przewidywałem - mecz zachowawczy - podobny do meczu Hiszpania - Portugalia
(nawet agresja podobna)
Zresztą nie tylko ja, większość kibiców którzy widzieli chociaż 3 MŚ nie miało wątpliwości że otwartej gry tu nie uświadczysz.

Przecież to chyba logiczne - nie po to wycierpiałeś tyle meczy i doszedłeś do finału, żeby naiwnie grać otwart futbol i zaryzykować
(A statystycznie otwarty futbol to najczęściej przegrać 3-0 jak Chile z Brazylią... to już lepiej grać jak Paragwaj to chyba oczywiste)

Nie wiem jak będzie w dogrywce, ale na dzisiaj już koniec z forum

PS
Tu chodzi o zwycięstwo nie o piękno gry. Te dwie rzeczy są rozłączne i dlatego tak bardzo się pamięta te zespoły które potrafiły to połączyć.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.07.2010 o godz. 21:28.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.07.2010, 21:26
Moim zdaniem Hiszpania miała lekką przewagę, ale wszystko za nerwowo. Miejmy nadzieję, że skończy się dobrze dla Hiszpanii xD

W Casillasie moc ! ! !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.07.2010, 21:58
Iniesta goooooooooool dziękuje ci Hiszpanio España Campeones
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.07.2010, 22:03
Torres to ma takie szczęście jak nasz Garguła. Szkoda chłopa.

Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.07.2010, 22:04
Sędziowanie w tym meczu powiedziałbym że podsumowuje całość sędziowania Howarda czytaj PORAŻKA!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.07.2010, 22:06
Czyli brakuje Nam tylko sześciu bramek do bycia najlepszym zespołem globu.
Tylko sześć bramek i mamy puchar świata w gablocie PZPN-u.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.07.2010, 22:07
Ciekawe czy w nurt panującej mody Iker zostanie nazwany teraz płaczkiem ...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.07.2010, 22:09
Puchar trafił tam, gdzie powinien. Chyba nie ma w tym momencie bardziej utytułowanych piłkarzy na świecie, niż Hiszpanie. Grają tam ludzie, którzy wygrali wszystko co tylko się da w piłce klubowej i reprezentacyjnej... to chyba najbardziej utytułowane, piłkarskie pokolenie, jakie mamy okazję oglądać na przestrzeni ostatnich lat. Pomyśleć, że w pierwszym meczu ulegli Szwajcarom...

Szkoda Holendrów, bo ich klątwa trwa nadal, ale cóż zrobić. Zwycięzca może być tylko jeden..
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.07.2010, 22:09
Nie lubie Realu ale... Iker jest WIELKI. Za mecz i za zachowanie po koncowym gwizdku Az ciary przeszly.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.07.2010, 22:10
Brawo Hiszpanie, byliście lepsi.

No to cóż - czekamy na Euro 2012
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

spalony przy bramce!! skandal!! pierwsze podanie do zawodnika na spalonym. To, że zostało przecięte w ostatniej chwili nie zmienia faktu, że spalony powinien być odgwizdany. Sędziowanie na tym turnieju to jedno wielkie złodziejstwo!!!!!!!!!
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Ja Pie****e!
Kto daje takiemu pajacowi sędziowac finał Mundialu? Tylu fuksa Holandii, by na końcu zostac oszukanym przez sędziego.
Brawo, k***a!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.07.2010, 22:11
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Inter tak grając zwyciężył. O ile w ogóle takie pojęcie występuje. Słaby mecz, ale co Robben zmarnował...
Nie wystepuje takie pojecia jak antyfutbol ani w polsce ani za granica. Hiszpania nie miala łatwo ale miała Inieste. Jak pech to pech - Holandia po raz trzeci Wicemistrzem Swiata.

PS: Chyba najbrzydszy i najbrutalniejszy Finał w Historii MS
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.07.2010 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.07.2010, 22:14
Na szczęście wygrał futbol. Niestety holenderska pomarańcza okazała się co najwyżej mandarynką i to mocno nadmuchaną. Byli dzisiaj wyraźnie słabsi.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 11.07.2010, 22:18
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie wystepuje takie pojecia jak antyfutbol ani w polsce ani za granica. Hiszpania nie miala łatwo ale miała Inieste. Jak pech to pech - Holandia po raz trzeci Wicemistrzem Swiata.

PS: Chyba najbrzydszy i najbrutalniejszy Finał w Historii MS
Tyle, że nie powinna go miec, bo z boiska powinien wyleciec jeszcze przed dogrywką, ale ofc sędziowie jak zwykle oszczędzają Hiszpanów, ale Holendrom dawał kartki za byle co.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.07.2010, 22:24
Iniesta najlepszy piłkarz meczu.

Casillas przy drugiej syt z Robbenem wielka klasa, ale wydaje mi się, że przy pierwszej to po prostu Robben sfrajerzył, a Casillas miał furę szczęścia.

Sam mecz jutro zapomnę.

Oby.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 12.07.2010 o godz. 00:10.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.07.2010, 22:28
Niestety, drukarz Webb w akcji i wszystko jasne. To co ten facet odpieprzal w dogrywce, wola o pomste do nieba! Akcja, z ktorej padla bramka poszla po jego bledzie, bo nie odgwizdal rzutu roznego dla Holendrow. Poza tym przy samej bramce Iniesta byl chyba na spalonym przy pierwszej probie podanie i to reklamowali pomaranczowi. Nie mowie juz o kartkach z pupy oraz wykluczeniu Heitingi...faul tak, ale nie zolta kartka. Nie wiem tez jakim cudem Puyol dotrwal do konca zawodow, bo chlopak w sposob zapasniczy powala Robbena i nic. Szkoda, bo niesmak pozostanie. Hiszpania zostala przez sedziow doholowana(bledy w meczach z Paragwajem, Portugalia i Niemcami) do finalu i tutaj tez sedziowanie nienajlepsze. A Szpakowski, to chyba urodzil sie na polwyspie Iberyjskim, bo znowu stronniczy komentarz i niezdrowa podnieta.

P.S - Engel w studiu rozbraja...Hiszpanie najpiekniejsza pilka na tym Mundialu ? Rozwalil mnie ten tekst.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.07.2010, 22:28
Tydzien daje i nikt po za Hiszpanami nie bedzie pamietał MS. Jak kazdy turniej tak i ten odchodzi w zapomnienie. Jeszcze miesiac i ruszaja najlepsze ligi swiata. Koniec wuwuzeli, koniec marnego sedziowania - Mistrzostwa jak szybko sie rozpoczeły tak szybko odchodza w niepamiec.
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.07.2010, 22:30
A co z Shakira Tylko puścili waka waka i koniec, a ona gdzie?
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.07.2010, 22:30
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Niestety, drukarz Webb w akcji i wszystko jasne. To co ten facet odpieprzal w dogrywce, wola o pomste do nieba! Akcja, z ktorej padla bramka poszla po jego bledzie, bo nie odgwizdal rzutu roznego dla Holendrow. Poza tym przy samej bramce Iniesta byl chyba na spalonym przy pierwszej probie podanie i to reklamowali pomaranczowi. Nie mowie juz o kartkach z pupy oraz wykluczeniu Heitingi...faul tak, ale nie zolta kartka. Nie wiem tez jakim cudem Puyol dotrwal do konca zawodow, bo chlopak w sposob zapasniczy powala Robbena i nic. Szkoda, bo niesmak pozostanie. Hiszpania zostala przez sedziow doholowana(bledy w meczach z Paragwajem, Portugalia i Niemcami) do finalu i tutaj tez sedziowanie nienajlepsze. A Szpakowski, to chyba urodzil sie na polwyspie Iberyjskim, bo znowu stronniczy komentarz i niezdrowa podnieta.

P.S - Engel w studiu rozbraja...Hiszpanie najpiekniejsza pilka na tym Mundialu ? Rozwalil mnie ten tekst.
Akcja poszła po stracie zawodnika Holandii...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.07.2010, 22:31
Robben to chyba do końca życia będzie miał do siebie pretensje, wyrzut sumienia.
Sami Holendrzy cieszyli się z wyboru sędziego, chociaż według mnie nie sędziował tak tragicznie.
Huuurrraaa koniec wławazeli wracamy do naszej piłki, już w czwartek.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 11.07.2010, 22:33
jesczze na koncu komentarz Lubanskiego:"To byla Hiszpania, ktora wszyscy chcieli ogladac. Hiszpania, ktora przez caly turniej zaprezentowala poziom mistrzowski"
Myślałem, ze go wyśmieje
I to pieprzenie, że rozgrywali się z meczu na mecz? Tyle, że ja nie zauważyłem ANI JEDNEGO dobrego spotkania w ich wykonaniu, ofc na tych mistrzostwach.
Najgorsze mistrzostwa jakie oglądałem chyba, no może mecze z udziałem Korei Płd w 2002 były gorsze, ale to zaraz za tym
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Wygrał FUTBOL! Brawo HISZPANIA!
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Eternit napisał(a):Wyświetl post
Akcja poszła po stracie zawodnika Holandii...
Tyle, że Elija był ewidentnie faulowany przez Ramosa. Nawet powtórki potem nie dali
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.07.2010, 22:35
arrosmay napisał(a):Wyświetl post

Najgorsze mistrzostwa jakie oglądałem chyba, no może mecze z udziałem Korei Płd w 2002 były gorsze, ale to zaraz za tym
Jak dla mnie były o niebo lepsze. Jedynie poziom sędziowania był żenujący, ale piłkarsko i kibicowsko biły ten mundial na głowę!
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 11.07.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.07.2010, 22:41
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że nie powinna go miec, bo z boiska powinien wyleciec jeszcze przed dogrywką, ale ofc sędziowie jak zwykle oszczędzają Hiszpanów, ale Holendrom dawał kartki za byle co.
Tylko że van Bommel to jak dla mnie na czerwoną też ostro pracował bo kilka wejść w nogi rywala zasługiwało na żółtą. Karate de Jonga też mogło się skończyć czerwoną i tyle dobrze że Xabi mógł kontynuować grę.
Co do finału to głównie walka ale mimo wszystko kilka sytuacji które powinny zakończyć się bramkami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów