|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
Jak widzisz takie rzeczy zdarzaja sie nie tylko u nas. Ale przepraszam ty zyjesz w perfekcyjnym swiecie gdzie wszystko idealnie sie uklada, nie ma przypadkow losowych a gdybys zostal prezesem Wisly to juz dawno bylibysmy w cwiercfinale LM. Swiadcza o tym twoje zawsze perfekcyjne analizy taktyczne meczow i oczywiscie wg ciebie banalne negocjacje z kandydatami na naszych pilkarzy ktore zawsze zakonczczylyby sie sukcesem. I oczywiscie wszystkie porazki to tylko nieudolnosc naszych dzialaczy. Bo ty myslisz ze z pilkarzem to jest jak w sklepie. Przychodzisz, lezy na polce i kosztuje 300k euro. Podchodzisz do lady i mowisz: poprosze tego i tamtego. Pani ekspedientka mowi: Ooooo 2 na raz? to ja panu rabat dam a trzeciego dorzuce za pol ceny! Wszyscy sa swietni i w twojej analizie meczu beda mieli zawsze oceny powyzej 6 w sklai EUROPEJSKIEJ. Taki kontrakt z Milinkovieicem ktorego nota bene nasz klub nigdy NIE potwierdzil uznajesz za jego porazke. Nie wiesz jak przebiegaly negocjacje(jesli byly), nie wiesz ile Wisla chciala mu zaplacic, nie wiesz jakie fochy mogl stroic i czego zadac. Za to razem z kolega Wolfym przescigacie sie w sianiu defetyzmu i pluciu na swoj klub. Przepraszam. Musialem. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Parę osób się tu pytało o D. Kubowicza. Z tego co dziś usłyszałam został kupiony przez Bruk-bet (teramica coś tam coś tam) Nieciecza. Nie mam pewności czy wypożyczenie czy definitywny, ale raczej to drugie. Jutro się dowiem ewntualnie. W każdym razie w dobie jakże szerokiej kadry naszego zespołu całkiem ciekawe rozwiązanie ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli twierdzisz, że mamy konkurencję w składzie i Małecki jest spokojnie do zastąpienia... Cóż, propaganda sukcesu jak widać trwa. Dla mnie, na przykład, Patryk jest najbliżej definicji skrzydłowego z całego składu. A na drugim miejscu jest już Łobodziński. Właściwie, zaryzykuję stwierdzenie, że Małecki jest naszym jedynym skrzydłowym. Później jest zużyty bidon, stary kosz na śmieci i Wojciech Łobodziński, eks-reprezentant Polski. Kolejność ze względu na grę jeden na jeden, szybkość, wydolność, strzał i dośrodkowanie. Co do ostatniego - Łobodzińskiemu wychodzą ze cztery w sezonie, Małeckiemu jednak trochę więcej. Niewiele, ale jednak. Ale nikt nie zabroni Ci twierdzić, że mamy tak silny skład że Patryk się po prostu w nim nie mieści. Ach, te rajdy Łobo, te szarże Kirma - nic, tylko podziwiać. Sytuacja jest tak żałosna, że Piotrek Brożek został znowu przemianowany na pomocnika. I bryluje. Mimo, ze nie stał się nagle mniej chaotyczny i lepszy technicznie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.07.2010 o godz. 21:31.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niestety trzeba go przykładnie ukarać bo co sobie pomyśli taki np. Augustien który słynie z podobnych wybryków w Holandii?
No i trzeba szukać dodatkowo kogoś na miejsce Małeckiego. Mam nadzieję, że się skończy pół rocznym zawieszeniem a potem go sprzedadzą a nie po prostu nastąpi teraz zerwanie kontraktu. patologię rodzi sytuacja w której pozwala się grajkom na za dużo, pyskowanie do trenera w trakcie meczu itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dla mnie priorytetem dla zarzadu powinno byc kupno dwoch stoperow, jeden mlody, drugi doswiadczony
Cleber konczy gre w grudniu, lepiej byc zabezpieczonym i zgrywac ich. ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dla przykładu, dla zasady...
Z braku laku jednak pobłażliwie się go potraktuje, bo niby kim ma Wisła grać z Szawlami. W ogóle polityka transferowa klubu jest dla mnie niezrozumiała. Nie przeraża mnie sprzedaż Głowackiego i Marcelo ale przeraża mnie, że kadra jest strasznie wąska co w przypadku kontuzji skutkować będzie prowizorycznymi łataniami dziur wszędobylskim Diazem, itd. Szkoda, że jest jak jest i nie ma kim z Młodej Ekstraklasy uzupełnić kadry - sugeruje się wypowiedzią "Siwego" trenera. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Czekaj, Chrapek.
Heniek ich odsunął od treningów z pierwszą, ale widząc taką kadrę mógł ich chociaż wziąć do Zakopanego. + Ligienza na prawdę, w Polsce uważa się 18,19 latków jeszcze na za młodych.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Małecki ma natomiast tych predyspozycji znacznie więcej jednak za rzadko korzysta z mózgu. Łobodziński to oprócz dośrodkowania z pod kolana to nie zaoferuje nam nic więcej. Jakieś parę lat temu pisałem że nie mamy ofensywy, naprawdę ciężko było się spodziewać że może to wyglądać jeszcze gorzej ale jednak dało się doprowadzić do sytuacji, w której mam problemy z wymieniem 5 podań na połowie przeciwnika.Tęsknie za takimi zawodnikami jak Marek Zieńczuk, Jean Paulista, nie wspominając już o Kosowskim. Przez ostanie lata to wszystko jakoś trzymało się dzięki solidnej defensywie, teraz już tego nie ma. Zamiast robić w tym klubie co kol wiek aby uratować ten sezon to oni zajmują się poprawianiem nastroju kibiców próbując utwierdzić nas w przekonaniu, że to co złe jest dobre. Co nam powiedzą na końcu okienka ? "W Polsce za drodzy, za granicą za drodzy, to manager chciał za dużo, to piłkarz chciał za dużo zarabiać, to ktoś nas przebił." Ile lat można tego słuchać ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.07.2010 o godz. 22:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Dla mnie chore jest podejście "zostawmy Małeckiego, bo lepszych nie mamy". W innym temacie pisałem już, co wg mnie takie podejście może przynieść. Jeżeli mamy lipę, nie możemy pozwalać zawodnikom nieco wybijającym się ponad średnią na takie zachowanie. Nie pomoże nam to, a wręcz zaszkodzi.
http://kontrakty-menadzerskie.pl A'propos Wolfy-ego "normy znam, ale nie muszę ich przestrzegać". Nie po raz pierwszy, i na pewno nie ostatni. Od dawna poziom ludzi, którzy wg mnie powinni być przykładem na tym forum, zjeżdża w dół w zastraszającym tempie. Powodzenia w podejściu życzę.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 13:41.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Powiem szczerze, jestem co najmniej zniesmaczony niektórymi wypowiedziami. Już tu pisałem i napiszę jeszcze raz. Nie ma nic ważniejszego niż prawo, zasady, regulaminy, dyscyplina, honor. Poniedziałek będzie testem dla zarządu. Jeśli potraktują Małeckiego pobłażliwie to będzie sygnał dla innych, że w Wiśle można robić co się chce.
Może przykład nie z naszej bajki, ale co się stało z reprezentacją Francji na Mundialu? Gdyby nie było Anelki, być może Francuzi wyszliby z grupy, a gość cały czas coś mieszał. Ja się akurat cieszę, że odpadli, bo ich nie cierpię (sorry za off-top). Jeśli Małecki wprowadza ferment do drużyny, to może należy go odciąć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W każdej ekipie duch druzyny jest najwazniejszy.Ile to juz ekip z kaprysnymi gwizdami dostawało po dupie , a ile bez gwiazd ale walczacych jeden za wszystkich było czarnymi koniami imprez/meczy. Małecki -jak go w sumie lubię-powinien dostać surowa kare- dla przykładu dla innych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja wiem że Małecki ma niezły ciąg na bramkę ale to by było na tyle. Nie ma ani strzału ani dośrodkowania. W ostatniej rundzie tyle sytuacji zmarnował, nie potrafił z pola karnego w bramkę trafic. Gdyby rzeczywiście był taki super to by gonił Brożka w klasyfikacji strzelców a tak to był tylko szybkim skrzydłowym z niezłą kiwką. A na treningach było widać że dzieciak z niego
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wolfy ma rację w ocenie Łobodzińskiego. Trudno mi to napisać, ale ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Apelują o rozsądek w wypowiedziach i kontrolowanie emocji. Wszystkie chamskie wycieczki osobiste, będą"nagradzane" w odpowiedni sposób.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
#^$ z tego że Wojtek naprawdę jest czołowym polskim prawoskrzydłowym, z naprawdę dobrą wrzutką, fajnym strzałem i dobrą techniką (ok brak mu dynamiki, ale nie każdy skrzydłowy jest sprinterem- przykład Gigs). Ba w wielu meczach rundy wiosennej był wręcz najlepszym piłkarzem ofensywnym w zespole najbardziej ciągnącym grę mimo że ta się nie układała. Naprawdę nie pojmuję jak ludzie mogą tak naskakiwać na Wojtka - banda szyderców bez szkoły. Niestety zawsze muszą mieć jakiegoś kozła ofiarnego - jak nie brożek x lat temu, to potem Ćwielong, Zieńczuk, Cantoro, Jop, Pawełek itd. - Wszystko dobrzy piłkarze - wszyscy w tej chwili byli by dla Wisły dużymi wzmocnieniami. Ale taki jest kibic w Polsce niestety - gówno się zna a szczeka. I oszczędźcie proszę kolejnych pyskówek o tym jak to jestem ślepy/niedorozwinięty/zboczony żeby bronić naszego zawodnika. Oszczędźcie kolejnych 200 postów wyśmiewającego Łobodzińskiego i jego "słabe wrzutki z pod kolana". Nie piszę tego żeby wyperswadować wam że się mylicie - wiem że to na darmo. Piszę do tej garstki bez klapek na oczach którzy potrafią docenić piłkarza nawet w trudnych momentach, a przynajmniej potrafią uszanować piłkarzy swojego klubu. Niech wiedzą że nie są jedynymi że to nie oni oszaleli zachowując trochę kultury i zdrowego rozsądku. Na koniec chciałem napisać jeszcze: DZIĘKI WOJTEK ZA ZAANGAŻOWANIE W MECZACH, ĆWICZ DALEJ I TRENUJ NIE ZWAŻAJ NA UJADANIE PSÓW, SĄ KIBICE KTÓRZY SIĘ SZANUJĄ I DOCENIAJĄ, TAK JAK POTRAFIĄ CIĘ DOCENIĆ TRENERZY I WSZYSCY CI KTÓRZY NAPRAWDĘ ZNAJĄ SIĘ NA PIŁCE. NIE MUSISZ NIC NIKOMU UDOWADNIAĆ, GRAJ SWOJE - NIE WAŻNE CZY DOCENI CIE STADO BARANOW, JA BĘDĘ OKLASKIWAŁ TWOJE KAŻDE UDANE ZAGRANIE. PRZYGOTUJ SIĘ DOBRZE DO SEZONU A MOŻESZ BYĆ ZNOWU NAJLEPSZYM SKRZYDŁOWYM W LIDZE Powód: błędy
Ostatnio edytowane przez Angmir : 09.07.2010 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Spokojnie Małecki dostanie rozgrzeszenie, i jeszcze go pobłogosławia na przyszlosc...
To nawet dobra sytułacja dla klubu, dostanie pozadna kare, to znowu troche grosza w kieszeni Pana Cupiala zostanie. Fakt jakies drobne na lody ale zawsze cos Bo to co nas podnieca to sie nazywa Kasa... ![]() Raz !!! Dwa !!! Trzy!!! Cztery!! Pięc Milionow ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panie Marszałku, Wysoka Izbo. Zwracam się z wnioskiem o powtórne przeanalizowanie wypowiedzi niejakiego Wolfy. Prosze o uważne przeczytanie kilka postow wyżej co ten osobnik napisał, co miał na myśli i pod czyim adresem to skierował. Sory ale dla mnie to lekka patologia. Wymaga sie:
- od własciciela bezwględnycnh wzmocnień bez względy na sytuację finansową - od piłkarzy ślepego zaangażowania na boisku i wierności do barw klubowych - od trenera ciekawych koncepcji i ustawienia zespołu - od dziennikarzy jedynie rzetelnycn informacji jednocześnie samemu prezentujac takie dno? I my się dziwmy Małeckiemu że ten zachowuje się tak a nie inaczej? Spójrzmy może wprost na siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie, nie powazni jestescie, naprawde. Cenzura? ;>
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
W zeszłym sezonie w ofensywie nie było beznadziejnie , bo ratował nas Marcelo, teraz będziemy mieć jeszcze emeryta, bo za pół roku zostaniemy z dwoma uczniakami. Wydawało mi się , że zarząd mówił o jakiś transferach jak przejdziemy litwinów to trzymam za słowo .
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobra, wystarczy.
To naprawde ma drugorzedne znaczenie, czy Wojciech jest lepszy czy gorszy od bidonu. Czy moze prezentuja ten sam poziom. Atak na wolfy’ego jest niepotrzebny, bo kazdy ma prawo miec swoje zdanie, i je wypowiadac, na temat umiejetnosci jednego czy drugiego kiwajły. Odkąd kibic wolfy kupuje bilet za pare zloty ma pelne prawo wypowiadac sie czy mu pasuje gra iksa czy nie pasuje. Wolfy chyba nie wypowiedzial sie wulgarnie o Wojciechu, nie nazwal go tak, jak nazywa go caly stadion gdy ten znow nie trafia w pilke czy traci ją w sytuacji 1/1 z krakowskim smogiem. BArdzo prosze juz nie drazyc tematu. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
W zeszłym sezonie w ofensywie nie było beznadziejnie , bo ratował nas Marcelo, teraz będziemy mieć jeszcze emeryta, bo za pół roku zostaniemy z dwoma uczniakami. Wydawało mi się , że zarząd mówił o jakiś transferach jak przejdziemy litwinów to trzymam za słowo .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://tsw.com.pl/news/Lobodzinski-p...Maleckiego-341 było w temacie obok
czyli jednak kozs na śmieci i Łobo są jednak wazni w całokształcie tematu ![]()
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 09.07.2010 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie co, tylko czego. Kogo? czego?
Abstrahując od tego uważam, że akurat Mały jest lepszy od Łobo. Ale nie daje mu to prawa do takiego zachowania. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Życzę sobie, Tobie i wszystkim kibicomWisły aby słowo ciałem się stało jednak pamiętając co działo się w przesłości obiecanki zarządu należy włożyc między bajki. Owszem nie wykluczam że do zespołu dołączy ktoś jeszcze jednak znając specyfikę naszego futbolu i piłki klubowej nasze ruchy transferowe oceniam na wysoce nieprofesjonalne (wiem ze ameryki nie odkryłem) Niestety ale takich czasów dożyliśmy że pilka cypryjska, turecka odjechała nam na przynajmniej 5 lat do przodu. I co my mamy w tym temacie jeszcze napisac? Wszystko tutaj to marnosc i taka jest prawda. Nam zostaje tylko miłosc do herbu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To sobie nasz Patryczek podniósł poprzeczkę..i to wysoko! (czyt. wywiad na oficjalnej).
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|