The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qqq123
Junior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 22:48
@2xUP. Wypowiedź na poziomie, nie ma co ...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.07.2010, 22:51
qqq123 napisał(a):Wyświetl post
@2xUP. Wypowiedź na poziomie, nie ma co ...
Już się poprawiam - transfery aktualnie są w stanie zawieszenia, radzę się przyzwyczajać.

- nie bulwersuj się, są gorsze rzeczy na świecie niż czarna dupa.
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 08.07.2010, 23:07
minela godzina 00:00
ciekawa jaka jest lista na Szawle?
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę

Śląsk - Wisla - Lechia

Braci się nie traci!

edit by Jaroo1

Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 08.07.2010, 23:08
kondzio500 napisał(a):Wyświetl post
minela godzina 00:00
ciekawa jaka jest lista na Szawle?
Ja cały czas uważam, że mamy jeszcze 24 godziny do zgłoszenia składu. Ale może się mylę, nie mogłem nic znaleźć w tej kwestii na stronach UEFY.
Cannavaro
Member

Od: 06.2010

Stary 08.07.2010, 23:10
Snow napisał(a):Wyświetl post
Ja cały czas uważam, że mamy jeszcze 24 godziny do zgłoszenia składu. Ale może się mylę, nie mogłem nic znaleźć w tej kwestii na stronach UEFY.
Na którejś z poprzednich stron ktoś właśnie dał takie info, że to do końca 09.06 można zgłaszać

edit: http://www.wislaportal.pl/news.php?id=18071 - potwierdzenie
Powód: @potwierdzenie wiadomości
Ostatnio edytowane przez Cannavaro : 08.07.2010 o godz. 23:18.
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 08.07.2010, 23:27
jezeli to prawda, w takim razie przepraszam, ale naglasniane bylo info ze teraz juz trzeba zglosic...
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę

Śląsk - Wisla - Lechia

Braci się nie traci!

edit by Jaroo1

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.07.2010, 23:39
Sami sobie nawazylismy bigosu

z taka obrona,gdzie ja trzeba budowac na nowo szanse przejscia Szawle sa pół na pół ,bo oni sa w trakcie sezonu.

Nieiwem jak mozna bylo pusic 2 podstawowyvh srodkowych obronców naraz ,to mi sie w glowie nie miesci.
Sami zamykamy sobie furtke do Mistrzostwa i grupy LE.

powtorka z Levadii. myslalem ze ktos w tym klubie mysli zeby nie powielac błedow.. ja p****** co to za paroanoja
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2010, 07:52
mam nadzieje że Szawle nie ma zbyt szybkich napastników bo może byc ciężko.W sumie to bym jednak na stoperze wystawił Diaza z Singlarem, na lewą wróciłby Pietia którego Heniu przesuwa do pomocy a na prawa obrone Czikos.Tak to widze Pietia-Singlar-Diaz-Czikos.Cały czas zakładam że Singlar będzie w pełni zdrowy
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.07.2010, 07:58
A może tak Czikos Diaz Cleber Piotrek środek Boguski lub Mały (ale raczej na razie będzie chyba odpoczywał od 1 składu) Sobol Guła lub Jirsak Łobo atak Paweł Żuraw
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.07.2010 o godz. 10:44.
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.07.2010, 08:05
Ja bym na srodku obrony wystawil Clebera i Singlara, co prawda nie bylo zabardzo takie ustawienie testowane ale mysle ze Singlar spokojnie da sobie rade.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2010, 08:46
Kominku Boguski ;-)

Diaz raczej by sobie poradził jako obrońca, w końcu to nasz all-rounder, takze pod Twoim skladem raczej bym sie podpisal.
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.07.2010, 08:48
Do srodka Diaz i z nim Cleber/Kowalski zalezy kto jest w lepszej formie a tu trudno ocenic bo nie widzialem ostatnich sparingow... Chociaz opcja z Singlarem na srodku tez powinna dac rade z Szawle.
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.07.2010, 08:55
Ja bym to widział tak na mecz z Szawle:
Czikos-Cleber-Singlar-Piotrek Brożek
Małecki-Guła-Sobolewski-Diaz
Żuraw-Paweł B.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2010, 10:33
Chyba oczywistością jest to, że Kasperczak nie widzi Singlara w środku. Przynajmniej taka jest moja opinia. Jakby tak było jak mówicie chyba zagraliby wczoraj razem na środku obrony z Hannoverem.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.07.2010, 10:43
Parafrazując Wójta " gramy bez obrony ****a". Mam nadzieję, że nam nie wlepią zbyt dużo
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.07.2010, 10:48
Ile można pisać że obrony nie mamy Już się tego czytać nie da. W każdym temacie to samo w kółko narzekania że sprzedajemy a okienko otwarte od 10 dni. Do początku ekstraklasy został miesiąc. Przecież gdybyśmy się mieli przygotowywać najlepszą formę na Litwinów to w lidze bysmy nie pograli. Powinniście się cieszyć że mamy jakiekolwiek wzmocnienia bo po ostatnich okienkach wzmocnień prawie w ogóle nie było. Napiszcie coś wesołego i będzie git
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.07.2010, 10:57
Cytat:
Ile można pisać że obrony nie mamy Już się tego czytać nie da. W każdym temacie to samo w kółko narzekania że sprzedajemy a okienko otwarte od 10 dni. Do początku ekstraklasy został miesiąc. Przecież gdybyśmy się mieli przygotowywać najlepszą formę na Litwinów to w lidze bysmy nie pograli. Powinniście się cieszyć że mamy jakiekolwiek wzmocnienia bo po ostatnich okienkach wzmocnień prawie w ogóle nie było. Napiszcie coś wesołego i będzie git
Inna druzyna zakontraktowala 6 zawodnikow przed okienkiem. Teraz mają bardzo duzo czasu na ogranie sie. Przyjdzie na ostatni gwizdek zawodnik do nas i bedzie to samo co z Bulgarem
crazykaro
Senior Member

Stary 09.07.2010, 11:05
Jaka inna? Konkrety!
W tym roku nie bijemy się o LM więc nie będzie wzmocnień. Znacznie trudniej dostać sie do LE niż do LM w naszym przypadku wiec nkt nie będzie wydawał milionów na to aby odpaść w IV rundzie np. z Borussią. Teraz trzeba zrobić zespół na ligę abyśmy to my za rok walczyli o wejście do LM
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.07.2010, 12:47
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_10910
Jesli dobrze zrozumialem Szawle rozegralo mecz towarzyszki z mistrzem Litwy Ekranasem Poniewiezem
wynik 3-3
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2010, 12:57
"Kasperczak: Pozytywne wnioski z drugiej połowy..." ( To na temat sparingu z Hannoverem )... Panie Henryku! Przestań Pan pierdzielić o pozytywnym nastawieniu w drugiej połowie. Od strony "starego" i normalnego kibica to obecna drużyna przez Pana prowadzona nie ma nic w sobie pozytywnego i reakcje nie będą inne. Działacze zrobili co swoje czyli jak zwykle r.o.z.j.e.b.a.l.i drużynę...i my mamy walczyć w pucharach i o odzyskanie prymatu w lidze? Musze to napisać ale przed kolejnym sezonem nie widzę żadnych pozytywów... Kombinacje działaczy i trenera mogą doprowadzić do żałosnych wyników! Ale powyższych pewnie to gówno obchodzi!!! Byle kasa w portfelu się zgadzała!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.07.2010, 13:13
Ja podzielam zdanie Kasperczaka mimo że, nie oglądałem meczu na żywo.Pozostaje mi zaufać - bądź co bądź trenerowi, który zostanie pózniej rozliczony z wyników.
Nie zamierzam się wymądrzać, pisać analiz taktycznych, bo nie miałem doczynienia z profesjonalnym futbolem.
A tutaj niektórzy pograli troszkę w Futbol menadżera i rozum postradali.

Ludzie, płaczecie tu na okrągło, przewidujecie koniec drużyny, miejsce w środku tabeli.Może tak będzie...

A może Wisła- jako klub z zaścianka futbolowej rozmawia z takimi piłkarzami,o których nawet malkontentom się nie śniło?
Czeka na ruchy innych klubów i liczy na to, że te bogatsze sławniejsze kluby im ich nie podkupią.Nie mówię tu o kopaczach, typu Milinkovic, a o piłkarzach już ukształtowanych z renomą.
Naprawdę nie potraficie tego zrozumieć, że my jesteśmy vicemistrzem jednej z najsłabszych lig europy?Jaką my mamy kartę przetargową?
Zobaczcie na takiego Makinwę... Był bliski przejścia do Wisły,ale pojawił się ktoś inny i zaraz go nam zwineli.

Ludzie tu ****ują, że przegraliśmy z Hanoverem.A mu to ****a kim jesteśmy by z nimi nie przegrać?Troszkę rozwagi na rozpalone głowy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.07.2010 o godz. 13:35.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 09.07.2010, 19:06
Wracam z urlopu i widzę, że na forum tradycyjne lamenty i płacz.

Zgadzam się z przedmówcą, że Hanover to nie taka słaba drużyna żeby traktować porażkę jako katastrofę. Poza tym to tylko sparing, a nie mecz o punkty. Też mnie martwi pozbycie się dwóch filarów defensywy, ale 5 mln euro piechotą nie chodzi, a na Litwinów obecny skład powinien wystarczyć. Potem dojdzie Bunoza i będzie trochę czasu by zakontraktować jeszcze jakiegoś stopera przed kolejnymi meczami o stawkę. Za to w ofensywie powinno być lepiej niż w poprzedniej rundzie po przyjściu Żurawskiego i przepracowanym okresie przygotowawczym z Kasperczakiem. Zwłaszcza, że Brożek najwyraźniej ma już kryzys za sobą. Przed tym dwumeczem jestem umiarkowanym optymistą, tym bardziej, że kopacze pamiętając o Levadii będą chcieli się zrehabilitować.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2010, 19:56
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ile można pisać że obrony nie mamy
Bo nie mamy dopiero od kilku dni.
Co mają pisać, ze nie mamy ataku, pomocy? To by akurat faktycznie było nudne, bo tych nie mamy już od kilku lat i każdy się już do tego przyzwyczaił. Za to dostawanie czwórki od mocno przeciętnej drużyny ( a mogło być sporo więcej, oj mogło ) to doświadczenie relatywnie nowe, szczególnie w sparingach.

Areo napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z przedmówcą, że Hanover to nie taka słaba drużyna żeby traktować porażkę jako katastrofę.
Czwórką nas pojechali.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
kotlet06
Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2010, 21:36
Do wszystkich płaczków i malkontentów:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-wisla-krakow/
Są jednak tacy, którzy się też nas boją.

I teraz takie moje przemyślenia. Rok temu prawie wszyscy na forum licytowali ile bramek strzelimy Levadii, a ich trener cały czas twierdził, że chce wygrać. Teraz prawie wszyscy forumowicze się boją Szawle, a oni jeszcze bardziej nas. Nie chcę lekceważyć przeciwnika, ale mentalnie i faktycznie to nie jest ta sama półka co Levadia.

Na marginesie, rozbawił mnie ostatni akapit artykułu.
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 09.07.2010, 21:41
Mamy nadzieję, że godnie będziemy reprezentować Szawle, choć przeżywamy trudny okres. Liczymy na to, że nawiążemy walkę z Polakami jak równy z równym. Jest to bardzo ważne dla kibiców. Na Litwę wybiera się około 600 fanów Wisły. Wiemy, iż wśród nich są zagorzali kibole - stwierdził Saulius Lesnickas.
To tez jest dobre
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.07.2010, 21:49
Z wyżej zamieszczonego linku:

Cytat:
W Internecie można obejrzeć filmy z polskimi chuliganami. W ten sposób jesteśmy w stanie zobaczyć, jak się zachowują fani Białej Gwiazdy. Nie jest to żadna nowość.
To jest żałosne...

Tak w ogóle, to wcześniej ktoś, gdzieś pisał, ze mecz Wisły nie będzie transmitowany w otwartym kanale. Teraz sprawdzam i jest.

http://tv.wp.pl/opisdlg.html?prid=23...e-Wisla-Krakow
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 09.07.2010 o godz. 21:53.
kotlet06
Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2010, 21:53
Legia zrobiła nam niezłą reklamę w Wilnie
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 09.07.2010, 22:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czwórką nas pojechali.
Ale dostali karnego z dupy, a sami strzeliliśmy 2 gole więc nie był to żaden pogrom. Ocenianie zespołu po wynikach ze sparingów to nie jest dobry pomysł. Japonia przed MŚ biła rekordy porażek z rzędu, na turnieju już po grupie miała 6 pkt. Ghana przegrała 3 z 4 ostatnich sparingów, jak jej ostatecznie poszło wiadomo. Reprezentacja Górskiego przed MŚ '74 też z tego co wiem grała masakrę w meczach towarzyskich. To nie są wyznaczniki możliwości drużyny.

Mimo kłopotów w obronie pokonamy Litwinów z 4 powodów:
a) Oni są beznadziejnie słabi (7 miejsce w lidze)
b) Właśnie zmieniali trenera (w tak krótkim czasie nic nie zmieni)
c) Wisła ma w pamięci Levadię i drugi raz z rzędu nie popełni tego samego błędu
d) Poprawiła się kultura gry w naszej ofensywie w porównaniu do zeszłego sezonu (lepsze schematy ofensywne, Brożek i Boguski w lepszej formie, powrót Żurawskiego)
Ostatnio edytowane przez Areo : 09.07.2010 o godz. 22:15.
crazykaro
Senior Member

Stary 09.07.2010, 22:24
kotlet06 napisał(a):Wyświetl post
Legia zrobiła nam niezłą reklamę w Wilnie
Ja się boję że Litwini dali nam te 500 biletów bo liczą na powtórkę z Wilna i awans kosztem Wisły, ale naszym kibicom chyba to nie grozi
unnamed
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 10.07.2010, 12:42
No ciekawie bedzie w ten sam dzien na litwe przyjezdza, 350 ultrasow z Wieny Rapid, 600 Wisliakow + 300 z Lechi i jeszcze Apoel kibice pewnie tez przyjada. Jak na razie wiekszosc litewskich ultrasow wybiera mecz Wisly

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów